Değişim

Değişim

Son dakika değişim haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan değişim ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını değişim haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Değişim

haberleri sayfasında son dakika yaşanan değişim gelişmeleri de dahil olmak üzere 9.783 değişim haberi bulunmuştur. Tüm değişim haberleri aşağıda listelenmiştir.
Selçuk Bayraktar: Adil bir dünya için Filistin’i destekleyin
Selçuk Bayraktar: Adil bir dünya için Filistin’i destekleyinBaykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Katar merkezli Al Jazeera yayın kuruluşu için Filistin konulu bir makale kaleme aldı.
26.07.2024Dünya
'Öğrencilerimizi uluslararası arenaya hazırlıyoruz'
'Öğrencilerimizi uluslararası arenaya hazırlıyoruz'Manisa Celal Bayar Üniversitesi, öğrencilerini bilim, teknoloji ve sanayi alanlarında iş hayatına başarılı bir başlangıç yapabilmeleri için tüm olanakları seferber ediyor. Ege Bölgesi’ndeki üniversiteler arasında sadece Manisa Celal Bayar Üniversitesi’nin uyguladığı isteğe bağlı staj faaliyetiyle öğrencilerin daha ikinci sınıftayken sanayi ile temas kurması ve uygulamalı eğitime ulaşması sağlanıyor. Rektör Prof. Dr. Rana Kibar, “Öğrencilerimizi uluslararası arenaya hazırlıyoruz” dedi.
26.07.2024Gündem
Dünya ticaretinde Adana'yı öne çıkaracak proje onaylandı! Sanayi ve ticaretin gelişimine katkı sağlayacak
Dünya ticaretinde Adana'yı öne çıkaracak proje onaylandı! Sanayi ve ticaretin gelişimine katkı sağlayacakAdana'yı Türkiye'nin yatırım merkezlerinden biri haline getirecek olan Adana Ana Konteyner Limanı'nın tahsisine onay verildi. Yeni Sanayi Kampüsü ve Adana Ana Konteyner Limanı ile birlikte bölgenin ekonomik gücünde çok önemli değişiklikler olacak. Adana Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kıvanç konuyla ilgili bilgi vererek önemli açıklamalarda bulundu.
25.07.2024Adana
Erdoğan'dan başıboş köpek düzenlemesi mesajı: Millet sorun çözülsün istiyor, Meclis tatile girmeden yasalaşacak
Erdoğan'dan başıboş köpek düzenlemesi mesajı: Millet sorun çözülsün istiyor, Meclis tatile girmeden yasalaşacakCumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu. Erdoğan, "Yakılan köyleri, öldürülen çocukları, Kıbrıslı kardeşlerimizin dramlarını asla unutamayız. Federalizme dayalı tekliflere bizim de Kıbrıs Türkünün de karnı tok. Duruşumuzu net bir şekilde ortaya koyduk." dedi. Erdoğan, "Enflasyonda en kötüsünü geride bıraktık. Bundan sonra daha hissedilir şekilde düşecektir." ifadelerini kullandı. Başıboş köpek sorunuyla ilgili konuşan Erdoğan, " Kimse bize hayvanlar konusunda merhamet dersi vermesin, sokaklarımızı güvenli hale getireceğiz" mesajını verdi. Erdoğan, borcu olan CHP'li belediyeler hakkında şu ifadeleri kullandı: Şu anda belediyelerin borçlarıyla ilgili Hazine ve Maliye Bakanlığımız kaynağında bu borçların tahlisine başlayacaktır. Öyle 25 kuruşa simit yok. Milletin varlığını değişik yerlerde harcamaya müsaade yok.
24.07.2024Gündem
Fenerbahçe, Lugano'yu yendi, UEFA ülke puanı sıralaması değişti
Fenerbahçe, Lugano'yu yendi, UEFA ülke puanı sıralaması değiştiFenerbahçe'nin Lugano deplasmanında kazandığı müsabakanın ardından UEFA ülke puanı sıralaması güncellendi. Çekya ile aramızdaki puan farkı 0.50'ye kadar indi.
24.07.2024Fenerbahçe
Gaziantep'te "Muhtarlar Akademisi" mezuniyet töreni düzenlendi! "Yararlı olacağını gördük"
Gaziantep'te "Muhtarlar Akademisi" mezuniyet töreni düzenlendi! "Yararlı olacağını gördük"Gaziantep'te “Muhtarlar Akademisi” projesi kapsamında, 7 başlıkta toplamda 32 saat eğitim alan 186 muhtar için Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Onat Kutlar Konferans Salonu'nda mezuniyet töreni düzenlendi.
26.07.2024Gaziantep
Hintli Krishna Grubu ile mutabakat anlaşması
Hintli Krishna Grubu ile mutabakat anlaşmasıMobilite ve batarya enerji depolama alanlarındaki çalışmalarını yürüten Vestel Mobilite şirketi, Hindistan’da başta elektrikli araç şarj istasyonları olmak üzere, mobilite elektroniği ile enerji depolama sistemleri alanlarında potansiyel iş birliği fırsatlarını değerlendirmek için Hintli Krishna Grubu’na bağlı Shloka Enterprises ile mutabakat anlaşması imzaladığını duyurdu.
18.07.2024Yaşam
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan NATO zirvesi sonrası Suriye mesajı: Farkında ve hazırlıklıyız
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan NATO zirvesi sonrası Suriye mesajı: Farkında ve hazırlıklıyızCumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'de düzenlenen NATO’nun 75. kuruluş yıl dönümü törenleri dönüşü uçakta gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. ABD'de ile yapılan F-16 savaş uçağı anlaşmasına ilişkin soruyu yanıtlayan Erdoğan, "Bizim burada önceliğimiz F-16 talebimizin karşılanması. Parasal ilişkileri pek gündeme almak istemiyoruz. Çünkü biz F-35 üzerinden zaten ödememizi yaptık. Son görüşmede ABD Başkanı Biden “3-4 hafta içerisinde F-16 sorununu çözeceğim” dedi." ifadelerini kullandı. Suriye ile ilişkiler ve Esed ile görüşme konusunda da açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Dışişleri Bakanım şu anda muhataplarıyla görüşmek suretiyle işin bütün yol haritasını belirleyecekler. Şu ana kadar bu süreç olumlu istikamette gelişti. Suriye’de inşa edilecek hakkaniyetli bir barış, en çok bize fayda sağlayacak. Temenni ediyorum ki yakın bir zamanda somut adımları da atarız." diye konuştu. Terörle mücadeleye ilişkin de mesajlar veren Erdoğan, "Irak ziyaretimizden sonra Irak yönetiminde ilk defa PKK ile mücadele konusunda sahada çok somut adımlar atıldığını gördük. Erbil yönetiminin iş birliği memnuniyet verici. Irak’ta Süleymaniye yönetimi ile Erbil yönetimi arasındaki gerilim de devam ediyor. Süleymaniye yönetimi PKK ile aralarına mesafe koymadıkça bizim Süleymaniye'ye karşı tavrımızda bir değişiklik olmayacak. Hava sahasına yönelik ambargo devam edecek." dedi
12.07.2024Gündem
Akademide Türk üniversiteleri damgası: 21 Üniversite ilk 500'ün içinde
Akademide Türk üniversiteleri damgası: 21 Üniversite ilk 500'ün içindeİngiltere merkezli yükseköğretim derecelendirme kuruluşu Quacquarelli Symond (QS), 2025 Dünya Üniversiteleri Avrupa Sıralaması yayınlandı. Avrupa Konseyi ülkeleri üniversitelerinin sıralandığı listeye Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) 114’üncü sıradan girdi. Bu yıl ikincisi yayınlanan sıralamada ilk 500’de Türkiye’den 21 yükseköğretim kurumu yer aldı.
11.07.2024Gündem
TÜİK enflasyonu nasıl hesaplıyor? TÜİK enflasyon hesaplama yöntemi nasıl?
TÜİK enflasyonu nasıl hesaplıyor? TÜİK enflasyon hesaplama yöntemi nasıl?Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Başkanı Erhan Çetinkaya, TÜİK Toplantı Salonu'nda basın kuruluşlarının Ankara temsilcileri ve ekonomi haber müdürleriyle bir araya gelerek gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Enflasyon hesaplamalarına ilişkin tepkilere yanıt veren Çetinkaya dünyada enflasyon nasıl hesaplanıyorsa Türkiye'de de öyle hesaplandığını belirtti. Çetinkaya "TÜFE ve Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) arasında oluşan fark da sadece Türkiye'ye özgü değil" ifadelerini kullandı.
9.07.2024Ekonomi
AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplandı! İşte masadaki konular
AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplandı! İşte masadaki konularAK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK), Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı.
8.07.2024Gündem
ABD enflasyon verileri ne zaman açıklanıyor? ABD enflasyon verileri Haziran 2024
ABD enflasyon verileri ne zaman açıklanıyor? ABD enflasyon verileri Haziran 2024ABD enflasyon verileri ne zaman açıklanacak? 2024 ABD haziran ayı enflasyon kararı merakla bekleniyor. ABD enflasyon verileri, altın, dolar, borsa ve kripto para yatırımcıları tarafından yakından takip ediliyor. Yatırımcılar, gözlerini haziran ayı ABD TÜFE verilerine çevirdi. Peki, haziran ayı ABD enflasyon verileri ne zaman açıklanacak?
6.07.2024Ekonomi
GİB, ÖTV tutarlarının 6 aylık Yİ-ÜFE oranında artırıldığını duyurdu
GİB, ÖTV tutarlarının 6 aylık Yİ-ÜFE oranında artırıldığını duyurduGelir İdaresi Başkanlığı (GİB) bugün açıklanan Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksine (Yİ-ÜFE) bağlı olarak akaryakıt, tütün mamulleri ve alkollü içkilerin Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) tutarlarında güncelleme yapıldığını bildirdi.
3.07.2024Ekonomi
Bakan Şimşek'ten enflasyon açıklaması: Dezenflasyon süreci başladı
Bakan Şimşek'ten enflasyon açıklaması: Dezenflasyon süreci başladıHazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından sosyal medya hesabı X'ten açıklamalarda bulundu.
3.07.2024Ekonomi
Memur ve emeklilerin zam oranı açıklandı: 2024 ilk 6 ay enflasyon rakamları! SSK ve Bağ-Kur emeklileri ile memur ve memur emeklileri ne kadar zam alacak?
Memur ve emeklilerin zam oranı açıklandı: 2024 ilk 6 ay enflasyon rakamları! SSK ve Bağ-Kur emeklileri ile memur ve memur emeklileri ne kadar zam alacak?Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Haziran ayı enflasyon rakamlarını duyurdu. Milyonlarca emekli ve memur maaşlarını bekliyor. TÜİK verilerine göre haziran ayında enflasyon yüzde 1.64 arttı, yıllık enflasyon yüzde 71.60 oldu. Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) Ocak ayında yüzde 6,70, Şubat ayında yüzde 4,53, Mart ayında yüzde 3,16, Nisan ayında yüzde 3,18, Mayıs ayında ise 3,37 olmuştu.
Milyonlarca memur ve emekli bekliyordu! Haziran ayı enflasyon rakamları açıklandı
Milyonlarca memur ve emekli bekliyordu! Haziran ayı enflasyon rakamları açıklandıHaziran ayına ilişkin enflasyon rakamları açıklandı. Milyonlarca memur ve emekliye yapılacak zam için haziran enflasyonunun açıklanmasını bekliyordu. Tüketici Fiyat Endeksi haziranda yüzde 1,64 artarken, yıllık bazda yüzde 71,60 oldu.
3.07.2024Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Vandallıkla sokakları ateşe vermek kabul edilemez
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Vandallıkla sokakları ateşe vermek kabul edilemezCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Yerel Yönetimler İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda açıklamalarda bulunuyor. Kayseri'deki olaylarla ilgili konuşan Erdoğan, "Küçük bir grubun yol açtığı durumun nedeni muhalefetin zehirli söylemidir. Vandallık yapmak, sokakları ateşe vermek kabul edilemez. Siyasi kazanım uğruna nefret söylemine tevessül etmek acizliktir. Toplumda yabancı düşmanlığı ile bir yere varılamaz." dedi.
1.07.2024Gündem
6 aylık enflasyon farkı ne kadar, 6 aylık enflasyon ne zaman açıklanacak?
6 aylık enflasyon farkı ne kadar, 6 aylık enflasyon ne zaman açıklanacak?Temmuz ayıyla birlikte enflasyona yönelik araştırmalar arttı. 2024 Haziran ayının enflasyonun açıklanmasıyla 6 aylık enflasyon farkı belli oldu. Peki, 6 aylık enflasyon farkı ne kadar, 6 aylık enflasyon ne zaman açıklanacak?
1.07.2024Ekonomi
Temmuz 2024 kira artış oranı ne olacak, 1 Temmuz 2024'ten sonra kira artış oranı ne kadar? 2024 Temmuz TEFE TÜFE oranı ne zaman belli olacak?
Temmuz 2024 kira artış oranı ne olacak, 1 Temmuz 2024'ten sonra kira artış oranı ne kadar? 2024 Temmuz TEFE TÜFE oranı ne zaman belli olacak?Yaklaşık 2 yıldır devam eden kira zammında uygulanan yüzde 25'lik oranı sona eriyor. Kira döneminde 2 yıllık yüzde 25'lik zam oranından sonra yeniden tefe tüfe hesaplamasına geri dönüldü. Ev sahipleri zam oranların da TÜFE oranını baz alacak. Kirada yüzde 25 zam sınırının sona ermesiyle “Temmuz 2024 kira artış oranı ne olacak, 1 Temmuz 2024'ten sonra kira artış oranı yüzde kaç olacak? 2024 Temmuz TEFE TÜFE oranı ne zaman belli olacak?” sorularına yanıt aranmaya başlandı.
1.07.2024Ekonomi
İran yeni cumhurbaşkanını seçiyor! Gözler Türk doktorda
İran yeni cumhurbaşkanını seçiyor! Gözler Türk doktordaİran'daki son anketlerde önde görünen doktor Mesud Pezeşkiyan, "Türklüğümle gurur duyuyorum" diyor. Açık sözlülüğüyle tanınan Türk siyasetçi ipi göğüslemesi halinde İran'ın ilk Türk cumhurbaşkanı olacak.
28.06.2024Gündem
AK Parti'den asgari ücret açıklaması
AK Parti'den asgari ücret açıklamasıAK Parti Genel Başkan Yardımcıısı Hamza Dağ, CNN Türk yayınında gündeme ilişkin açıklamalarda bulunuyor.
25.06.2024Ekonomi
Beşiktaş'tan stadyum kararı! İşte yeni kapasite
Beşiktaş'tan stadyum kararı! İşte yeni kapasiteBeşiktaş'ta stat çatı ve zemin yenileme işlemleri devam ediyor. Siyah beyazlılar, 42 bin 590 olan kapasitenin 50 bine çıkarılması yönünde de çalışmalarını sürdürüyor.
24.06.2024Beşiktaş
AK Parti'den son dakika vergi reformu ve yurt dışı çıkış harcı açıklaması
AK Parti'den son dakika vergi reformu ve yurt dışı çıkış harcı açıklamasıAK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, vergi reform paketiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Çelik, çok konuşulan yurt dışı çıkış harçlarına ilişkin soruya da yanıt verdi.
24.06.2024Ekonomi
Enflasyon verileri ne zaman açıklanacak, haziran ayı enflasyon oranı açıklandı mı? Enflasyon oranı saat kaçta açıklanacak?
Enflasyon verileri ne zaman açıklanacak, haziran ayı enflasyon oranı açıklandı mı? Enflasyon oranı saat kaçta açıklanacak? Enflasyon verileri, 6 aylık enflasyon farkını merakla bekleyen vatandaşlar tarafından sorgulanıyor. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanacak olan haziran ayı TÜFE verileriyle birlikte, kira artış oranları ve memur ve emekli zammı netlik kazanacak. Peki, haziran ayı enflasyon verileri ne zaman açıklanacak?
22.06.2024Ekonomi
Estetikli hali gündem olmuştu! Rafet El Roman: Mahvoldu
Estetikli hali gündem olmuştu! Rafet El Roman: Mahvoldu90’lardaki etkisini devam ettiren Rafet El Roman özel hayatıyla sık sık magazin gündemini meşgul ediyor. Rafet El Roman'ın yüzündeki değişim, sosyal medyada gündem olmuştu. Ünlü sanatçı, çıkan fotoğraflar hakkında konuştu.
19.06.2024Magazin

Benzer Haber Etiketleri

Değişim ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki değişim haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.