Korona Aşısı

Korona Aşısı

Son dakika korona aşısı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan korona aşısı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını korona aşısı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Korona Aşısı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan korona aşısı gelişmeleri de dahil olmak üzere 167 korona aşısı haberi bulunmuştur. Tüm korona aşısı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Aşı olanlara tazminat Türkiye'de var mı, devlet aşı olanlara para veriyor mu? Korona aşısı olanlara tazminat  başvurusu nedir?
Aşı olanlara tazminat Türkiye'de var mı, devlet aşı olanlara para veriyor mu? Korona aşısı olanlara tazminat başvurusu nedir? Almanya'da devlet, korona aşısının sebep olduğu zarar gerekçesiyle 467 kişiye tazminat ödedi. Ülkede 5 bin 597 başvurunun ise halen incelendiği öğrenildi. Söz konusu haberlerin gündeme gelmesiyle vatandaşlar arama motorlarına yönelerek devlet korona aşısı olanlara tazminat mı ödeyecek, aşı olanlara devlet para veriyor mu, korona aşısı tazminat başvurusu nasıl yapılır, aşı olanlar tazminat alabilir mi? Gibi sorulara yanıt aranmaya başlandı.
26.01.2024 Dünya
4'üncü korona aşısını olacak mıyız? Hatırlatma dozu ne kadar koruyor? Flaş açıklama geldi...
4'üncü korona aşısını olacak mıyız? Hatırlatma dozu ne kadar koruyor? Flaş açıklama geldi... Birçok kişinin kafasında Covid ile ilgili aynı soru dönüp duruyor. Hatırlatma aşıları henüz tamamlanamamışken dördüncü doz haberlerinin çıkması bu soruyu daha da önemli hale getiriyor. 4'üncü Covid-19 aşısını olacak mıyız? Daha da önemlisi hatırlatma dozları bizi ne kadar koruyacak? Bu sorulara cevap ABD'de yapılan yeni bir araştırma ile geldi. Prof. Dr. Derya Unutmaz da o araştırmayı yorumladı...
31.01.2022 Gündem
Koronavirüs ne zaman bitecek? Aşılar ile ilgili flaş açıklama, Pfizer duyurdu
Koronavirüs ne zaman bitecek? Aşılar ile ilgili flaş açıklama, Pfizer duyurdu BioNTech ile birlikte koronavirüs aşısı geliştiren Pfizer'ın CEO'sundan aşıların geleceği ve pandeminin ne zaman biteceğine dair önemli açıklamalar geldi.
23.01.2022 Gündem
Son dakika... 5. doz koronavirüs aşısı randevuları açıldı
Son dakika... 5. doz koronavirüs aşısı randevuları açıldı Sağlık Bakanlığı'nca 2 doz Sinovac, 2 doz Biontech aşısı olmuş ve son aşısının üzerinden 3 ay geçmiş kişiler için hatırlatma dozu randevuları açıldı.
31.12.2021 Gündem
Prof. Dr. Aydın, 'Aşılıların 6 ayı doldu' dedi ve uyardı! '1 aylık süremiz var'
Prof. Dr. Aydın, 'Aşılıların 6 ayı doldu' dedi ve uyardı! '1 aylık süremiz var' Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Faruk Aydın, "Aşı olanların 6 aylık süreleri doldu. Korunma süremiz her geçen gün aleyhimize doğru işliyor" dedi.
29.11.2021 Gündem
Aşılamada yeni dönem! 4. doz aşı! Biontech, Sinovac...
Aşılamada yeni dönem! 4. doz aşı! Biontech, Sinovac... BioNTech ve Sinovac aşısıyla ilgili flaş gelişme! 4. doz aşı kararı. 2 doz BioNTech olanlara geçen hafta hatırlatma dozu onayı veren Bilim Kurulu, bu kez de 3 doz Sinovac olan vatandaşların yeni aşı dönemlerine karar vermek için toplanacak. Yarın yapılması beklenen toplantı sonrası, 4’üncü doz Sinovac aşılarının başlayacağı tarih belirlenmiş olacak.
16.11.2021 Gündem
Aziz Sancar'dan aşı açıklaması: Mantık dışı bir tutum!
Aziz Sancar'dan aşı açıklaması: Mantık dışı bir tutum! Nobel ödüllü Türk bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar "Aşı karşıtı olmak; mantık dışı bir tutum. Kanun zorlamasa bile aşı olmak gerek" dedi.
26.09.2021 Sağlık
Hamilelikte delta varyantına yakalanan anne: Kesinlikle aşı olurdum
Hamilelikte delta varyantına yakalanan anne: Kesinlikle aşı olurdum Kocaeli'de hamileliği sırasında koronavirüs aşısı olmayan Merve Pala (29), delta varyantına yakalandı. Merve Pala, "Mecburen erken doğum yapmak zorunda kaldım. Şu anki aklım olsaydı kesinlikle aşı olurdum. Belki de bu durumda olmazdım" dedi.
25.09.2021 Yaşam
Bebeklere yanlışlıkla Kovid-19 aşısı mı yapıldı! Son dakika açıklaması geldi...
Bebeklere yanlışlıkla Kovid-19 aşısı mı yapıldı! Son dakika açıklaması geldi... Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu (AHEF) 2. Başkanı Dr. Hacı Yusuf Eryazğan, "bebeklere yanlışlıkla Kovid-19 aşısı uygulandığı" iddialarının gerçeği yansıtmadığını belirterek, aşılarda senelerdir barkod sisteminin kullanıldığını, dolayısıyla böyle bir ihtimalin söz konusu bile olamayacağını bildirdi.
23.09.2021 Gündem
'Korona aşısı 2 yıl sonra öldürüyor' demişti! 1 hafta sonra hayatını kaybetti
'Korona aşısı 2 yıl sonra öldürüyor' demişti! 1 hafta sonra hayatını kaybetti Kütahya Eczacılar Odası Haysiyet Kurulu Üyesi, Eczacı Cemile Berra Tüfekçibaşı (69) “Koronavirüs aşısı 2 yıl sonra öldürüyor. Sakın aşı olmayın” dedikten 1 hafta sonra koronavirüsten hayatını kaybetti.
13.09.2021 Yaşam
Sinovac deltaya karşı etkili mi? Çin'de laboratuvar çalışması yapıldı!
Sinovac deltaya karşı etkili mi? Çin'de laboratuvar çalışması yapıldı! Sinovac aşısı delta virüsüne karşı etkili mi? Çin'de yapılan bir laboratuvar çalışması, Sinovac şirketinin geliştirdiği CoronaVac aşısının oluşturduğu antikorların, çoğu kişide ikinci dozdan altı ay sonra önemli ölçüde düştüğünü gösterdi.
27.07.2021 Gündem
Hesaba yatıyor! 3000 TL...
Hesaba yatıyor! 3000 TL... Yüz binlerce kişi bekliyordu ve belli oldu. Bakanlık harekete geçip duyurdu. Sağlık Bakanlığı’nca korona aşısı uygulamaları kapsamında, 1 Temmuz 2021’den itibaren 3 ay süreyle, sözleşmeli aile hekimlerine aylık net 3.000 liraya kadar, sözleşmeli aile sağlığı çalışanlarına da 1.500 liraya kadar ilave ödeme yapılabilecek. Ödemeler 1 Temmuz itibarıyla geçerli...
16.07.2021 Çalışan Hakları
Prof. Dr. Unutmaz, 'Sonuna geldik' dedi ve yeni tarihi duyurdu
Prof. Dr. Unutmaz, 'Sonuna geldik' dedi ve yeni tarihi duyurdu 2019 aralık ayında ortaya çıkan ve hala dünyanın kabusu olmaya devam eden koronavirüsten kurtulmanın tek umudu aşı. Türkiye'de ve dünyada hızlı aşılama devam ederken 5N1K programına katılan Prof. Dr. Derya Unutmaz, flaş açıklamalarda bulundu. Üçüncü doz aşıdan delta varyantına kadar bilgi veren ünlü uzman 'her yıl korona aşısı olacak mıyız?' sorusuna da yanıt verdi. İşte tüm detaylar...
3.07.2021 Gündem
Aşı olduktan sonra duş alınır mı? Aşı olduktan sonra neden duş alınmaz? Aşı olduktan sonra banyo yapabilir miyim?
Aşı olduktan sonra duş alınır mı? Aşı olduktan sonra neden duş alınmaz? Aşı olduktan sonra banyo yapabilir miyim? Türkiye'de tam anlamıyla aşı seferberliği yaşanıyor. Aşılama süreci tüm hızıyla devam ederken mobil aşılama yani yerinde aşılama uygulaması da resmen başladı. Hastaneler, sağlık merkezleri ve sağlık ocaklarında aşılama programı yoğun olarak gerçekleştiriliyor. Aşıyı yapan sağlık personeli tarafından vatandaşlara detaylı bilgi veriliyor. Vatandaşlara alerji geçmişinin olup olmadığı soruluyor. Aşı olduktan sonra da 15 dakika sağlık merkezlerinden ayrılmamaları isteniyor. Ayrıca aşı olanlara duş almaması öneriliyor. Peki, Aşı olduktan sonra duş alınır mı? Biontech aşısından sonra duş alınabilir mi? Aşı olduktan sonra neden duş alınmaz? Aşıdan kaç saat sonra duş alınır? Aşı olduktan sonra banyo yapabilir miyim? İşte aşı sonrası duş hile ilgili merak edilenler...
17.06.2021 Sağlık
CureVac aşısı nedir, hangi ülkenin? Curevac korona aşısı etkinlik oranı kaç?
CureVac aşısı nedir, hangi ülkenin? Curevac korona aşısı etkinlik oranı kaç? Elon Musk'ın sık sık gündeme taşıdığı CureVac aşısının ara sonuçları ortaya çıktı. mRNA tabanlı aşının corona virüsüne karşı yüzde 47 etkinlik oranı olduğu belirtilince, şirketin hisse değeri yüzde 50 düştü. Peki, CureVac aşısı nedir, hangi ülkenin?
17.06.2021 Gündem
Adetliyken korona aşısı olunur mu? Koronavirüs aşıları regl döngüsünü etkiliyor mu?
Adetliyken korona aşısı olunur mu? Koronavirüs aşıları regl döngüsünü etkiliyor mu? Sağlık Bakanlığı’nın COVID-19 Aşısı Bilgilendirme Platformu’nda yer alan bilgilere göre, saat 00:10 itibariyle toplam 32 milyon 876 bin 636 aşı yapıldı. Son bilgilere göre, birinci doz uygulanan kişi sayısı 19 milyon 290 bin 582, ikinci doz uygulanan kişi sayısı da 13 milyon 586 bin 54 oldu. Koronavirüsle mücadelede aşı süreci devam ederken vatandaşların aşılarla ilgili merakı da aşı sırasının düşmesi, aşı önceliği olan mesleklerin art arda açıklanmasıyla arttı. Aşı konusunda merak edilen konulardan biri de korona ve regl ilişkisi oldu. Peki, Adetliyken korona aşısı olunur mu? Koronavirüs aşıları regl döngüsünü etkiliyor mu?
13.06.2021 Gündem
Koronavirüs aşısı kısırlık yapar mı? Prof. Ceyhan açıkladı
Koronavirüs aşısı kısırlık yapar mı? Prof. Ceyhan açıkladı Koronavirüs aşısı kısırlık yapar mı? Koronavirüs ile mücadele en etkili güçlerden birisi olan aşı hakkında Prof. Dr. Mehmet Ceyhan önemli açıklamalarda bulundu. Aşının kısırlık yaptığı iddialarına yanıt veren Ceyhan, 'Hastalığı olmayan birini hasta edebilecek ufak bir yan etki ya da ölüme, kansere veya kısırlığa yol açabilecek bir yan etki aşılarda asla kabul edilemez.' dedi.
4.06.2021 Gündem
Korona aşısı kısırlık mı yapıyor? Prof. Dr. Unutmaz yanıtladı!
Korona aşısı kısırlık mı yapıyor? Prof. Dr. Unutmaz yanıtladı! Koronavirüs salgını sürecinde yaşadığı ABD'den Türkiye'deki durumla önemli değerlendirmeler yapan Prof. Dr. Derya Unutmaz, CNN Türk'e önemli açıklamalarda bulundu. Aşı yaptırmayanlara çağrı yapan Unutmaz, ''Yani şu anda dünyadaki en iyi aşı BionTech aşısı Türkiye'ye geliyor. Yani bu çok büyük bir fırsat. BionTech aşısında o kadar yüksek miktarda antikor üretiyorsunuz ki ne size bulaşıyor. Diyelim ki virüs size girmeye çalıştı akıllı hücreler bertaraf ediyor. Sizde de üreyemediği için kendini çoğalamadığı için başkalarına da bulaşmıyor'' dedi.
3.06.2021 Gündem
Engelli aşı randevusu nasıl alınır, engellilere korona aşısı ne zaman vurulacak? MHRS ekranı üzerinden tam bağımlı orta düzey ve ağır engelli aşı randevusu alma!
Engelli aşı randevusu nasıl alınır, engellilere korona aşısı ne zaman vurulacak? MHRS ekranı üzerinden tam bağımlı orta düzey ve ağır engelli aşı randevusu alma! Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bugünden itibaren tam bağımlı orta düzey ve ağır engelli vatandaşların aşılanması sürecinin başladığını duyurdu. Twitter hesabından paylaşım yapan Koca'nın paylaşımında "Aşı programımızda öncelikli bir grubu daha aşılamaya başlıyoruz. Bugünden itibaren tam bağımlı orta düzey ve ağır engelli vatandaşlarımızın aşılanması başlıyor. Bu güce güvenin." İfadelerini kullandı. Peki, Engelli aşı randevusu nasıl alınır?
27.05.2021 Gündem
20 yaş üstü aşı ne zaman olacak, 20 yaş üstü aşı olabilecek mi?
20 yaş üstü aşı ne zaman olacak, 20 yaş üstü aşı olabilecek mi? 20 yaş üstü aşı ne zaman olacak, 20 yaş üstü aşı olabilecek mi? Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının Türkiye'deki seyriyle ilgili olarak Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile gerçekleştirdiği görüşmeyi aktardı. Görülmede Hakan Türkiye'nin aşı sorunu bitti mi sorusunu yöneltirken, Koca yaptığı hesaplamayla aşıların tüm Türkiye'nin aşılanmasına fazlasıyla yeteceğini aktardı. 20 yaş üstü aşı ne zaman olacak?
22.05.2021 Gündem
Menopoz sonrası dönemde olan kadınlar dikkat! Korona aşısı...
Menopoz sonrası dönemde olan kadınlar dikkat! Korona aşısı... Bilim insanları, yeni tip corona virüs aşısı olan ve menopoz sonrası dönemde bulunan kadınların beklenmedik kanamalar yaşadıklarını belirterek, aşı ve adet döngüsü arasındaki ilişkinin araştırıldığını ifade etti. Durumun geçici olduğunu ve endişelenecek bir şey olmadığını vurgulayan araştırmacılar, Covid-19'a karşı korunmanın faydalarının diğer risklerden çok daha ağır bastığını açıkladı.
20.05.2021 Sağlık
55 yaş üstü aşı randevusu alma: MHRS ve E-devletten korona aşısı randevusu nasıl alınır, aşı tercihi nasıl yapılır?
55 yaş üstü aşı randevusu alma: MHRS ve E-devletten korona aşısı randevusu nasıl alınır, aşı tercihi nasıl yapılır? 55 yaş üstü aşı randevuları başladı. Randevu almak için vatandaşlar 182 randevu hattı ve MHRS’ye yöneldi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın 55 yaş üstüne koronavirüs aşısı yapılacağını açıklamasının ardından, Ankara'da bazı hastanelerin önünde aşı kuyruğu oluştu. MHRS ve E-devletten korona aşısı randevusu nasıl alınır, aşı tercihi nasıl yapılır?
20.04.2021 Gündem
Sinovac mı Biontech mi, hangi aşı daha etkili? Hangi korona aşısı daha iyi?
Sinovac mı Biontech mi, hangi aşı daha etkili? Hangi korona aşısı daha iyi? Sinovac aşısı mı Biontech mi? sorusu Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın Biontech aşısının Türkiye'ye getirildiğini ve ilk dozlarının uygulanmaya başladığını duyurmasının ardından, herkes tarafından cevabı aranan soru oldu. Aşı sırası gelip, aşı hakkı kazanan vatandaşlar Sinovac aşısının mı, Biontech aşısının mı daha etkili olduğunu merak ediliyor. Sinovac ve Biontech aşısı hakkındaki merak edilenler…
6.04.2021 Gündem
Pfizer aşısında flaş gelişme! Yüzde 100 etkili
Pfizer aşısında flaş gelişme! Yüzde 100 etkili ABD'li ilaç şirketi Pfizer ile Alman biyoteknoloji firması BioNTech'in geliştirdiği koronavirüs (Kovid-19) aşısının 12-15 yaş arası gençler arasında enfeksiyonu önlemede tamamen etkili olduğu açıklandı.
31.03.2021 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Korona Aşısı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki korona aşısı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.