Cihad

Cihad

Son dakika Cihad haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Cihad ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Cihad haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Cihad

haberleri sayfasında son dakika yaşanan cihad gelişmeleri de dahil olmak üzere 839 cihad haberi bulunmuştur. Tüm cihad haberleri aşağıda listelenmiştir.
Arefe gününden bir gün önceki güne ne denir? Terviye günü ne zaman 2024, arefe günü öncesine ne isim verilir?
Arefe gününden bir gün önceki güne ne denir? Terviye günü ne zaman 2024, arefe günü öncesine ne isim verilir? Ramazan Bayramı sabırsızlıkla beklenirken, arefe gününden bir önceki günün adı da sorgulanmaya başlandı. Sabah namazı kılındıktan sonra hacıların topluca Mekke’den Mina’ya doğru hareket ettikleri gün olarak da bilinen arefeden önceki güne ne denir, sorusunun yanıtı merak ediliyor.
5.04.2024 Yaşam
HTŞ terör örgütü nedir? HTŞ hangi örgüt, HTŞ lideri kimdir?
HTŞ terör örgütü nedir? HTŞ hangi örgüt, HTŞ lideri kimdir? İçişleri Bakanlığı'nın arananlar listesindeki isimlerden oluşan test sosyal medyada yüz binler tarafından çözüldü. Teste yer alan terör örgütleri arasında yer alan HTŞ terör örgütünün hangi örgütten olduğu, liderinin kim olduğu sorgulanmaya başlandı. Peki, HTŞ terör örgütü nedir? HTŞ hangi örgüt, HTŞ lideri kimdir?
5.03.2024 Gündem
Anne İle İlgili Hadisler! Peygamberimizin Anne İle İlgili Hadisi Şerifleri...
Anne İle İlgili Hadisler! Peygamberimizin Anne İle İlgili Hadisi Şerifleri... Anneler çok önemlilerdir ve İslam dininde de önemlerini anlatan birçok hadisi şerif vardır. Cennet, annelerin ayakları altındadır ve onlara iyi davranmak oldukça önemlidir.
7.02.2024 Dini Bilgiler
Güzel Ahlak İle İlgili Hadisler! Peygamberimizin Güzel Ahlak İle İlgili Hadisi Şerifleri...
Güzel Ahlak İle İlgili Hadisler! Peygamberimizin Güzel Ahlak İle İlgili Hadisi Şerifleri... Güzel ahlaklı olmak en önemli meziyetlerin başında gelmektedir. İslam dininde ise güzel ahlakla ilgili pek çok hadis söylenmiştir. Peygamberimizin güzel ahlakla ilgili söylediği her hadis Müslümanlar için önemli bir yol gösterici olmuştur. 
6.02.2024 Dini Bilgiler
İlim İle İlgili Hadisler! Peygamberimizin İlim İle İlgili Hadisi Şerifleri...
İlim İle İlgili Hadisler! Peygamberimizin İlim İle İlgili Hadisi Şerifleri... İslam dininde ilim en dikkat çeken konulardan bir tanesidir. İlim konusunda söylenen pek çok hadis bulunur. Peygamberimiz de ilim ile ilgili pek çok hadis söylemiştir. İlim hakkında; "Allah, ilmiyle kullarının kalplerini aydınlatır ve onları karanlıklardan çıkarır." (Müslim) de en bilinen hadislerden bir tanesi olarak kendini gösterir. İlim dünyaya yön verdiği gibi dinler için de çok önemli bir yere sahiptir. 
2.02.2024 Dini Bilgiler
Sabah Namazı İle İlgili Hadisler! Peygamberimizin Sabah Namazı İle İlgili Hadisi Şerifleri...
Sabah Namazı İle İlgili Hadisler! Peygamberimizin Sabah Namazı İle İlgili Hadisi Şerifleri... Sabah namazının pek çok fazileti bulunmaktadır. Özellikle sabah namazı ile ilgili pek çok hadis bulunur. Bu hadisler, sabah namazının önemini ve namaz sonrası yapılacak duaların önemini vurgular. 
2.02.2024 Dini Bilgiler
Anne İle İlgili Hadisler! Peygamberimizin Anne İle İlgili Hadisi Şerifleri...
Anne İle İlgili Hadisler! Peygamberimizin Anne İle İlgili Hadisi Şerifleri... Anneler çok önemlilerdir ve İslam dininde de önemlerini anlatan birçok hadisi şerif vardır. Cennet, annelerin ayakları altındadır ve onlara iyi davranmak oldukça önemlidir.
1.02.2024 Dini Bilgiler
Zekat İle İlgili Hadisler! Peygamberimizin Zekat İle İlgili Hadisi Şerifleri...
Zekat İle İlgili Hadisler! Peygamberimizin Zekat İle İlgili Hadisi Şerifleri... Zekat ismin beş şartından biridir ve bu nedenle her Müslüman tarafından bilinmesi gerekir. Dinen zenginlik ölçüsü olarak görülen mallara sahip olanların belli kişilere vermesi gereken miktar zekattır.
14.12.2023 Dini Bilgiler
İsrail-Hamas savaşında son dakika... İsrail ordusu Gazze'de taktik değiştirdi
İsrail-Hamas savaşında son dakika... İsrail ordusu Gazze'de taktik değiştirdi İsrail ile Hamas arasındaki çatışmalar 7 Ekim tarihinden itibaren Gazze topraklarında devam ediyor. Kritik bölgedeki savaş 20'nci gününe girerken Gazze'den gelen haber ile İsrail ordusunu yeni taktiği gün yüzüne çıktı. Her gün bombalanan Gazze'de hayatını kaybeden siviller için ABD Başkanı Biden'dan gelen skandal açıklama tepkilere neden olurken Rusya Devlet Başkanı Putin'den gelen açıklama ise gündemin ilk sırasına yerleşti.
26.10.2023 Dünya
Gazze'de insanlık dışı saldırı! Hastaneyi bombalayan İsrail'den itiraf gibi paylaşım geldi
Gazze'de insanlık dışı saldırı! Hastaneyi bombalayan İsrail'den itiraf gibi paylaşım geldi İsrail Gazze'de sivilleri katletmeye devam ederken hastaneye bomba yağdırması dünyayı ayağa kaldırdı. Abluka altındaki Gazze’de Baptist Hastanesi’nin (Al Ahli Arab Hastanesi) İsrail savaş uçakları tarafından bombalandı. insanlık dışı saldırı nedeniyle en az 500 kişi hayatını kaybetti. İsrail tarafından konu ile ilgili itiraf gibi bir paylaşım gelirken, ABD'li vekiller ateşkes çağrısında bulundu.
18.10.2023 Dünya
Hamas İsrail'e kabusu yaşattı! Dünya İsrailli generalin esir alındığı görüntüleri konuşuyor
Hamas İsrail'e kabusu yaşattı! Dünya İsrailli generalin esir alındığı görüntüleri konuşuyor Orta Doğu güne İsrail-Hamas çatışmasıyla başladı. Son olarak birçok İsrail askerinin esir alındığını bilinirken bir generalin de esirler arasında yer aldığı öğrenildi.
8.10.2023 Dünya
Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Aksu'dan flaş açıklama: Yüzde 100 oranında artış talebimiz oldu
Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Aksu'dan flaş açıklama: Yüzde 100 oranında artış talebimiz oldu İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu'nun imzasıyla İBB Toplu Ulaşım Hizmetleri Daire Başkanlığı'na sunulan taksi ücret tarifelerine yüzde 100 zam talebi UKOME toplantısında görüşülecek. Aksu zam talebiyle ilgili, “Mesleğimizi sürdürebilirlik adına ayrıca hizmet kalitemizin artması adına giderlerimiz oranında zam tarifesini İstanbul Büyükşehir Belediye'mizden talep ettik. Ayın 27'sinde yapılacak UKOME toplantısında en az yüzde 100 oranında taksimetre ücret tarifelerine artış talebimiz oldu. Toplu taşımadan çok ucuz kaldık. İstanbul'da bütün vatandaşlar toplu taşımayı bıraktılar. Taksiyle ulaşımı tercih etmeye başladılar" diye konuştu.
12.07.2023 Ekonomi
Adana'daki korkunç cinayetin nedeni ortaya çıktı!
Adana'daki korkunç cinayetin nedeni ortaya çıktı! Adana’da tartıştığı güvenlik görevlisi Gökhan Şahin’i (32), bıçaklayarak öldüren Cihad Abalı (34) ile kayınbiraderi Erhan Üstündağ (34), tutuklandı. Abalı, eşini cep telefonuyla arayarak rahatsız ettiği için Şahin’i öldürdüğünü öne sürdü.
8.06.2023 Yaşam
Erkek öğrenci yurdunda güvenlik görevlisi bıçaklanarak öldürüldü
Erkek öğrenci yurdunda güvenlik görevlisi bıçaklanarak öldürüldü Adana'da erkek öğrenci yurdunda güvenlik görevlisi Gökhan Şahin, mesai sırasında tartıştığı kimliği belirsiz iki kişi tarafından bıçaklanarak öldürüldü.
7.06.2023 Yaşam
Türkiye'den Malezya'ya ANKA ihracı
Türkiye'den Malezya'ya ANKA ihracı Malezya Hava Kuvvetlerinin, İnsansız Hava Aracı (İHA) ithalatı ile ilgili yürüttüğü ve ABD, Çin, İtalya’dan firmaların da katıldığı ihaleyi Türk Havacılık Uzay Sanayii (TUSAŞ) kazandı. TUSAŞ, Malezya'ya farklı faydalı yüklerle donatılmış 9 adetlik İnsansız Hava Aracı ihtiyacının 1'inci fazı kapsamında ilk 3 adet ANKA üretecek ve buna bağlı yer kontrol sistemlerini kuracak.
25.05.2023 Ekonomi
Maide Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri! Maide Suresi okumanın yararları ve faziletleri ne?
Maide Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri! Maide Suresi okumanın yararları ve faziletleri ne? Medine döneminde inen Maide Suresi, 120 âyettir. Sûre, adını 112. ve 114. âyetlerde yer alan “mâide” (sofra) kelimesinden almıştır. Sûrede başlıca; verilen sözlerin yerine getirilmesi, İsrailoğullarının sözlerinde durmamaları, Hıristiyanların yanlış inançları, dünyaya düşkünlükleri ve yolsuzlukları, müslümanlar için bazı talimat, uyarı ve dinî hükümler konu edilmektedir. Peki, Maide Suresi okumanın yararları ve faziletleri ne? Maide suresi ne anlatıyor? Maide ne demek? Maide Sûresi kaç âyet? İşte Maide Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri!
4.05.2023 Sureler
Tevbe Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri! Tevbe Suresi okumanın yararları ve faziletleri
Tevbe Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri! Tevbe Suresi okumanın yararları ve faziletleri Tevbe suresi başında besmele olmayan tek sure olması nedeniyle diğer surelerden ayrılmaktadır. İki ayeti hariç Medine döneminde nazil olduğu bilinir. 129 ayetten oluşan Tevbe suresi, adını 117. ve 118. ayetlerde geçen tevbe kavramından alır. Bazı bilginler surenin başında besmele yazılmamış olmasını bir önceki surenin devamı olarak açıklamaktadır.
4.05.2023 Sureler
Al-İ İmran Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri! Al-İ İmran Suresi okumanın yararları ve faziletleri
Al-İ İmran Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri! Al-İ İmran Suresi okumanın yararları ve faziletleri Kuran-ı Kerim kitabımızın 3. Suresi olan Al-i İmran Suresi 200 ayetten oluşan bir suredir. Al-i İmran ismi, diğer surelerden ayırt edilmesi için verilmiştir. Surenin nüzul zamanı dört bölümden oluşmaktadır. Birinci yani 1 ile 32’inci ayetler arasındaki bölüm birinci bölümdür. 33 ile 63’üncü ayetleri arası ise ikinci bölümdür. Üçüncü bölüm 64’üncü ile 120’inci ayetlerdir. Dördüncü bölüm 121’inci bölüm ile 200’üncü ayetlerdir.
12.03.2023 Dini Bilgiler
Ramazanda Fetih Suresi okumanın fazileti nedir? Fetih Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve Fetih Suresi Türkçe anlamı
Ramazanda Fetih Suresi okumanın fazileti nedir? Fetih Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve Fetih Suresi Türkçe anlamı Ramazanın ilk gecesi Fetih Suresi okumanın fazileti araştırılıyor. Fetih suresi Medine döneminde inmiştir. 28 âyettir. Sure adını 1, 18 ve 27. âyetlerde geçen “fetih” kelimesinden almıştır.Fetih suresi oku ve dinle sayfamızda Fetih suresi'nin anlamı, fazileti, Diyanet meali, tefsiri, Türkçe ve Arapça okunuşu ile yazılışı ve diğer detaylar yer almaktadır. Peki, Ramazanda Fetih Suresi okumanın fazileti nedir? Fetih Suresinin anlamı ve önemi ne? Fetih Suresi hangi cüzde? Fetih Suresi kaçıncı sayfada? İşte Fetih Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve Fetih Suresi Türkçe anlamı...
20.01.2023 Ramazan
Amasya'da savcı evinde ölü bulundu
Amasya'da savcı evinde ölü bulundu Amasya'nın Gümüşhacıköy ilçesinde görevli savcı Cihad Atabaş (30), yalnız yaşadığı evinde ölü bulundu. Atabaş'ın ölümüne ilişkin yapılan açıklamada, hastalığına bağlı olduğu belirtilip, şüpheli bir durumun olmadığı belirtildi.
1.01.2023 Gündem
En güzel cuma mesajları! Kısa, resimli, anlamlı, dualı en yeni Cuma mesajları!
En güzel cuma mesajları! Kısa, resimli, anlamlı, dualı en yeni Cuma mesajları! Her hafta Cuma günü milyonlarca müslüman mübarek günü kutluyor. Cuma namazı öncesi dua ve ibadetlerini yerine getiren müminler, pek çok müslüman için büyük anlam taşıyan bu özel günde sevdiklerine Cuma mesajı göndererek mübarek günü dualarla selamlıyor. Biz de mübarek Cuma günü için sevdiklerinize gönderebileceğiniz kısa, resimli, hadisli, ayetli en güzel Cuma mesajlarını sizin için derledik. İşte anlamlı, dualı en yeni cuma mesajları!
5.08.2022 Gündem
Eymen El Zevahiri öldü mü? El Kaide lideri Eymen Zevahiri kimdir, kaç yaşındaydı, radikalleşme süreci nasıl oldu?
Eymen El Zevahiri öldü mü? El Kaide lideri Eymen Zevahiri kimdir, kaç yaşındaydı, radikalleşme süreci nasıl oldu? El Kaide lideri Eymen El-Zevahiri CIA tarafından Kabil'de düzenlenen operasyonla öldürüldü. ABD Başkanı Joe Biden beyaz Saray'da yaptığı açıklamada, "Adalet yerini buldu ve bu terörist lider artık yok" dedi. Peki, Eymen El Zevahiri kimdir? El Kaide lideri Eymen Zevahiri nasıl öldü, kaç yaşındaydı, radikalleşme süreci nasıl oldu?
2.08.2022 Dünya
Fethiyespor'un bir çok oyuncusu farklı kulüplerle el sıkıştı
Fethiyespor'un bir çok oyuncusu farklı kulüplerle el sıkıştı TFF 2'nci Lig Kırmızı Grup ekiplerinden Fethiyespor'da geçen sezon 3'üncü Lig'de Play-Off şampiyonluğu yaşayan kadrodaki pek çok oyuncu yeni sezon öncesi yuvadan uçup farklı kulüplerle el sıkıştı.
29.07.2022 Futbol
Bayraktar TB2 ve ANKA’lar Yunanistan'ı alarma geçirdi! Atina İsrail ve ABD'ye koştu...
Bayraktar TB2 ve ANKA’lar Yunanistan'ı alarma geçirdi! Atina İsrail ve ABD'ye koştu... Ege'deki Türk İHA ve SİHA'ları Yunanistan'ı panikletti. Yunan Kathimerini gazetesi, Yunan Silahlı Kuvvetleri’nin iki aydan beri büyük bir gizlilik içinde, Türk İHA ve SİHA’larını (silahlı insansız hava aracı) ‘körleştirebilecek’ özelliklere sahip İsrail yapımı önleyici cihazlar yerleştirmeye başladığını aktardı. Gazete, “İsrail teknolojisi ürünü bu cihazlar sayesinde (Türk) İHA ve SİHA’larına karşı bir ‘şemsiye’ oluşturmasında son aşamaya gelindi. Yunan Silahlı Kuvvetleri, iki aydan beri büyük bir gizlilik içinde adalarda bu ‘şemsiyenin’ oluşturulmasına çalışıyor” diye yazdı.
5.07.2022 Dünya
HDP Milletvekili Hüda Kaya'nın oğlu tutuklandı! Teröristlerle fotoğrafı çıkmıştı
HDP Milletvekili Hüda Kaya'nın oğlu tutuklandı! Teröristlerle fotoğrafı çıkmıştı Geçtiğimiz gün adli kontrol şartıyla serbest bırakılan HDP Milletvekili Hüda Kaya'nın oğlu Muhammed Cihat Cemre, savcılık itirazının kabul edilmesinin ardından tekrar gözaltına alınarak tutuklandı. Cemre, Çanakkale Cezaevine gönderildi.
29.06.2022 Siyaset

Benzer Haber Etiketleri

Cihad ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki cihad haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.