Darbe Teşebbüsü

Darbe Teşebbüsü

Son dakika darbe teşebbüsü haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan darbe teşebbüsü ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını darbe teşebbüsü haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Darbe Teşebbüsü

haberleri sayfasında son dakika yaşanan darbe teşebbüsü gelişmeleri de dahil olmak üzere 656 darbe teşebbüsü haberi bulunmuştur. Tüm darbe teşebbüsü haberleri aşağıda listelenmiştir.
Erzincan'daki maden faciası! MHP lideri Devlet Bahçeli: Yeni bilirkişi raporu hazırlanmalı
Erzincan'daki maden faciası! MHP lideri Devlet Bahçeli: Yeni bilirkişi raporu hazırlanmalı Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli konuşmasında Erzincan'daki maden faciasıyla ilgili olarak "İliç'te tehlikeli bir sızıntı tespit edilmemiştir. Altın madenciliğinde kimyasallarla değerli madenlerin kazanılmasında kullanılan siyanür ve ağır metallerin olumsuz etkilerinin olduğu bilinen husustur. Tedbirlerin göz ardı edildiği çatlaklara karşı müdahalenin yapılmadığı, ikazlara karşı alanlara solisyon basılması felaketin alt yapısını hazırladığı iddiası vardır. Bilirkişi raporunu tekrar ele alması akla en uygun seçenektir." dedi.
20.02.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi açıkladı! Depremzede balıkçılara destek
Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi açıkladı! Depremzede balıkçılara destek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Savunma Üniversitesi Deniz Harp Okulu Komutanlığı ile Hava Harp Okulu Komutanlığı'nın diploma ve sancak devir teslim töreninde açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Cumhurla cumhuriyeti buluşturan ve kaynaştıran bir yönetim olarak 2023 senesini hak ettiği şekilde idrak etmenin gayretindeyiz" dedi. Erdoğan, "Ordumuz ile halkımızın arasını açmayı hedefleyen 15 Temmuz ihaneti, bu açıdan da başarısız olmuştur. İnşallah bundan sonra da sinsi niyetleri boşa düşürmeye devam edeceğiz" diye konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Milli Savunma Üniversitesi Hava Harp Okulu Komutanlığı Diploma ve Sancak Devir Teslim Töreni'nde yaptığı açıklamada, "Kendi savaş uçaklarını geliştiren üretebilen ülke haline geldik." dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beykoz'da 2023-2024 yılı Su Ürünleri Av Sezonu Açılışı'nda konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan "Yarın itibarıyla gemi başına 3 bin 500 ila 60 bin lira arasında desteği depremzede balıkçılarımızın hesaplarına yatırıyoruz." ifadelerini kullandı.
31.08.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emekli ve memurlara mesaj: Kendini mağdur hisseden tüm kesimlerin gönlünü alacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emekli ve memurlara mesaj: Kendini mağdur hisseden tüm kesimlerin gönlünü alacağız Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında yapılan Kabine toplantısı sona erdi. Kritik Kabine'nin ardından Erdoğan, açıklamalarda bulundu. Erdoğan, emekli ve memurlara mesaj vererek, "Bütçeyle ilgili çalışmaların semeresini gördükçe, kendini mağdur hisseden tüm kesimlerin gönlünü alacağız, bunu yılbaşı civarı neticelendirmeyi planlıyoruz" dedi.
24.07.2023 Gündem
Bahçeli’den 15 Temmuz mesajı: Huzur cellatlarının sonu her daim hüsran olacaktır
Bahçeli’den 15 Temmuz mesajı: Huzur cellatlarının sonu her daim hüsran olacaktır MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. “15 Temmuz, sadece ve sıradan bir darbe teşebbüsü değildir” diyen Bahçeli “Huzur cellatlarının sonu her daim hüsran olacaktır” ifadelerini kullandı
15.07.2023 Gündem
TBMM'de 15 Temmuz anma töreni! Cevdet Yılmaz: Milletimiz karanlığı vatan sevgisiyle aydınlatmıştır
TBMM'de 15 Temmuz anma töreni! Cevdet Yılmaz: Milletimiz karanlığı vatan sevgisiyle aydınlatmıştır Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, TBMM'de düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma töreninde açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, "Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla canları pahasına meydanlara akın eden milletimiz karanlığı vatan sevgisiyle aydınlatmıştır. 27 gün boyunca demokrasi nöbetlerini sürdürmüşlerdir." dedi. TBMM Başkanı Kurtulmuş ise "15 Temmuz'u unutmadık ve unutturmayacağız. Bu darbe teşebbüsü milleti yok etmeye odaklandı" ifadelerini kullandı.
15.07.2023 Gündem
15 Temmuz hain darbe girişiminin tarihçesi: 1 Kasım 2015’ten 14 Temmuz 23.59’a
15 Temmuz hain darbe girişiminin tarihçesi: 1 Kasım 2015’ten 14 Temmuz 23.59’a 15 Temmuz darbe girişiminin ardından hazırlanan iddianameler, ortaya çıkan belge ve görüntüler, darbe girişimine nasıl hazırlanıldığını ve FETÖ’nün darbe çarkını nasıl çevirdiğini de gözler önüne serdi.
15.07.2023 Gündem
Adalet Bakanlığı'ndan Kılıçdaroğlu'nun 'FETÖ' iddiasına yanıt!
Adalet Bakanlığı'ndan Kılıçdaroğlu'nun 'FETÖ' iddiasına yanıt! CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katıldığı bir programda ‘FETÖ elebaşının ABD’den iadesinin talep edilmediğine’ ilişkin iddialarına Adalet Bakanlığı'ndan yalanlama geldi. Bakanlık FETÖ elebaşı hakkında ABD makamlarına 7 ayrı iade talepnamesi gönderildiğini açıkladı.
13.05.2023 Gündem
Adalet Bakanlığı: FETÖ elebaşının 27 suçtan iadesi istenmiştir
Adalet Bakanlığı: FETÖ elebaşının 27 suçtan iadesi istenmiştir Adalet Bakanlığı, "15 Temmuz darbe teşebbüsü başta olmak üzere, FETÖ elebaşı Gülen’in 27 suçtan iadesi istenmiştir" açıklamasını yaptı.
13.05.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'dezenformasyon yasası' açıklaması: Yalan haberlerin önüne geçmeyi amaçlıyoruz
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'dezenformasyon yasası' açıklaması: Yalan haberlerin önüne geçmeyi amaçlıyoruz Cumhurbaşkanı Erdoğan 7. Anadolu Medya Ödülleri'nde açıklamalarda bulundu. "Terörü övmediği, şiddete teşvik etmediği, dezenformasyon yapmadığı müddetçe herkes istediğini yazmakta, söylemekte, ifade edebilmektedir." diyen Erdoğan 'Dezenformasyon Yasası'na ilişkin "Yalan haberlerin önüne geçmeyi amaçlıyoruz." dedi.
4.01.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Yunanistan'a tepki: Vahşet boyutuna ulaştı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Yunanistan'a tepki: Vahşet boyutuna ulaştı! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İslam Dünyası Anayasa Yargısı Konferansı Açılış Kongresi'nde önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Batı komşumuz Yunanistan'ın göçmenlere karşı gösterdiği tavır artık vahşet boyutuna varmıştır" diyerek tepki gösterdi.
23.12.2022 Gündem
Bakan Bozdağ: Herkes, orasından burasından çeke çeke adaletin başı belada
Bakan Bozdağ: Herkes, orasından burasından çeke çeke adaletin başı belada Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, hukuk sisteminde eksik ya da yanlış kararları düzeltici hukuk mekanizmaları olduğunu belirterek, ''Bırakın hukuk, kendi mecrasında işlesin. Bırakın yargı, kendi mecrasında işlesin. Bırakın usul, kendi hükmünü icra etsin, Bırakın adalet yerini bulsun. Herkes, orasından burasından çeke çeke adaletin başı belada. Yeter artık. Siyasetçi git işini yap. Sen git başka işini yap. Hakim misin, savcı mısın? Değil. Ama herkes hakim, savcı gibi karar verip hakim ve savcıları itham ederse bu yargıya da adalete de Türkiye’ye yapılmış büyük bir kötülüktür” dedi.
19.09.2022 Siyaset
Adalet Bakanı Bozdağ'dan 6'lı masa eleştirisi: Hepsi yüreksiz
Adalet Bakanı Bozdağ'dan 6'lı masa eleştirisi: Hepsi yüreksiz Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Bakın bu altılı masa hala cumhurbaşkanı adayını açıklayamadı. Bunların o kadar iradesiz insanlar ki 2018’den beri Cumhurbaşkanı adayını niteliklerini konuşuyorlar. Yapmaya cesaret edemiyorlar. Hepsi yüreksiz" dedi.
8.09.2022 Siyaset
15 Temmuz’da ne oldu? 15 Temmuz darbe girişimi nasıl oldu? 15 Temmuz gecesi neler yaşandı?
15 Temmuz’da ne oldu? 15 Temmuz darbe girişimi nasıl oldu? 15 Temmuz gecesi neler yaşandı? 15 Temmuz 2016’da Türk Silahlı Kuvvetlerine sızmış FETÖ mensubu ve bu örgütsel faaliyeti destekleyen 8 binin üzerinde askeri personelin, savaş uçakları da dahil 35 uçak, 3 gemi, 37 helikopter, 74'ü tank 246 zırhlı aracın ve 4 bine yakın hafif silahın kullanıldığı darbe girişimi Türkiye Cumhuriyeti tarihine kara bir leke olarak düştü. Halkın 15 Temmuz direnişinin üzerinden 6 yıl geçti. Pek çok kişi bu özel günde neler yaşandığını ve 15 Temmuz darbe girişiminin nasıl olduğunu araştırıyor. Peki, 15 Temmuz’da ne oldu? 15 Temmuz darbe girişimi nasıl oldu? 15 Temmuz gecesi neler yaşandı? İşte 15 Temmuz gecesi yaşananlar!
15.07.2022 Gündem
Bakan Bozdağ: Türkiye'de darbeler devri kapanmıştır
Bakan Bozdağ: Türkiye'de darbeler devri kapanmıştır Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "15 Temmuz'da bu milletin verdiği mücadele, sadece FETÖ'cülere karşı değil, onları destekleyen, yularını elinde tutan ülkelere ve güçlere karşı bir mücadeledir. Bu ülkede darbe teşebbüsü ya da muhtıra rüyası görenler veya böyle rüya peşinde koşanlar bilmelidir ki artık Türkiye'de darbeler muhtıralar devri kapanmıştır" dedi.
13.07.2022 Siyaset
Adalet Bakanı Bozdağ: Çocuk haklarını, Anayasa maddesi haline getirdik
Adalet Bakanı Bozdağ: Çocuk haklarını, Anayasa maddesi haline getirdik Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, AK Parti İnsan Hakları Başkanlığınca Ankara'da düzenlenen değerlendirme toplantısında, AK Parti hükümetleri döneminde insan hakları alanında yapılan çalışmaları anlattı. AK Parti hükümetleri döneminde insan hakları alanında büyük reformlara imza atıldığını belirten Bozdağ, “Bütün adımları büyük bir kararlılıkla, inanarak attık. İnsan haklarının, hukuk devletinin gereği diye attık, milletin buna ihtiyacı var diye attık” şeklinde konuştu.
28.05.2022 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na tepki: Biz görevde olduğumuz sürece geri gönderemeyeceksiniz
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na tepki: Biz görevde olduğumuz sürece geri gönderemeyeceksiniz Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, partisinin genel merkezinde Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu. Erdoğan, sığınmacı polemiği konusunda CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na tepki göstererek, "Biz bu görevde olduğumuz sürece bu kardeşlerimizi bu ülkeden geri gönderemeyeceksiniz. Bunu öğrenen, bunu bilen, bunu duyan Suriyeli, Afgan hepsi bir gönül huzuru içine giriyor." dedi.
11.05.2022 Siyaset
23 Nisan Anıtkabir ziyaret saatleri ve 23 Nisan anıtkabir programı! Anıtkabir saat kaça kadar açık?
23 Nisan Anıtkabir ziyaret saatleri ve 23 Nisan anıtkabir programı! Anıtkabir saat kaça kadar açık? 23 Nisan Anıtkabir ziyaret saatleri ve programı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle gündeme geldi. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü ziyaret etmek isteyenler Anıtkabir ziyaret saatlerini araştırıyor. Peki, Anıtkabir saat kaça kadar açık? 23 Nisan Anıtkabir programı ve ziyaret saatleri 2022… 23 nisan anıtkabir ziyaret saatleri ve anıtkabir 23 nisan 2022 programı
23.04.2022 Gündem
23 Nisan coşkusu yeniden sokaklarda! Atatürk çocuklara armağan etti
23 Nisan coşkusu yeniden sokaklarda! Atatürk çocuklara armağan etti Pandemi nedeniyle 2 yıldır evlerde ve kısıtlı etkinliklerle kutlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusu, salgının etkisini azaltmasıyla yeniden sokaklara taştı. Ankara'da 23 Nisan törenleri başladı. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 81 ilden gelen çocuklarla birlikte Anıtkabir'i ziyaret etti. TBMM Başkanı Mustafa Şentop, başkanlık ettiği heyet Anıtkabir'i ziyaret etti. Törene, TBMM Başkanı Şentop’un yanı sıra AK Parti Grup Başkanı İsmet Yılmaz, TBMM Başkanlık Divanı üyeleri, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, İYİ Parti Grup Başkanvekili Dursun Musavat Dervişoğlu ve diğer yetkililer katıldı. Şentop, anıta çelenk koydu. Daha sonra saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.
23.04.2022 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Rusya'ya ilk tepki: Bu kararını kabul edilemez olarak değerlendiriyoruz
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Rusya'ya ilk tepki: Bu kararını kabul edilemez olarak değerlendiriyoruz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya’nın sözde Donetsk ve Luhansk'ı tanımasıyla ilgili "Biz Rusya’nın bu kararını kabul edilemez olarak değerlendiriyoruz. Taraflara sağduyu ve uluslararası hukuka riayet çağrımızı yineliyoruz." dedi.
22.02.2022 Siyaset
Erken seçim ile ilgili son dakika açıklaması! TBMM Başkanı duyurdu
Erken seçim ile ilgili son dakika açıklaması! TBMM Başkanı duyurdu TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, CNN Türk'te Hakan Çelik'in sorularını yanıtladı. Erken seçim tartışmalarının eski hükümet sisteminin alışkanlıkları olduğunu belirten Şentop, 'O dönemde parlamento herhangi bir çoğunlukla seçim kararı alabiliyordu. Seçime gitmek için de birçok sebep vardı. Bunlardan hareketle seçim tartışmaları olurdu eskiden. Yeni anayasa değişikliği sonrası yeni hükümet sisteminin erken seçimi içinde bulundurmadığını belirtmek isterim.' dedi. Muhalefetin 'parlamenter sisteme geçilecek' tartışmasıyla ilgili ise Şentop, 'Seçimden önce mümkün değil. Seçime bununla girilecek. Seçilen Cumhurbaşkanı bu sisteme göre ülkeyi yönetecek.' ifadelerine yer verdi.
29.01.2022 Siyaset
Bakan Gül: Binaya 'hukuk fakültesi' tabelası asılması onu hukuk fakültesi yapmaz
Bakan Gül: Binaya 'hukuk fakültesi' tabelası asılması onu hukuk fakültesi yapmaz Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, hukuk eğitiminin önemine vurgu yaparak "Güncel hukuk vizyonunun ve eser üretme çabasının kapısından içeri girmediği, akademik kadrosu yetersiz bir binaya 'hukuk fakültesi' tabelası asılması onu hukuk fakültesi yapmaz. Sadece tabelayla olan bir değer değildir" dedi.
13.01.2022 Siyaset
Eski istihbaratçı Altaylı'ya verilen cezanın gerekçesi açıklandı
Eski istihbaratçı Altaylı'ya verilen cezanın gerekçesi açıklandı Eski istihbaratçı Enver Altaylı ile Mehmet Barıner’e, 'silahlı terör örgütü üyeliği' ve 'siyasi ve askeri casusluk' suçundan verilen cezanın gerekçesi açıklandı. Mahkeme kararında, sanık Altaylı'nın, FETÖ'nün üst düzey yöneticileri ve ABD'li istihbaratçılara istihbarat verdiği, bu bilgiler kapsamında ABD menfaatlerini koruyucu ve ülke yöneticilerini bu yöntemlerle siyasi olarak tavır gösterilmesi için tehditte bulunulması gerektiğini beyan ettiği aktarıldı.
23.11.2021 Gündem
15 Temmuz fotoğraf sergisine yoğun ilgi
15 Temmuz fotoğraf sergisine yoğun ilgi İstanbul İl Jandarma Komutanlığı, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma etkinlikleri kapsamında İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’nda fotoğraf sergisi açtı. Yolcular, sergiye yoğun ilgi gösterdi.
14.07.2021 Gündem
TBMM Başkanı Şentop'tan Kılıçdaroğlu'nun iddialarına yanıt!
TBMM Başkanı Şentop'tan Kılıçdaroğlu'nun iddialarına yanıt! CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun iddialarına ilişkin TBMM Başkanı Mustafa Şentop, "10 bin dolar alan kimse açıklansın. Haysiyetsizce ve ahlaksızca bir iftira olarak görüyorum. Buna cevap vermesini kendisinden bekliyorum." dedi.
3.06.2021 Siyaset
Bahçeli'den flaş yeni anayasa açıklaması: Metin yazımı sonuçlandı
Bahçeli'den flaş yeni anayasa açıklaması: Metin yazımı sonuçlandı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, parti genel merkezinde basın toplantısı düzenledi. MHP lideri Devlet Bahçeli gündem hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Devlet Bahçeli, "MHP yeni anayasa konusunda sık sık dile getirdiği çalışmalarını bitirmiş ve metin yazımı sonuçlanmıştır. 100 maddelik yeni anayasa adıyla yeni anayasa önerimizin hazırlık aşaması tamamlanmıştır. İlk sözümüz yerine getirilmiştir. Ön çalışma şu anda elimizdedir" dedi.
4.05.2021 Siyaset

Benzer Haber Etiketleri

Darbe Teşebbüsü ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki darbe teşebbüsü haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.