Devlet Destek

Devlet Destek

Son dakika devlet destek haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan devlet destek ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını devlet destek haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Devlet Destek

haberleri sayfasında son dakika yaşanan devlet destek gelişmeleri de dahil olmak üzere 13.652 devlet destek haberi bulunmuştur. Tüm devlet destek haberleri aşağıda listelenmiştir.
Birlemiş Milletler’de Gazze’de ateşkes kararına karşı oy kullanan tek ülke ABD oldu
Birlemiş Milletler’de Gazze’de ateşkes kararına karşı oy kullanan tek ülke ABD oldu Birlemiş Milletler’de (BM) Cezayir tarafından sunulan Gazze’de ateşkes kararına 13 üye devlet destek verirken, oylamada tek karşı oy kullanan ülke ABD oldu. İngiltere ise oylamaya katılmadı.
21.02.2024 Dünya
Emeklilik fırsatı! Çalışmadan, yaş şartı olmadan 10 yılda emekli oldular
Emeklilik fırsatı! Çalışmadan, yaş şartı olmadan 10 yılda emekli oldular Emekli olmak isteyenleri yakından ilgilendiriyor. Yaş şartına bakılmaksızın 10 yılda emeklilik imkanı bulunuyor. Devlet destek sağlıyor. BES katılımcıları devlet desteği de alarak 10 yılda emekli oluyorlar. İşte merak edilen detaylar...
29.01.2024 Ekonomi
Evimizi depreme karşı nasıl güçlendiririz? İşte adım adım işlemler ve maliyeti...
Evimizi depreme karşı nasıl güçlendiririz? İşte adım adım işlemler ve maliyeti... Deprem felaketi sonrasında birçok ilde binaların güvenliği sorgulanmaya başlandı. Bu amaçla da risk tespiti talepleri ciddi ölçüde arttı. Yapılan testlerin sonucunda binaları riskli çıkan vatandaş bugünlerde iki seçenekle baş başa kalıyor: Yıkıp yenisi yapmak ya da güçlendirmek... Peki güçlendirme için nereye nasıl başvuru yapılacak, doğru firma nasıl seçilecek, çalışmanın maliyeti ne olacak, devlet destek verecek mi? İşte haberin detayları...
24.02.2023 Gündem
Bakan Ersoy: Turizm gelirlerinde 2019'a oranla yüzde 14 artış göstermeyi başardık
Bakan Ersoy: Turizm gelirlerinde 2019'a oranla yüzde 14 artış göstermeyi başardık Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, turizmde kişi başı gecelik ortalama harcamanın 90 dolara yükselmesini öngördüklerini belirtti. Turizmdeki en iyi yıl olan 2019'a göre İtalya, İspanya, Yunanistan gibi Akdeniz ülkelerinin gelirde geride kalırken, Türkiye'nin artış gösterdiğini ifade eden Bakan Ersoy, "İtalya yüzde 13, İspanya yüzde 6, Yunanistan yüzde 4 oranında 2019 rakamlarının gerisinde kalmış durumda. Biz Türkiye olarak turizm gelirlerinde 2019'a oranla yüzde 14 artış göstermeyi başardık. Eğer yıl sonu tahminlerimiz gerçekleşirse, ziyaretçi sayısında 2019'la farkı neredeyse kapatmış olacağız. Turizm gelirlerinde ise 2019'un çok üzerinde bir artış yakalayacağız" dedi.
24.11.2022 Yaşam
Kılıçdaroğlu: Gerekirse 85 milyonla helalleşeceğiz
Kılıçdaroğlu: Gerekirse 85 milyonla helalleşeceğiz CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Türkiye’ye yeni bir iklim getirme hedefindeyiz. Türkiye’ye yeni bir iklim gelmeli, kucaklaşma iklimi gelmeli. İlk adımı attım, ‘helalleşeceğiz’ dedim. Gerekirse 85 milyon insanla helalleşeceğiz” dedi.
6.09.2022 Siyaset
Trafik sigortası ile ilgili flaş gelişme! 25 milyon sürücü ilgilendiriyor! Devlet desteği...
Trafik sigortası ile ilgili flaş gelişme! 25 milyon sürücü ilgilendiriyor! Devlet desteği... Arabası olan milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor. Trafik sigortasıyla ilgili flaş öneri geldi. Zarar eden sigorta şiretleri için devlet desteği talep edildi. Buna göre; trafik sigortasındaki kaos ortamı durulana kadar, yine geçici bir süreliğine, trafik sigortasında hasara devlet destek olabilir. Nasıl mı? Sigortacılar topladıkları 100 liralık prime karşılık 180 lira hasar ödüyorlar ya; mesela, yüzde 100’ün üzerini devlet geçici süreliğine karşılayabilir. Bunu da bankaların verdikleri kredilere Kredi Garanti Fonu (KGF) desteği gibi düşünün. Özetle; primler, teminatlar, komisyonlar dahil her şeyi devletin belirlediği bir branşta şirketler büyük zarar ediyor ve zararları da ceplerinden karşılıyor. Bu duruma devletin bir şekilde geçici süreyle destek olması gerekiyor.
13.06.2022 Ekonomi
65 bin TL hibe verilecek! İŞKUR resmen duyurdu ve belli oldu! Başvurular e-Devlet'ten...
65 bin TL hibe verilecek! İŞKUR resmen duyurdu ve belli oldu! Başvurular e-Devlet'ten... Hibe desteği verilecek. Başvurular devam ediyor. Kendi işini kurmak isteyen engelli ve eski hükümlüleri yakından ilgilendiriyor. Kendi işini kurma proje başlığında engelli girişimci adaylarına 65 bin TL‘ye kadar, eski hükümlü girişimci adaylarına ise brüt asgari ücretin 15 katına kadar hibe desteği verilecek. Başvurular için son tarih ise 10 Haziran 2022. e-Devlet üzerinden online olarak başvuru yapılabileceği gibi, bulunulan illerdeki Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüklerine elden veya posta yoluyla da projelerini hazırlayıp teslim edebilirler. Başvuru Rehberi İŞKUR internet sitesinde yayımlandı.
12.05.2022 Ekonomi
Maaş kesintisi ile ilgili flaş karar! KDK devreye girdi, aylık yeniden bağlanacak, geriye dönük ödeme...
Maaş kesintisi ile ilgili flaş karar! KDK devreye girdi, aylık yeniden bağlanacak, geriye dönük ödeme... Maaş kesintisi ile ilgili son dakika kararı! Bazı vatandaşların maaşlarının kesildiğine dair iddialar gündemdeyken önemli bir karar imza atıldı. Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK) kesilen aylığın yeniden bağlanmasını sağladı. Ayrıca vatandaşa ödenmemiş maaş tutarı da ödenecek. Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK), 2012 yılında yaşadığı bir kaza sonucu felç kalan, ardından evde bakım aylığı bağlanan ancak 2022 yılında aylığının kesilmesinden dolayı başvuruda bulunan bir vatandaşın sorununu çözüme kavuşturdu. Peki evde bakım parası hangi durumlarda kesilebilir? 2022 evde bakım parası ne kadar? Evde bakım maaşı almak için neler yapılır, nasıl başvurulur? Kimler evde bakım maaşı alabilir? İşte merak edilen tüm bu soruların yanıtı...
3.05.2022 Ekonomi
Doğal gaz desteği başvuruları ile ilgili son dakika açıklaması! Bakan Yanık duyurdu
Doğal gaz desteği başvuruları ile ilgili son dakika açıklaması! Bakan Yanık duyurdu Doğal gaz desteği ile ilgili son dakika gelişmesi! Doğal gaz tüketim desteğine başvurular e-Devlet üzerinden yapılmaya başlanmıştı. 3 gün önce alınmaya başlanan başvurular ile ilgili Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık'tan açıklama geldi. Bakan Yanık, "Doğal gaz yardımı kapsamında son üç günde e-Devlet üzerinden 216 bin başvuru aldık. Daha fazla vatandaşımıza ulaşmak için çalışmalarımıza devam ediyoruz." ifadelerini kullandı. Destek ödemeleri hane başına 450 ile bin 150 lira arasında değişiyor. Yılda iki kez olmak üzere mart ve ekim aylarında verilecek.
21.02.2022 Ekonomi
İş Bankası yeni kararı resmen duyurdu! Hesabı olan müşterileri kapsıyor, şubelerde...
İş Bankası yeni kararı resmen duyurdu! Hesabı olan müşterileri kapsıyor, şubelerde... İş Bankası harekete geçti ve yeni gelişmeyi resmen duyurdu. Hesabı olan müşterileri kapsıyor. Yeni uygulama hizmete sunuldu. İş Bankası'ndan yapılan açıklamada mesleğini dijital mecra üzerinden yapan müşteriler için 'Dijital İşim Hesabı' devreye alındı. Şubelerde hesap açtıran kişiler vergi istisnasından yararlanabiliyor. Kazançlar tahsil edildiğinde işlem anında vergi kesintisi de otomatik gerçekleşiyor. İstisnadan faydalanılması için kişilerin ikametgâhlarının bulunduğu yerdeki vergi dairelerine başvurması, istisna belgesiyle bankadan hesap açılması gerekiyor. Aynı zamanda kazançların tamamının da bu hesap ile tahsil edilmesi gerekiyor. İşte tüm detaylar...
21.02.2022 Ekonomi
Bakan Nebati, TİM Başkanı Gülle ile görüştü
Bakan Nebati, TİM Başkanı Gülle ile görüştü Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle ve yönetim kurulu üyeleri ile bir araya geldi.
21.02.2022 Ekonomi
Devlet destek veriyor! Kentten köye dönüş başladı
Devlet destek veriyor! Kentten köye dönüş başladı Devletten aldığı maddi destek ile köylerine döndüler. Siirt’ten, yıllar önce terör ve ekonomik nedenlerle göç ettikleri köylerine dönen Abdurrahim Siper ve Muhammed Sevgin, devletten aldıkları destekle çiftçilik yapma girişiminde bulunarak çalışmalara başladı.
21.02.2022 Ekonomi
Destek kararı! Değişti, yüzde 70'e çıkarıldı
Destek kararı! Değişti, yüzde 70'e çıkarıldı Yeni destek kararı geldi. Güzel haber geldi. Detaylar netleşti. Yüzde 70'e çıkarıldı. Üreticiye TARSİM kapsamında devlet destekli tarım sigortası veriliyor. Bu sigortanın yüzde 50'si devlet tarafından karşılanıyor. TARSİM, kuraklık verim sigortası başlattı. Bu sigortayı yaptıran çiftçinin ödeyeceği primin yüzde 60’ını devlet karşılıyordu, yeni alınan kararla destek oranı yüzde 70’e çıkarıldı
24.01.2022 Ekonomi
Ete zam mı gelecek? Et fiyatları artacak mı?
Ete zam mı gelecek? Et fiyatları artacak mı? Et fiyatları artacak mı? Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkan Vekili Osman Yardımcı, "Pazartesi günü ete zam bekleniyor ama biz olmasını istemiyoruz" dedi. "Et şu an en ucuz gıda maddesidir" diyen Yardımcı, zincir marketlerde et satışının yasaklanmasını istedi.
21.01.2022 Ekonomi
Aylık en az 1.276 TL ödeniyor! Zorunlu, devlet desteği...
Aylık en az 1.276 TL ödeniyor! Zorunlu, devlet desteği... Asgari ücretin en az yüzde 30'u ödeniyor. Devlet destek veriyor. 2022 yılı için en düşük ödeme miktarı 1.276 TL oldu. Üçte bir oranında devlet katı sağlıyor. Bu da en az 425.34 TL katkı anlamına geliyor. Ayrıca SGK primleri de işveren tarafından ödenmiyor. Binlerce genç için büyük avantaj oluşturuyor. Hem okuyan hem de okuduğu alanda iş deneyimi sağlayan gençler staj imkanı ile aylık 1.276 TL de gelir elde ediyor. İşverenlerin stajyer çalıştırma zorunluluğu bulunuyor. İste staj yapacakları çok yakından ilgilendiren stajyer hakları ile ilgili detaylar...
3.01.2022 Çalışma Hayatı
e-Devlet'ten son dakika açıklaması! Böyle bir mail aldıysanız...
e-Devlet'ten son dakika açıklaması! Böyle bir mail aldıysanız... e-Devlet'ten son dakika uyarısı! Sosyal yardım adı altında bir mail gönderildiyse sakın dikkate almayın e-Devlet'ten sahte e-posta açıklaması yapıldı. e-Devlet kapısının resmi sosyal medya hesaplarından internette dolaşan sahte e-postaya karşı vatandaş uyarıldı. e-Devlet'in Twitter hesabından yapılan açıklamada “Böyle bir e-posta aldıysanız dikkate almayın! e-Devlet Kapısı size asla herhangi bir hizmete başvuru amacıyla e-posta göndermez. Oltalama saldırıları ile verilerinizin çalınmaması için ulaşmak istediğiniz resmî internet sayfasını adres çubuğuna elle girin.” ifadelerine yer verildi.
11.12.2021 Ekonomi
Paralar bugün banka hesaplarına yatırılıyor! 1.259 lira ödenecek, hemen kontrol edin...
Paralar bugün banka hesaplarına yatırılıyor! 1.259 lira ödenecek, hemen kontrol edin... Yüz binlerce kişinin beklediği ödemelerin bugünden itibaren yapılmaya başladığı duyuruldu. Paralar vatandaşların banka hesaplarına yatırılıyor. 1.259 TL'lik ödemeler 15 Aralık tarihine kadar tamamlanacak. Devlet ihtiyaç sahibi kişilere destek sağlamaya devam ediyor. Destek ödemelerinin ocak 2022'de yükselmesi bekleniyor. Bakan Yakın yaptığı açıklamada paralarının ödenmesini bekleyenlere güzel haberi duyurdu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) hizmetimizle bu ay ihtiyaç sahibi ailelerimizin hesaplarına çocukları için toplam 173 milyon TL yatıracağız” dedi. SED ödemesinin çocuk başına ortalama 1259 lira olduğunu belirten Bakan Yanık, ödemelerinin 15 Aralık’a kadar tamamlanacağını duyurdu.
10.12.2021 Ekonomi
Hibe desteği! En az 5.000 TL veriliyor, başvurular e-Devlet'ten
Hibe desteği! En az 5.000 TL veriliyor, başvurular e-Devlet'ten Karşılıksız para desteği veriliyor. En az 5 bin TL hibe ediliyor. e-Devlet üzerinden başvuru yapılıyor. Hibe desteğinden yararlanmak isteyenler tüm süreci internet üzerinden tamamlayabiliyor. Para desteği ile ilgili 3 yıl detayı dikkat çekiyor. Birçok kişi çalıştığı işten memnun değil. Hayalindeki işi kurmak isteyenler için önemli bir fırsat. KOSGEB girişimci kadınlara iş kurma sürecinde hem maddi hem de iş modeli ile ilgili destek sağlıyor. KOSGEB desteklerinden güzellik salonlarından konaklamaya, ulaştırmadan imalata kadar çok sayıda sektör yararlanıyor. KOSGEB destelerinden faydalanmak için öncelikle online eğitimlere katılmak gerekiyor. İşte kendi işini kurmak isteyen kadınlara KOSGEB tarafından sağlanan tüm destekler...
6.12.2021 Ekonomi
Paralar başvuranın hesabına yatıyor! En düşük 1.846 lira olacak! Zam geliyor
Paralar başvuranın hesabına yatıyor! En düşük 1.846 lira olacak! Zam geliyor İşsizlik maaşı ile ilgili flaş açıklama. İşten ayrılan vatandaşlara 10 ay süresince devlet destek veriyor. Bugün itibarıyla Türkiye İş Kurumu üzerinden 384 bin kişi işsizlik ödeneği alıyor. Asgari ücret zamlandığında işsizlik ödeneği de artacak. Asgari ücret yüzde 30 artarsa en düşük işsizlik ödeneği 1.420 TL'den 1.846 TL'ye çıkacak. En yüksek işsizlik ödeneği ise 2.840 TL'den 3.692 liraya yükselecek. İşte işsizlik ödeneğiyle ilgili merak edilenler...
Paralar bugün banka hesaplarına yatırılacak! Binlerce kişi bekliyordu
Paralar bugün banka hesaplarına yatırılacak! Binlerce kişi bekliyordu Paralar banka hesaplarına yatırılıyor. Ödemeler bugün yapılmaya başlıyor. Binlerce kişi bekliyordu ve Bakan Pakdemirli duyurdu. Tarımsal destek ödemeleri kapsamında 808 milyon 706 bin TL'lik ödeme yapılacak. Çiğ Süt Desteği, Geleneksel Kıyı Balıkçılığının Kaydedilmesi Desteği ve Hayvan Hastalıkları Tazminatı Desteği olmak üzere ödemelerin bugün gerçekleştirileceği bildirildi.
5.11.2021 Ekonomi
Devlet destek veriyor! Binlerce hükümlü hibe ile kendi işini kurdu
Devlet destek veriyor! Binlerce hükümlü hibe ile kendi işini kurdu Hibe veriliyor, binlerce kişi devlet desteği ile kendi işinin patronu oldu. Hayvancılık, arıcılık, tekstil, oto yıkama, oto tamiri, kuaför emlak, otelcilik ve spor merkezi... Adalet Bakanlığı’nın adımı umut kapısı oldu. 2014 yılından bu yana Türkiye İş Kurumu ile yürütülen proje ile 2 bin 155 eski hükümlü kendi işini kurdu.
17.10.2021 Ekonomi
Ödemeler bu hafta yapılıyor! Bakan duyurdu, banka hesaplarına...
Ödemeler bu hafta yapılıyor! Bakan duyurdu, banka hesaplarına... Paralar hesaplara yatırılıyor. Bu haftadan itibaren başlıyor. Yüz binlerce kişi bekliyordu, belli oldu. Bakan Pakdemirli güzel haberi duyurdu. Anaç koyun ve keçi desteği ödemelerine bu haftadan itibaren başlanacak. Paralar banka hesaplarına hayvan başı olarak yatırılacak. Anaç koyun ve keçi desteği başvurusu nasıl yapılır, şartları neler? İşte destek ödemelerine ilişkin tüm bilgiler...
7.06.2021 Ekonomi
Paralar bugün ödeniyor! Bakan duyurdu, saat...
Paralar bugün ödeniyor! Bakan duyurdu, saat... Beklenen açıklama geldi. Ödemeler bugün yapılıyor. Paralar banka hesaplarına yatırılıyor. Bakan Pakdemirli açıkladı. Ödemeler TC kimlik numarasının son hanesine göre yapılacak. Bugün saat 18.00'den sonra başlıyor. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Tarımsal destek ödemeleri kapsamında 376 milyon 743 bin 190 liralık destek ödemesine bugün başlıyoruz. Hayırlı olsun." müjdesini verdi.
5.03.2021 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Devlet Destek ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki devlet destek haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.