Çömlek

Çömlek

Son dakika çömlek haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan çömlek ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını çömlek haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Çömlek

haberleri sayfasında son dakika yaşanan çömlek gelişmeleri de dahil olmak üzere 149 çömlek haberi bulunmuştur. Tüm çömlek haberleri aşağıda listelenmiştir.
Oniks Taşı Özellikleri Nelerdir? Oniks Taşının En Bilinen Faydaları...
Oniks Taşı Özellikleri Nelerdir? Oniks Taşının En Bilinen Faydaları... Oniks taşı yüzyıllar boyunca gizem kaynağı olmuştur. Eşsiz oniks taşı binlerce yıldır en popüler mücevher taşları arasında bulunmaktadır.
27.01.2024 Yaşam
25 yılda topladığı 1101 parça tarihi eseri müzeye bağışladı
25 yılda topladığı 1101 parça tarihi eseri müzeye bağışladı Edirne'nin Keşan ilçesinde yaşayan Sezgin Serin (39), 25 yılda dedelerinin yaşadığı Yerlisu köyünden topladığı ve çoğunluğu Kurtuluş Savaşı dönemine ait 1101 parça tarihi eseri, Keşan Kent Müzesi’ne bağışladı.
22.12.2023 Gündem
Deniz Can Aktaş ile Hafsanur Sancaktutan aşkı bitti mi?
Deniz Can Aktaş ile Hafsanur Sancaktutan aşkı bitti mi? 'Aşk Ağlatır' dizisinde tanışıp aşk yaşamaya başlayan Hafsanur Sancaktutan (22) ile Deniz Can Aktaş (29)'ın ayrıldıkları iddia edildi. 3.5 yıldır gözlerden uzak aşk yaşayan ve bir süredir birlikte yaşayan ünlü çiftten evlilik haberi bekleniyordu.
18.12.2022 Magazin
Kırmızı etten ve tavuktan daha uygun! İşte balık fiyatları...
Kırmızı etten ve tavuktan daha uygun! İşte balık fiyatları... Palamudun bollaşmasıyla birlikte düşen balık fiyatları, hem balıkçı esnafını hem de vatandaşı memnun ediyor.
24.11.2022 Ekonomi
Ara tatil başlıyor! Uzmandan dikkat çeken uyarı: Ebeveynler bir konuda 'ıskalıyor'
Ara tatil başlıyor! Uzmandan dikkat çeken uyarı: Ebeveynler bir konuda 'ıskalıyor' Yaklaşık 19 milyon öğrencinin ara tatili başlıyor. Öğrenciler bu süreçte kısa bir mola vermiş olacak. Çocukların ara tatilde ders çalışmasının gerekli olup olmadığı, hangi aktivitelerin yapılabileceği, yatma saati ve teknoloji kısıtlaması veya esnetilmesi gibi konularda ebeveynlerin kafasında soru işaretleri olabiliyor. Uzman isim bu süreçte neler yapılabileceğine ilişkin bilgi verirken, günümüz çocuklarında ebeveynlerin bir konuda 'ıskaladığına' dikkat çekerek uyarıda bulundu. İşte detaylar...
13.11.2022 Eğitim
Hande Yener'in 'Menemen' çıkarması!
Hande Yener'in 'Menemen' çıkarması! İzmir'in Menemen ilçesinde Uluslararası Menemen Çömlek Festivali'nde ustalar en iyi çömleği yapmak için yarışırken, Hande Yener de sahneye çıktı.
9.10.2022 Magazin
Türkiye merkezli tarihi DNA araştırmasında ilginç sonuçlar
Türkiye merkezli tarihi DNA araştırmasında ilginç sonuçlar Bursa'nın Orhangazi ilçesindeki Ilıpınar höyüğünde 15 yıl süren arkeolojik kazılarda antropolog olarak buluntuları inceleyen Songül Alpaslan-Rodenberg’in de içinde olduğu Anadolu merkezli antik DNA projesinin sonuçları, dünyanın saygın bilim dergilerinden Science’de 25 ve 26 Ağustos’ta yayımlandı.
8.09.2022 Kültür Sanat
Van Çaldıran'da bilim insanlarından gizemli keşif! Kalıntılarda svastika deseni...
Van Çaldıran'da bilim insanlarından gizemli keşif! Kalıntılarda svastika deseni... Van'ın Çaldıran ilçesinde bilim insanları gizemli bir kalıntı keşfetti. Dünyanın dört bir yanından araştırmacıların, arkeologların ve tarihçilerin gözleri, Van'da bulunan bir bölgeye çevirdi. Yapılan keşifle ilgili birden çok varsayım var ancak içlerinden biri öne çıkıyor.
25.07.2022 Gündem
Restorasyonu tamamlanan Yerebatan Sarnıcı törenle açıldı
Restorasyonu tamamlanan Yerebatan Sarnıcı törenle açıldı İBB tarafından restorasyonu tamamlanan Yerebatan Sarnıcı yapılan törenle açıldı. Törende konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "İstanbul'un sırtında bir hançer var. O hançeri çıkarmak için büyük bir fedakarlıkla, özveriyle çalışan Büyükşehir Belediye Başkanımız var." dedi.
22.07.2022 Kültür Sanat
Çömlek sanatçısından Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hediye: 'Vazoya ve ustalığa hayran kaldım'
Çömlek sanatçısından Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hediye: 'Vazoya ve ustalığa hayran kaldım' İzmir Menemenli Kültür ve Turizm Bakanlığı çömlek sanatçısı Ahmet Taşhomcu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a 2,5 metre boyunda vazo hediye etti.
20.05.2022 Siyaset
Kadın üreticilere kredi desteği! Orman Genel Müdürlüğü (OGM) kadınlara micro kredi veriyor!
Kadın üreticilere kredi desteği! Orman Genel Müdürlüğü (OGM) kadınlara micro kredi veriyor! Orman Genel Müdürlüğü’nden kadınlara micro kredi desteği! OGM, orman köylüsü kadınları destekliyor! imkân sağlamak ve onların ev ekonomisine katkıda bulunmalarını teşvik etmek amacıyla mikro kredi projemizi başlattık. Bu zamana kadar kadınların şal dokuma, çömlek yapımı, yayık ve süt sağım makinası, bez bebek yapımı, köy tavukçuluğu, üzüm sıkma makinası, ipek böcekçiliği ve bakır işlemeciliği gibi girişimlerine destek sağlandı.
6.03.2022 Ekonomi
Samsun'da 18 bin arkeolojik eser sergilenmeyi bekliyor
Samsun'da 18 bin arkeolojik eser sergilenmeyi bekliyor Samsun'da, 6 yıl önce yapımına başlanan ancak ekonomik gerekçelerle bir süren durdurulan Arkeoloji ve Etnografya Müzesi inşaatı, tekrar başladı. Projenin tamamlanması ile çoğu depolarda tutulan 18 bin arkeolojik ve etnografik eser, müzede sergilenecek.
10.02.2022 Kültür Sanat
Topraktan mangal üretti! Türkiye'de ilk ve tek: 'Et tamamen mühürleniyor'
Topraktan mangal üretti! Türkiye'de ilk ve tek: 'Et tamamen mühürleniyor' Ateşe dayanaklı özel topraktan üretiliyor, insan sağlığı için büyük öneme sahip, mangal meraklılarının dikkatini çekiyor. Türkiye’de ilk ve tek... Eskişehir’de yaşayan girişimci Ömer Eren, Türkiye’de sadece Mihalıççık ilçesinde bulunan özel toprağı kullanarak önce çömlekler üretti. Ardından üretilen çömlekleri paslanmaz krom ile birleştirerek mangal tasarladı. Duman ve yanmaya maruz kalmayan etlerin lezzetli pişmesi nedeniyle mangallar, kısa sürede vatandaşların büyük beğenisini kazandı.
12.01.2022 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan net mesaj: Yeni bir döneme giriyoruz!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan net mesaj: Yeni bir döneme giriyoruz! Cumhurbaşkanı Erdoğan Yaşayan İnsan Hazineleri Geleceğe Aktarılan Mirasın Temsilcileri Ödül Töreni'nde konuştu. Erdoğan açıklamalarında, "Önümüzdeki dönemde ustalarımızın ve sanatkarlarımızın asırlık birikimlerinin ürünü olan kabiliyetlerinin yaşatılmasını temin edeceğiz." ifadelerini kullandı. Erdoğan, "Artık eğitimin ve kültürün merkezine medeniyetimizin ihyasına çok daha çok odaklanacağımız yeni bir döneme giriyoruz." sözlerine yer verdi.
11.01.2022 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Maylo'yu sahiplenecek!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Maylo'yu sahiplenecek! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, hayvan barınağını ziyareti sırasında yakından ilgilendiği 'Maylo' isimli köpeğin sahibi tarafından sokağa terk edildiği ortaya çıktı. Erdoğan'ın Maylo'yu sahipleneceğini söylediği belirtildi.
8.01.2022 Siyaset
Faizsiz kredi fırsatı! Resmen başladı,100 bin lira...
Faizsiz kredi fırsatı! Resmen başladı,100 bin lira... Kredi desteği veriliyor. Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Faiz indirimi uygulanacak. Faiz indirimi yüzde 50'den başlayıp yüzde 100'e kadar çıkıyor. Halkbank'tan kredi müjdesi geldi. Detaylar netleşti. Resmen başladı. Halkbank Türkiye ve KKTC'de esnaf ve sanatkarlara kullandırılan ve bakiyesi 2022, 2023 ve 2024 yıllarına devreden krediler ile 2024 sonuna kadar doğrudan kullandırılacak kredilere yüzde 50 faiz indirimi uygulayacak. Söz konusu faiz indirimi, kaybolmaya yüz tutan meslek kollarında faaliyet gösteren esnaf ve sanatkarlar için yüzde 100 olarak uygulanacak.
4.01.2022 Ekonomi
Mardin'de 12 bin yıllık tapınak gün yüzüne çıkarıldı
Mardin'de 12 bin yıllık tapınak gün yüzüne çıkarıldı Mardin'in Dargeçit ilçesinde sürdürülen kazı çalışmalarında bulunan ve 12 bin yıllık olduğunu değerlendirilen tapınak, gün yüzüne çıkarıldı. Kazı Başkanı ve Mardin Artuklu Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ergül Kodaş, 2020 yılına kadar kurtarma kazıları olarak devam eden çalışmaların bu yıl itibarıyla 'Cumhurbaşkanlığı Kazısı, Türk Tarih Kurumu' statüsünde yürütüldüğünü söyledi.
21.10.2021 Yaşam
5 bin yıllık çömlekte parmak izi keşfedildi
5 bin yıllık çömlekte parmak izi keşfedildi İskoçya’nın Orkney Adaları’nda Yansıtma Dönüşümü Görüntüleme (RTI) tekniği kullanılarak fark edilen 5 bin yıllık olduğu düşünülen çömlekte parmak izi keşfedildi.
27.04.2021 Bilim ve Teknoloji
Hıdırellez ne zaman 2021? Hıdırellez Bayramı’nda neler yapılır, Hıdırellez nedir hangi tarihte kutlanır?
Hıdırellez ne zaman 2021? Hıdırellez Bayramı’nda neler yapılır, Hıdırellez nedir hangi tarihte kutlanır? Hıdırellez ne zaman 2021? Baharın müjdecisi olan daha çok Orta Asya, Ortadoğu ve Anadolu'da kutlanan bu yıl da koronavirüs gölgesinde geçecek. Yaşam suyu içerek ölümsüzlüğe ulaşan Hızır’ın, özellikle baharda insanlar arasında dolanarak, bolluk ve sağlık dağıttığı, darda kalıp başı sıkışanlara yardım ettiği inancına dayanan Hıdırellez, Hıristiyanlarca da baharın ve doğanın uyanmasının ilk günü olarak kabul edilir. Peki, Hıdırellez nedir, nasıl kutlanır?
20.04.2021 Gündem
Erken Tunç Çağı’na ait höyük turizme kazandırılacak
Erken Tunç Çağı’na ait höyük turizme kazandırılacak Bayburt’ta, birinci derece arkeolojik sit alanı olarak belirlenen alanda 3 yıl önce yürütülen kurtarma kazısında tespit edilen Erken Tunç Çağı’na ait oda ve koridorların olduğu höyük turizme kazandırılacak.
15.02.2021 Kültür Sanat
Esnaf kefalet kredi faiz oranları 2021! Esnaf kefalet kredi başvuru şartları nelerdir, nasıl başvurulur?
Esnaf kefalet kredi faiz oranları 2021! Esnaf kefalet kredi başvuru şartları nelerdir, nasıl başvurulur? Enflasyon oranları açıklandı. Enflasyonun açıklanmasıyla iş yeri kira bedellerinde de artış oldu. Pandemi süreci devam ederken devlet esnafa 3 ay, ayda 1000 lira destekle kira yardımı yapıyor. Destek ödemelerinin dışında esnaf kredi imkanlarını da araştırıyor. Esnaf tarafından araştırılan kredilerden biri ise Esnaf Halkbank Kredisi oluyor. Esnaf kefalet kredisi 2021 faiz oranları merak ediliyor.
6.01.2021 Gündem
Halkbank'tan resmen duyurdu! Kredi faizleri...
Halkbank'tan resmen duyurdu! Kredi faizleri... Halkbank resmen duyurdu. Kredi çekmek isteyenler için büyük fırsat. Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Halkbank müşterileri için yüzde 50 faiz indirimi ile kredi imkanı sunuyor. Halkbank, 2021 yılında Türkiye ve KKTC'deki esnaf ve sanatkârlara 2021 yılında yüzde 50 faiz indirimli kredi sağlayacak. Esnaf ve sanatkarlara makine, ekipman ve demirbaş alımları, iş yeri modernizasyonu veya ham madde ve döner sermaye ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla 30 bin liraya kadar kullandırılan kredilerden bakiyesi 2021'e devreden krediler için yüzde 100 faiz indirimi yapılacak. Uygulama, 1 Ocak 2021-31 Aralık 2021 döneminde geçerli olacak.
29.12.2020 Ekonomi
Halkbank esnaf kefalet kredisi! Halkbank esnaf kefalet kredisi başvurusu nasıl yapılır, şartları nedir?
Halkbank esnaf kefalet kredisi! Halkbank esnaf kefalet kredisi başvurusu nasıl yapılır, şartları nedir? Koronavirüs salgını en çok esnafı etkiledi. Pandemi sürecinde peş peşe yapılan desteklerin sonuncusu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandı. Cumhurbaşkanı, esnafa kira yardımı ile 3 ay süreyle ayda 1000 lira destek ödemesi yapılacağının açıklanmasının ardından bankaların esnaf kredileri hakkında da araştırma yapılamaya başlandı. Esnafın en çok araştırdığı kredilerden biri Halkbank esnaf kefalet kredisi oldu. Halkbank esnaf kefalet kredisi başvurusu şartları nedir, nasıl başvuru yapılır? Sizin için Halkbank esnaf kefalet kredilerini derledik…
15.12.2020 Gündem
Türkiye'nin en büyük kazısında 6 ayda 2 bin parça eser ortaya çıkarıldı
Türkiye'nin en büyük kazısında 6 ayda 2 bin parça eser ortaya çıkarıldı Kütahya'da aralıklarla 1989 yılından bu yana sürdürülen Seyitömer Höyüğü kurtarma kazısında son 6 ayında 2 binin üzerinde tarihi eser ortaya çıkarıldı. Çoğunluğu kadınların oluşturduğu 250 kişilik ekip ve 50 uzmanın görev aldığı kazılarda 5 bin yıllık tarihi kalıntılar gün yüzüne çıkarılırken, Dumlupınar Üniversitesi Öğretim Görevlisi ve kazının bilimsel danışmanı Nazan Ünan, kazının Türkiyenin günümüzdeki en büyük kurtarma kazısı olduğunu söyledi.
9.11.2020 Kültür Sanat
Van'da 5 bin yıllık heyecanlandıran keşif!
Van'da 5 bin yıllık heyecanlandıran keşif! Van'ın Gürpınar ilçesindeki İremir Höyüğü'nde bu yıl başlatılan kazı çalışmalarında Erken Tunç Çağı'na ait buluntulara rastlandı.
9.10.2020 Kültür Sanat

Benzer Haber Etiketleri

Çömlek ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki çömlek haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.