Çin Denizi

Çin Denizi

Son dakika çin denizi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan çin denizi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını çin denizi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Çin Denizi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan çin denizi gelişmeleri de dahil olmak üzere 451 çin denizi haberi bulunmuştur. Tüm çin denizi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Pasifik'te sıcak saatler! Filipinler ile Çin sahil güvenlik gemileri çarpıştı: 4 yaralı
Pasifik'te sıcak saatler! Filipinler ile Çin sahil güvenlik gemileri çarpıştı: 4 yaralı Filipinler sahil güvenlik gemisi, tartışmalı Güney Çin Denizi'nde karşı karşıya geldiği Çin'e ait bir sahil güvenlik gemisi ile çarpıştı, 4 Filipinli yaralandı. Filipinler sahil güvenliği, Çin'i tehlikeli manevralar yapmakla suçladı. İki ülkenin sahil güvenlik gemilerinin çarpıştığı bir diğer olay sonucunda ise Filipinler gemisinde hasar meydana geldi.
5.03.2024 Dünya
Pasifik Okyanusu'nun üzerinde tehlikeli yakınlaşma! Çinli pilottan ABD'li pilota el hareketi
Pasifik Okyanusu'nun üzerinde tehlikeli yakınlaşma! Çinli pilottan ABD'li pilota el hareketi Orta Doğu'da İsrail ile Hamas arasındaki çatışmalar tüm şiddetiyle devam ederken Pasifik'te ABD ile Çin karşı karşıya geldi. Orta Doğu'da sadece İsrail ve Hamas değil İran ve ABD de Orta Doğu'da çatışmalar nedeniyle karşı karşıya. Analistler, bu iki ülkenin olası bir savaşa girmesi durumunda dünyanın bir kırılma noktası yaşayacağını hatta dünyanın yeni bir küresel savaşa sürüklenebileceğini söylüyor.
19.10.2023 Dünya
Çin Bayrağı Anlamı Nedir? Çin Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor?
Çin Bayrağı Anlamı Nedir? Çin Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor? Çin bayrağı kırmızı fon üzerine bir büyük, dört küçük yıldızdan oluşur. Yıldızlar sarı renkte ve bayrağın sol üst bölümünde yer alır. 
5.09.2023 Eğitim
ABD ve Çin savaş gemileri arasında gerilim
ABD ve Çin savaş gemileri arasında gerilim ABD Hint-Pasifik Komutanlığı (USINDOPACOM), ABD muhrip gemisinin Tayvan Boğazı’ndan rutin geçiş gerçekleştirdiği sırada, Çin savaş gemisinin ABD gemisine yakın bir noktada ‘tehlikeli manevralar’ yaptığını duyurdu. O anların görüntüsü paylaşıldı.
5.06.2023 Dünya
Çin savaş uçağı, ABD keşif uçağını engelledi: Pentagon tepki gösterdi
Çin savaş uçağı, ABD keşif uçağını engelledi: Pentagon tepki gösterdi ABD Hint-Pasifik Komutanlığı (USINDOPACOM), Güney Çin Denizi üzerinde rutin operasyon yürüten ABD keşif uçağının, Çin savaş uçağı pilotu tarafından ‘gereksizce agresif bir manevrayla’ engellendiğini belirterek o anların görüntüsünü yayınladı.
31.05.2023 Dünya
Güney Çin Denizi'nde 2 antik gemi enkazı keşfedildi
Güney Çin Denizi'nde 2 antik gemi enkazı keşfedildi Güney Çin Denizi’nin kuzeybatısında keşfedilen iki ticari gemi batığında 100 bin parçadan oluşan porselenler ve işlenmiş kütükler bulundu. Çinli yetkililer, yeni keşfin İpek Yolu'nun deniz bölümü hakkında önemli ipuçları sağlayacağını belirtiyor.
29.05.2023 Dünya
ABD Dışişleri'nde kritik istifa! Çin politikasının mimarıydı
ABD Dışişleri'nde kritik istifa! Çin politikasının mimarıydı Biden'ın Çin politikasının mimarı Wendy Sherman istifa edecek. Mevcut yönetimde kilit bir dış politika oyuncusu olan Washington'un iki numaralı diplomatı, hükümetteki otuz yıllık kariyerine yakında son verecek.
13.05.2023 Dünya
3 havalimanında uçuşlar durduruldu ABD, Çin'e ait "casus balonu" düşürdü!
3 havalimanında uçuşlar durduruldu ABD, Çin'e ait "casus balonu" düşürdü! ABD Federal Havacılık İdaresi, Çin'in casus balonu krizi nedeniyle Güney Carolina'daki Myrtle Beach Uluslararası Havalimanı da dahil olmak üzere 3 havalimanında uçuşların durdurulduğunu açıkladı. ABD, hava sahasında görülen Çin'e ait istihbarat balonunu Atlantik Okyanusu üzerinde düşürdü.
4.02.2023 Dünya
ABD’de F-35 savaş uçağı düştü! Pilot böyle kurtuldu
ABD’de F-35 savaş uçağı düştü! Pilot böyle kurtuldu ABD’nin Texas eyaletindeki bir donanma üssünde F-35 savaş uçağının iniş yapmaya çalıştığı sırada düştüğü bildirildi.
16.12.2022 Dünya
Tayvan açıklarında 5.7 büyüklüğünde deprem
Tayvan açıklarında 5.7 büyüklüğünde deprem ABD Jeolojik Araştırma Merkezi (USGS), Tayvan’ın Hualien şehri açıklarında 5.7 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini bildirdi.
10.10.2022 Dünya
Pelosi kimdir, Pelosi uçağı canlı nasıl takip edilir? Tayvan uçağı canlı takip…
Pelosi kimdir, Pelosi uçağı canlı nasıl takip edilir? Tayvan uçağı canlı takip… Tayvan gazetesi China Times'ın haberinde, Pelosi'nin bugün yerel saatle 22.30'da (TSİ 17.30) Taipei'ye geleceği ve geceyi Ada'da geçireceği ileri sürüldü. Amerika Birleşik Devletleri Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin Hint-Pasifik temasları çerçevesinde Çin'in giderek şiddetlenen uyarılarına rağmen Tayvan'ı ziyaret etme olasılığı Amerikan donanmasını hareketlendirdi. Peki, Pelosi kimdir, Pelosi uçağı canlı nasıl takip edilir? İşte Pelosi Tayvan uçağı canlı takip linki ve diğer gelişemeler…
2.08.2022 Dünya
ABD ile Çin arasında savaş çıkartacak kriz! 'Uçağını düşürelim'
ABD ile Çin arasında savaş çıkartacak kriz! 'Uçağını düşürelim' Süper güçler arasında günlerdir süren restleşmede bir Twitter mesajı dünyayı dehşete sürükledi, uluslararası haber ajansları Washington'dan yapılan duyuruyu 'son dakika' koduyla servis etti. ABD ile Çin Tayvan meseli sebebiyle karşı karşıya geldi. İşte dünyayı tedirgin eden restleşmede tüm detaylar...
31.07.2022 Dünya
Çin Pasifik'te tarihi adım! Gizli anlaşma sızdı: ABD ve müttefikleri diken üstünde...
Çin Pasifik'te tarihi adım! Gizli anlaşma sızdı: ABD ve müttefikleri diken üstünde... Pasifik'te tansiyonu yükselten Tayvan geriliminden sonra Pekin yönetiminin liderlik ettiği 10 ülke bugün buluştu, zirveye çağrılmayan ülkeyi tahmin etmek hiç zor olmadı. ABD ve müttefiklerinin tüyleri diken diken, gizli anlaşmanın taslağını ele geçiren AFP altı ya da yedi sıfırlı dolar teklifleri olduğunu bildiriyor.
30.05.2022 Dünya
Çin’de yeni virüs alarmı! Şanghay nerede, Şanghay’da neler oluyor? Çin’de süresiz karantina mı uygulanıyor?
Çin’de yeni virüs alarmı! Şanghay nerede, Şanghay’da neler oluyor? Çin’de süresiz karantina mı uygulanıyor? Çin'in Şanghay şehrinde artan koronavirüs vakaları sebebiyle milyonlarca kişiye uygulanan karantina uygulaması belirsiz süreyle uzatıldı. Kentte gıda, ilaç ve bakım hizmetlerinde sıkıntıların yaşandığı belirtildi. Peki, Şanghay nerede, Şanghay’da neler oluyor? İşte Çin Şanghay’daki son durum…
11.04.2022 Dünya
Y harfi ile başlayan şehir isimleri nelerdir?
Y harfi ile başlayan şehir isimleri nelerdir? Şehirler arasında farklı harfler ile başlayan birçok yer bulunmaktadır. Özellikle y harfi ile başlayan şehirler sıkça merak edilmektedir. Hem ülkemizde hem de başka ülkelerde y harfi ile başlayan birçok popüler şehir olduğu görülmektedir. Peki, Y harfi ile başlayan şehir isimleri nelerdir? İşte detaylar…
23.02.2022 Gündem
Tayvan Dışişleri Bakanı Joseph Wu: Çin yeni bir kriz çıkartabilir
Tayvan Dışişleri Bakanı Joseph Wu: Çin yeni bir kriz çıkartabilir Tayvan Dışişleri Bakanı Joseph Wu, “Çin şu anda hem ekonomik hem de azınlık hakları açısından sıkıntılı bir dönemden geçiyor. Bu durum Çin’in yeni bir Tayvan krizi oluşturmasına neden olabilir” dedi.
20.02.2022 Dünya
ABD ile Çin'i karşı karşıya getiren F-35 kazasının yeni görüntüleri ortaya çıktı!
ABD ile Çin'i karşı karşıya getiren F-35 kazasının yeni görüntüleri ortaya çıktı! 100 milyon dolarlık savaş uçağı geçen ocak ayının 24'ünde Güney Çin Denizi'nde bulunan USS Carl Vinson uçak gemisine inmeye çalıştığı sırada düşmüştü. ABD’ye ait F-35C savaş uçağına ait olduğu iddia edilen yeni görüntüler sızdırıldı. ABD ve Çin'i karşı karşıya getiren olayla ilgili şoke eden video için ABD'den henüz doğrulama gelmedi.
7.02.2022 Dünya
ABD uçağı F-35C kriz yarattı! Sırların Çin'in eline geçmesi istenmiyor!
ABD uçağı F-35C kriz yarattı! Sırların Çin'in eline geçmesi istenmiyor! 100 milyon doları aşan değeriyle en gelişmiş ABD uçağı F-35C, ABD ile Çin arasında kriz yarattı. Son derece gizli teknolojilerle dolu olan uçak, ulaşması halinde Güney Çin Denizi'nin neredeyse tamamını kendi toprakları olarak iddia eden Çin için bir istihbarat nimeti sayılacak.
30.01.2022 Dünya
F-35C savaş uçağı düştü ABD şok oldu! Zamana karşı yarış başladı: CNN International ilk fotoğrafı yayınladı...
F-35C savaş uçağı düştü ABD şok oldu! Zamana karşı yarış başladı: CNN International ilk fotoğrafı yayınladı... Yeni nesil savaş uçağı F-35 dünya gündeminde ya kaza ya da düşme haberiyle ile yer alıyor. USS Carl Vinson uçak gemisine çarpıp Güney Çin Denizi'ne gömülen F-35C savaş uçağını su üstünde gösteren kare, büyük ses getirdi. Çin'in enkaza ulaşmaması için zamana karşı yarışan ABD ordusu, sızdırılan fotoğraf için soruşturma başlattı...
29.01.2022 Dünya
ABD'de F-35, uçak gemisine inerken düştü
ABD'de F-35, uçak gemisine inerken düştü Son dakika haberi... ABD'ye ait F-35C savaş uçağı, Güney Çin Denizi'nde bulunan USS Carl Vinson uçak gemisine inmeye çalıştığı sırada düştü. Kendini uçaktan fırlatmayı başaran pilot sağ olarak kurtarılırken, 7 personel yaralandı.
25.01.2022 Dünya
Koronavirüs testleriyle ilgili flaş açıklama! Bilgilerinizi çalıyorlar
Koronavirüs testleriyle ilgili flaş açıklama! Bilgilerinizi çalıyorlar Dünyanın koronavirüs ile mücadelesi sürerken Çin ile ilgili çok konuşulacak bir iddia ortaya atıldı. Ulusal Karşı İstihbarat ve Güvenlik Merkezi tarafından hazırlanan rapor Çinli şirketlerin ABD ve Avrupa biyoteknoloji sektörüne yatırım yaptığına dikkat çekti. Raporda 'Çin Koronavirüs testleri ile veri tabanı oluşturuyor' uyarısına yer verildi.
24.10.2021 Dünya
Son dakika... Çin 52 savaş uçağı ile Tayvan hava sahasına girdi
Son dakika... Çin 52 savaş uçağı ile Tayvan hava sahasına girdi Son dakika haberine göre; Tayvan, hava savunma sahasına Çin'e ait 52 savaş uçağının girdiğini duyurdu.
4.10.2021 Dünya
Doğu Çin Denizi'nde tehlikeli gelişme! 4 Çin savaş gemisi Japonya kara sularına  girdi...
Doğu Çin Denizi'nde tehlikeli gelişme! 4 Çin savaş gemisi Japonya kara sularına girdi... Çin bandıralı 4 sahil güvenlik gemisinin Doğu Çin Denizi'ndeki tartışmalı Senkaku Adaları etrafında Japonya kara sularına girdiği bildirildi.
20.08.2021 Dünya
Japonya alarma geçti! Orduya vurma yetkisi verildi
Japonya alarma geçti! Orduya vurma yetkisi verildi Japonya'nın, Çin'in sahil güvenlik ekiplerine ülkenin egemenliğini ihlal eden unsurları vurma yetkisi vermesinin ardından, alarma geçtiği iddia edildi.
31.01.2021 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Çin Denizi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki çin denizi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.