Gazete Vatan Logo

VakıfBank resmen duyurdu! Vinov devreye alındı, borcu olanlar...

VakıfBank 'tan flaş karar! Resmen duyuruldu. Vakıfbank Vinov devreye alındı. Tamamen değişiyor. VakıfBank yeni nesil ödeme sistemi ile ilgili detayları paylaştı. Vakıfbank Vinov, geleneksel ödeme ve tahsilat ürünlerinin bütün özelliklerini kapsayan ayrıca yeni özellikleri müşterilerin kullanımına sunan bir sistem olarak karşımıza çıkıyor. Peki Vakıfbank Vinov nedir? Kimler kullanabilir? Vinov'un ne gibi avantajları bulunuyor. İşte merak edilen yeni ödeme modeli ile ilgili detaylar...

VakıfBank resmen duyurdu! Vinov devreye alındı, borcu olanlar...

Borçlu ve alacaklı arasındaki ilişkileri yeniden düzenleyen, 7/24 kullanılabilen, dijital bir ödeme ve tahsilat ekosistemi olan Vinov, öğrencilerden holdinglere kadar tüm müşteri grupları arasında devredilebilir ve döngüsel bir sistem olarak dikkat çekiyor. Sistem bireysel ve ticari nitelikteki tüm müşteriler tarafından internet, mobil bankacılık, şubeler ya da Vinov mobil uygulaması aracılığıyla kullanılabiliyor.

KALKINMAYA KATKI SAĞLAYACAK

VakıfBank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih, “Bankacılıkta mevduat toplayıp kredi satma döngüsünü kıracak bir adım attık. Vinov, vade uyumsuzluğunu, tahsilat ve ödeme riskini ortadan kaldırıyor, ticaret hacmini artırıyor, likiditeye erişim sağlıyor. Bu şekilde reel sektör ve günlük ekonomi döngüsündeki pek çok temel soruna çözüm üreterek büyüme ve kalkınmaya önemli katkı sağlıyor” diye konuştu.


VAKIFBANK VİNOV NEDİR?

Ticari, KOBİ, Perakende ve Bireysel, kısacası her segmentteki müşterilerin, piyasadaki DBS, BTS, Tedarikçi Finansmanı, Çek, Senet, Kredi Kartı, Teminat Mektubu, Açık Hesap gibi geleneksel bankacılık yöntemlerine alternatif olarak geliştirilmiş, tüm vadeli ödemelerin gerçekleştirebildiği sürdürülebilir, döngüsel bir finansal ekosistemdir.

Haberin Devamı

Geleneksel ödeme ve tahsilat yöntemlerine alternatif olarak Vinov kullanarak Banka garantisi altında ödeme yapabilmek ve, tahsilatları Banka garantisi altında gerçekleştirmek mümkün olabilmektedir.

Piyasada yer alan ileri vadeli TL cinsinden tüm para transferi, ödeme ve tahsilat sistemlerinin özelliklerini bünyesinde barındıran,
DBS, BTS, Kredi Kartı, Tedarikçi Finansmanı, Çek, Senet, Teminat Mektubu, Açık Hesap gibi bankacılık ürünlerine alternatif,

Vadeli ödemelerde VakıfBank garantisi sunan,

Vinov’da tüm işlemlerin tamamen dijital ortama aktarılması ve şeffaf olması, müşteriler için önemli bir güvenin yanında, likiditeye erişim kolaylığı ve finansal kontrol güçlerini de sağladığı finansal ekosistemi ifade etmektedir.

Vinov kayıtlarında Borçlu ve Alacaklı olmak üzere iki taraf bulunmaktadır.

Haberin Devamı

Vinov Alıcısı, Müşterinin VİNOV Talimatında bilgileri yer alan ve Bankadan lehine ödeme garantisi verilmesi talep edilen gerçek veya tüzel kişileri,

Vinov Borçlusu, VİNOV kaydını düzenleyen ve VINOV Hesabından Banka garantisi dâhilinde tahsilat ve ödeme talimatı veren Banka müşterisi gerçek veya tüzel kişileri temsil eder.