Ddk

Ddk

Son dakika ddk haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan ddk ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını ddk haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Ddk

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ddk gelişmeleri de dahil olmak üzere 205 ddk haberi bulunmuştur. Tüm ddk haberleri aşağıda listelenmiştir.
ÖSYM’nin KPSS soru havuzu siliniyor mu? KPSS soruşturmasında hangi yayınevleri incelenecek? KPSS sınavı yine ertelenir mi? İşte KPSS soruşturmasında son durum
ÖSYM’nin KPSS soru havuzu siliniyor mu? KPSS soruşturmasında hangi yayınevleri incelenecek? KPSS sınavı yine ertelenir mi? İşte KPSS soruşturmasında son durum KPSS’de soru sızdırma iddiaları üzerine başlatılan soruşturma genişletiliyor. İptal edilen KPSS’ye yönelik soruşturma başka yayınevleri ve eğitim kurumlarına da sıçradı. Derinleştirilen KPSS soruşturmasında ÖSYM’nin KPSS soru havuzu ile ilgili de önemli bir karar alındı. Peki, ÖSYM’nin KPSS soru havuzu siliniyor mu? KPSS soruşturmasında hangi yayınevleri incelenecek? KPSS sınavı yine ertelenir mi? İşte KPSS soruşturmasında son durum…
11.08.2022 Eğitim
MASAK nedir? MASAK’ın görevleri nelerdir? MASAK kime bağlıdır? MASAK ÖSYM’de nasıl inceleme yapacak?
MASAK nedir? MASAK’ın görevleri nelerdir? MASAK kime bağlıdır? MASAK ÖSYM’de nasıl inceleme yapacak? KPSS’de soru sızdırma iddiaları üzerine ÖSYM’de araştırmalar sürüyor! DDK müfettişleri ÖSYM’nin sorularının bulunduğu kozmik odasında yer alan sınav sorularını inceliyor. Soruşturmada MASAK da devreye girdi. Türkiye’nin gözü kulağu ÖSYM’de yapılan incelemelere ve KPSS soruşturmasına çevirilirken MASAK’ın yapacağı incelemeler de kamuoyu tarafından takip edilecek. Pek çok kişi MASAK’ın görevleri ve hangi suçlara baktığı konusundaki bilgileri araştırıyor. Peki, MASAK nedir? MASAK’ın görevleri nelerdir? MASAK kime bağlıdır? MASAK ÖSYM’de nasıl inceleme yapacak? MASAK hangi suçlara bakar? MASAK ÖSYM raporu ne zaman çıkar? İşte MASAK hakkında bilmeniz gerekenler…
6.08.2022 Gündem
DDK’nın KPSS ön raporu: '3 soru birebir aynı, 10 soru benzer'
DDK’nın KPSS ön raporu: '3 soru birebir aynı, 10 soru benzer' Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) sorularının sızdırıldığı iddiası üzerine başlatılan çifte soruşturma devam ediyor. Devlet Denetleme Kurulu (DDK) tarafından hazırlanan ön raporda 3 sorunun birebir aynı, 10 soruda ise benzerlik olduğu tespit edildi.
6.08.2022 Gündem
KPSS soruşturmasında sorular ve para trafiği mercek altında
KPSS soruşturmasında sorular ve para trafiği mercek altında Ankara'da, 2022 Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) soruşturması kapsamında, sorular ve el koyulan diğer materyallerin incelenmesi sürüyor. Ayrıca yayınevi ve ÖSYM çalışanlarının hesaplarındaki para akışının da incelendiği öğrenildi.
5.08.2022 Gündem
DDK Başkanı Arıncı: Süreci şeffaf sürdürmeye devam edeceğiz
DDK Başkanı Arıncı: Süreci şeffaf sürdürmeye devam edeceğiz DDK Başkanı Yunus Arıncı, iptal edilen Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) ile ilgili süreci bulandırmaya çalışanlara itibar edilmemesini isteyerek, "Süreci şeffaf bir şekilde sürdürmeye devam edeceğiz" dedi. 
5.08.2022 Eğitim
ÖSYM KPSS 'iptal' dedi, Yediiklim'den açıklama geldi! İşte yeni sınav takvimi ve kritik uyarılar...
ÖSYM KPSS 'iptal' dedi, Yediiklim'den açıklama geldi! İşte yeni sınav takvimi ve kritik uyarılar... ÖSYM KPSS’yi iptal ettiğini duyurdu, son dakika açıklamaları art arda geldi. ÖSYM yeni takvimi açıkladı, 6-7 ve 14 Ağustos’ta yapılacak oturumlar da ertelendi. Peki yeni sınavlar ne zaman yapılacak, takvim nasıl işleyecek, sorular nasıl hazırlanacak? İşte ÖSYM Başkanı Ersoy ve uzmanların değerlendirmeleri...
5.08.2022 Eğitim
ÖSYM Başkanı Ersoy duyurdu: KPSS iptal edildi
ÖSYM Başkanı Ersoy duyurdu: KPSS iptal edildi KPSS ile ilgili son dakika gelişmesi! Milyonlar bekliyordu. ÖSYM'den açıklama geldi. 31 Temmuz'da yapılan KPSS iptal edildi. ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, 6-7 Ağustos 2022 ve 14 Ağustos 2022'de yapılacak KPSS oturumlarının ertelendiğini söyledi. İptal edilen KPSS ne zaman yapılacak? İşte merak edilen soruların yanıtları...
4.08.2022 Eğitim
KPSS alan sınavı olacak mı, iptal mi? KPSS alan sınavı ne zaman 2022, saat kaçta? 6-7 Ağustos alan sınavı ertelenir mi?
KPSS alan sınavı olacak mı, iptal mi? KPSS alan sınavı ne zaman 2022, saat kaçta? 6-7 Ağustos alan sınavı ertelenir mi? KPSS alan bilgisi oturumu için geri sayım başlarken, sınav sorularının sızdırıldığı iddiaları sınava girecek adayların “KPSS alan sınavı olacak mı?” sorularını sormasına neden oldu. Devlet Denetleme Kurulu (DDK), KPSS yönelik iddiaların ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla kurumda incelemelerine başladı. Peki, KPSS alan bilgisi sınavı iptal mi, 2022 KPSS alan bilgisi ne zaman, ertelenir mi?
4.08.2022 Eğitim
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan flaş KPSS açıklaması
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan flaş KPSS açıklaması Devlet Denetleme Kurulu'nun (DDK), Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) sorularının sızdırıldığı iddiasıyla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda; delillerin karartılmaması, iletişimlerin tespit edilebilmesi ve delillere el koyulabilmesi için adli ve idari soruşturmanın eş zamanlı yürütülerek karşılıklı yardımlaşma yapılabilmesi vurgulandı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturmanın çok yönlü olarak ve titizlikle sürdürüldüğünü açıkladı.
4.08.2022 Gündem
KPSS son dakika haberleri! KPSS iptal mi, KPSS 2022 sınavında son durum ne, iptal olur mu, oturumlar yeniden yapılır mı?
KPSS son dakika haberleri! KPSS iptal mi, KPSS 2022 sınavında son durum ne, iptal olur mu, oturumlar yeniden yapılır mı? KPSS iptal olur mu? sorusu benzer soru iddialarının ardından en çok sorgulanan soruların başında geliyor. KPSS'de 30’un üzerinde sorunun deneme testlerinde çıkması, soruların sızdırıldığı iddialarını gündeme getirirken, Devlet Denetleme Kurumu’nun başlattığı inceleme işleminin son durumu merak sorgulanıyor. Peki, KPSS iptal edilir mi, KPSS 2022 oturumları yeniden yapılır mı?
4.08.2022 Eğitim
2010 KPSS iptal edildi mi, KPSS daha önce iptal edildi mi?
2010 KPSS iptal edildi mi, KPSS daha önce iptal edildi mi? KPSS daha önce iptal edildi mi, 2010 KPSS iptal edildi mi? soruları 31 Temmuz Pazar günü gerçekleştirilen KPSS lisans sınavına ilişkin iddialar sonrası merak edilip araştırılmaya başlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan Devlet Denetleme Kurulu'na inceleme talimatı vermişti. DDK Başkanı Yunus Arıncı, son yaptığı açıklamada incelemelerin titizlikle devam ettiğini belirterek, "Ne tek bir gencimizin hakkını yediririz ne de Devletimizin güvenilirliğine halel gelmesine göz yumarız" dedi.
4.08.2022 Eğitim
KPSS'de kopya soruşturması! Polis baskın yaptı Yediiklim Yayınevi kendini böyle savundu...
KPSS'de kopya soruşturması! Polis baskın yaptı Yediiklim Yayınevi kendini böyle savundu... Devlet kurumlarında memur olmak için her yıl yaklaşık 1 milyonun üzerinde adayın katıldığı Kamu Personel Seçme Sınavı’nda (KPSS) soruların sızdırıldığı iddiaları, önceki gün gündeme bomba gibi düştü. İlk açıklamayı yapan Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), ‘İddiaların incelemelerimiz neticesinde asılsız olduğu anlaşılmıştır’ dedi. Ancak aynı gün ilerleyen saatlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Devlet Denetleme Kurulu’na (DDK) konuyu inceleme talimatı verdi. Erdoğan, Twitter’dan yaptığı paylaşımda, “İnceleme sonucunda elde edilen veriler titizlikle değerlendirilecek, gerekli adımlar ivedilikle atılacaktır. Tek bir evladımızın dahi mağdur olmasına asla müsaade etmeyiz” ifadelerine yer verdi. Gece yarısı Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararıyla ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün görevden alındı. Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Yediiklim Yayınevi'ne ait 2 adrese baskın düzenledi. İddiaların odağındaki yayınevinden açıklama geldi.
4.08.2022 Gündem
KPSS'de sızıntı iddiası! Polis yayınevine operasyon başlattı
KPSS'de sızıntı iddiası! Polis yayınevine operasyon başlattı Devlet Denetleme Kurulu, KPSS soruların birtakım yayınevinin deneme kitaplarıyla aynı olduğuna dair ortaya atılan iddialar üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu. Öte yandan YÖK'ten de iddialara ilişkin inceleme başlatıldığı bildirildi. Bu gelişmelerin ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Devlet Denetleme Kurulu’nun suç duyurusu üzerine soruşturma başlattı. Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince KPSS sorularıyla ilgili iddialar kapsamında, Yediiklim Yayınevi'ne yönelik operasyon düzenlendi. Ankara'da yayınevine ait 2 adreste arama başlatıldı.
3.08.2022 Gündem
Hafta sonu 2022-KPSS Lisans (Alan Bilgisi) sınavı yapılacak mı? 6-7 Ağustos KPSS sınavı iptal mi? KPSS Alan sınavı ertelenecek mi?
Hafta sonu 2022-KPSS Lisans (Alan Bilgisi) sınavı yapılacak mı? 6-7 Ağustos KPSS sınavı iptal mi? KPSS Alan sınavı ertelenecek mi? KPSS sorularının sızdırıldığı iddiası sonrası ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün’ün görevden alınmasıyla ilgili yankılar sürüyor. İddiaya göre, sınavda çıkan coğrafya, tarih, matematik gibi farklı alanlardaki 20'den fazla soru, sınavdan önce bir yayınevinin deneme sınavlarında yer aldı. İddialar üzerine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Devlet Denetleme Kuruluna (DDK) talimat verdiği açıklandı. Öte yandan. 2022 KPSS ile ilgili oturumlar da devam ediyordu Bu hafta sonu yapılacak KPSS alan bilgisi sınavlarının ne olacağı merak konusu oldu. İncelemeler devam ederken, 6-7 Ağustos tarihlerinde yapılacak KPSS Alan Bilgisi sınavlarının iptal olup olmayacağı, sınavın başka bir tarihe ertelenip ertelenmeyeceği de araştırılıyor. Peki, Hafta sonu 2022-KPSS Lisans (Alan Bilgisi) sınavı yapılacak mı? 6-7 Ağustos KPSS sınavı iptal mi? KPSS Alan sınavı ertelenecek mi? İşte 2022 KPSS ile ilgili son gelişmeler…
3.08.2022 Eğitim
KPSS iptal olur mu? 2022 KPSS benzer sorular iptal edilecek mi, şimdi ne olacak, süreç nasıl işleyecek? KPSS benzer sorular olayında son durum!
KPSS iptal olur mu? 2022 KPSS benzer sorular iptal edilecek mi, şimdi ne olacak, süreç nasıl işleyecek? KPSS benzer sorular olayında son durum! 2022 KPSS oturumunun ilki geçen hafta yapıldı. KPSS Lisans oturumu sonrası sınava giren adaylar 30’un üzerinde sorunun deneme testlerinde çıktığını iddia ederek, KPSS’de sorularının sızdırıldığını ifade ettiler. ÖSYM 'iddialar asılsız' açıklaması yapsa da Resmi Gazete’de Cumhurbaşkanı Erdoğan imzasıyla yayınlanan karara göre ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün görevden alındı. Erdoğan dün sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada DDK’ye talimat verildiğini de aktardı. Adaylar şimdi KPSS iptal mi, KPSS iptal edilirse ne olur, KPSS tekrarlanacak mı? gibi sorulara yanıt aramaya başladı. Peki, KPSS iptal edilecek mi, KPSS iptal olursa ne olur 2022?
3.08.2022 Gündem
Yunus Arıncı kimdir? Devlet Denetleme Kurumu (DDK) Başkanı Yunus Arıncı’nın biyografisi ve KPSS açıklaması!
Yunus Arıncı kimdir? Devlet Denetleme Kurumu (DDK) Başkanı Yunus Arıncı’nın biyografisi ve KPSS açıklaması! Devlet Denetleme Kurumu Başkanı Yunus Arıncı kimdir? KPSS’de benzer soru iddiaları sonrası Cumhurbaşkanı KPSS'de çıkan bazı soruların bir yayınevinin deneme sorularıyla birebir aynı olduğuna yönelik iddialar hakkında Devlet Denetleme Kuruluna inceleme talimatı verdi. Söz konusu gelişmelerin ardından Devlet Denetleme Kurumu başkanı Yunus Arıncı hakkında yapılan aramalar arttı. Peki, Yunus Arıncı kimdir?
3.08.2022 Gündem
Devlet Denetleme Kurulu (DDK) inceleme süresi ne kadar, DDK üyeleri kimlerdir? İşte Devlet Denetleme Kurulu KPSS açıklaması!
Devlet Denetleme Kurulu (DDK) inceleme süresi ne kadar, DDK üyeleri kimlerdir? İşte Devlet Denetleme Kurulu KPSS açıklaması! Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2022 KPSS Lisans oturumundaki bazı sorulara ilişkin Yediiklim yayınevindeki çalışma kitabındaki benzer soru iddialarıyla ilgili Devlet Denetleme Kurulu'na inceleme talimatı verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Tek bir evladımızın dahi mağdur olmasına asla müsaade etmeyiz." dedi. Söz konusu gelişmenin ardından Devlet Denetleme Kurulu inceleme süresi ne kadar, Devlet Denetleme Kurulu (DDK) üyeleri kimlerdir? Sorularına yanıt aranmaya başlandı.
3.08.2022 Gündem
Dolar, euro ile ilgili flaş gelişme! Cumhurbaşkanı Erdoğan talimatı verdi
Dolar, euro ile ilgili flaş gelişme! Cumhurbaşkanı Erdoğan talimatı verdi Dolar ve euro ile ilgili son dakika gelişmesi! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan talimatı verdi. Dolar ve euro üzerinden manipülasyon yapılması ile ilgili Devlet Denetleme Kurulu(DDK) harekete geçti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla kamuoyunda yaygın olarak konuşulan manipülasyon iddialarını aydınlatmak üzere çalışma başlatan kurum, manipülasyon olup olmadığını, varsa kimler tarafından yapıldığını belirleyecek.
27.11.2021 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan talimatı verdi! Tüm hesaplar denetlendi
Cumhurbaşkanı Erdoğan talimatı verdi! Tüm hesaplar denetlendi Devlet Denetleme Kurulu (DDK), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı üzerine Türk Hava Kurumu (THK) Derneği Genel Başkanlığı, THK Gökçen İktisadi İşletmesi ve şubeler ile THK Havacılık Vakfı şirketlerinin 2009-2019 dönemine ilişkin tüm iş ve işlemleri ile hesaplarını denetledi.
14.09.2021 Gündem
Semih Aktekin kimdir, nereli? Semih Aktekin Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi rektörü olarak atandı! Semih Aktekin hayatı…
Semih Aktekin kimdir, nereli? Semih Aktekin Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi rektörü olarak atandı! Semih Aktekin hayatı… Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ile atama kararları Resmi Gazete'de yayımlanırken Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörlüğünü Prof. Dr. Semih Aktekin atandı. Peki, Semih Aktekin kimdir? Semih Aktekin nereli? Semih Aktekin hayatı ve biyografisi…
24.06.2020 Gündem
BDDK'dan deprem bölgeleri Elazığ ve Malatya için kredi kartı taksiti açıklaması
BDDK'dan deprem bölgeleri Elazığ ve Malatya için kredi kartı taksiti açıklaması Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu, Elazığ ve Malatya'da bulunan işletmelerin kredi kartına taksitlendirme sürelerinin 2 katına çıkarılabileceğini duyurdu.
15.02.2020 Ekonomi
BDDK'dan iki yönetmelik değişikliği
BDDK'dan iki yönetmelik değişikliği Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nca (BDDK), bankaların özkaynaklarına ve sermaye yeterliliğinin ölçülmesine ilişkin yönetmeliklerinde yer alan bazı maddelerin yürürlük tarihleri 1 Ocak 2022'ye ertelendi.
24.12.2019 Ekonomi
Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Subay alımı sonuçları açıklandı! Eğitimler ne zaman başlıyor?
Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Subay alımı sonuçları açıklandı! Eğitimler ne zaman başlıyor? Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Subay alımı sonuçları açıklandı. Deniz Kuvvetleri Komutanlığına dış kaynaktan mühendis ve öğretmen sınıfı muvazzaf subay temini seçim ve değerlendirme aşamaları tamamlandı ve aday sonuçları açıklandı. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı subay alımı sonuçları…
26.11.2019 Eğitim
Siber güvenlik ilkokula giriyor
Siber güvenlik ilkokula giriyor Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla Devlet Denetleme Kurulu’nun hazırladığı siber güvenlikle ilgili araştırma sona erdi. Sunulan raporda ilkokuldan itibaren siber güvenlik eğitimi verilmesi tavsiye edildi.
16.11.2018 Gündem
Genelkurmay Başkanlığı, Milli Savunma’ya bağlandı
Genelkurmay Başkanlığı, Milli Savunma’ya bağlandı Yedi yeni Cumhurbaşkanlığı kararnamesi Resim Gazete’de yayımlandı. Genelkurmay Başkanlığı, beklendiği gibi Milli Savunma Bakanı’na bağlandı. Hazine ve Maliye Bakanı ile Milli Eğitim Bakanı da YAŞ üyesi oldu...
15.07.2018 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Ddk ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ddk haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.