Gazete Vatan Logo

KPSS iptal olur mu? 2022 KPSS benzer sorular iptal edilecek mi, şimdi ne olacak, süreç nasıl işleyecek? KPSS benzer sorular olayında son durum!

2022 KPSS oturumunun ilki geçen hafta yapıldı. KPSS Lisans oturumu sonrası sınava giren adaylar 30’un üzerinde sorunun deneme testlerinde çıktığını iddia ederek, KPSS’de sorularının sızdırıldığını ifade ettiler. ÖSYM 'iddialar asılsız' açıklaması yapsa da Resmi Gazete’de Cumhurbaşkanı Erdoğan imzasıyla yayınlanan karara göre ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün görevden alındı. Erdoğan dün sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada DDK’ye talimat verildiğini de aktardı. Adaylar şimdi KPSS iptal mi, KPSS iptal edilirse ne olur, KPSS tekrarlanacak mı? gibi sorulara yanıt aramaya başladı. Peki, KPSS iptal edilecek mi, KPSS iptal olursa ne olur 2022?

KPSS iptal olur mu? 2022 KPSS benzer sorular iptal edilecek mi, şimdi ne olacak, süreç nasıl işleyecek? KPSS benzer sorular olayında son durum!

KPSS oturumlarının ilki 31 Temmuz Pazar günü düzenlendi. Kamu Personel Seçme Sınavı’nda (KPSS) 30’un üzerinde sorunun deneme testlerinde çıkan sorularla benzer olması, KPSS sorularının sızdırıldığı iddialarını gündeme getirdi. ÖSYM “Bazı sınav sorularının bir yayınevinin deneme sınavı sorularıyla aynı olduğuna ilişkin sosyal medya platformlarında ortaya atılan iddiaların incelemelerimiz neticesinde asılsız olduğu anlaşılmıştır.” açıklaması geldi ancak Cumhurbaşkanı kararıyla ÖSYM Başkanı Halis Aygün’ün görevden alınmasına engel olamadı. Peki, KPSS iptal mi, 2022 KPSS oturumları iptal olur mu?

KPSS İPTAL OLUR MU, KPSS İPTAL EDİLECEK Mİ? 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, KPSS 2022 ile ilgili çıkan iddialarla ilgili Devlet Denetleme Kurulu'nu görevlendirdiğini açıklamış ve "Devlet Denetleme Kurulumuzun 2022 KPSS ile ilgili yapacağı inceleme sonucunda elde edilen veriler titizlikle değerlendirilecek, gerekli adımlar ivedilikle atılacaktır. Tek bir evladımızın dahi mağdur olmasına asla müsaade etmeyiz." ifadelerini kullanmıştı.

Haberin Devamı

CNN Türk muhabiri konuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Türkeş'in değerlendirmeleri şöyle; Önümüzdeki süreçte konuşacağımız bazı önemli hususlar var. Bunlardan biri şu. Devlet Denetleme Kurulunca incelemeler gerçekleştirilecek. İvedilikle bir karar alınacak. Peki bu süreç nasıl işleyecek? Öncelikle ekipler oluşturulacak. Çalışmaların bugün başlaması bekleniyor. İlgili tüm mecralar mercek altına alınacak konuyla ilgili. Bir ekip ÖSYM'ye gidecek. Diğer ekip ise söz konusu yayınevine gidecek, orayı mercek altına alacak ve çalışmalar yapacak.