Cumhurbaşkanlığı Kararı

Cumhurbaşkanlığı Kararı

Son dakika cumhurbaşkanlığı kararı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan cumhurbaşkanlığı kararı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını cumhurbaşkanlığı kararı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Cumhurbaşkanlığı Kararı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan cumhurbaşkanlığı kararı gelişmeleri de dahil olmak üzere 2.928 cumhurbaşkanlığı kararı haberi bulunmuştur. Tüm cumhurbaşkanlığı kararı haberleri aşağıda listelenmiştir.
İstanbul ve Konya'ya yeni raylı sistem! Bakan Uraloğlu detayları aktardı
İstanbul ve Konya'ya yeni raylı sistem! Bakan Uraloğlu detayları aktardı Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye’deki bütün şehirleri raylı sistemlerle donatmaya devam ettiklerini belirterek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile dün akşam yayınlanan resmi gazetede belirtildiği üzere Bosna Bulvarı-Bahçelievler-Kazım Karabekir Raylı Sistem Hattı ile Konya Şehir Hastanesi-Stadyum 2. Etap Tramvay Hattı’nın yapımının Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından üstlenildiğini söyledi.
6.04.2024 Ekonomi
Ekmek ve simit fiyatına bakanlık şartı! Komisyon değerlendirecek
Ekmek ve simit fiyatına bakanlık şartı! Komisyon değerlendirecek Cumhurbaşkanlığı kararı ile bundan böyle ekmek ve simit fiyatlarının belirlenmesinde Ticaret Bakanlığı'nın olumlu onayı aranacak.
14.03.2024 Ekonomi
Atama kararları Resmi Gazete'de
Atama kararları Resmi Gazete'de Hazine ve Maliye Bakanlığında açık bulunan Vergi Başmüfettişliklerine atama kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.
9.03.2024 Gündem
Vergisiz telefon almak isteyen öğrenciye poşet şoku
Vergisiz telefon almak isteyen öğrenciye poşet şoku Tüketici Dernekleri Federasyonu Başkanı Sıtkı Yılmaz, üniversite öğrencilerine vergisiz telefon ve bilgisayar satışını düzenleyen Cumhurbaşkanlığı Kararı'nın yürürlüğe girmesiyle öğrencilerin, satın aldıkları bilgisayar ve telefonları koymak için aldıkları 21 kuruş tutarındaki poşet yüzünden mağdur olduğunu söyledi.
10.01.2024 Gündem
Evlilik kredisinin ayrıntıları belli oldu! İşte gençlerin merakla beklediği düzenleme
Evlilik kredisinin ayrıntıları belli oldu! İşte gençlerin merakla beklediği düzenleme Evlilik kredisiyle ilgili merak edilen detaylar belli oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın müjdesini verdiği Aile ve Gençlik Fonu'nun kurulmasına dair Cumhurbaşkanlığı kararı yayımlandı. Yeni evlenecek gençlere 150 bin tutarında 2 yıl geri ödemesiz kredi imkânı pilot il olarak 6 Şubat depreminden etkilenen şehirlerde başlayacak. Aile ve Gençlik Fonu ile yeni evlenecek gençlere, 150 bin lira tutarında 2 yıl geri ödemesiz kredi verilecek.
30.11.2023 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı! Birçok bakanlığa atama yapıldı
Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı! Birçok bakanlığa atama yapıldı Cumhurbaşkanlığı Kararı ile kamu kurumlarına üst düzey yönetici atamaları yapıldı. Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararına göre; Gelir İdaresi Başkanlığına Bekir Bayrakdar, Türkiye Uzay Ajansı Başkanlığına ise Yusuf Kıraç atandı.
7.10.2023 Gündem
Yunus Sezer kimdir, nerenin valisi oldu? Eski AFAD Başkanı Yunus Sezer nereli, kaç yaşında, evli mi, ne mezunu? İşte Yunus Sezer’in eğitimi…
Yunus Sezer kimdir, nerenin valisi oldu? Eski AFAD Başkanı Yunus Sezer nereli, kaç yaşında, evli mi, ne mezunu? İşte Yunus Sezer’in eğitimi… AFAD Başkanı Yunus Sezer, Edirne Valisi olarak atandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan Valiler Kararnamesi ile 57 ile yeni vali ataması yapılırken, AFAD Başkanı Yunus Sezer de Edirne Valisi olarak görevlendirildi. Peki, Yunus Sezer kimdir, ne mezunu, kaç yaşında ve nereli? İşte Yeni Edirne Valisi Yunus Sezer hakkında merak edilenler…
10.08.2023 Gündem
Yükseköğretim Kurulu'ndan “azami süre” kararı
Yükseköğretim Kurulu'ndan “azami süre” kararı Azami öğrenim süresi dolan önlisans ve lisans düzeyindeki tüm yükseköğretim programlarında kayıtlı öğrenciler, hiç almadıkları veya devam şartını sağlamayarak başarısız oldukları dersler için de sınav hakkından yararlanabilecek.
7.07.2023 Eğitim
Bakan Işıkhan: SGK prim yapılandırmasıyla vatandaşlarımızla temiz bir sayfa açtık
Bakan Işıkhan: SGK prim yapılandırmasıyla vatandaşlarımızla temiz bir sayfa açtık Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan, SGK borçlarının yapılandırmasına yönelik kanuna ilişkin, “SGK Prim Yapılandırmasıyla vatandaşlarımızla temiz bir sayfa açtık. Sağlıklı ve sürdürülebilir bir çalışma hayatı için yanınızda olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
5.07.2023 Ekonomi
SGK prim yapılandırmasında sayı belli oldu! 12, 18, 24, 36 ve 48 taksit imkanı
SGK prim yapılandırmasında sayı belli oldu! 12, 18, 24, 36 ve 48 taksit imkanı SGK prim yapılandırmasında yeni gelişme. Sayı resmen belli oldu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, SGK borçlarının yapılandırmasına yönelik kanun kapsamında “SGK Prim Yapılandırmasıyla vatandaşlarımızla temiz bir sayfa açtık. Sağlıklı ve sürdürülebilir bir çalışma hayatı için yanınızda olmaya devam edeceğiz” dedi.
5.07.2023 Ekonomi
Boğaz geçiş ücretlerine zamlı tarife yarın başlıyor! Bakan Uraloğlu yeni ücreti açıkladı
Boğaz geçiş ücretlerine zamlı tarife yarın başlıyor! Bakan Uraloğlu yeni ücreti açıkladı Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu “Net ton başına alınan 4,08 dolar ücret, 1 Temmuz 2023 tarihinden itibaren 4,42 dolar olacak. Cumhurbaşkanlığı Kararı ile artık boğaz geçiş ücretleri her yıl yeniden güncellenecek. Boğazlardan sağladığımız gelir artacak” dedi.
30.06.2023 Ekonomi
Bakan Uraloğlu: Uluslararası gemilerden alınan boğaz geçiş ücreti artırıldı
Bakan Uraloğlu: Uluslararası gemilerden alınan boğaz geçiş ücreti artırıldı Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türk boğazlarından uğraksız geçen uluslararası gemilerden alınan ücretlerde, 1 Temmuz itibariyle yeni bir güncelleme yapıldığını belirterek, boğaz geçiş ücretlerinin belirlenmesinde kullanılan net ton başı biriminin 4,42 dolara yükseltildiğini açıkladı.
11.06.2023 Gündem
Abdurrahman Muhammed Uludağ kimdir? Galatasaray Üniversitesi yeni rektörü Abdurrahman Muhammed Uludağ’ın biyografisi!
Abdurrahman Muhammed Uludağ kimdir? Galatasaray Üniversitesi yeni rektörü Abdurrahman Muhammed Uludağ’ın biyografisi! Galatasaray Üniversitesi'ne yeni rektör atandı. Cumhurbaşkanlığı Kararı ile 13 özel ve devlet üniversitesine rektör ataması yapıldı. Galatasaray Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Abdurrahman Muhammed Uludağ getirildi. Peki, Abdurrahman Muhammed Uludağ kimdir? Galatasaray Üniversitesi yeni rektörü Abdurrahman Muhammed Uludağ’ın biyografisi...
6.06.2023 Eğitim
Yargıtay'dan dövizle işlemde emsal karar
Yargıtay'dan dövizle işlemde emsal karar Yargıtay 12. Hukuk Dairesi, "Yabancı para cinsinden kambiyo senedi düzenlemeyi ve bu kambiyo senedini takibe koymayı engelleyen bir mevzuat bulunmamaktadır" diyerek dövizle işlem yapanlara yönelik emsal bir karara imza attı.
28.05.2023 Gündem
Depremden etkilenen 11 ildeki tapu işlemlerinde yeni dönem!
Depremden etkilenen 11 ildeki tapu işlemlerinde yeni dönem! Deprem nedeniyle OHAL ilan edilen illerde konut ve işlemleri gibi taşınmazlar ile ilgili tapu işlemlerinde kullanılan, resmi senet ve tescil istem belgesinde, “depremler sonrasında tarafların zemin durumunu bildiklerini, zemin ile tapu kaydı arasındaki olası farklılıktan doğacak hukuki sorumluluğun kendilerine ait olduğu” şeklinde beyana yer verilecek.
10.03.2023 Gündem
Plastik poşet fiyatları ile ilgili son dakika açıklaması!
Plastik poşet fiyatları ile ilgili son dakika açıklaması! Plastik poşetlere ilişkin yeni açıklama yapıldı. Cumhurbaşkanlığı kararı Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre plastik poşet geri kazanım katılım payı 38,5 kuruş oldu. Yani marketlerin piyasaya süreceği her poşet karşılığında devlete ödeyeceği tutar 38,5 kuruş olacak. Peki vatandaş poşete ne kadar ödeyecek? İşte detaylar...
28.12.2022 Ekonomi
Sağlık Bakanlığı 85 bin personel alımı başvuruları ne zaman başlıyor, Sağlık Bakanlığı personel alımı şartları neler, branş dağılımı ve kontenjanlar belli mi?
Sağlık Bakanlığı 85 bin personel alımı başvuruları ne zaman başlıyor, Sağlık Bakanlığı personel alımı şartları neler, branş dağılımı ve kontenjanlar belli mi? Sağlık Bakanlığı personel alımına yönelik branş dağılımı ve başvuru tarihleri merakla beklenirken Sağlık Bakanı Fahrettin Koca personel alımlarına ilişkin açıklama yaptı. Bakan Koca "İlk etabı olarak 31 bin 317 kişinin alımı için kılavuz yayınlamak üzere önümüzdeki hafta ÖSYM'ye gönderiyoruz." açıklamasında bulundu. Peki, Sağlık Bakanlığı 85 bin personel alımı başvuruları ne zaman başlıyor, Sağlık Bakanlığı personel alımı şartları neler, branş dağılımı ve kontenjanlar belli mi?
11.11.2022 Personel Alımı
11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü nedir? Milli Ağaçlandırma Günü ne zaman ilan edildi?
11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü nedir? Milli Ağaçlandırma Günü ne zaman ilan edildi? Milli Ağaçlandırma Günü’nün bu yılki teması “Türkiye Yüzyılı’na Nefes” olarak belirlendi. Ankara’da ‘Millet Ormanı’ oluşturulacak. Peki, 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü nedir? Milli Ağaçlandırma Günü ne zaman ilan edildi?
11.11.2022 Gündem
Dünya otomotiv devinden Türkiye kararı! Sakarya'ya üretim tesisi kurulacak
Dünya otomotiv devinden Türkiye kararı! Sakarya'ya üretim tesisi kurulacak Sakarya’daki fabrikasında ürettiği araçların büyük bir kısmını 150’yi aşkın ülkeye ihraç eden Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye, 6 milyar 952 milyonluk dev yatırıma hazırlanıyor. Proje bazlı devlet yardımı verilen hibrit ve şarj edilebilir hibrit otomobil ile batarya üretim tesisinde, yılda 162 bin şarj edilebilir hibrit otomobil ve 44 bin batarya paketi üretilecek.
22.10.2022 Otomobil
Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı! Çok sayıda büyükelçinin görev yerinde değişikliğe gidildi
Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı! Çok sayıda büyükelçinin görev yerinde değişikliğe gidildi Son dakika gelişmesi. Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararı'na göre, birçok büyükelçinin görev yeri değişti. Kore Cumhuriyeti Nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçisi Durmuş Ersin Erçin merkeze çekildi, yerine Salih Murat Tamer atandı. İşte tüm atamalar...
5.08.2022 Gündem
YÖK duyurdu! Öğrenci affı ile ilgili usul ve esaslar yayınlandı! Kimler öğrenci affından yararlanabilecek?
YÖK duyurdu! Öğrenci affı ile ilgili usul ve esaslar yayınlandı! Kimler öğrenci affından yararlanabilecek? YÖK duyurdu! Öğrenci affı ile ilgili düzenlemenin detayları belli oldu. 5 Temmuz 2022 tarihli Resmî Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 7417 sayılı Kanun'da kamuoyunda “öğrenci affı” olarak adlandırılan yasal düzenlemenin uygulanmasına ilişkin usul ve esaslar Yükseköğretim Kurulu tarafından yayımlandı. Peki, Kimler öğrenci affından yararlanabilecek? Öğrenci affı ile kimler kayıt yaptırabilecek? Öğrenci affı kimleri kapsıyor? Kapatılan okulların öğrencileri aftan yararlanacak mı? İşte Öğrenci affı ile ilgili usul ve esaslar…
22.07.2022 Eğitim
Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı! İkinci başkanlığa o isim atandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı! İkinci başkanlığa o isim atandı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzaladığı atama kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Cumhurbaşkanlığı Kararı'yla Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu'na (EPDK) önemli atamalar yapıldı.
15.07.2022 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı! 5 üniversiteye rektör atandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı! 5 üniversiteye rektör atandı Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararı ile bazı üniversitelere rektör atanırken Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı Destek ve Mali Hizmetler Genel Müdürlüğü’ne Mehmet Tuncer atandı.
8.07.2022 Gündem
Paralar hesaplara yatırılacak! Kamu çalışanı yüzbinlerce kişi alacak, bayramdan önce...
Paralar hesaplara yatırılacak! Kamu çalışanı yüzbinlerce kişi alacak, bayramdan önce... Yüz binlerce işçi beklliyordu. Ödemeler ile ilgili son dakika açıklaması gedi. Ödemeler Kurban Bayramından önce yapılacak. Kamu işçileri ve 4D’li sürekli işçilere her yıl 52 günlük ücret tutarında ilave tediye yani ikramiye ödeniyor. Yılda 4 taksit halinde verilen, ilave tediyenin son taksidinin bayramdan önce ödeneceği duyuruldu.
24.06.2022 Çalışan Hakları
Valiler Kararnamesi Resmi Gazete’de! 2022 Yeni Valilik Kararnamesine göre hangi illerin valilileri değişti, hangi valililer görevden alındı?
Valiler Kararnamesi Resmi Gazete’de! 2022 Yeni Valilik Kararnamesine göre hangi illerin valilileri değişti, hangi valililer görevden alındı? Cumhurbaşkanlığı kararı ile bazı valilerin görev yerleri değişti. Atama kararnamasi ile 10 ilin valisi görevden alınırken; 9 ile yeni vali atandı. Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan kararda 20 ilin valisi de değişti. Peki, Yeni Valilik Kararnamesine göre hangi illerin valilileri değişti, hangi valililer görevden alındı?
12.05.2022 Siyaset

Benzer Haber Etiketleri

Cumhurbaşkanlığı Kararı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki cumhurbaşkanlığı kararı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.