Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı

Son dakika cumhurbaşkanlığı savunma sanayii başkanlığı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan cumhurbaşkanlığı savunma sanayii başkanlığı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını cumhurbaşkanlığı savunma sanayii başkanlığı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan cumhurbaşkanlığı savunma sanayii başkanlığı gelişmeleri de dahil olmak üzere 322 cumhurbaşkanlığı savunma sanayii başkanlığı haberi bulunmuştur. Tüm cumhurbaşkanlığı savunma sanayii başkanlığı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Türkiye'nin yeni nesil savaş uçağı KAAN'ın lastikleri de yerli
Türkiye'nin yeni nesil savaş uçağı KAAN'ın lastikleri de yerli İlk uçuşunu başarıyla gerçekleştiren 5'inci nesil savaş uçağı KAAN'da, lastik sektörünün Ar-Ge'ye yatırım yapan yüzde 100 yerli sermayeli şirketi Petlas'ın tasarladığı lastikler kullanıldı.
7.03.2024 Ekonomi
Pilot Barbaros Demirbaş kimdir? KAAN pilotu Barbaros Demirbaş’ın rütbesi
Pilot Barbaros Demirbaş kimdir? KAAN pilotu Barbaros Demirbaş’ın rütbesi KAAN'ın ilk pilotu Barbaros Demirbaş kimdir? Türk Havacılık Uzay Sanayii tarafından yürütülen ve Türkiye'nin en önemli savunma sanayi projelerinden biri olan KAAN, ilk uçuşunu başarıyla tamamladı. Peki KAAN'ın pilotu Barbaros Demirbaş kimdir, rütbesi nedir?
24.02.2024 Gündem
M60T tankları TSK'ya teslim edildi
M60T tankları TSK'ya teslim edildi Geçmişte İsrail'in modernize edip, çeşitli sorunlarla gündeme gelen M60T tanklarının ilk partisi, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı tarafından başlatılan proje kapsamında modernize edilerek Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na teslim edildi. Proje ile M60T tanklarının beyni olarak tanımlanan 'atış kontrol sistemi' yerlileştirilirken, bütün elektronik sistemler milli imkanlar ile üretilebilir hale getirilerek, güç grubu dışında dışa bağımlılık ortadan kaldırıldı.
10.02.2024 Ekonomi
Tuzla Piyade Okulu'ndaki olay! MSB: Sıralı amirlerin görev yerleri değiştirildi
Tuzla Piyade Okulu'ndaki olay! MSB: Sıralı amirlerin görev yerleri değiştirildi Tuzla Piyade Okulu'nda Atatürk fotoğrafı tartışmasıyla başlayan ve bazı askerin görevden uzaklaştırılmasına neden olan tartışmanın yankıları sürüyor. Konuya ilişkin bilgi veren Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, söz konusu olayda gözetim ve denetim sorumluluğunu tam olarak yerine getirmeyen sıralı amirlerin görev yerleri değiştirildiğini belirtti. Kaynaklar ayrıca, “Türk Silahlı Kuvvetlerimizin ve Sayın Bakanımızın (Yaşar Güler) Atatürk sevgisini ve Atatürk’e olan bağlılığını sorgulamaya çalışmak kimsenin haddi değildir” açıklamasını yaptı.
21.12.2023 Gündem
Türk savunma sanayisinin dev projesi için tarih verildi
Türk savunma sanayisinin dev projesi için tarih verildi Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, son zamanlarda çok katmanlı hava savunma sistemleri konusunda hızlı bir ilerleme kat ettiklerini söyleyerek, "Kısa, orta ve uzun menzilli hava savunma sistemlerimizin testleri başarıyla tamamlandı. Siper Ürün-1’in kabulleri inşallah bu sene tamamlanacak" dedi.
24.08.2023 Ekonomi
'KAAN' için Azerbaycan ile iş birliği
'KAAN' için Azerbaycan ile iş birliği Türk Havacılık Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ) Azerbaycan Savunma Bakanlığı ile milli muharip uçak KAAN’ı geliştirmek ve ortak üretimi için iş birliği protokolü imzaladı.
27.07.2023 Ekonomi
Teröristlerin korkulu rüyası olacak! Sessizce yaklaşıyor, tam 12’den vuruyor
Teröristlerin korkulu rüyası olacak! Sessizce yaklaşıyor, tam 12’den vuruyor Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret A.Ş. tarafından geliştirilen ve 2022 yılında Türk Silahlı Kuvvetleri envanterine giren mühimmat bırakan insansız hava aracı Boyga, terörle mücadelede kritik görevlerde bulunuyor. Düşük sesli uçması ve havada bulunduğu irtifa nedeniyle görünürlüğü düşük olacak şekilde geliştirilen Boyga, üzerinde taşıdığı 81 mm havan mühimmatıyla hedefi nokta hassasiyetle vuruyor.
13.07.2023 Bilim ve Teknoloji
Mavi Vatan’da Türk donanmasının gücüne güç katacak! Sırada Gür sınıfı denizaltılar var...
Mavi Vatan’da Türk donanmasının gücüne güç katacak! Sırada Gür sınıfı denizaltılar var... Mavi Vatan’ın koruyucusu Türk donanması gücüne güç katıyor. Donanmanın sessiz ve derin gücü denizaltıların etkisini arttırmak için süren çabalara milli ve modern sistemlerin uygulanmasıyla devam ediyor.
23.05.2023 Gündem
Savunma Sanayi Başkanı Demir: Ağır sınıf taarruz helikopterimiz ATAK-2 ilk kez havalandı
Savunma Sanayi Başkanı Demir: Ağır sınıf taarruz helikopterimiz ATAK-2 ilk kez havalandı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, ağır sınıf taarruz helikopteri ATAK-2'nin ilk kez havalandığını duyurdu ve görüntülerini paylaştı.
28.04.2023 Bilim ve Teknoloji
Yerli ve milli ilk helikopter motoru TS1400, test uçuşunda ilk özgün helikopter olan GÖKBEY’i uçurdu
Yerli ve milli ilk helikopter motoru TS1400, test uçuşunda ilk özgün helikopter olan GÖKBEY’i uçurdu Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı ile Türk Havacılık Uzay Sanayii (TUSAŞ) arasında imzalanan sözleşme kapsamında geliştirilen T625 GÖKBEY Helikopteri, TEI tarafından milli imkanlarla geliştirilen ve üretilen TS1400 Turboşaft Motoru ile ilk test uçuşunu başarılı şekilde tamamladı.
22.04.2023 Gündem
Bakan Akar'dan TCG Anadolu mesajı: Türkiye'nin gücüne güç katacak
Bakan Akar'dan TCG Anadolu mesajı: Türkiye'nin gücüne güç katacak Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na teslim edilecek TCG Anadolu'ya ilişkin konuşan Bakan Akar, geminin Türkiye'nin gücüne güç katacağını söyledi.
10.04.2023 Gündem
Türkiye ile Brunei Darusselam arasında 5 anlaşma
Türkiye ile Brunei Darusselam arasında 5 anlaşma Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Brunei Darusselam Hükümeti arasında arşiv, eğitim, savunma sanayii, kültür ve diplomasi alanında iş birliklerini kapsayan 5 anlaşma imzalandı.
7.03.2023 Gündem
Türkiye Tek Yürek oldu! Rekor bağışlar 115 milyar 146 milyon 528 bin TL'ye ulaştı
Türkiye Tek Yürek oldu! Rekor bağışlar 115 milyar 146 milyon 528 bin TL'ye ulaştı Türkiye’nin yüreğinde derin yaralar açan, son yüzyılın en büyük deprem felaketinin yaşandığı günlerde, televizyon kanalları yardım için ortak yayında bir araya geldi. Sekiz kanalın katıldığı yayında 115 milyar 146 milyon 528 bin lirayı aşan nakdi yardım toplanırken, 9 milyonu aşan SMS gönderildi.
16.02.2023 Gündem
Yeni elektronik harp sistemi Merter, güvenlik güçlerine teslim edildi
Yeni elektronik harp sistemi Merter, güvenlik güçlerine teslim edildi Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı, yeni elektronik harp sistemi Merter'in güvenlik güçlerine teslimatının yapıldığını duyurdu.
1.01.2023 Gündem
Kamu personeli alımı 2023! Savunma Sanayi Başkanlığı duyurdu! Sınavla personel alımı yapılacak!
Kamu personeli alımı 2023! Savunma Sanayi Başkanlığı duyurdu! Sınavla personel alımı yapılacak! Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı personel alımı yapacak. Resmi Gazete’de yayımlanan ilana göre, giriş sınavı (sözlü sınav yöntemi) ile savunma sanayii uzman yardımcısı alınacak. Başvurular 2023 yılı Ocak ayında başlıyor. Peki, Savunma Sanayi Başkanlığı personel alımı başvurusu nasıl yapılır? İşte Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı uzman yardımcısı alımı başvuru şartları!
26.12.2022 Personel Alımı
F-16'ların yerine geçecek! Yeni gelişme, başarıyla üretildi
F-16'ların yerine geçecek! Yeni gelişme, başarıyla üretildi Türkiye’nin 5’inci nesil savaş uçağı Milli Muharip Uçak’ta (MMU) önemli bir viraj dönüldü. MMU’nun beyni olarak nitelendirilen görev bilgisayarı TÜBİTAK BİLGEM tarafından başarıyla üretildi.
23.11.2022 Ekonomi
Türkiye'de bir ilk! HÜRJET’te flaş gelişme, resmen başladı
Türkiye'de bir ilk! HÜRJET’te flaş gelişme, resmen başladı Türk Havacılık ve Uzay Sanayii, HÜRJET’in yakıt sistemlerinin testlerini gerçekleştirmek için yerli ve milli imkanlarla tasarlanan test tesisini kurdu.
22.10.2022 Ekonomi
HÜRJET’in yakıt testleri için tesis kuruldu
HÜRJET’in yakıt testleri için tesis kuruldu Türk Havacılık ve Uzay Sanayii, HÜRJET’in yakıt sistemlerinin testlerini gerçekleştirmek için yerli ve milli imkanlarla tasarlanan test tesisini kurdu.
21.10.2022 Bilim ve Teknoloji
ASELSAN, ADEX 2022'de Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev'i ağırladı
ASELSAN, ADEX 2022'de Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev'i ağırladı Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenen ADEX 2022 fuarına katılan ASELSAN, fuardaki standında Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'i ağırladı.
8.09.2022 Dünya
MEB en az lise mezunu sözleşmeli destek personeli alacak! İşte MEB personel alımı başvuru şartları!
MEB en az lise mezunu sözleşmeli destek personeli alacak! İşte MEB personel alımı başvuru şartları! MEB duyurdu! Sözleşmeli destek personeli alınacak. Milli Eğitim Bakanlığı personel alımı ilanı yayımlandı. İlana göre, Bakanlığa, aşçı, aşçı yardımcısı, temizlik personeli ve şoför alınacak. Peki, Milli Eğitim Bakanlığı personel alımı başvurusu nasıl yapılır? 2022 MEB personel alımı başvuru şartları!
5.09.2022 Personel Alımı
Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı personel alacak! İşte başvuru şartları!
Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı personel alacak! İşte başvuru şartları! Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı personel alacak. İlan Resmi Gazete’de yayımlandı. İlan göre, Savunma Sanayii Başkanlığı’na kıdemli sistem uzmanı, sistem uzmanı, kıdemli bilgi güvenliği uzmanı, bilgi güvenli güvenliği uzmanı, kıdemli ağ uzmanı ve ağ uzmanı alınacak. Peki, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı personel alımı başvurusu nasıl yapılır? Savunma Sanayii Başkanlığı personel alımı başvuru şartları!
5.09.2022 Personel Alımı
Uzun menzilli hava savunma füze sistemi “SİPER”den tarihi başarı
Uzun menzilli hava savunma füze sistemi “SİPER”den tarihi başarı Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığınca geliştirilen uzun menzilli hava savunma füze sistemi SİPER projesinde, bir aşama daha başarıyla gerçekleştirildi. Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, "Uzun menzilli hava savunma füze sistemimiz SİPER adım adım yükseliyor. SİPER son test atışında yüksek hızlı hedeflerde 100 kilometreyi gözüne kestirdiğini gösterdi. SİPER, bu vuruş başarısıyla bir aşamayı daha tamamladı" dedi.
26.08.2022 Ekonomi
Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) 97 personel alacak! İşte başvuru şartları!
Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) 97 personel alacak! İşte başvuru şartları! Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı duyurdu! 97 personel alınacak. Savunma Sanayi Başkanlığı personel alımı ilanı yayınlandı. İlana göre, mühendis kadrolarına sözleşmeli personel alınacak. Peki, Savunma Sanayi Başkanlığı personel alımı başvurusu nasıl yapılır? Savunma Sanayi Başkanlığı personel alımı başvuru şartları!
15.08.2022 Personel Alımı
Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir: Artık NATO ülkeleri de bizim kapımızı çalmaya başladı
Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir: Artık NATO ülkeleri de bizim kapımızı çalmaya başladı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, "Bugün savunma sanayii ürünü ihraç ettiğimiz ülke sayısı 170'i geçti. Savunma sanayiinde ihraç edilen ürün çeşidi 230'u aşmış durumda. Artık NATO ülkeleri de bizim kapımızı çalmaya başladılar" dedi.
9.08.2022 Ekonomi
Havan mühimmatı bırakan 'BOYGA'nın teslimatı yapıldı
Havan mühimmatı bırakan 'BOYGA'nın teslimatı yapıldı Savunma Teknolojileri ve Mühendislik A.Ş. (STM) tarafından geliştirilen, havan mühimmatı taşıyan, döner kanatlı insansız hava aracı 'BOYGA'nın, kabul testleri tamamlanarak teslimatı yapıldı.
23.06.2022 Bilim ve Teknoloji

Benzer Haber Etiketleri

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki cumhurbaşkanlığı savunma sanayii başkanlığı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.