Dezenfeksiyon

Dezenfeksiyon

Son dakika dezenfeksiyon haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan dezenfeksiyon ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını dezenfeksiyon haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Dezenfeksiyon

haberleri sayfasında son dakika yaşanan dezenfeksiyon gelişmeleri de dahil olmak üzere 301 dezenfeksiyon haberi bulunmuştur. Tüm dezenfeksiyon haberleri aşağıda listelenmiştir.
Havuza girmeden mutlaka bunu yapmalısınız! Uzman isim uyardı
Havuza girmeden mutlaka bunu yapmalısınız! Uzman isim uyardı Yazın gelmesiyle birlikte havuz ve deniz sezonu açıldı. Sıcaktan bunalıp serinlemek isteyen herkes havuzlara koşuyor. Çoğunlukla çocukların tercih ettiği havuzlar göründüğü kadar masum değil. Havuzdaki klorun çocuklara zararları nelerdir?, Havuzdaki tehlikeler neler olabilir gibi birçok soru akla geliyor. Uzman isim bu soruların yanıtladı. İşte detaylar...
8.07.2023 Sağlık
İstanbul'daki et halinde hijyen tartışması
İstanbul'daki et halinde hijyen tartışması Bayrampaşa'da, 2 bini aşkın işletmenin yer aldığı Mega Center kuru gıda halinde toptan et satışı yapılan işletmelerin bulunduğu bölümünde, et ve sakatat ürünlerinin özensizce muhafaza edildiği, işletmelerin hijyen koşullarına uymadığı görüldü. İstanbul'daki birçok işletme ve kasabın et ürünü temin ettiği toptancılarda, çalışanların büyük bir kısmının ise bone, eldiven, önlük ya da çizme kullanmaması dikkat çekti.
2.05.2023 Gündem
Şap hastalığında ‘kuşlara’ dikkat! Uzman isim uyardı
Şap hastalığında ‘kuşlara’ dikkat! Uzman isim uyardı Kayseri Veteriner Hekimler Odası Başkanı Akgün Ergül, şap hastalığı ile ilgili verdiği bilgilerde hastalığın taşınma ihtimali nedeniyle ahırlarda önlemler alınması gerektiğini söyleyerek, “Ahırlara girip çıkan kuşlar, başka bir işletmeye virüsü taşıyabilir” dedi.
24.03.2023 Gündem
Bakan Yardımcısı Çataklı: Bir provokasyon ile karşı karşıyayız
Bakan Yardımcısı Çataklı: Bir provokasyon ile karşı karşıyayız İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, Hatay’da büyük bir salgın olduğu iddialarına yönelik yaptığı açıklamada, “Maalesef bir siyasi parti destekli sağlık alanında yalan üzerinden yapılan bir provokasyon ile karşı karşıyayız. Bu iddia, bölgedeki çalışmalara gölge düşürmeye çalışan bir niyet taşıyor. Öncelikle bu açıklamaları yapan kişinin hekimliğinin sorgulanması gerekiyor. Kendisi hakkında gerekli yasal işlemlerin yapılması gerekir ki bu da yapılacak” dedi.
18.03.2023 Gündem
Sadece TYT’ye girip tercih yapılabilir mi? TYT ile alan bölümler ve puanlar: Sadece YKS’nin 1. oturumu TYT ile girilebilecek bölümler neler, TYT ile üniversiteye gidilir mi?
Sadece TYT’ye girip tercih yapılabilir mi? TYT ile alan bölümler ve puanlar: Sadece YKS’nin 1. oturumu TYT ile girilebilecek bölümler neler, TYT ile üniversiteye gidilir mi? Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) için başvurular başladı. Sınav az bir süre kala adaylar başvurularını yapmadan önce sadece Temel Yeterlilik Testi (TYT)’ye girip tercih yapılıp yapılamayacağını sorguluyor. Peki, Sadece YKS’nin 1. oturumu (TYT)’ye girip tercih yapılabilir mi, Sadece YKS’nin 1. oturumu TYT ile girilebilecek bölümler neler? TYT ile üniversiteye gidilir mi? İşte TYT ile alan bölümler ve puanlar…
8.03.2023 Eğitim
Deprem bölgesindeki hastalık durumuyla ilgili açıklama geldi
Deprem bölgesindeki hastalık durumuyla ilgili açıklama geldi Ankara Bilkent Şehir Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Eğitim ve İdari Sorumlusu Prof. Dr. Rahmet Güner, deprem bölgelerindeki enfeksiyon hastalıkları uyarılarına ilişkin, “Şu anda bildirilen kolera ve tifo vakası yok. Bu kolera ile ilgili analizler, bazı alanlarda böyle bir soru işareti olması üzerine yapıldı ve doğrulanmadı. Ama, ihtimal dahilinde mi? Bütün gastrointestinal sistem hastalıkları ihtimal dahilinde” dedi.
17.02.2023 Gündem
TYT ile alan bölümler 2022! YÖK YKS TYT ile alan 4 yıllık bölüm var mı, TYT puanıyla alan bölümler ve puanları neler?
TYT ile alan bölümler 2022! YÖK YKS TYT ile alan 4 yıllık bölüm var mı, TYT puanıyla alan bölümler ve puanları neler? TYT puanıyla alan bölümler 2022 için aramalar başladı. YKS TYT oturumu bugün gerçekleşti. Üniversite sınavının ilk oturumu Temel Yeterlilik Testi TYT sınavına giren öğrenciler puan türüne göre tercih yapabilmek için TYT ile alan bölümler 2022 araştırması yapıyor. Peki, YÖK YKS TYT ile alan 4 yıllık bölüm var mı, TYT puanıyla alan bölümler ve puanları neler? İşte TYT ile girilen bölümler…
18.06.2022 Eğitim
Çalışanları ilgilendiren işe iade kararı! Sigara içtiği için kovulmuştu...
Çalışanları ilgilendiren işe iade kararı! Sigara içtiği için kovulmuştu... İşe iade davasında mahkeme kararını verdi. Adana’da bir fabrikada güvenlik görevlisi Salih Yılmaz, ‘Burada sigara içilmez’ tabelasının asılı olmadığı alanda sigara içti. Bunu gören tesis müdürü ise Yılmaz’ı işten çıkarttı. Mahkemeye başvuran Yılmaz, sigara içtiği alanda ‘Burada sigara içilmez’ tabelası olmadığı için davayı kazanarak işe geri döndü.
10.06.2022 Çalışan Hakları
Araba kiralamak isteyenlere flaş uyarı! Sakın imza atmayın, büyük bedeller...
Araba kiralamak isteyenlere flaş uyarı! Sakın imza atmayın, büyük bedeller... Araba kiralamak isteyen herkesi ilgilendiren uyarı! Koronavirüs salgını döneminde artış yaşandı, artık herkes tercih ediyor. Uzmanlardan açıklamalar art arda geldi, dolandırılabilirsiniz. Sektör temsilcileri, özellikle yaz tatilleri ve bayramlarda tercih edilen araç kiralama için özellikle araç yaşı ve kontratın çok önemli olduğunu ifade ederken, taklit siteler konusunda da uyarıda bulundu. Bayramda araba kiralardan çok dikkat edilmesi gerektiğini belirten araba Rent A Car sahipleri, “Araç kiralarken dikkat edilmesi gereken en önemli husus, firmanın güvenilir olmasıdır. Kiralanan aracın bakımlarının düzenli yapılması, lastiklerinin düzenli kontrol edilmesi, hasar durumu, çalışmayan aksamının olup olmadığının düzenli kontrolü kiralık aracı kullanırken ki yol güvenliğini etkileyen önemli noktalardır. Aksi durumda herhangi bir hasar ya da kaza durumunda kullanıcılar çok büyük bedeller ödemek zorunda kalabilir” uyarısında bulundu.
22.02.2022 Ekonomi
Karaismailoğlu: 2021'de 128 milyon 565 bin yolcu hava yolu ile seyahat etti
Karaismailoğlu: 2021'de 128 milyon 565 bin yolcu hava yolu ile seyahat etti Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 2021'de, hava yolu ile seyahat edenlerin bir önceki yıla göre yüzde 57,4 artarak 128 milyon 565 bin 706'ya ulaştığını açıkladı. Türkiye’nin salgın sonrasında havacılıkta en hızlı normalleşme sağlayan ülkeler arasında yer aldığına belirten Karaismailoğlu, "Yeni yılda da aynı yolda kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz" dedi
6.01.2022 Ekonomi
Türkiye'nin ilk YHT ana bakım atölyesi
Türkiye'nin ilk YHT ana bakım atölyesi Türkiye'nin ilk, Avrupa'nın sayılı tesislerinden olan ve 2017'de hizmete açılan Etimesgut YHT Ana Bakım Atölyesi'nde, tren setlerinin bakımları uluslararası standartlar dikkate alınarak özenle yapılıyor.
1.11.2021 Bilim ve Teknoloji
Dersimiz koyunlara dış parazit banyosu
Dersimiz koyunlara dış parazit banyosu Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Veteriner Fakültesi’ndeki bazı gönüllü öğrenciler, üniversitesinin koyunculuk ünitesinde çalışıyor. Burada koyunların her türlü bakım ve tedavisini gerçekleştiren öğrenciler, son olarak koyunları özel ilaçlarla doldurdukları havuzda dezenfekte etti. Yaklaşık 200 küçükbaş hayvanın öğrenciler tarafından havuza tek tek sokulduğu anlar ise ortaya ilginç görüntüler çıkardı.
30.08.2021 Yaşam
Ozon tedavisi vücut direnci ve bağışıklığı artırıyor!
Ozon tedavisi vücut direnci ve bağışıklığı artırıyor! Ozon tedavi, Covid-19 başta olmak üzere pek çok hastalıkla mücadelede vücudu destekliyor. İnsan sağlığı için önemli elementlerden biri olan ozon gazının uzman kontrolünde tedavi amaçlı kullanılması, bağışıklık sistemini güçlendirerek direnç verdiğini dikkat çeken Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Dr Öğretim Üyesi Hülya İskenderoğlu Bahat ozonun pek çok hastalığa kısa ve etkin tedavi sağladığını belirtti. Peki, Ozon tedavisini salgın döneminde yaptırmak direnci artırır mı? Ozon tedavisi ne sıklıkta yaptırmak önemlidir? Ozon Tedavisi neye iyi gelir? Hülya İskenderoğlu Bahat ozon tedavisi ile ilgili merak edilenleri anlattı.
6.08.2021 Sağlık
Orman yangınları solunum sağlığı için de büyük tehdit!
Orman yangınları solunum sağlığı için de büyük tehdit! Günlerdir yanan ormanlar tüm Türkiye’yi yasa boğarken, Solunum Derneği TÜSAD dumana maruz kalanların sağlığına ilişkin önemli uyarılarda bulundu. Özellikle küçük çocuklar, yaşlılar, astım, KOAH ve kalp hastalarının yangın dumanından korunması gerektiğini vurgulayan TÜSAD, herhangi bir maruziyet durumunda hemen doktora başvurulması gerektiğini belirtti.
5.08.2021 Sağlık
Tatilcilere kritik uyarı! Bunlar cildi tahrip ediyor
Tatilcilere kritik uyarı! Bunlar cildi tahrip ediyor Yaz aylarında deniz veya havuzda geçirilen sürenin uzaması ve güneşin etkisiyle cilt problemlerinin ortaya çıkma riskinin artmasına dikkat çeken Dr. Ebru Koç, “Özellikle havuz dezenfeksiyonu için kullanılan kimyasal maddeler cildimize oldukça zarar vermektedir. Güneşten korunmak ve bronzlaşmak için kullanılan kremlerin içerisindeki kimyasallar da tahmin edilenden daha büyük cilt tahribatlarına sebep olabiliyor” şeklinde uyarıda bulundu.
3.08.2021 Sağlık
Havuz kaynaklı enfeksiyonlara parazitler sebep oluyor
Havuz kaynaklı enfeksiyonlara parazitler sebep oluyor Havuz kaynaklı enfeksiyonlar hakkında bilgi veren Halk Sağlığı Uzmanı Dr. Nurten Elkin, “Havuz kaynaklı enfeksiyonlara genellikle parazitler (yüzde 43,6) sebep oluyor. Viral etkenler olarak da genellikle adenovirus, hepatit A, norovirus ve ekovirüs tespit ediliyor” dedi.
3.08.2021 Sağlık
2021 YKS tercihleri | 2 yıllık bölümler ve puanları! 2021 TYT ile alan 2 yıllık bölümler listesi!
2021 YKS tercihleri | 2 yıllık bölümler ve puanları! 2021 TYT ile alan 2 yıllık bölümler listesi! 2021 YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından gözler tercih dönemine çevrildi. Adaylar YKS tercihleri öncesinde bölümleri ve taban puanlarını araştırıyor. Adaylar sıklıkla 'Üniversitelerin 2 yıllık bölümleri hangileri? 2 yıllık önü açık bölümleri hangileri?' sorularını araştırıyor. İşte 2021 YKS'de TYT ile alan 2 yıllık bölümler taban puanları!
29.07.2021 Eğitim
2 yıllık bölümler ve puanları! 2 yıllık sözel, eşit ağırlık, sayısal bölümlerin taban puanları 2021 açıklandı mı? İşte ön lisans bölümleri, taban puanları, başarı sıralamaları 2021
2 yıllık bölümler ve puanları! 2 yıllık sözel, eşit ağırlık, sayısal bölümlerin taban puanları 2021 açıklandı mı? İşte ön lisans bölümleri, taban puanları, başarı sıralamaları 2021 YKS sonuçlarıyla öğrencilerin yoğun süreci başladı. YKS sınav sonucunu öğrenen adaylar puanlarına uygun üniversiteyi seçmek için kolları sıvadı. 4 yıllık üniversiteyi kazanamayan ya da 2 yıllık bir üniversite okumak isteyenler araştırmalarını hızlandırdı. Adaylar, tercih yapabilecekleri tablolardan istedikleri yükseköğretim programlarını belirleye ve bu programların kodları ve adları ile bağlı oldukları üniversite ve fakülte/yüksekokul adlarını tercih sırasına göre yazacak. İşte 2 yıllık bölümler ve puanları…
28.07.2021 Eğitim
Havuz sularındaki mikroplar ciddi enfeksiyonlara yol açabiliyor
Havuz sularındaki mikroplar ciddi enfeksiyonlara yol açabiliyor Enfeksiyon ve Klinik Mikrobiyoloji Bölümü'nden Uzman Dr. Bengisu Ay, "Havuz sularındaki mikroplar idrar yolu enfeksiyonları, vajina enfeksiyonları, ishal, deri enfeksiyonları, dış kulak yolu, göz ve beyin iltihabına bile yol açabilir." ifadesini kullandı.
22.07.2021 Sağlık
Kurban pazarındaki hayvanların yüzde 80'i satıldı
Kurban pazarındaki hayvanların yüzde 80'i satıldı Kurban pazarında kurbanlıkların yüzde 80’i satıldı. Bazı satıcılar çadırlarının önüne ‘game over’ yazısı astı. Pazarın gözdesi ise Tokat’tan getirilen 1 ton 200 kiloluk ‘Hanzo’ isimli tosun oldu. 3 yaşındaki tosunun 30 bin liraya Sivaslı bir aileye satıldığı öğrenildi.
15.07.2021 Gündem
Havuzdaki enfeksiyon riskine dikkat!
Havuzdaki enfeksiyon riskine dikkat! Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Nafiz Koçak, sıcakların artması ile tatile ve havuza olan ilginin de arttığını, ancak temizliği iyi yapılmayan ve hijyen kurallarına dikkat edilmeyen havuzların çeşitli enfeksiyon hastalıklarına sebep olabileceğini belirtti.
3.07.2021 Sağlık
Virüsleri yok eden ışık teknolojisi Türkiye’de
Virüsleri yok eden ışık teknolojisi Türkiye’de Güney Kore ve Amerika’da üretilen, havada asılı kalan ve yüzeye yapışan virüsleri yok ederek, zararlı mikroorganizmaları öldüren nano 405 ışık teknolojisi Türkiye’ye geldi. Teknolojiye ilişkin bilgi veren Manisa Celal Bayar Üniversitesi Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Sinem Akçalı, ışığın ortak kullanım alanına sahip tüm kapalı ve kalabalık mekanlarda kullanılabilecek dezenfektan yöntemlerinden biri olduğunu ve koronavirüsten korunmada da faydalı olabileceğini dile getirdi.
21.05.2021 Bilim ve Teknoloji
Arefe günü pazarlar açık mı, pazar yerleri 12 Mayıs arefe günü kurulur mu?
Arefe günü pazarlar açık mı, pazar yerleri 12 Mayıs arefe günü kurulur mu? Arefe günü pazarlar açık mı? İçişleri Bakanlığı geçtiğimiz günlerde Pazar yerleri genelgesi yayımlanmış, 81 ilin valiliklerine gönderdiği genelgeyle İstanbul'da açık olan pazar yerleri listesini belirlemişti. Pazar yerleri tam kapanma sürecinde cumartesi günleri 10.00-17.00 saatleri arasında sadece yaş sebze/meyve ile fide satışı yapabilecekler. Vatandaşlar en yakın pazar yerlerine giderek alışverişlerini gerçekleştirebilecekler.
12.05.2021 Gündem
8 Mayıs cumartesi pazar yerleri! Pazara gitmek serbest mi? Cumartesi pazar kurulacak mı, pazara arabayla gitmek serbest mi?
8 Mayıs cumartesi pazar yerleri! Pazara gitmek serbest mi? Cumartesi pazar kurulacak mı, pazara arabayla gitmek serbest mi? Pazar kurulacak mı, pazara girmek serbest mi? Pazar kurulacak yerler merak ediliyor. Pazar yerleri genelgesi İçişleri Bakanlığı tarafından 81 ilin valiliklerine gönderildi. Genelgenin ardından İstanbul'da açık olan pazar yerleri listesi de netleşti. Pazar yerleri tam kapanma sürecinde cumartesi günleri 10.00-17.00 saatleri arasında sadece yaş sebze/meyve ile fide satışı yapabilecekler. Vatandaşlar en yakın pazar yerlerine giderek alışverişlerini gerçekleştirebilecekler.
8.05.2021 Gündem
Semt pazarları açılıyor! İstanbul'da açık olacak pazar yerlerinin listesi belli oldu
Semt pazarları açılıyor! İstanbul'da açık olacak pazar yerlerinin listesi belli oldu Tam kapanma döneminde semt pazarları yarın ve (8 Mayıs Cumartesi) ve 15 Mayıs cumartesi açık olacak. Vatandaşlar, evlerine en yakın pazara gidebilecek. Pazarda sadece yaş sebze, meyve ve fide satışı yapılacak. Pazarlar saat 10.00 ile 17.00 saatleri arasıhnda açık olacak. İstanbul Pazarcılar Odası Başkanı Mesut Şengün pazarda ürünlerin pahalı olacağını söyledi. Şengün en ucuz domatesin 5-6 liraya satılacağını vurguladı. Öte yandan İstanbul'da açılacak pazarların listesi yayınlandı...
7.05.2021 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Dezenfeksiyon ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki dezenfeksiyon haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.