Çinliler

Çinliler

Son dakika Çinliler haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Çinliler ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Çinliler haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Çinliler

haberleri sayfasında son dakika yaşanan çinliler gelişmeleri de dahil olmak üzere 796 çinliler haberi bulunmuştur. Tüm çinliler haberleri aşağıda listelenmiştir.
Togg'dan kârlılık açıklaması: CEO Karakaş tarih verdi
Togg'dan kârlılık açıklaması: CEO Karakaş tarih verdi TOGG CEO’su Gürcan Karakaş, 1.8 milyar Euro’luk yatırımla 2023 yılında üretime başlayan şirketin 2027 yılı gibi kâra geçmesini beklediklerini kaydetti.
15.02.2024 Ekonomi
Moğollar Türk Müdür? Moğolların Dinleri Ne? Cengiz Han Türk Müdür?
Moğollar Türk Müdür? Moğolların Dinleri Ne? Cengiz Han Türk Müdür? Moğollar, Avrasya'nın uçsuz bucaksız bozkırlarında yaşayan birçok göçebe gruptan birisiydi. Moğollar ve diğer göçebelerin çoğu, güç için sık sık kendi aralarında savaşmışlardır. Nadiren tek bir lider altında birleşmişlerdir.
31.01.2024 Gündem
Çinliler bunun çayını yapıyor! Sadece 3 diş demlemek yetiyor: Boğazdan geçer geçmez etkisini gösteriyor
Çinliler bunun çayını yapıyor! Sadece 3 diş demlemek yetiyor: Boğazdan geçer geçmez etkisini gösteriyor Enfeksiyon, virüs ya da parazitlerin vücuda girmesiyle oluşur. Bağışıklık sistemini delerek çeşitli semptomlara neden olur. Ancak Çin çay kültüründe önemli yeri olan bu çay sizi enfeksiyonlardan koruyacak. Antioksidan özelliğiyle büyük fayda sağlayacak.
23.01.2024 Yaşam
Gümüş Kullanım Alanları Nelerdir? Gümüşün Günlük Hayatta Kullanıldığı Yerler...
Gümüş Kullanım Alanları Nelerdir? Gümüşün Günlük Hayatta Kullanıldığı Yerler... İnsanlık tarihinin başladığı dönemlerden beri madenler çeşitli alanlarda kullanılmış ve kişilerin hayatını kolaylaştırmıştır. Tarihi çağlara isim olarak bile maden isimlerinden verilmesi toplumlar için hayatlarına etki eden büyük bir etken olduğunu göstermektedir.
13.01.2024 Yaşam
Çinko Kullanım Alanları Nelerdir? Çinkonun Günlük Hayatta Kullanıldığı Yerler...
Çinko Kullanım Alanları Nelerdir? Çinkonun Günlük Hayatta Kullanıldığı Yerler... Geçiş elementleri arasında yer alan çinko madeni çok sert ve kırılgan yapısıyla dikkat çekmektedir. Renk olarak maviye çalan bir gridir ve düşük sıcaklıklarda kaynayan bir yapısının olmasıyla da oldukça ilgi çekicidir. Periyodik tablo içerisinde atam numarası 30 olan çinkonun sembolü ise '' Zn '' şeklinde gösterilmektedir. Günlük kullanımda demir, alüminyum ve diğer metallerle birlikte kullanılmaktadır. Doğada katı bir halde bulunmaktadır.
12.01.2024 Sağlık
Dünya 2024'e 'merhaba' diyor! İşte yeni yıla giren ülkeler...
Dünya 2024'e 'merhaba' diyor! İşte yeni yıla giren ülkeler... Yeni Zelanda 2023'ü yağmur altında uğurladı, Avustralya'da Sydney Limanı çevresinde 1 milyondan fazla insanın toplanması bekleniyor. Çin lideri Xi ise yeni yıl mesajında Tayvan'la 'birleşme' mesajı verdi.
31.12.2023 Dünya
Meğer Çinliler pirinci pişirmeden önce bunu yapıyormuş! İnanılır gibi değil...
Meğer Çinliler pirinci pişirmeden önce bunu yapıyormuş! İnanılır gibi değil... Kıvamında bir pirinç pilavı yapmak herkesin harcı değildir. Pirincin tane tane olması için fikirler ayrı ayrı olsa da asıl püf noktası pişirmeden önce yapılıyormuş. Anavatanı Çin olan bu besinin nasıl pişirilmesi gerektiği haberimizde.
20.12.2023 Yaşam
10 milyon dolar kaç TL yapar, ne kadar? Trendyol kimin, sahibi kim? Trendyol Gazze yardımı ne kadar?
10 milyon dolar kaç TL yapar, ne kadar? Trendyol kimin, sahibi kim? Trendyol Gazze yardımı ne kadar? E-ticaret platformu Trendyol, Gazze’ye 10 milyon dolar insani yardım yapacağını açıkladı. Şirketten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Gazze’de yaşanan insanlık dramından derin üzüntü duyuyor; bölgede kalıcı ateşkes ve barışın bir an önce tesis edilmesini temenni ediyoruz. Söz konusu gelişmenin ardından “10 milyon dolar kaç TL yapar, ne kadar? Trendyol kimin, sahibi kim? Trendyol Gazze yardımı ne kadar?” gibi soruların yanıtı merak edilmeye başlandı.
21.10.2023 Ekonomi
Bakan Fidan'dan Filistin ve İsrail açıklaması
Bakan Fidan'dan Filistin ve İsrail açıklaması İki devletli çözüme İsrail’in zorlanması gerektiğini belirten Bakan Fidan, “Filistin’e garantör olacak ülkeler bölgeden olmalı. İsrail için de başka ülkeler garantör olsun. Bir antlaşmaya varıldıktan sonra garantör ülkeler de sorumluluk üstlensin” dedi.
17.10.2023 Gündem
Kuzey Şansi Antlaşması Özeti Ve Önemi... Kuzey Şansi Antlaşması Tarihi Ve Maddeleri...
Kuzey Şansi Antlaşması Özeti Ve Önemi... Kuzey Şansi Antlaşması Tarihi Ve Maddeleri... Kuzey Şansi antlaşması büyük Hun İmparatorluğunun zaferini işaret eden önemli anlaşmalardan birisidir. Hun İmparatorluğu tarihin ilk Türk imparatorluğu olarak bilinmektedir. Büyük Hun İmparatoru Metehan devletini köklü toplum haline getiren hükümdarıdır.
10.09.2023 Eğitim
Seyahat yasakları kalktı, bir milyon Çinli akın edecek!
Seyahat yasakları kalktı, bir milyon Çinli akın edecek! Çin pandeminin ardından seyahat kısıtlamalarını gevşeterek Türkiye dahil birçok ülkeye yasağı kaldırdı. Turizm sektörü yıllardır hedef koyduğu “1 milyon Çinli turist” için kolları sıvadı. Çinlilerin başta kültür turları olmak üzere Türkiye turizmi için çok büyük potansiyeli bulunduğunu belirten uzmanlar 2024 yılında 500 bini aşkın Çinli turistin ziyaretini bekliyor.
11.08.2023 Ekonomi
Mancınık nedir, ne işe yarar, nerelerde kullanılır? Mancınık sistemi nasıl çalışır, mancınık sistemini kim buldu?
Mancınık nedir, ne işe yarar, nerelerde kullanılır? Mancınık sistemi nasıl çalışır, mancınık sistemini kim buldu? İlk kez 13. Yüzyılda Çinliler tarafından kullanılan mancınık Orta Çağ'da savaşlarda ve kuşatmalarda hatta İstanbul'un Fethi'nde de kullanılmıştır. Peki, Mancınık nedir, ne işe yarar, nerelerde kullanılır? Mancınık sistemi nasıl çalışır, mancınık sistemini kim buldu?
26.05.2023 Gündem
Asya Hun Devleti Özellikleri Nelerdir? Asya Hun Devleti Ne Zaman Kurulmuş, Nasıl Yıkılmıştır?
Asya Hun Devleti Özellikleri Nelerdir? Asya Hun Devleti Ne Zaman Kurulmuş, Nasıl Yıkılmıştır? Tarihte varlık göstermiş olan devletler içerisinde Asya Hun Devleti'nin ismi de sıkça geçmektedir. Özellikle hakim olduğu topraklarda büyük bir devlet olarak hüküm sürmüştür. Aslında ömrü çok uzun olmamıştır. Ancak tarihe büyük oranda damga vurmayı başardığı görülmüştür.
7.11.2022 Eğitim
Anna May Wong kimdir? Amerikan parasında resmi yer alan ilk Asyalı oyuncu Anna May Wong’ın biyografisi…
Anna May Wong kimdir? Amerikan parasında resmi yer alan ilk Asyalı oyuncu Anna May Wong’ın biyografisi… Hollywood tarihinin ilk Çin asıllı Amerikalı oyuncusu Anna May Wong'un yüzü Amerikan parasına basılacak. Peki, Anna May Wong kimdir?
20.10.2022 Dünya
Çin: İçişlerimize müdahale edecek herhangi bir plan, güçlü bir tepki ile karşılaşacak
Çin: İçişlerimize müdahale edecek herhangi bir plan, güçlü bir tepki ile karşılaşacak Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi, Birleşmiş Milletler (BM) 77. Genel Kurul toplantısında yaptığı konuşmada, Tayvan'ın Çin'e ait olduğunu öne sürerek, "Çin'in içişlerine müdahale edecek herhangi bir plan, güçlü bir tepki ile karşılaşacaktır" dedi.
24.09.2022 Dünya
Lviv'deki tarihi üçlü zirvede Erdoğan'dan 'Zaporijya' vurgusu! Zelenski'nin isteğini açıkladı
Lviv'deki tarihi üçlü zirvede Erdoğan'dan 'Zaporijya' vurgusu! Zelenski'nin isteğini açıkladı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna ziyareti dönüşünde gazetecilerle söyleşi gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Zaporijya konusu gerçekten rastgele bir konu değil. Ama birinci derecede Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu’nun bu işin yakın takibinde olması ve neler yapılması gerektiği hususunda belli bir yükü üstlenmesi lazım. Zelenski bizden şunu özellikle istedi; Rusya’nın buradaki bütün mayın ve benzeri döşemeleri söküp alması ve bu hususun süratle ürkütücü olmaktan çıkması. Çünkü bir tehdit unsuru. ‘Çernobil’i yaşamak istemiyoruz’ derken biraz da onu kastettim" ifadelerini kullandı.
19.08.2022 Siyaset
Ev almak isteyenleri ilgilendiriyor! Yüzde 20 arttı! Son fırsatlar
Ev almak isteyenleri ilgilendiriyor! Yüzde 20 arttı! Son fırsatlar Ev almak isteyen milyonlarca vatandaşa uyarı geldi. Ev almak isteyenler elini çabuk tutmak zorunda. Türkiye genelinde konut satışları, geçen yılın şubat ayına göre yüzde 20,1 arttı. Uzmanlar, yabancı yatırımcıların akın ettiği Türkiye'de emlak piyasasında ilerleyen günlerde yeni bir hareketlenme olabileceğini belirtiyor. Bu hareketlenmenin fiyatlara yansıyacağı da belirtiliyor.
18.03.2022 Ekonomi
1915 Çanakkale Köprüsü geçiş ücreti belli oluyor! Bakan duyurdu
1915 Çanakkale Köprüsü geçiş ücreti belli oluyor! Bakan duyurdu Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu 1915 Çanakkale Köprüsü’nde açıklamalarda bulunarak, "Geçiş ücreti Cumartesi günü açıklanacak. Burada da makul bir bedel olacak. Daha uygun olsun daha çok araç geçsin amacımız" dedi.
19.02.2022 Siyaset
Hamilelik tarih oluyor! Çinli bilim insanları dünyaya duyurdu, yapay bir rahim...
Hamilelik tarih oluyor! Çinli bilim insanları dünyaya duyurdu, yapay bir rahim... Hamilelikle ilgili flaş gelişme! Çinli bilim insanları dünyaya duyurdu, tıp tarihinde devrim yaratacak. Yapay zekanın yönettiği yapay bir rahim oluşturmayı başaran bilim insanları, kadınlardaki hamilelik sürecini sona erdirecek ve doğmamış bebeklerin olası hastalıklarını dahi tespit edebilecek bir sistem geliştirdi.
6.02.2022 Bilim ve Teknoloji
Uzayda badminton oynadı
Uzayda badminton oynadı Uluslararası Uzay İstasyonu’nda (ISS) bulunan Avrupa Uzay Ajansı astronotu Matthias Maurer, yeni yılın ilk gününde ISS’te yaptıkları ‘Badminton’ maçından renkli görüntüler paylaştı.
2.01.2022 Bilim ve Teknoloji
Uzayda badminton oynadı
Uzayda badminton oynadı Uluslararası Uzay İstasyonu’nda (ISS) bulunan Avrupa Uzay Ajansı astronotu Matthias Maurer, yeni yılın ilk gününde ISS’te yaptıkları ‘Badminton’ maçından renkli görüntüler paylaştı.
2.01.2022 Bilim ve Teknoloji
Kripto para borsasında büyük şok! Bir ülke daha askıya aldı
Kripto para borsasında büyük şok! Bir ülke daha askıya aldı Kripto para borsasındaki kriz devam ediyor. Binance'a yönelik engelleme furyası Asya’ya sıçradı. Avrupa’daki bazı ülkelerin ardından bir ülke daha uygulamayı askıya alacağını duyurdu.
9.07.2021 Ekonomi
Hatayspor, Wilfried Bony transferini bitirmek üzere!
Hatayspor, Wilfried Bony transferini bitirmek üzere! Geçen sezona damga vuran Hatayspor, transferde de adından söz ettiriyor. Akdeniz ekibi dünyaca ünlü yıldız Wilfried Bony ile anlaşmak üzere...
8.07.2021 Süper Lig
Ucuz tatil fırsatı! İndirim imkanı, acele edin
Ucuz tatil fırsatı! İndirim imkanı, acele edin Yaz aylarının gelmesi ve koronovirüs salgını sürecinde normalleşmenin başlaması ile birlikte birçok kişi tatil planları yapmaya başladı. Uygun koşullarda, çok para harcamadan tatil yapmak isteyenler için çeşitli imkanlar bulunuyor. Erken rezervasyon ile yüzde 40 daha ucuza talik yapmak mümkün. Uçuk biletlerinde gün tercihi de fiyatı etkiliyor. İşte Ucuz tatil yapmanın yolları...
8.07.2021 Ekonomi
Save a dog bağışı nedir? Save a dog bağışı nasıl yapılır? Çin Yulin Festivali'ne tepki!
Save a dog bağışı nedir? Save a dog bağışı nasıl yapılır? Çin Yulin Festivali'ne tepki! Sosyal medya çalkalanıyor! Çin'de her yıl 21-30 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilen Yulin Festivali'ne tepki yağıyor. 'Yulin Köpek Eti Yeme Festivali' olarak bilinen festival milyonlarca sosyal medya kullanıcısı tarafından tepki görüyor. Festivali engellemek için Çin’in bazı bölgelerinde devam eden “köpek eti yeme festivali” nedeniyle hayvanseverler harekete geçti. Peki, Save a dog nedir? Save a dog bağışı nasıl yapılır? Çin Yulin Festivali ne zaman başladı? İşte bilmeniz gerekenler...
11.06.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Çinliler ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki çinliler haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.