Gazete Vatan Logo

Hafta sonu 2022-KPSS Lisans (Alan Bilgisi) sınavı yapılacak mı? 6-7 Ağustos KPSS sınavı iptal mi? KPSS Alan sınavı ertelenecek mi?

KPSS sorularının sızdırıldığı iddiası sonrası ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün’ün görevden alınmasıyla ilgili yankılar sürüyor. İddiaya göre, sınavda çıkan coğrafya, tarih, matematik gibi farklı alanlardaki 20'den fazla soru, sınavdan önce bir yayınevinin deneme sınavlarında yer aldı. İddialar üzerine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Devlet Denetleme Kuruluna (DDK) talimat verdiği açıklandı. Öte yandan. 2022 KPSS ile ilgili oturumlar da devam ediyordu Bu hafta sonu yapılacak KPSS alan bilgisi sınavlarının ne olacağı merak konusu oldu. İncelemeler devam ederken, 6-7 Ağustos tarihlerinde yapılacak KPSS Alan Bilgisi sınavlarının iptal olup olmayacağı, sınavın başka bir tarihe ertelenip ertelenmeyeceği de araştırılıyor. Peki, Hafta sonu 2022-KPSS Lisans (Alan Bilgisi) sınavı yapılacak mı? 6-7 Ağustos KPSS sınavı iptal mi? KPSS Alan sınavı ertelenecek mi? İşte 2022 KPSS ile ilgili son gelişmeler…

Hafta sonu 2022-KPSS Lisans (Alan Bilgisi) sınavı yapılacak mı? 6-7 Ağustos KPSS sınavı iptal mi? KPSS Alan sınavı ertelenecek mi?

2022 Kamu Personeli Seçme Sınavı’nda (KPSS) soruların sızdırıldığı ve bir yayınevinin deneme kitabında yer alması ile ilgili iddialar Türkiye’nin gündeminde ilk sırada yer alıyor. İddialar sonrası ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün’ün görevden alınmasıyla başlatılan süreç, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da Devlet Denetleme Kuruluna (DDK) verdiği talimatla birlikte incelemeye alındı. Kulislerde bir problem olduğu konuşulurken sınavda çıkan coğrafya, tarih, matematik gibi farklı alanlardaki 20'den fazla soru KPSS’nin iptaline neden olabilir. KPSS ile ilgili bir başka çözüm ise tespit edilen soruların iptali. Peki, KPSS iptal olacak mı? Hafta sonu 2022-KPSS Lisans (Alan Bilgisi) sınavı yapılacak mı? 6-7 Ağustos KPSS sınavı iptal mi? KPSS Alan sınavı ertelenecek mi? İşte 2022 KPSS ile ilgili son gelişmeler….

HAFTA SONU 2022-KPSS LİSANS (ALAN BİLGİSİ) SINAVI YAPILACAK MI?

İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2022 KPSS ile ilgili gündeme gelen iddialar üzerine DDK'ya talimat verildiği belirtildi. Açıklamada, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, 2022 KPSS Lisans oturumundaki bazı sorulara ilişkin iddialarla ilgili Devlet Denetleme Kurulu'na inceleme talimatı vermiştir. İnceleme en kısa sürede neticelenecek ve kamuoyu ile paylaşılacaktır" ifadeleri kaydedildi.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuya ilişkin Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Devlet Denetleme Kurulumuzun 2022 KPSS ile ilgili yapacağı inceleme sonucunda elde edilen veriler titizlikle değerlendirilecek, gerekli adımlar ivedilikle atılacaktır. Tek bir evladımızın dahi mağdur olmasına asla müsaade etmeyiz" dedi.

Hafta sonu yapılacak KPSS Alan bilgisi sınavının iptali ile ilgili henüz açıklama yapılmadı. Açıklam geldiğinde haberimizde olacak.