Cibuti

Cibuti

Son dakika cibuti haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan cibuti ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını cibuti haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Cibuti

haberleri sayfasında son dakika yaşanan cibuti gelişmeleri de dahil olmak üzere 227 cibuti haberi bulunmuştur. Tüm cibuti haberleri aşağıda listelenmiştir.
MSB'den İncirlik ve Kürecik açıklaması: Söz konusu değildir
MSB'den İncirlik ve Kürecik açıklaması: Söz konusu değildir Yunanistan'ın Deniz Parkı ilan etme girişimi hakkında konuşan MSB Kaynakları, "Bakanlık olarak Ege Denizi’nde hak, alaka ve menfaatlerimizi korumak ve Yunanistan’ın tek taraflı statü oluşturma çabalarını engellemek maksadıyla teyakkuz halinde bulunmaktayız." ifadelerini kullandı. Bakanlık kaynakları, Kürecik’teki NATO radarının İran’ın İsrail’i vurduğu sırada İsrail’e bilgi aktarıp aktarmadığı yönündeki iddialarla ilgili, "Bu radar sisteminden elde edilen bilgiler NATO prosedürleri çerçevesinde müttefiklerle paylaşılmakta, NATO müttefiki olmayan ülkelerle paylaşımı söz konusu değildir” dedi.
18.04.2024 Gündem
TCG Kınalıada'dan yola çıktı!
TCG Kınalıada'dan yola çıktı! TCG Kınalıada korveti, Japonya'ya 134 yıl önce iadei ziyaret yapan Ertuğrul Fırkateyni, dönüş yolunda yakalandığı fırtına sonucu kayalıklara çarparak batan geminin anısına Uzak Doğu'ya sefere çıktı. TCG Kınalıada, 4,5 ay sürecek seyrinde 20 ülkeye demir atacağı belirtildi.
8.04.2024 Gündem
Önemli isimler Antalya Diplomasi Forumu’ndaki oturumda buluştu
Önemli isimler Antalya Diplomasi Forumu’ndaki oturumda buluştu Antalya Diplomasi Forumu kapsamında ‘Uluslararası Ticaret, Bağlantısallık ve Karşılıklı Bağımlılık’ başlıklı oturum düzenlendi.
3.03.2024 Ekonomi
5 ülkeye büyükelçi ataması yapıldı
5 ülkeye büyükelçi ataması yapıldı Bazı ülkelerin büyükelçilik atamaları Resmi Gazete’de yayımlandı. Eski Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler Suudi Arabistan Büyükelçiliğine atandı.
15.02.2024 Gündem
Bakan Uraloğlu, Cibuti’de ‘İstanbul Meydanı’nın açılışını yaptı
Bakan Uraloğlu, Cibuti’de ‘İstanbul Meydanı’nın açılışını yaptı Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Cibuti temasları kapsamında İstanbul Meydanı’nın açılışını yaptı.
6.02.2024 Gündem
Cibuti nerede? Cibuti’nin başkenti neresi, Cibuti nüfusu ve yüz ölçümü ne kadar?  Cibuti
Cibuti nerede? Cibuti’nin başkenti neresi, Cibuti nüfusu ve yüz ölçümü ne kadar? Cibuti Yemen'deki Husiler son dönemde ticari gemilere yönelik saldırıları arttırınca, ABD'nin oluşturduğu koalisyon sabaha karşı Yemen'deki Husileri vurdu. ABD Başkanı Joe Biden, TSİ sabaha karşı yaptığı açıklamada Avustralya, Bahreyn, Kanada ve Hollanda'nın da desteklediği ABD ve Birleşik Krallık'ın Husilere saldırı düzenlediğini açıkladı. Beyaz Saray tarafından yapılan açıklamaya göre Biden, "Bu saldırılar Husilerin Kızıldeniz'deki uluslararası gemiciliğe yönelik saldırılarına doğrudan bir yanıttır" dedi. Biden, Husilerin tarihte ilk kez ticari gemilere gemisavar balistik füze ile saldırdığını da vurguladı. İki ülke arasında gerilim tırmanırken Yemen’in komşu ülkeleri arasında olan Cibuti ile ilgili aramalarda arttı. İddiaya göre Amerika ve İngiltere 'nin Yemen'e yaptığı operasyon için topraklarını kullanma talebini reddetti.
12.01.2024 Gündem
Nilperi Şahinkaya 'Sonunda kavuştuk' diyerek paylaştı!
Nilperi Şahinkaya 'Sonunda kavuştuk' diyerek paylaştı! Diplomat olan babasının Cibuti'de olduğunu söyleyen ünlü oyuncu Nilperi Şahinkaya, Levent Şahinkaya'ya kavuştu. Babasıyla yanak yanağa pozunu sosyal medya hesabından yayınlayan Şahinkaya, "Sonunda kavuştuk" açıklamasında bulundu.
28.02.2023 Magazin
Büyükelçi atamaları 2022! Resmi Gazete yayımlandı!
Büyükelçi atamaları 2022! Resmi Gazete yayımlandı! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla bazı büyükelçilerin merkeze alınması, bazı büyükelçilerin de atanmasına ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte Büyükelçi atamaları...
10.12.2022 Gündem
Resmi Gazete'de yayımlandı, 16 yeni büyükelçi atandı.
Resmi Gazete'de yayımlandı, 16 yeni büyükelçi atandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla büyükelçi atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre 16 Büyükelçi merkeze alınırken, 16 yeni büyükelçi atandı.
10.12.2022 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan net mesaj: Hiçbir provokasyona pabuç bırakmayız
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan net mesaj: Hiçbir provokasyona pabuç bırakmayız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Endonezya'nın Bali adasında 17'nci G20 Liderler Zirvesi kapsamındaki temaslarını tamamladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, zirve kapsamında kritik görüşmeler yaptı. Erdoğan, Endonezya ziyareti sonunda gazetecilerle söyleyişi gerçekleştirdi. İstiklal Caddesi'ndeki terör saldırısıyla ilgili net mesaj veren Erdoğan, 'Biz hiçbir provokasyona Allah’ın izniyle pabuç bırakmayız. Gereği neyse bunun gereğini yaparız ve yapacağız' dedi. Togg için Akşener ve Kılıçdaroğlu'ndan gelen talebi açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, İYİ Parti'ye de 6'lı masa için çağrı yaptı.
17.11.2022 Siyaset
Bahçeli'den Kılıçdaroğlu'na tepki: Birleşik Krallığın sokaklarında kendisini ve partisini rezil etmiştir
Bahçeli'den Kılıçdaroğlu'na tepki: Birleşik Krallığın sokaklarında kendisini ve partisini rezil etmiştir Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli, "Kılıçdaroğlu kayıp 8 saatin hemen ardından Birleşik Krallığın sokaklarında kendisini ve partisini rezil etmiştir." dedi.
8.11.2022 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Putin ile mutabık kaldık' dedi ve duyurdu: Ücretsiz göndereceğiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Putin ile mutabık kaldık' dedi ve duyurdu: Ücretsiz göndereceğiz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen MÜSİAD EXPO'da önemli açıklamalarda bulunarak, "Dünyanın milli gelire göre en fazla insani yardım yapan ülkesi olarak yeni bir adım atıyoruz. Özellikle ifade ettiğim gibi Karadeniz'deki tahıl koridorundan özellikle Afrika'daki ihtiyaç sahiplerinin daha fazla istifade etmesi için anlayış birliğine vardık. Somali, Cibuti, Sudan gibi ülkelere tahıl gemilerinin ulaşmasını temin edeceğiz." dedi.
4.11.2022 Siyaset
Dünya liderlerinden maden faciası için taziye ve acil şifa mesajları
Dünya liderlerinden maden faciası için taziye ve acil şifa mesajları Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Bartında dün akşam meydana gelen maden faciası münasebetiyle Cumhurbaşkanı Erdoğana hitaben Sevgili Kardeşim, Bartın eyaletindeki madende meydana gelen patlamada çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği ve yaralandığı haberi bizleri derinden sarstı ifadelerini kullanarak hayatını kaybedenler için başsağlığı diledi. Öte yandan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a taziye mesajı gönderdi.
15.10.2022 Dünya
Büyükelçiler kararnamesi 2022 atamaları! Dışişleri Bakanlığı büyükelçi atamaları yapıldı (Dışişleri Bakanlığı Büyükelçiler kararnamesi)
Büyükelçiler kararnamesi 2022 atamaları! Dışişleri Bakanlığı büyükelçi atamaları yapıldı (Dışişleri Bakanlığı Büyükelçiler kararnamesi) 2022 yılı büyükelçiler atamaları belli oldu. Tel Aviv'e 4 yıl sonra büyükelçi atanırken, Faruk Kaymakçı AB Daimi Temsilcisi, Sedat Önal BM Daimi Temsilcisi, Levent Gümrükçü NATO Daimi Temsilcisi, Selçuk Ünal Lahey Büyükelçisi, Murat Karagöz Lizbon Büyükelçisi oluyor.
6.10.2022 Gündem
Erdoğan imzaladı! Türkiye'nin İsrail büyükelçisi belli oldu
Erdoğan imzaladı! Türkiye'nin İsrail büyükelçisi belli oldu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayladığı kararnameyle, yeni büyükelçiler belli oldu. Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal BM Daimi Temsilciliği'ne, Dışişleri Bakan Yardımcısı Faruk Kaymakçı ise AB Daimi Temsilciliği'ne getirildi. Buna göre Eski Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Lefkoşa Büyükelçiliği'ne atandı. Ayrıca, Tel Aviv Büyükelçiliği'ne Şakir Özkan Torunlar ve Londra Büyükelçiliği'ne Bakan Çavuşoğlu'nun Özel Müşaviri Büyükelçi Koray Ertaş görevlendirildi.
6.10.2022 Gündem
Hububat ihracatında yüzde 28’lik artış
Hububat ihracatında yüzde 28’lik artış  Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Celal Kadooğlu, “Sektör olarak bu yıl ilk 8 ayda Türkiye genelinde yüzde 30,3’lük bir artış ile ihracatımızı 7,2 milyar dolara ulaştırdık. GAİB Hububat Birliği olarak ihracatımızı ilk 8 ayda yüzde 28’lik artışla 2,2 milyar dolar ihracat gerçekleştirdik. Üyelerimizin özverili çalışmalarıyla hedeflerimizi gerçekleştirmeye el birliğiyle devam ediyoruz” dedi.
19.09.2022 Ekonomi
Hz. Adem ve Hz. Havva nerede yaşadı? Hz. Adem ve Havva dünyada nereye indirildiler?
Hz. Adem ve Hz. Havva nerede yaşadı? Hz. Adem ve Havva dünyada nereye indirildiler? Âdem’in yaratılışı Tevrat ve Kur’ân-ı Kerîm’de anlatılmaktadır. Kur’an, sahih hadisler ve bunlara dayanan diğer güvenilir İslâmî kaynakların Hz. Âdem hakkında verdiği bilgilerden çıkan sonuca göre Âdem topraktan yaratılmıştır. Kur’ân-ı Kerîm’de Havvâ’nın yaratılışından bahsedilmemekte, kocası Âdem ile birlikte cennete yerleştirilmeleri ve sonra oradan çıkarılışları anlatılmaktadır. Peki, Hz. Adem ve Hz. Havva nerede yaşadı? Hz. Adem ve Havva dünyada nereye indirildiler? Kuran-ı Kerim’de Hz. Adem ve Hz. Havva nasıl anlatılır? İşte detaylar…
2.09.2022 Dini Bilgiler
Maymun çiçeği virüsü 92 ülkede görüldü: Dünya genelindeki vaka sayısı 35 bini aştı
Maymun çiçeği virüsü 92 ülkede görüldü: Dünya genelindeki vaka sayısı 35 bini aştı Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus yaptığı açıklamada, maymun çiçeği virüsünün 92 ülkede görüldüğü ve dünya genelindeki vaka sayısının 35 bini aştığını belirterek, 12 kişinin virüs nedeniyle hayatını kaybettiğini aktardı.
17.08.2022 Gündem
Üçüncü ülkeler listesi! Üçüncü ülke vatandaşı nedir, Türkiye 3. ülke vatandaşı mı?
Üçüncü ülkeler listesi! Üçüncü ülke vatandaşı nedir, Türkiye 3. ülke vatandaşı mı? “Üçüncü ülke vatandaşı nedir? ve “Türkiye 3. ülke vatandaşı mı?” sorularına yanıt aranıyor. Rusya, üçüncü ülkelere beyaz şeker ve şeker kamışı ihracatını, Avrasya Ekonomik Birliğine (AEB) de tahıl ihracatını geçici olarak yasakladı.
15.03.2022 Dünya
C harfi ile şehir isimleri - C ile başlayan şehirler...
C harfi ile şehir isimleri - C ile başlayan şehirler... Dünya üzerinde pek çok ülke ve şehir bulunmaktadır. Bunlardan bazıları ise C harfi ile başlamaktadır. Son yıllarda C harfi ile başlayan şehirler sıklıkla araştırılmaktadır. Türkiye'de C harfi ile başlayan bir şehir bulunmamaktadır. Fakat Dünyada C ile başlayan pek çok şehir bulmak mümkündür.
16.02.2022 Gündem
Fenerbahçe derbisi öncesi Feghouli sevinci!
Fenerbahçe derbisi öncesi Feghouli sevinci! Hem Galatasaray'da hem de milli takımda gösterdiği performansla kalitesini sahaya yansıtan Feghouli'nin Fenerbahçe derbisinde de görev alacağı düşünülüyor.
15.11.2021 Galatasaray
Afrika Seyahatlerim konusu nedir, Emine Erdoğan'ın kitabı ne zaman satışa çıkacak?
Afrika Seyahatlerim konusu nedir, Emine Erdoğan'ın kitabı ne zaman satışa çıkacak? Emine Erdoğan, Afrika'ya gerçekleştirdiği seyahatlerdeki izlenim ve hatıralarını kaleme aldığı "Afrika Seyahatlerim" adlı ilk kitabının tanıtımını New York’taki Türk Evi'nde yaptı. Emine Erdoğan'ın kaleme aldığı 'Afrika Seyahatlerim' adlı kitabın konusu, piyasaya çıkış tarihi ve ücreti gibi detaylar merak ediliyor. Peki Afrika Seyahatlerim konusu nedir, kitap ne zaman satışa çıkacak? Afrika Seyahatlerim kitabının fiyatı ne kadar?
21.09.2021 Gündem
İzmir'de 48 kaçak göçmen yakalandı
İzmir'de 48 kaçak göçmen yakalandı İzmir'in Urla ve Seferihisar ilçelerinde, jandarma ekiplerince yapılan operasyonlarda, 48 kaçak göçmen yakalandı.
11.08.2021 Gündem
Güneydoğu Anadolu'da üretildi dünyaya satıldı! Türkiye'ye 6 ayda 1.2 milyar dolar para geldi...
Güneydoğu Anadolu'da üretildi dünyaya satıldı! Türkiye'ye 6 ayda 1.2 milyar dolar para geldi... Güneydoğu Anadolu Bölgesi, yılın ilk yarısında 1 milyar 214 milyon 635 bin dolarlık ihracata imza attı. Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri Sektör Kurulu Başkanı Mahsum Altunkaya, Türkiye'nin makarna ihracatının yüzde 73'ünün Gaziantep'ten yapıldığını söyledi.
23.07.2021 Ekonomi
Cibuti'de denize atılan 80 göçmenden en az 20'si hayatını kaybetti
Cibuti'de denize atılan 80 göçmenden en az 20'si hayatını kaybetti Cibuti'de insan kaçakçıları tarafından denize atılan 80 göçmenden en az 20'si hayatını kaybetti.
3.03.2021 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Cibuti ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki cibuti haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.