Tayvan

Tayvan

Son dakika Tayvan haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Tayvan ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Tayvan haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Tayvan

haberleri sayfasında son dakika yaşanan tayvan gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.386 tayvan haberi bulunmuştur. Tüm tayvan haberleri aşağıda listelenmiştir.
Depremle sarsılan Tayvan sadece Türkiye'nin yardımını kabul etti: Profesyonel bir teknolojiye sahipler
Depremle sarsılan Tayvan sadece Türkiye'nin yardımını kabul etti: Profesyonel bir teknolojiye sahipler Depremin sarstığı Pasifik ülkesi Tayvan felaketin şokunu atlatmaya çalışıyor. Dünyanın dört bir yanında yardım teklifleri lalan ülke sadece Türkiye'den gelecek yardımları kabul edeceğini açıkladı. İçişleri bakanı tarafından yapılan açıklamada bu kararın nedeni de duyuruldu.
6.04.2024 Dünya
Pasifik'te sıcak saatler! Filipinler ile Çin sahil güvenlik gemileri çarpıştı: 4 yaralı
Pasifik'te sıcak saatler! Filipinler ile Çin sahil güvenlik gemileri çarpıştı: 4 yaralı Filipinler sahil güvenlik gemisi, tartışmalı Güney Çin Denizi'nde karşı karşıya geldiği Çin'e ait bir sahil güvenlik gemisi ile çarpıştı, 4 Filipinli yaralandı. Filipinler sahil güvenliği, Çin'i tehlikeli manevralar yapmakla suçladı. İki ülkenin sahil güvenlik gemilerinin çarpıştığı bir diğer olay sonucunda ise Filipinler gemisinde hasar meydana geldi.
5.03.2024 Dünya
Kamboçya'ya gezmeye giden Ufuk öldürüldü! Bakanlık devreye girdi
Kamboçya'ya gezmeye giden Ufuk öldürüldü! Bakanlık devreye girdi İstanbul'da yaşarken kalp krizi geçiren ve ölümün eşiğinden dönünce dünyayı gezmek için çıktığı yolculukta 6 yıl önce gittiği Güneydoğu Asya'da Kamboçya'ya yerleşen Ufuk Öntürk (52), kaldığı pansiyonun sahibi ve çalışanlarının çekiçli saldırısında hayatını kaybetti. İzmir'deki yakınları, önce acı haberi, ardından Budist inancına göre cenazenin yakılması için vekalet istendiğini öğrenince, devlet yetkilileriyle temasa geçti. Türk Dışişleri Bakanlığı'nın devreye girmesiyle cenazenin Türkiye'ye getirileceğini öğrenen Öntürk'ün yakınları, İslami usullere göre cenazelerini toprağa vereceklerini belirtip, cinayete karışanların hak ettiği cezayı alması için de yine devletten destek beklediklerini söyledi.
2.03.2024 Gündem
MHP lideri Devlet Bahçeli'den yerel seçim mesajı! 'İstanbul muradına erecek'
MHP lideri Devlet Bahçeli'den yerel seçim mesajı! 'İstanbul muradına erecek' MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MHP'nin 31 Mart seçimleri için 'ya Bismillah' diyerek yola koyulduğunu söyleyerek, "Sosyal medya belediyeciliğinin sonu gelmiştir. Yalan ve iftiranın sonu gelmiştir. Kaybolan, heba ve israf edilen yılların sonu görünmüştür. Şehremini görevine kastetmekle kalmayıp ikinci iş görenlerin, hatta sözde cumhurbaşkanı yardımcılığı vaadine kanıp şehirlerini yüzüstü bırakıp kaçanların hesabı da 31 Mart 2024 tarihinde muhakkak görülecektir" dedi.
23.01.2024 Gündem
Deniz salyangozu ihracatı hamsiyi solladı
Deniz salyangozu ihracatı hamsiyi solladı Türkiye’den 2 yılda yapılan deniz salyangozu ihracatından 41 milyon 417 bin 221 dolar döviz girdisi sağlanırken, aynı dönemde Türkiye'den 24 milyon 882 bin 508 dolarlık hamsi ihracatı gerçekleşti. Deniz salyangozu ihracatı hamsi ihracatını neredeyse 2'ye katlarken, ihracatının her yıl artış gösterdiği belirtildi.
8.01.2024 Gündem
Dünya 2024'e 'merhaba' diyor! İşte yeni yıla giren ülkeler...
Dünya 2024'e 'merhaba' diyor! İşte yeni yıla giren ülkeler... Yeni Zelanda 2023'ü yağmur altında uğurladı, Avustralya'da Sydney Limanı çevresinde 1 milyondan fazla insanın toplanması bekleniyor. Çin lideri Xi ise yeni yıl mesajında Tayvan'la 'birleşme' mesajı verdi.
31.12.2023 Dünya
İnternette gördüğü ejder meyvesinin üreticisi oldu
İnternette gördüğü ejder meyvesinin üreticisi oldu Bilecik'te internette görüp etkilendiği ejder meyvesini evinin bahçesinde tek bir fideyle yetiştirmeye başlayan berber Mehmet Kılıç şimdi 210 metrekare serasında seri üretime geçti.
29.12.2023 Gündem
ABD medyası: Xi, Biden’a Çin’in Tayvan ile yeniden birleşeceğini söyledi
ABD medyası: Xi, Biden’a Çin’in Tayvan ile yeniden birleşeceğini söyledi ABD medyası, Çin Devlet Başkanı Xi Jinping’in Kasım ayında San Francisco'da görüşme gerçekleştirdiği ABD Başkanı Joe Biden’a Çin’in Tayvan ile yeniden birleşeceğini söylediğini aktardı.
21.12.2023 Dünya
PISA testi Türkiye sırası! PISA testi sonuçları nasıl? PISA nedir?
PISA testi Türkiye sırası! PISA testi sonuçları nasıl? PISA nedir? 81 ülke ve bölgede, 15 yaşındaki gençlerin okuma, matematik ve fen seviyelerinin değerlendirildiği 2022 PISA araştırma sonuçları belli oldu. Sonuçlarla Türkiye'nin sıralaması da belli oldu. Peki, PISA testi sonuçları nasıl? PISA nedir? İşte PISA testi Türkiye sırası…
5.12.2023 Gündem
Pasifik Okyanusu'nun üzerinde tehlikeli yakınlaşma! Çinli pilottan ABD'li pilota el hareketi
Pasifik Okyanusu'nun üzerinde tehlikeli yakınlaşma! Çinli pilottan ABD'li pilota el hareketi Orta Doğu'da İsrail ile Hamas arasındaki çatışmalar tüm şiddetiyle devam ederken Pasifik'te ABD ile Çin karşı karşıya geldi. Orta Doğu'da sadece İsrail ve Hamas değil İran ve ABD de Orta Doğu'da çatışmalar nedeniyle karşı karşıya. Analistler, bu iki ülkenin olası bir savaşa girmesi durumunda dünyanın bir kırılma noktası yaşayacağını hatta dünyanın yeni bir küresel savaşa sürüklenebileceğini söylüyor.
19.10.2023 Dünya
Dünya Kahve Günü ne zaman? Dünya kahve günü ne zaman ortaya çıktı, nasıl başladı?
Dünya Kahve Günü ne zaman? Dünya kahve günü ne zaman ortaya çıktı, nasıl başladı? Kahve günü dünyada birçok ülke tarafından kutlanıyor. Mart 2014'te, ICO'ya (Uluslararası Kahve Örgütü) Üye Devletler, dünya çapındaki kahve severler için tek bir kutlama günü oluşturmak amacıyla Kahve Günü düzenlemesini kabul etti. Peki, Dünya Kahve Günü ne zaman? Dünya kahve günü ne zaman ortaya çıktı, nasıl başladı?
29.09.2023 Gündem
Tayvan Bayrağı Anlamı Nedir? Tayvan Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor?
Tayvan Bayrağı Anlamı Nedir? Tayvan Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor? Tayvan, resmi ismi ile Çin Halk Cumhuriyeti olarak bilinmektedir. Çin, Tayvan'ı özerk bir ülke olarak tanımadığından birçok ülke de tanımamakta ve burayı Çin olarak kabul etmektedir.
15.09.2023 Eğitim
Sofralarda yeni tehlike nitrofuran! Hemen hemen her gün tüketiyoruz...
Sofralarda yeni tehlike nitrofuran! Hemen hemen her gün tüketiyoruz... Tayvan’a ihraç edilen yumurtalarda kanserojen madde tespit edildiği iddialarının ardından yumurtayla ilgili tartışmalar yeniden gündeme geldi. Gıda Teknolojisi Program Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Ayla Ünver Alçay konu ile ilgili açıklamalarda bulundu.
2.08.2023 Yaşam
Kahvaltıların vazgeçilmezi yumurtada büyük tehlike! Kansere neden oluyor
Kahvaltıların vazgeçilmezi yumurtada büyük tehlike! Kansere neden oluyor Yumurtaların zehir saçtığı ortaya çıktı! Tayvan’a ihraç edilen yumurtalarda kanserojen madde tespit edildiği iddialarının ardından yumurtayla ilgili tartışmalar yeniden gündeme geldi. Dr. Öğretim Üyesi Ayla Ünver Alçay konu ile ilgili açıklamalarda bulundu.
1.08.2023 Sağlık
Yumurtadan yasaklı madde çıktı! Bakanlık soruşturma başlattı
Yumurtadan yasaklı madde çıktı! Bakanlık soruşturma başlattı Tayvan hükümeti yetkilileri, Türkiye’den ihraç edilen yumurtalara yönelik yapılan analizde, kümes hayvanlarında kullanımı yasaklı antibiyotik; nitrofuran maddesinin tespit edildiğini açıkladı. Sektör temsilcileri, ‘Çürük elmaları araştırıp ortaya çıkaracağız’ derken, Tarım Bakanlığı, “Tayvan yumurtalarla ilgili bir bildirimde bulunmadı ama bakanlığımız inceleme başlattı” denildi.
22.07.2023 Gündem
Evde Bubble Tea ile ferahlık damağınıza geliyor! Pratik Bubble Tea nasıl yapılır?
Evde Bubble Tea ile ferahlık damağınıza geliyor! Pratik Bubble Tea nasıl yapılır? Son yılların en popüler içeceği Bubble Tea dünyayı kasıp kavurmaya devam ediyor. Baloncuklu çay olarak da bilinen Bubble Tea Tayvan'dan çıkıp tüm dünyanın beğenisine sunuldu. Tapyoka incileri ile hazırlanan Bubble Tea sıradan buzlu çayın ötesinde lezzeti ve değişik renk ve tadıyla evde de hazırlanabiliyor. Hadi gelin Bubble Tea tarifine ve malzemelerine bir göz atalım.
14.07.2023 Gündem
Automechanika Istanbul Fuarı sona erdi
Automechanika Istanbul Fuarı sona erdi Otomotiv satış sonrası endüstrisini bir araya getiren Automechanika Istanbul fuarı sona erdi. Messe Frankfurt Istanbul ve Hannover Fairs Turkey iş birliğiyle İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen fuarda 41 ülkeden 1437 katılımcı firma ve 10 ülke pavilyonu yer alırken, fuarı tüm dünyadan toplam 58.024 kişi ziyaret etti. Ziyaretçi sayısı, geçtiğimiz yıl düzenlenen fuara göre yüzde 20 artış gösterdi.
14.06.2023 Ekonomi
ABD ve Çin savaş gemileri arasında gerilim
ABD ve Çin savaş gemileri arasında gerilim ABD Hint-Pasifik Komutanlığı (USINDOPACOM), ABD muhrip gemisinin Tayvan Boğazı’ndan rutin geçiş gerçekleştirdiği sırada, Çin savaş gemisinin ABD gemisine yakın bir noktada ‘tehlikeli manevralar’ yaptığını duyurdu. O anların görüntüsü paylaşıldı.
5.06.2023 Dünya
ABD Dışişleri'nde kritik istifa! Çin politikasının mimarıydı
ABD Dışişleri'nde kritik istifa! Çin politikasının mimarıydı Biden'ın Çin politikasının mimarı Wendy Sherman istifa edecek. Mevcut yönetimde kilit bir dış politika oyuncusu olan Washington'un iki numaralı diplomatı, hükümetteki otuz yıllık kariyerine yakında son verecek.
13.05.2023 Dünya
Kuzey Kore nükleer savaş için düğmeye bastı! Halka çağrı: Sığınaklara gidin
Kuzey Kore nükleer savaş için düğmeye bastı! Halka çağrı: Sığınaklara gidin Dünya aylardır Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşı korku içinde izliyor. Ukrayna'daki savaş son sürat devam ediyor. Ancak Ukrayna'dan binlerce kilometre ötede de bir çatışma ihtimali bulunuyor. Çin - Tayvan gerilimi devam ederken Kore Yarımadası'nda da tansiyon zirve yapmış durumda.
13.04.2023 Gündem
AFAD'dan dikkat çeken uyarı: 5'in üzerinde artçı sarsıntılar meydana gelebilir
AFAD'dan dikkat çeken uyarı: 5'in üzerinde artçı sarsıntılar meydana gelebilir AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, "Baktığınızda, gerçekten halen şunu söyleyebiliriz, önümüzdeki dönemlerde bölgede 5'in üzerinde oluşabilecek artçı sarsıntılar meydana gelebilir, bunu her zaman söylüyoruz. Çünkü 7,7- 7,6 büyüklüğündeki bir deprem, bu depremin oluşturduğu etki alanı, ortaya çıkan enerji, kırdığı fay parçasının büyüklüğü ve diğer bütün parametreleri dikkate aldığınızda bu belki de 6'nın üzerine kadar çıkabilecek büyüklükte artçı sarsıntılar yaratabilir" dedi.
20.03.2023 Gündem
Dünya korolarının sesiistanbul’dan yükselecek
Dünya korolarının sesiistanbul’dan yükselecek Uluslararası Koro Müziği Federasyonunun (IFCM) en büyük etkinliği olan Dünya Koro Müziği Sempozyumu (WSCM), Kültür ve Turizm Bakanlığının ev sahipliğinde bu yıl İstanbul’da gerçekleşecek. ABD’den İspanya’ya, Tayvan’dan Kanada’ya dünyanın en iyi koroları ve alanında uzman konuşmacılar 25-30 Nisan tarihleri arasında bir araya gelecek. Konuk koroların ve koro şeflerinin performansları ile 28 farklı ülkeden uzman konuşmacıların yer alacağı etkinlik, küresel koronavirüs salgını sonrası dünya çapındaki ilk korolar buluşması olma özelliğini de taşıyor.
17.03.2023 Kültür Sanat
Deprem felaketinde 10. gün! Son durum açıklandı
Deprem felaketinde 10. gün! Son durum açıklandı 6 Şubat Pazartesi sabahı saat 04:17'de Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 7.7; saat 13.24'te Elbistan ilçesinde 7.6 büyüklüğünde meydana gelen iki deprem, Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Malatya ve Kilis'te büyük yıkıma yol açtı. Depremde 35 bin 418 kişi hayatını kaybetti.
14.02.2023 Gündem
Cezayir'den arama-kurtarma için geldi: Böylesini görmedim
Cezayir'den arama-kurtarma için geldi: Böylesini görmedim Kurtarma çalışmalarında gerekli tüm araç gereçler ve arama köpekleriyle Cezayir’den Türkiye’ye gelen 86 kişilik ekip, Adıyaman’a gelir gelmez kurtarma çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
11.02.2023 Gündem
ABD Başkanı Biden: Bölgede yaşanan en kötü depremlerden biri
ABD Başkanı Biden: Bölgede yaşanan en kötü depremlerden biri ABD Başkanı Joe Biden, Türkiye ve Suriye'yi etkileyen Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin şiddetine vurgu yaparak, "Bu, 100 yılı aşkın bir süredir bölgede yaşanan en kötü depremlerden biri" dedi. 
9.02.2023 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Tayvan ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki tayvan haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.