Gazete Vatan Logo

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB)Talim ve Terbiye Kurulu yeni müfredatı onayladı

Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu, Türkiye Yüzyılı Maarif modeli için iletilen görüş ve önerileri değerlendirerek tekrar görüşülen yeni müfredatı onayladı.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB)Talim ve Terbiye Kurulu yeni müfredatı onayladı

Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Prof. Dr. Cihad Demirli, "Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Prof. Dr. Cihad Demirli, "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nin askı sürecinde eğitim paydaşlarından gelen 67 bin 284 görüş ve öneri tek tek tasnif edildi. Görüş ve öneriler şeffaflık, bilimsellik ve katılımcılık ilkelerinin gereği olarak değerlendirilere öğretim programlarına yansıtıldı." dedi.

ÖRÜŞ VE ÖNERİLER NASIL DEĞERLENDİRİLDİ

Demirli, "Yeni müfredat taslağı hakkında iletilen tüm görüş-öneriler, Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığımızca özenle değerlendirildi. Görüş ve öneriler, askı sürecinde her gün Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı komisyonları ile ilgili genel müdürlüklerle paylaşıldı. Eğitim paydaşlarından gelen 67 bin 284 görüş ve öneri tek tek tasnif edildi. Bu çerçevede öğretim programlarında bazı genel tashihler yapıldı. Görüş ve öneriler, şeffaflık, bilimsellik ve katılımcılık ilkelerinin gereği olarak değerlendirilerek öğretim programlarına yansıtıldı. Yeni müfredata ilişkin 26 dersin Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli öğretim programları, 16-22 Mayıs'ta Kurul gündemine alınarak görüşüldü. Tekrar görüşülen yeni müfredat, Talim ve Terbiye Kurulu onayından geçti." dedi.

Haberin Devamı

Yeni müfredat, gelecek eğitim öğretim döneminden itibaren uygulanacak. Okul öncesi, ilkokul 1. sınıf, ortaokul 5. sınıf ve lise 9. sınıftan başlamak üzere kademeli şekilde başlayacak. Talim ve Terbiye Kurulunca onaylanan yeni öğretim programlarına, makam onayının ardından Bakanlığın internet sitesi üzerinden erişilebilecek.