Gazete Vatan Logo

KPSS'de sızıntı iddiası! Polis yayınevine operasyon başlattı

Devlet Denetleme Kurulu, KPSS soruların birtakım yayınevinin deneme kitaplarıyla aynı olduğuna dair ortaya atılan iddialar üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu. Öte yandan YÖK'ten de iddialara ilişkin inceleme başlatıldığı bildirildi. Bu gelişmelerin ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Devlet Denetleme Kurulu’nun suç duyurusu üzerine soruşturma başlattı. Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince KPSS sorularıyla ilgili iddialar kapsamında, Yediiklim Yayınevi'ne yönelik operasyon düzenlendi. Ankara'da yayınevine ait 2 adreste arama başlatıldı.

KPSS'de sızıntı iddiası! Polis yayınevine operasyon başlattı

31 Temmuz'da yapılan KPSS'de çıkan soruların, sınavdan önce bir yayınevinin deneme kitaplarında yayımlandığı öne sürüldü. İddia ÖSYM tarafından yalanlanırken, Cumhurbaşkanı Erdoğan olayın araştırılması için Devlet Denetleme Kurulu'na talimat verdi. Erdoğan, "Tek bir evladımızın dahi mağdur olmasına asla müsaade etmeyiz" dedi. Öte yandan ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün görevden alındı.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 31 Temmuz Pazar günü düzenlenen Kamu Personel Seçme Sınavı’nda (KPSS) 30’un üzerinde sorunun deneme testlerinde çıkan sorularla benzer olduğu ve sızdırıldığı iddiası tepkilere neden oldu. Sınava katılan bazı adaylar, sosyal medya paylaşımlarında KPSS’deki sorular ile Yediiklim Yayınları’nın deneme testlerindeki soruların birebir benzer olduğunu kaydetti.

KPSS sorularının sızdırıldığı iddiasıyla ilgili eğitim sendikaları hukuki adımları atacaklarını açıklarken siyasi parti liderleri de konunun takipçisi olacakları yönünde paylaşımlar yaptılar. Birçok aday da CİMER’e başvurarak şikâyetlerini dile getirdi ve sınavın iptal olmasını talep etti.

Haberin Devamı

MÜFETTİŞLER ÖSYM'DE

KPSS'de soruların sızdırıldığı yönündeki iddialar gündemdeki yerini korurken, müfettişlerden oluşan heyet ÖSYM'ye gönderildi.

"BİR SORUN GÖRÜNÜYOR"

Devlet Denetleme Kurulu Başkanı Yunus Arıncı, "Bir sorun görünüyor. KPSS ile ilgili sorunun ne boyutta olduğunu müfettiş arkadaşlarımızın çalışması gösterecek" dedi.

Görevlendirilen heyetin yerinde inceleme yapacağını belirten Devlet Denetleme Kurulu Başkanı Yunus Arıncı şöyle konuştu:

Bir heyet görevlendirdik. Müfettişlerden oluşan heyet yerinde inceleme ve araştırma yapacak. ÖSYM'deki inceleme ve araştırma sürecine ilişkin bir süre vermemiz şu aşamada mümkün değil. Tabloyu tam olarak görmemiz lazım. Ancak mümkün olan en kısa sürece raporumuzu Cumhurbaşkanına sunacağız. Bir sorun göründüğünü ifade etmiştim. Sorunun ne boyutta olduğunu müfettiş arkadaşlarımızın çalışması gösterecek.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULDU

Devlet Denetleme Kurulu, KPSS soruların birtakım yayınevinin deneme kitaplarıyla aynı olduğuna dair ortaya atılan iddialar üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu. 

Haberin Devamı

YÖK'TEN İNCELEME

YÖK Başkanı Erol Özvar konuyla ilgili yaptığı açıklamada "2022 KPSS sınavında çıkan bazı sorulara ilişkin iddialarla ilgili DDK tarafından gerçekleştirilen denetleme ile eş zamanlı olarak tarafımızca da inceleme başlatılmış olup sonuç en kısa zamanda ve şeffaf bir şekilde kamuoyu ile paylaşılacaktır." ifadelerini kullandı.

BAŞSAVCILIK SORUŞTURMA BAŞLATTI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Devlet Denetleme Kurulu’nun suç duyurusu üzerine soruşturma başlattı.

POLİS BASKIN YAPTI

Başlatılan soruşturma kapsamında Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri harekete geçti. Alınan bilgiye göre, mali polis bir yayınevinin iki farklı şubesine baskın yaptı. Polis ekiplerinin aramaları sürüyor.