Prof. Dr. Unutmaz, 'Sonuna geldik' dedi ve yeni tarihi duyurdu
Prof. Dr. Unutmaz, 'Sonuna geldik' dedi ve yeni tarihi duyurdu 2019 aralık ayında ortaya çıkan ve hala dünyanın kabusu olmaya devam eden koronavirüsten kurtulmanın tek umudu aşı. Türkiye'de ve dünyada hızlı aşılama devam ederken 5N1K programına katılan Prof. Dr. Derya Unutmaz, flaş açıklamalarda bulundu. Üçüncü doz aşıdan delta varyantına kadar bilgi veren ünlü uzman 'her yıl korona aşısı olacak mıyız?' sorusuna da yanıt verdi. İşte tüm detaylar...
3.07.2021 Gündem
Korona aşısı kısırlık mı yapıyor? Prof. Dr. Unutmaz yanıtladı!
Korona aşısı kısırlık mı yapıyor? Prof. Dr. Unutmaz yanıtladı! Koronavirüs salgını sürecinde yaşadığı ABD'den Türkiye'deki durumla önemli değerlendirmeler yapan Prof. Dr. Derya Unutmaz, CNN Türk'e önemli açıklamalarda bulundu. Aşı yaptırmayanlara çağrı yapan Unutmaz, ''Yani şu anda dünyadaki en iyi aşı BionTech aşısı Türkiye'ye geliyor. Yani bu çok büyük bir fırsat. BionTech aşısında o kadar yüksek miktarda antikor üretiyorsunuz ki ne size bulaşıyor. Diyelim ki virüs size girmeye çalıştı akıllı hücreler bertaraf ediyor. Sizde de üreyemediği için kendini çoğalamadığı için başkalarına da bulaşmıyor'' dedi.
3.06.2021 Gündem
Hindistan Mutasyonu ne kadar bulaşıcı? Flaş açıklama geldi
Hindistan Mutasyonu ne kadar bulaşıcı? Flaş açıklama geldi Prof. Dr. Derya Unutmaz CNN TÜRK ekranlarında 5N1K'da Cüneyt Özdemir'in sorularını yanıtladı. Türkiye'de görülen Hindistan Mutasyonu ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
1.05.2021 Gündem
Prof. Dr. Derya Unutmaz duyurdu: Corona virüsü durduran ilaç bulundu
Prof. Dr. Derya Unutmaz duyurdu: Corona virüsü durduran ilaç bulundu ABD'deki bilim insanı Prof. Dr. Derya Unutmaz koronavirüsün yapısını Lego parçaları gibi ayarlayan makinasının (protease) çözüldüğünü ve bunu durduran potansiyel ilaçların bulunduğunu açıkladı.
12.04.2020 Corona Virüsü