Gazete Vatan Logo

KPSS son dakika haberleri! KPSS iptal mi, KPSS 2022 sınavında son durum ne, iptal olur mu, oturumlar yeniden yapılır mı?

KPSS iptal olur mu? sorusu benzer soru iddialarının ardından en çok sorgulanan soruların başında geliyor. KPSS'de 30’un üzerinde sorunun deneme testlerinde çıkması, soruların sızdırıldığı iddialarını gündeme getirirken, Devlet Denetleme Kurumu’nun başlattığı inceleme işleminin son durumu merak sorgulanıyor. Peki, KPSS iptal edilir mi, KPSS 2022 oturumları yeniden yapılır mı?

KPSS son dakika haberleri! KPSS iptal mi, KPSS 2022 sınavında son durum ne, iptal olur mu, oturumlar yeniden yapılır mı?

31 Temmuz Pazar günü düzenlenen Kamu Personel Seçme Sınavı’nda (KPSS) 30’un üzerinde sorunun deneme testlerinde çıkan sorularla benzerlik taşıması, KPSS sorularının sızdırıldığı iddialarının ortaya atılmasına neden oldu. ÖSYM “Bazı sınav sorularının bir yayınevinin deneme sınavı sorularıyla aynı olduğuna ilişkin sosyal medya platformlarında ortaya atılan iddiaların incelemelerimiz neticesinde asılsız olduğu anlaşılmıştır.” açıklaması gelse de ÖSYM başkanı Halis Aygün’ün görevden alınmasına engel olamadı. Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Devlet Denetleme Kurulu’na verilen talimatın süreci merak ediliyor. Peki, KPSS iptal mi, KPSS 2022 iptal olur mu, yeniden yapılır mı?

KPSS İPTAL OLURMU, 2022 KPSS YENİDEN YAPILIR MI?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, KPSS 2022 ile ilgili çıkan iddialarla ilgili Devlet Denetleme Kurulu'nu görevlendirdiğini açıklamış ve "Devlet Denetleme Kurulumuzun 2022 KPSS ile ilgili yapacağı inceleme sonucunda elde edilen veriler titizlikle değerlendirilecek, gerekli adımlar ivedilikle atılacaktır. Tek bir evladımızın dahi mağdur olmasına asla müsaade etmeyiz." ifadelerini kullanmıştı.

Devlet Denetleme Kurulu, 2022-KPSS lisans oturumuna ilişkin iddialar konusunda Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Haberin Devamı

YEDİİKLİM YAYINEVİ DE AÇIKLAMA YAPTI

İddialar konusunda Milliyet’e özel açıklamada bulunan Yediiklim Yayınevi’nden yetkililer “KPSS’de benzer çıkan soru sayısı iddia edildiği gibi 20 tane yoktur diye tahmin ediyoruz. ÖSYM şu anda soruları inceliyor. Geçmiş yıllardaki sınavlarda da çıkan benzer sorularımız oluyordu. YKS, ALES, DGS, KPSS’de de oluyor. Farklı kurumların her sene 120 sorudan 10 tane tutturduk diye açıklamaları olur. Ama biz şu ana kadar reklam yapmadık. Ama her zaman bu yapılır, doğal bir şey bu. Soruların birebir olup olmadığına ÖSYM karar verecek. İncelemeler sonucunda biz de bir açıklama bekliyoruz.”

YÖK Başkanı Erol Özvar, yaptığı açıklamada, ''2022- KPSS sınavında çıkan bazı sorulara ilişkin iddialarla ilgili DDK tarafından gerçekleştirilen denetleme ile eş zamanlı olarak tarafımızca da inceleme başlatılmış olup sonuç en kısa zamanda ve şeffaf bir şekilde kamuoyu ile paylaşılacaktır" dedi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Devlet Denetleme Kurulu’nun (DDK), 2022 KPSS lisans oturumuna ilişkin iddialar konusundaki suç duyurusu üzerine soruşturma başlattı. Soruşturmanın savcılık ve DDK tarafından koordineli şekilde yürütüleceği öğrenildi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince KPSS sorularıyla ilgili iddialar kapsamında, Yediiklim Yayınevine yönelik operasyon düzenlendi. Ankara'da yayınevine ait 2 adreste arama başlatıldı.

Haberin Devamı

CNN Türk muhabiri konuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Türkeş'in değerlendirmeleri şöyle; Önümüzdeki süreçte konuşacağımız bazı önemli hususlar var. Bunlardan biri şu. Devlet Denetleme Kurulunca incelemeler gerçekleştirilecek. İvedilikle bir karar alınacak. Peki bu süreç nasıl işleyecek? Öncelikle ekipler oluşturulacak. Çalışmaların bugün başlaması bekleniyor. İlgili tüm mecralar mercek altına alınacak konuyla ilgili. Bir ekip ÖSYM'ye gidecek. Diğer ekip ise söz konusu yayınevine gidecek, orayı mercek altına alacak ve çalışmalar yapacak.

Haberin Devamı