Derya Unutmaz

Derya Unutmaz

Son dakika Derya Unutmaz haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Derya Unutmaz ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Derya Unutmaz haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Derya Unutmaz

haberleri sayfasında son dakika yaşanan derya unutmaz gelişmeleri de dahil olmak üzere 25 derya unutmaz haberi bulunmuştur. Tüm derya unutmaz haberleri aşağıda listelenmiştir.
Yaşlılığı bitirecek formül bulundu! Hastalıklar bitecek, ömür uzayacak
Yaşlılığı bitirecek formül bulundu! Hastalıklar bitecek, ömür uzayacak Gençliğin formülü bulundu. 70 yaşındayken 30 yaşındaki gibi dinç kalmaya çok az kaldı. Prof. Dr. Derya Unutmaz, laboratuvar ortamında hücreleri gençleştirmeyi başardıklarını açıkladı. Prof. Dr. Unutmaz, bu sayede yaşlılıkla ortaya çıkan hastalıkların önüne geçilebileceğini söyledi.
12.07.2023 Sağlık
Aşı-kalp krizi ilişkisi yalan çıktı! Yüz binlerce kişi araştırmaya katıldı
Aşı-kalp krizi ilişkisi yalan çıktı! Yüz binlerce kişi araştırmaya katıldı Koronavirüs salgınında aşı karşıtları Kovid-19 aşılarının kalp krizine yol açtığını iddia ediyordu. Ancak Güney Kore’de 600 bine yakın kişiyle yapılan araştırma bunu çürüttü.
11.08.2022 Gündem
Çiçek aşısı yapılıyor mu, maymun çiçeğinden korur mu? Çiçek aşısı Türkiye'de en son ne zaman yapıldı?
Çiçek aşısı yapılıyor mu, maymun çiçeğinden korur mu? Çiçek aşısı Türkiye'de en son ne zaman yapıldı? Çiçek aşısı yapılıyor mu, Çiçek aşısı Türkiye'de en son ne zaman yapıldı? İsrail, İsviçre ve Avusturya'da maymun çiçeği virüsüne bağlı yeni vakalar tespit edildi. Bu vakalarla birlikte dünya çapında vaka bildiren ülke sayısı 16'a yükseldi. Maymun çiçeği hastalığı İngiltere'de görüldükten sonra hızla yayıldı, şu an 150'de monkeypox virüsü tespit edildi. Peki, Çiçek aşısı maymun çiçeğinden korur mu, Çiçek aşısı nedir?
23.05.2022 Sağlık
Molnupiravir nedir, ne işe yarar? Molnupiravir’i kimler kullanabilecek?
Molnupiravir nedir, ne işe yarar? Molnupiravir’i kimler kullanabilecek? Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından 65 yaş üzeri için uyarılarda bulundu. Bakan Koca, Molnupiravir ilacının kullanımının önemli olduğunu dikkat çekerek, “65 yaşınızı geçtiyseniz veya herhangi bir bağışıklık sistemi sorununuz varsa ihtimalleri hafife almayın. Önemsiz gibi görünen şikâyetleri nezle, soğuk algınlığı ile karıştırmayın. Test yaptırın. Molnupiravir etken maddeli ilaçla başlayan yeni dönemde erken tanı riski azaltıyor.” dedi. Peki, Molnupiravir nedir, ne işe yarar? Molnupiravir’i kimler kullanabilecek? Molnupiravir ne için kullanılır? İşte detaylar…
18.02.2022 Sağlık
Molnupiravir nedir, kullanımı nasıl olacak? Molnupiravir ilaç hangi ülkenin, kim hangi firma üretiyor, ilacın yan etkisi var mı?
Molnupiravir nedir, kullanımı nasıl olacak? Molnupiravir ilaç hangi ülkenin, kim hangi firma üretiyor, ilacın yan etkisi var mı? Covid ilacı Molnupiravir'in, 65 yaş üstü PCR testi pozitif kişilere dağıtılmaya başlandığı açıklandı. Peki, Molnupiravir nedir, kullanımı nasıl olacak? Molnupiravir ilaç hangi ülkenin, kim hangi firma üretiyor?
12.02.2022 Sağlık
Delta ve Omicron varyantı ile ilgili gizli tehlike! Yeni varyant...
Delta ve Omicron varyantı ile ilgili gizli tehlike! Yeni varyant... Delta ve Omicron varyantı ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Gizli tehlikeyi uzman isimler anlattı. Kasım ayında yeni rapor edilen hemen hemen tüm enfeksiyonlar, Delta kaynaklıydı. Şimdilerde ise varyant, dominasyonunu Omicron'a devretmiş durumda. Öyle ki ABD’de her 1000 vakadan 1’i Delta varyantını taşıyor. Ama az da olsa Delta bazı ülkelerde yayılımını sürdürüyor. Peki Delta hala insanlık için tehlike arz ediyor mu?
12.02.2022 Gündem
4'üncü korona aşısını olacak mıyız? Hatırlatma dozu ne kadar koruyor? Flaş açıklama geldi...
4'üncü korona aşısını olacak mıyız? Hatırlatma dozu ne kadar koruyor? Flaş açıklama geldi... Birçok kişinin kafasında Covid ile ilgili aynı soru dönüp duruyor. Hatırlatma aşıları henüz tamamlanamamışken dördüncü doz haberlerinin çıkması bu soruyu daha da önemli hale getiriyor. 4'üncü Covid-19 aşısını olacak mıyız? Daha da önemlisi hatırlatma dozları bizi ne kadar koruyacak? Bu sorulara cevap ABD'de yapılan yeni bir araştırma ile geldi. Prof. Dr. Derya Unutmaz da o araştırmayı yorumladı...
31.01.2022 Gündem
Dünya Türk profesörün büyük başarısını konuşuyor! Koronavirüs tuzağa düşecek...
Dünya Türk profesörün büyük başarısını konuşuyor! Koronavirüs tuzağa düşecek... Türk Prof. Dr. Derya Unutmaz, koronavirüse karşı umut verici bir tedavi geliştirdiklerini açıkladı. Prof. Unutmaz, yeni yöntemle virüsün hücrenin içine girmesini engelleyerek, bağışıklık sisteminin aktif hale getirildiğini belirtti. Virüse bir tür tuzak kurulduğunu söyleyen Unutmaz, ilacın tüm varyantlara karşı etkili olacağını ifade etti.
29.01.2022 Bilim ve Teknoloji
Koronavirüse karşı tuzak kuran ilaç! Omicron dahil tüm varyantları etkisiz bırakıyor
Koronavirüse karşı tuzak kuran ilaç! Omicron dahil tüm varyantları etkisiz bırakıyor Koronavirüs salgınıyla ilgili son dakika gelişmesi! Aşından sonra yeni bir gelişme daha yaşandı. ABD'de yaşayan İmmünoloji Uzmanı Prof. Dr. Derya Unutmaz, "sentetik biyoloji" kullanarak Kovid'e karşı geliştirdikleri ilaç adayının detaylarını anlattı. Prof. Dr. Unutmaz, "Daha önce kanser immünolojisi için kullandığımız 'Car-T yöntemi' ile virüse karşı geliştirdiğimiz bir tuzak ve bağışıklık ordumuzu alarma geçiren bir yöntem" dedi. İlacın hayvan denemeleri aşamasına geçildi. Preklinik çalışmalardan sonra faz çalışmalarının başlayacağına işaret eden Prof. Dr. Unutmaz, "Kullanıma girmesi için daha çok yolumuz var elbette ama bu virüsün gelecekte hangi sürprizlerle ortaya çıkacağını bilmiyoruz. O nedenle hazırlıklı olmak istiyoruz" diye konuştu.
23.01.2022 Gündem
Koronavirüs salgınında korkutan gelişme! Ünlü profesör yeni tarihi duyurdu: Birkaç ay içinde...
Koronavirüs salgınında korkutan gelişme! Ünlü profesör yeni tarihi duyurdu: Birkaç ay içinde... İlk olarak Güney Afrika'da tespit edilen koronavirüsün bildiğimiz son varyantı omicron tüm dünyada vaka sayılarında bir sıçrayışa yol açtı. Omicron varyantında vakalar yükselişe geçse de aynı oran hastanelere yansımıyor. Hızlı bulaşması nedeniyle tüm dünyayı tedirgin eden virüsün baş düşmanı yine aşı. Konuyla ilgili Prof. Dr. Derya Unutmaz, "Çok hızlı yayıldığı için salgını da bitirebilir. Çünkü bir süre sonra artık virüsün enfekte edeceği kimse kalmayacak. Benim tahminim birkaç ay içerisinde pik noktasına ulaşacak birçok ülkede ve ondan sonra hızlı bir bir şekilde azalmaya başlayacak. Ama bu sürede de çok fazla insan enfekte olacak." dedi.
15.01.2022 Gündem
Koronavirüs salgını ne zaman bitecek? Tarih verildi! Eylül 2022'de...
Koronavirüs salgını ne zaman bitecek? Tarih verildi! Eylül 2022'de... Kovid-19 enfeksiyonuna karşı geliştirilen ilaçların umut verdiğini belirten Prof. Dr. İftihar Köksal, Eylül 2022’de virüsün grip formuna dönüşeceğini söyledi. İlaçları akıllı füzeye benzeten Prof. Dr. Unutmaz’a göre ise gelecek baharda Kovid ölümcül olmaktan çıkacak.
10.12.2021 Yaşam
Prof. Dr. Unutmaz, 'Sonuna geldik' dedi ve yeni tarihi duyurdu
Prof. Dr. Unutmaz, 'Sonuna geldik' dedi ve yeni tarihi duyurdu 2019 aralık ayında ortaya çıkan ve hala dünyanın kabusu olmaya devam eden koronavirüsten kurtulmanın tek umudu aşı. Türkiye'de ve dünyada hızlı aşılama devam ederken 5N1K programına katılan Prof. Dr. Derya Unutmaz, flaş açıklamalarda bulundu. Üçüncü doz aşıdan delta varyantına kadar bilgi veren ünlü uzman 'her yıl korona aşısı olacak mıyız?' sorusuna da yanıt verdi. İşte tüm detaylar...
3.07.2021 Gündem
3. doz aşı hangisi olmalı, Biontech mi Sinovac mı? 3. doz aşı gerekli mi, 50 yaş altı için 3. doz aşıya gerek var mı?
3. doz aşı hangisi olmalı, Biontech mi Sinovac mı? 3. doz aşı gerekli mi, 50 yaş altı için 3. doz aşıya gerek var mı? Koronavirüs salgınıyla mücadeleye devam ediliyor. Dünya’da yüksek vaka sayıları ve varyantların artması 3. doz aşı yapılması kararı alınmasına neden oldu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca “50 yaşından büyüklerin ve sağlık çalışanlarının üçüncü doz aşı olmasına karar verdik.” Dedi. Vatandaşlar angi aşıyı yaptırmış olursa olsunlar 3. dozda istedikleri aşıyı yaptırabilecek? 3. doz aşı hangisi tercih edilmeli, Biontech mi Sinovac mı? 50 yaş altı için 3. doz aşıya gerek var mı?
3.07.2021 Gündem
Koronavirüs için ilaç müjdesi! Tarih verdi, ilk kez anlattı
Koronavirüs için ilaç müjdesi! Tarih verdi, ilk kez anlattı Türkiye'nin pandemi döneminde tanıdığı Prof Dr. Derya Unutmaz, ABD'de immünoloji alanında çok önemli çalışmalara imza atıyor. Enfeksiyon hastalıkları ve bağışıklık sistemi konusunda dünyada söz sahibi isimlerden biri olan ve Jackson Laboratuvarı Enstitüsü’nde 'Baş Araştırmacı' olarak çalışmalarını yürüten Prof. Dr. Unutmaz, ilaç geliştirme süreçlerine hız katacak “üç boyutlu organ” projesinin detaylarını, ilk kez DHA'ya anlattı. Prof. Dr. Unutmaz, koronavirüs tedavisi için en geç sonbaharda çok etkili ilaçların geleceğini müjdeledi.
7.06.2021 Dünya
Korona aşısı kısırlık mı yapıyor? Prof. Dr. Unutmaz yanıtladı!
Korona aşısı kısırlık mı yapıyor? Prof. Dr. Unutmaz yanıtladı! Koronavirüs salgını sürecinde yaşadığı ABD'den Türkiye'deki durumla önemli değerlendirmeler yapan Prof. Dr. Derya Unutmaz, CNN Türk'e önemli açıklamalarda bulundu. Aşı yaptırmayanlara çağrı yapan Unutmaz, ''Yani şu anda dünyadaki en iyi aşı BionTech aşısı Türkiye'ye geliyor. Yani bu çok büyük bir fırsat. BionTech aşısında o kadar yüksek miktarda antikor üretiyorsunuz ki ne size bulaşıyor. Diyelim ki virüs size girmeye çalıştı akıllı hücreler bertaraf ediyor. Sizde de üreyemediği için kendini çoğalamadığı için başkalarına da bulaşmıyor'' dedi.
3.06.2021 Gündem
Koronavirüs aşısı ile ilgili o iddialara yanıt geldi!
Koronavirüs aşısı ile ilgili o iddialara yanıt geldi! Prof. Dr. Derya Unutmaz Türkiye'ye geldi. Ayağının tozuyla CNN TÜRK'e önemli açıklamalarda bulundu. Koronavirüs aşısının kısırlığa yol açtığı iddialarını net bir dille reddeden Unutmaz, “Bu mümkün değil bir kere mantık hatası var! O zaman korona olan herkes kısır olurdu” ifadelerini kullandı.
3.06.2021 Gündem
Hindistan Mutasyonu ne kadar bulaşıcı? Flaş açıklama geldi
Hindistan Mutasyonu ne kadar bulaşıcı? Flaş açıklama geldi Prof. Dr. Derya Unutmaz CNN TÜRK ekranlarında 5N1K'da Cüneyt Özdemir'in sorularını yanıtladı. Türkiye'de görülen Hindistan Mutasyonu ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
1.05.2021 Gündem
Türkiye alarma geçti! Tek yöntem çift maske takmak
Türkiye alarma geçti! Tek yöntem çift maske takmak Tüm dünyayı alarma geçiren mutasyonlu virüs Türkiye’de de bir çok şehirde görülmeye başladı. Çok hızlı yayılan bu virüse karşı uzmanlar "Tek maske yetmez artık çift maske kullanmalısınız" uyarısında bulundu.
1.02.2021 Gündem
Bakan Varank'tan heyecanlandıran açıklama
Bakan Varank'tan heyecanlandıran açıklama Bakan Varank, "Pandemiye karşı bilimsel mücadelede ihtiyaç duyduğumuz transjenik ACE2 fareler nihayet ulaştı. Derya Unutmaz hocam gösterdiğiniz işbirliği için size ve ekibinize müteşekkiriz. TÜBİTAK Covid-19 Platformunda yürüttüğümüz aşı ve ilaç projeleri sonuca bir adım daha yaklaşacak" açıklamasını yaptı.
25.08.2020 Gündem
Prof. Dr. Derya Unutmaz duyurdu: Corona virüsü durduran ilaç bulundu
Prof. Dr. Derya Unutmaz duyurdu: Corona virüsü durduran ilaç bulundu ABD'deki bilim insanı Prof. Dr. Derya Unutmaz koronavirüsün yapısını Lego parçaları gibi ayarlayan makinasının (protease) çözüldüğünü ve bunu durduran potansiyel ilaçların bulunduğunu açıkladı.
12.04.2020 Corona Virüsü
Corona virüs aşısı için tarih verildi
Corona virüs aşısı için tarih verildi ABD'de Jackson Laboratuvarı Enstitüsü'nde baş araştırmacıcı Prof. Dr. Derya Unutmaz 120'den fazla ülkede yaklaşık 169 bin 200 kişiye bulaşan, 6 bin 492 kişinin hayatını kaybettiğı yeni tip koronavirüs salgınıyla ilgili 'Covid-19 için birkaç ay sonra insan denemelerine başlanabilir, aşının çıkmasını yıl sonundan önce beklemiyorum" dedi.
16.03.2020 Corona Virüsü
Corona aşısı son durum: Corona aşısı ne zaman çıkar, test aşamaları ne durumda? (Jackson Laboratuvarı Enstitüsü tarih verdi)
Corona aşısı son durum: Corona aşısı ne zaman çıkar, test aşamaları ne durumda? (Jackson Laboratuvarı Enstitüsü tarih verdi) Corona aşısı ne zaman çıkar? Sorusu merak ediliyor. ABD'de geliştirilen bir coronavirüs (covid-19) aşısının bugün ilk kez Washington eyaletinde test edileceği bildirildi. Amerikan AP haber ajansının ABD'li hükümet yetkililerine dayandırdığı haberinde, Ulusal Sağlık Enstitülerince fonlanan aşı testinin Seattle'daki Kaiser Permanente Sağlık Araştırma Enstitüsünde yapılacağı ifade edildi. Testin 45 yaşındaki sağlıklı bir kişiye uygulanacağını aktaran yetkililer, bu kişiye virüs bulaşma riskinin bulunmadığını ve testin sadece aşının yan etkilerini test edeceğini bildirdi. Uzmanlar aynı zamanda testin ne kadar sürede çıkacağı tahmininde de bulundu.
16.03.2020 Corona Virüsü
Bakan Yanık: Terör örgütleri can çekişiyor
Bakan Yanık: Terör örgütleri can çekişiyor Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ülke içinde terörün can çekiştiğini belirterek, “Hükümet olarak büyük bir kararlılıkla, ülkemizin düzenini ve huzurunu perçinleyecek, terör örgütlerine ve destekçilerine rağmen bölgenin en istikrarlı ülkesi olmaya devam edeceğiz” dedi.
5.02.2022 Siyaset
Emine Erdoğan: Çok daha fazlasını yapmak için uğraş veriyoruz
Emine Erdoğan: Çok daha fazlasını yapmak için uğraş veriyoruz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan hiçbir çocuğu yalnız bırakmamanın temel vazifeleri olduğunu vurgulayarak, "Bu anlayışla sadece elimizden geleni değil, çok daha fazlasını yapmak için uğraş veriyoruz. Ülkemizde, 2002'den beri bu yolda büyük mesafeler kat edilmiş olması hepimizi gururlandırıyor." dedi.
13.08.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Derya Unutmaz ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki derya unutmaz haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.