Cisim

Cisim

Son dakika cisim haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan cisim ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını cisim haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Cisim

haberleri sayfasında son dakika yaşanan cisim gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.077 cisim haberi bulunmuştur. Tüm cisim haberleri aşağıda listelenmiştir.
Ev sahibi- kiracı kavgasında boruyla cinsel saldırı iddiası
Ev sahibi- kiracı kavgasında boruyla cinsel saldırı iddiası Zonguldak’ta Hasan S. (67) kira artışı tartışması sonrası kiracısı Cengiz M. (53) ve oğlu Hakan M. (27) tarafından makatına boru sokulduğu iddiasıyla şikayetçi oldu. Hasan S.’nin makatındaki 15 cm uzunluğunda, 2 cm çapında PVC boru hastanede çıkarılırken, tutuklanan baba-oğul daha sonra ev sahibi Hasan S.'nin çelişkili ifadeleri nedeniyle tahliye edildi. Baba-oğul hakkında ‘nitelikli cinsel saldırı’ suçundan 18'er yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Davanın ilk duruşmasında Cengiz M. ve Hakan M., kira artışı nedeniyle ev sahibiyle aralarında husumet olduğunu belirterek suçlamaları reddetti.
1.04.2024 Gündem
Kira artışı tartışması sonrası ev sahibi- kiracı kavgasında boruyla cinsel saldırı iddiası
Kira artışı tartışması sonrası ev sahibi- kiracı kavgasında boruyla cinsel saldırı iddiası Zonguldak’ta Hasan S. (67) kira artışı tartışması sonrası kiracısı Cengiz M. (53) ve oğlu Hakan M. (27) tarafından makatına boru sokulduğu iddiasıyla şikayetçi oldu. Hasan S.’nin makatındaki 15 cm uzunluğunda, 2 cm çapında PVC boru hastanede çıkarılırken, tutuklanan baba-oğul daha sonra ev sahibi Hasan S.'nin çelişkili ifadeleri nedeniyle tahliye edildi. Baba-oğul hakkında ‘nitelikli cinsel saldırı’ suçundan 18'er yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Davanın ilk duruşmasında Cengiz M. ve Hakan M., kira artışı nedeniyle ev sahibiyle aralarında husumet olduğunu belirterek suçlamaları reddetti.
1.04.2024 Gündem
Osayi Samuel'den Trabzon'da yaşanan olayla ilgili açıklama: Bazıları bıçaklıydı!
Osayi Samuel'den Trabzon'da yaşanan olayla ilgili açıklama: Bazıları bıçaklıydı! Fenerbahçe'nin Nijeryalı futbolcusu Bright Osayi-Samuel, Trabzonspor-Fenerbahçe maçıyla ilgili bir açıklama daha yaptı. Osayi-Samuel, stadyuma gelen taraftarlarla ilgili yeni düzenleme yapılması çağrısında bulundu.
29.03.2024 Fenerbahçe
3 Cisim Problemi dizisi konusu nedir? 3 Cisim Problemi oyuncuları kimler? Dizide konusu geçen Fermi Paradoksu dikkat çekti!
3 Cisim Problemi dizisi konusu nedir? 3 Cisim Problemi oyuncuları kimler? Dizide konusu geçen Fermi Paradoksu dikkat çekti! 3 Cisim Problemi Game of Thrones dizisinin yaratıcıları David Benioff ve D.B. Weiss'i bir araya getiriyor. Son zamanların en çok konuşulan Netfix dizisi 3 Cisim Problemi bilim kurgu ve gerilim türündedir. Liu Cixin'in üçleme romanından uyarlama olan 3 Cisim Problemi 1960'ların Çin'inde geçiyor. Yayınlandıktan sonra Fermi Paradoksu'yla gündeme gelen 3 Cisim Problemi dizisi hakkında bilgileri araştırdık.
26.03.2024 Magazin
Komşusunu keserle katletti, mahkemedeki ifadesi ortaya çıktı
Komşusunu keserle katletti, mahkemedeki ifadesi ortaya çıktı Kayseri'de Hasibe Soykuk'u (51), keserle öldürdüğü suçlamasıyla tutuklu yargılanan komşusu İsmail Kocatürk (45), ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Heyet, sanığın geçmiş sabıkaları ve duruşmadaki tutum ve davranışı ile pişmanlığı gözlemlenmediğinden cezada indirim uygulamadı.
13.03.2024 Gündem
Bodrumspor - Eyüpspor maçında ortalık karıştı! Arda Turan yaralandı, Uğur Demirok hastaneye kaldırıldı
Bodrumspor - Eyüpspor maçında ortalık karıştı! Arda Turan yaralandı, Uğur Demirok hastaneye kaldırıldı Bodrumspor ile Eyüpspor'u karşı karşıya getiren maçta olaylar çıktı. Teknik direktör Arda Turan ve Uğur Demirok yaralandı.
2.03.2024 TFF 1.Lig
Göz sulanması tehlikeli hastalığı habercisi olabilir!
Göz sulanması tehlikeli hastalığı habercisi olabilir! Göz sulanmasının tehlikeli olabileceğine değinen Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Tezer Nur Gücükoğlu, “Tehlikelidir çünkü pek çok görmeyi tehdit eden göz hastalıklarının habercisidir. Tedavide geç kalınmamalıdır. Göz sulanması konjonktivit, blefarit, şalazyon, arpacık, glokom, katararkt, üveit, doğuştan ve sonradan olma gözyaşı kanalı tıkanıklığı ve bahar nezlesi habercisidir” dedi.
28.02.2024 Sağlık
Ormanları ve AVM'leri hedef alan 15 şüpheli hakkında iddianame hazırlandı! Eylem için Fransa'dan para
Ormanları ve AVM'leri hedef alan 15 şüpheli hakkında iddianame hazırlandı! Eylem için Fransa'dan para İstanbul'da PKK/KCK terör örgütünün talimatı doğrultusunda alışveriş merkezlerinde ve ormanlarda yangın çıkarmak için eylem yapan 15 sanık hakkındaki soruşturma tamamlandı.
14.02.2024 Gündem
En Bilinen Yıldız İsimleri Nelerdir? Meşhur Yıldızların Anlamları...
En Bilinen Yıldız İsimleri Nelerdir? Meşhur Yıldızların Anlamları... Yıldızlar, birer gök cisimleridir. Güneş ve aydan sonra gelen en parlak cisimlerdir. Hidrojen ve helyumdan oluşur. Uzayda ışık saçarlar. Dünya'dan çıplak gözle görülebilirler. Bazı yıldızlar diğerlerine oranla daha büyüktür. Bu yıldızların özel isimleri ve özellikleri de bulunmaktadır. İsimli olarak kayıtlara geçen yıldızlar oldukça özeldir. En çok bilinen isimli yıldızlar 10 tanedir. Ama bilim insanları tarafından bu 10 yıldız dışında farklı birçok yıldız da kayıtlara geçmiştir.
28.01.2024 Gündem
Tarlasında tarihi olduğu düşünülen küp buldu
Tarlasında tarihi olduğu düşünülen küp buldu Çorum'da bir çiftçinin ayağına takılınca ortaya çıkan ve tarihi olduğu değerlendirilen 1 metre uzunluğunda, 150- 200 kilo ağırlığındaki küple ile ilgili inceleme başlatıldı.
18.01.2024 Gündem
Basit Harmonik Hareket Formülleri Nelerdir? Hız, Periyot Ve Yay Formülleri...
Basit Harmonik Hareket Formülleri Nelerdir? Hız, Periyot Ve Yay Formülleri... Basit harmonik hareket, fizik bölümünün önemli ünitelerinden biridir. Basit harmonik hareketi geri çağrıcı bir kuvvet olarak tanımlamak yanlış olmaz. Düzgün dairesel hareketler yapan bir cismin kendi çapında meydana getirdiği bir izdüşüm bulunmaktadır. Bu izdüşümün meydana getirdiği hareket, basit harmonik hareket şeklinde tanımlanır.
11.01.2024 Gündem
Bağıl Hareket Formülleri Nelerdir? Bağıl Hareket Nasıl Hesaplanır?
Bağıl Hareket Formülleri Nelerdir? Bağıl Hareket Nasıl Hesaplanır? Bağıl hareket formüllerini öğrenebilmenin en kolay yolu bağıl hareketin ne anlama geldiğini bilmek olacaktır. Bağıl hareket, hareket halinde bulunan iki cismin birbirine karşı hareketine denmektedir. Kelime anlamı “göre” olan bağıl hareket, gözlem açısına göre hareket olarak tanımlanabilmektedir. Bağıl hız ve bağıl hareketi göre olarak tanımlanan durum belirlemektedir. 
11.01.2024 Gündem
Atış Formülü Nedir? Fizikte Dikey Ve Yatay Atış Formülleri Nelerdir?
Atış Formülü Nedir? Fizikte Dikey Ve Yatay Atış Formülleri Nelerdir? Fizik dersinde pek çok öğrencinin karşısına çıkan formüllerden birisi de atış formülüdür. Atış problemlerini çözebilmek için gerekli olan atış formülleri serbest düşme, dikey ve yatay düşme olarak çeşitlenmektedir. Atış problemleri bu formüller ile kolaylıkla çözülebilmektedir. 
11.01.2024 Gündem
Açısal Momentum Formülü Nedir? Açısal Momentum Nasıl Hesaplanır?
Açısal Momentum Formülü Nedir? Açısal Momentum Nasıl Hesaplanır? Bir cisim 'm' kitlesine sahip iken 'v' hızı ile hareket ederse bir momentum meydana gelir. Bunun nedeni ise cismin hareketini sağlayan 'F' kuvvetinin olmasıdır. Yani momentum kuvvet faktörü ile doğru orantılıdır ve aynı yönlüdür. Açısal momentum ise bir cismin dönüş hareketleri ile ilgili bir kavramdır. Bu ifade mevcut cismin şekline, hızına ve kütlesine göre değişiklik gösterir.
11.01.2024 Gündem
Nefes Darlığı Nasıl Geçer? Nefes Darlığı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Nefes Darlığı Nasıl Geçer? Nefes Darlığı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Günümüzde pek çok hastalık belli belirtiler göstermektedir. Nefes darlığı da en yaygın görülen hastalıklar arasında yer alır. Kişinin yeteri kadar nefes alamaması sonucu ortaya çıkan nefes darlığı, psikolojik olabildiği gibi göğüs hastalıklarından da kaynaklanmaktadır. 
8.01.2024 Sağlık
Cansu Canan Özgen kimdir? Kaç yaşında, nereli, Heimlich Manevrası nedir?
Cansu Canan Özgen kimdir? Kaç yaşında, nereli, Heimlich Manevrası nedir? Ünlü sunucu Cansu Canan Özgen'in yayın sırasında yediği kuruyemiş soluk borusuna kaçtı. Özgen, gazeteci Can Özçelik’in heimlich manevrası müdahalesi ile kurtulduğunu belirtti. Peki, Cansu Canan Özgen kimdir? Kaç yaşında, nereli, Heimlich Manevrası nedir?
6.01.2024 Gündem
Balıkçıların ağına takılan cisim, ekipleri harekete geçirdi
Balıkçıların ağına takılan cisim, ekipleri harekete geçirdi Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde tekneyle avlanan balıkçıların ağına takılan cisim, ekipleri harekete geçirdi. Polis ve Sahil Güvenlik limanda güvenlik önlemi alırken, cismin incelenmesi için İstanbul’dan özel ekip talep edildi.
5.01.2024 Gündem
Açısal Hız Formülü Nedir? Açısal Hız Nasıl Hesaplanır?
Açısal Hız Formülü Nedir? Açısal Hız Nasıl Hesaplanır? Fizik derslerinin en önemli terimlerden birisi de açısal hız olmaktadır. Öğrencilerin karşısına sıklıkla çıkan açısal hız genellikle çizgisel hız konusu ile karıştırılmaktadır. Açısal hız genellikle dairesel şekilde hareket eden cisimlerin birim zamanda taranan açısına denilmektedir. Ayrıca vektörel hız olarak da bilinmektedir. 
3.01.2024 Gündem
7. Sınıf Güneş Sistemi Ve Ötesi: Güneş Sistemi Detaylı Konu Anlatımı Ve Örnek Sorular!
7. Sınıf Güneş Sistemi Ve Ötesi: Güneş Sistemi Detaylı Konu Anlatımı Ve Örnek Sorular! Dünya ile beraber birçok farklı gezegen güneşin etrafında döner. Güneş çok güçlü bir yer çekimine sahiptir ve böylece gezegenleri etrafında döndürür. Aynı zamanda dünyanın ısı kaynağı olarak da öne çıkar. Bu sebepten dolayı ve dünyanın şekli ile dönüşüne bağlı olarak mevsimler ortaya çıkar.
26.12.2023 Eğitim
1. Sınıf Geometrik Cisimler: Geometrik Cisimler Detaylı Konu Anlatımı Ve Örnek Sorular!
1. Sınıf Geometrik Cisimler: Geometrik Cisimler Detaylı Konu Anlatımı Ve Örnek Sorular! İlkokuldan başlamak suretiyle çocuklar için geometri öğretimi başlar. Çünkü başta eğitim hayatı olmak üzere aynı zamanda günlük yaşamda da geometri büyük öneme sahiptir. Bu konuda söz konusu geometri olduğu zaman birçok farklı cisim ve cisim üzerinden kenar ile açı ölçüleri ele alınmaktadır. Tabii bunun yanı sıra çevre ölçüsü ya da alan ölçüsü gibi farklı unsurlar da söz konusudur. Elbette durum 1. sınıf olduğu zaman ise onları anlayabileceği dilden daha temel konular ön plana çıkar.
24.12.2023 Eğitim
6. Sınıf Matematik Konuları Nelerdir? 2023/2024 6. Sınıf Matematik Meb Müfredatı Ve Tüm Konular
6. Sınıf Matematik Konuları Nelerdir? 2023/2024 6. Sınıf Matematik Meb Müfredatı Ve Tüm Konular 2023-2024 sezonu itibariyle yeni yıl 6. sınıf matematik konuları belli oldu. Bu sene öğrenciler için müfredat içerisinde doğal sayılar, çarpanlar ve kümeler ile tam sayılar öne çıkıyor. Aynı zamanda cebirsel ifadeler, oranlar, alan hesaplama ya da geometrik cisim ile sıvı ölçme gibi konulara devam edilmektedir.
8.12.2023 Eğitim
Yörünge Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek? Yörüngeler Nasıl Oluşur?
Yörünge Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek? Yörüngeler Nasıl Oluşur? Ders konularında ve astronomi alanlarında en sık geçen kelimelerden biri yörüngedir. Yörünge bir gök cisminin bir çizgi üzerinde ilerlemesine denir. Aynı zamanda mahrek ya da çizilen yol anlamlarına da gelmektedir. Hareketli yol izlenmesi durumlarına yörünge adı verilmektedir.
4.12.2023 Eğitim
5. Sınıf Matematik Konuları Nelerdir? 2023/2024 5. Sınıf Matematik Meb Müfredatı Ve Tüm Konular
5. Sınıf Matematik Konuları Nelerdir? 2023/2024 5. Sınıf Matematik Meb Müfredatı Ve Tüm Konular Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde yeni sezon itibariyle belirlenmiş olan matematik konuları 5. sınıf için öne çıkıyor. Müfredat bu konuda 1. dönem ve 2. dönem olmak üzere ikiye bölünmüş olarak sunulmaktadır. Özellikle de öğrencilerin doğal sayıları ve kesirler ile beraber sayıları detaylı biçimde öğrendiği dönem olarak ele alınabilir. Aynı zamanda bu dönem içerisinde farklı şekiller üzerinden geometriye de giriş yapılmakta ve öğrenilmektedir.
4.12.2023 Eğitim
1. Sınıf Matematik Konuları Nelerdir? 2023/2024 1. Sınıf Matematik Meb Müfredatı Ve Tüm Konular
1. Sınıf Matematik Konuları Nelerdir? 2023/2024 1. Sınıf Matematik Meb Müfredatı Ve Tüm Konular İlkokul 1. sınıf okul hayatının başladığı bir süreçtir. Bu dönemde uyum haftası ile başlamıştır. Öğrenci velileri 1. sınıfta görülecek olan dersleri ve de bu dersler kapsamındaki konuları merak etmektedir. MEB 2023/2024 eğitim ve öğretim müfredatı kapsamına bağlı olarak ilkokul 1. sınıf matematik ders konularını belirlemiştir. 
30.11.2023 Eğitim
Miras tartışması katliamla sona erdi! Kuzenlerini ve dayısını tabancayla vurdu
Miras tartışması katliamla sona erdi! Kuzenlerini ve dayısını tabancayla vurdu Miras yüzünden başlayan tartışma kanlı sona erdi. Kayseri'de, miras nedeniyle çıkan kavgada kuzenleri Seyit (30) ve Gaffar Mehmet Yılmaz (20) ile onların dayısı Serdar Yılmaz'ı (44) tabancayla vurarak öldüren Mehmet Yılmaz (41) 667 gündür yakalanamadığı için hakkında açılan davanın 6'ncı duruşmasında da karar çıkarılamadı. Mahkeme heyeti, sanık hakkındaki kırmızı bülten kararının infazının beklenmesine karar verip, duruşmayı erteledi.
1.11.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Cisim ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki cisim haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.