Cenaze Ödeneği

Cenaze Ödeneği

Son dakika cenaze ödeneği haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan cenaze ödeneği ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını cenaze ödeneği haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Cenaze Ödeneği

haberleri sayfasında son dakika yaşanan cenaze ödeneği gelişmeleri de dahil olmak üzere 76 cenaze ödeneği haberi bulunmuştur. Tüm cenaze ödeneği haberleri aşağıda listelenmiştir.
Depremzede işçi ve işverenleri ilgilendiriyor! Gelir testi belirleyecek
Depremzede işçi ve işverenleri ilgilendiriyor! Gelir testi belirleyecek Kahramanmaraş merkezli asrın felaketi sonrası tüm Türkiye yardım ve destek için harekete geçti. Bir yandan yaralar sarılırken, hükümet destek paketlerini art arda açıkladı. Şimdi ise depremden etkilenen vatandaşların hangi haklara sahip olduğu merak ediliyor. Bazı durumlarda çift maaş hakkı dahi ortaya çıktığı belirtiliyor. Uzmanlar depremzedelerin haklarını kalem kalem açıkladı.
16.02.2023 Çalışma Hayatı
SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandıklılar yararlanıyor! SGK ödüyor, 4 bin 473.46 TL...
SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandıklılar yararlanıyor! SGK ödüyor, 4 bin 473.46 TL... Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından ödeniyor. SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı mensupları yararlanıyor. Tek sefere mahsus 4 bin 473 lira ödeme yapılıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan verilen evlenme, cenaze ve emzirme ödenekleri çalışanların statülerine göre değişiyor. Kamu çalışanlarında ise 2008 öncesi ve sonrası ayrımı uygulanıyor. Ölüm halinde yapılan ödemeler arasında fark üç kata kadar ulaşıyor. Emekli Sandığı’na tabi mevcut emekli memurlar ile gelecekte emekli olacak kişilerin vefatı halinde de yakınlarına 4 bin 473.46 TL ölüm yardımı yapılıyor.
28.09.2022 Çalışma Hayatı
Birçok ödeme yapılıyor! SSK ve Bağ-Kur'lular faydalanıyor, süre sınırı bulunuyor, borç varsa...
Birçok ödeme yapılıyor! SSK ve Bağ-Kur'lular faydalanıyor, süre sınırı bulunuyor, borç varsa... Ödemeler Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yapılıyor. Çoğu kişi bilmiyor ama onlar da ödeneklerden yararlanabiliyor. Milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiriyor. İş yerinde bulunduğu sırada ve yürütmekte oldukları işleri nedeniyle maruz kalınan kazalar iş kazası sayılıyor. İş kazası ile ilgili önemli detaylar bulunuyor. En önemlisi ise uzun yıllardır bu sigorta kolu SSK tarafından işçiler için güvence sağladı ve iş kazası denince akla da ilk işçiler geldi. Ancak yapılan yardımlardan artık Bağ-Kur’lular da faydalanabiliyor. İş kazası hallerinde SGK birçok ödeme yapıyor. Ancak süre ve borçlu olmama şartı da bulunuyor. İş kazası ile ilgili tüm bilgiler...
SGK maaş bağlıyor, asgari ücretten az geliri olanlar yararlanıyor, 5 yıl detayı...
SGK maaş bağlıyor, asgari ücretten az geliri olanlar yararlanıyor, 5 yıl detayı... Sosyal Güvenlik Kurumu maaş ödemesi yapıyor. Başvuranlar yararlanıyor. Aylık olarak ödeme yapılabilmesi için kişinin gelirinin 4.250 TL’den daha az olması ve bunu kanıtlayabilmesi gerekiyor. SGK belirli süre çalışan ve yaş şartını da tamamlayarak emekliliğe hak kazananlara emekli aylığı bağlıyor. Ancak bazı durumlarda emekli olmak mümkün olmuyor. Sigortalının ölümü halinde yakınlarının mağduriyet yaşamaması için SGK tarafından maaş bağlanıyor. Daha çok eşe ve çocuklara bağlanan ölüm maaşı bilinse de aslında ölen sigortalının annesine ve babasına da maaş bağlanıyor. Belirli koşulların sağlanması durumunda bu kişilere her ay ödeme yapılıyor.
25.05.2022 Çalışma Hayatı
SGK ödüyor! 4/1-(a),  4/1-(b),  4/1-(c) kapsamında çalışanları kapsıyor! Ek ödeme ve...
SGK ödüyor! 4/1-(a), 4/1-(b), 4/1-(c) kapsamında çalışanları kapsıyor! Ek ödeme ve... SGK tarafından ödeniyor. Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor. 4/1-(a), 4/1-(b), 4/1-(c) kapsamında çalışanlar için geçerli. Maaş ve ek ödemeler için Sosyal Güvenlik Kurumu'nca milyonlarca lira ayrılıyor. Evlenme ödeneğinden cenaze parasına birçok kalemde çalışanların ihtiyaç duydukları dönemde destek sağlanıyor. Ayrıca 14 milyon emekli sayısı ile Türkiye 100’den fazla ülkenin nüfusunu geride bırakıyor. Tüm bunlar Sosyal Güvenlik Kurumu'nda aktif/ pasif dengesinin bozulmasına neden oluyor. Bir sosyal güvenlik sisteminin mali bakımdan ayakta durabilmesi için aktif/pasif sigortalı oranının asgari 4 olması gerekiyor. Ancak Türkiye'de bu rakam henüz 2'ye ulaşamadı. SGK'nın aktüeryal yapısının alınacak tedbirlerle aktif-pasif oranının artırılması büyük önem taşıyor. Peki bunun için ne gibi önlemler alınmalı? İşte kalem kalem SGK tarafından çalışanlara ve emeklilere yapılan ödemeler ve SGK'nın aktüeryal dengesinin sağlanması için yapılması gerekenler...
23.05.2022 Çalışma Hayatı
Çifte maaş imkanı! 1 gün çalışmak bile yetiyor, SGK'ya üç iş günü içerisinde bildirilmesi gerekiyor
Çifte maaş imkanı! 1 gün çalışmak bile yetiyor, SGK'ya üç iş günü içerisinde bildirilmesi gerekiyor Çalışan herkesi çok yakından ilgilendiriyor. Çift aylık alma imkanı doğuyor. Bu haktan yararlanırken sadece 1 günlük sigorta priminin ödenmiş olması yeterli oluyor. Kazalar, sakatlıklar erken emeklilik hakkı doğuruyor. Çalışan, hem sürekli iş göremezlik geliri hem de malullük aylığı alabilir. Ölümlü kazada hak sahibine aylıkta, 1 gün bile çalışmak yeterli.
SGK'ya başvuranın hesabına yatıyor! Son dakika aylık ve maaş açıklaması!
SGK'ya başvuranın hesabına yatıyor! Son dakika aylık ve maaş açıklaması! SGK'dan gelir ve aylıklarla ilgili son dakika açıklaması geldi. 5 yıl içinde başvurmayanın hakkı yanıyor. Başvurmayana gelir ve aylık bağlanmıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan (SGK) iş kazası, meslek hastalığı, vazife malullüğü ve ölüm hallerinde bağlanması gereken gelir ve aylıkların yazılı olarak talep edilmesi gerekir. SGK, yazılı talep olmadıkça kendiliğinden gelir veya aylık bağlamaz. Bu tür gelir ve aylıkların, hakkın kazanıldığı tarihten itibaren beş yıl içinde istenmeyen kısmı zamanaşımına uğrar. Son beş yıllık dönemin aylık ve geliri topluca alınabilir ancak daha eski döneme ait haklar kaybolur. Ölen sigortalıların hak sahiplerine cenaze ödeneği verilir ama beş yıl içinde talep edilmediği takdirde hak düşer. Benzer şekilde, yetim aylığı almakta olan kız çocuklarına evlenmeleri halinde, aylık veya gelirinin 24 katı tutarı kadar evlenme ödeneği (halk arasında çeyiz parası olarak da adlandırılır) ödenir. Evlenme ödeneğinin beş yıl içinde talep edilmemesi halinde hak düşer.
8.04.2022 Çalışma Hayatı
15 bin lira ödeniyor! Karşılıksız 5 yıl sınırı var...
15 bin lira ödeniyor! Karşılıksız 5 yıl sınırı var... SSK'lı Bağkur'lı memur, dul, yetim herkesi için için geçerli. Milyonlarca kişiyi çok yakından ilgilendiriyor. En az 15 bin lira ödeniyor.5 yıl sınırı var, bu sürede başvurmayan hakkını kaybediyor. Ölüm aylığı alan kız çocukları evlenmeleri durumunda yetim aylığı kesiliyor. Evlilik nedeniyle yetim aylıkları kesilecek olan kız çocuklarına devlet tarafından çeyiz parası ödeniyor. SSK veya Bağkur’dan vefat eden eşinden dolayı aylık almakta olan dul eşin, yeniden evlenmesi halinde kendisine çeyiz parası ödenmiyor, kişinin kız çocuğunun evlenmesi durumunda çeyiz parası var. Fakat dul memur eşin evlenmesi halinde, kendisine de 12 aylık çeyiz yardımı veriliyor. Ayrıca anne oğlundan veya kızından dolayı Emekli Sandığı’ndan yetim aylığı alıyorsa, evlenmesi halinde yine maaşının 12 katı kadar çeyiz yardımı sağlanıyor.
19.02.2022 Çalışan Hakları
SGK'dan son dakika açıklaması! Paralar hesaba yatıyor! E-devlet üzerinden yapılıyor PTT'ye gitmeye gerek kalmıyor
SGK'dan son dakika açıklaması! Paralar hesaba yatıyor! E-devlet üzerinden yapılıyor PTT'ye gitmeye gerek kalmıyor SGK'dan son dakika açıklaması geldi. Paralar artık hesaba yatacak. e-Devlet üzerinden yapılıyor. PTT'ye gitmeye gerek kalmıyor. Rapor ücretleriyle ilgili flaş gelişme. Çalışanlara, doğum, iş kazası, meslek hastalığı ve hastalık durumlarında geçici iş göremezlik raporu veriliyor. Rapor, işverenin SGK’ya bildiriliyor ve rapor kullanan çalışanın maaşından kesilen tutar geri alınabiliyor. Yeni yıl ile birlikte SGK, tüm çalışanları ilgilendiren bir genelge yayımladı. Genelge ile emzirme ve cenaze ödeneği, doğum ve askerlik borçlanması primleri, rapor parası ve yurt dışı borçlanma primlerinin 2022 yılında ne kadar olacağı açıkladı. Öte yandın SGK tarafından yeni duyurulan uygulama ile IBAN numarasını E-Devlet üzerinden veya ALO170'i arayarak tanımlatan vatandaşların rapor ücretleri hesabına yatıyor. Peki, 2022 rapor parası ne kadar oldu? Rapor parası nasıl alınır? e-Devlet rapor parası sorgulama nasıl yapılır? İşte rapor parası ile ilgili merak edilenler...
14.02.2022 Çalışan Hakları
Zam geldi 1250 liraya yükseldi! SGK, SSK, Bağkur’lu, emekli, milyonları ilgilendiriyor…
Zam geldi 1250 liraya yükseldi! SGK, SSK, Bağkur’lu, emekli, milyonları ilgilendiriyor… Emekli, işçi, memur, milyonları ilgilendiriyor. SGK’ya emeklilik için başvuruda bulundu hayatının şokunu yaşadı. O ödemeye zam geldi ve 1250 liraya yükseldi. Şartları belli oldu. Geçtiğimiz ay 12 günlük rapor ödemem vardı. İnternet üzerinden hesapladığımda daha fazla çıkıyor, ancak eksik ücret yatırılmış buna itiraz edebilir miyim? Kendi firmamda kesintisiz 20 yıldır sigortalıyım. Emeklilik için müracaat ettim, SGK bana tüm hizmetleriniz Bağkur’a aktarıldı, Bağkur kapsamında da emekli olamıyorsunuz dedi. Bu durumda benim ne yapmam gerekir? 2022 yılında sigortalılar için ödenen cenaze ödeneği arttırıldı mı acaba? Eşim emeklilik için askerlik borçlanması başvurusunda bulundu. Ancak covid dolayısıyla aylığı bağlanamadan vefat etti. Ben kendisinin ödemiş olduğu borçlanma tutarlarını iade alabilir miyim? gibi çok sayıda soruya İş ve Sosyal Güvenlik Uzmanı yazarımız Mert Nayır yanıt verdi…
14.02.2022 Uzmana Sor
SGK tarafından belirleniyor! Talep olmadan ödenmiyor, süre sınırı var, tek sefere mahsus 4.473,62 TL ...
SGK tarafından belirleniyor! Talep olmadan ödenmiyor, süre sınırı var, tek sefere mahsus 4.473,62 TL ... Tek sefere mahsus 4.473,62 TL olarak ödeniyor. Müracaat etmeyen alamıyor. Başvuru için süre sınırı var. Memur ve işçi için farklı ödeme miktarı söz konusu. Memurlar için 4.473,62 TL ödeme yapılıyor. SGK'lı olanlar için bu tutar 2022'de 1.250 TL olarak belirlendi. Emekliler için ise durum biraz farklı. Ödeme 5434 sayılı Kanun’un ek 4’üncü maddesi gereğince emeklinin bir aylık maaşı kadar yapılıyor. Bu tutar her emekli için farklı bir rakama tekabül ediyor. Ölüm ve cenaze yardımı alabilmek için ölen kişi adına 360 günlük sigorta primi (Bağkur, SSK) yaptırılması yeterli. Ölümün gerçekleştiği tarihte kişinin sigortalı olası gerekmiyor. Bu ödemede 5 yıllık zamanaşımı bulunuyor. Ödenek 1 Ocak itibarıyla 1.250 lira olarak uygulanıyor. Aynı şekilde memurlar için de 1.250 liralık cenaze ödeneği uygulanıyor. Memurlar için ayrıca en az (son açıklanan maaş katsayısına göre) 4.473,62 liralık ölüm yardımı veriliyor.
16.01.2022 Çalışan Hakları
2022 rapor parası ne kadar oldu? Rapor parası nasıl alınır? e-Devlet rapor parası sorgulama!
2022 rapor parası ne kadar oldu? Rapor parası nasıl alınır? e-Devlet rapor parası sorgulama! Çalışanlara, doğum, iş kazası, meslek hastalığı ve hastalık durumlarında geçici iş göremezlik raporu veriliyor. Rapor, işverenin SGK’ya bildiriliyor ve rapor kullanan çalışanın maaşından kesilen tutar geri alınabiliyor. Yeni yıl ile birlikte SGK, tüm çalışanları ilgilendiren bir genelge yayımladı. Genelge ile emzirme ve cenaze ödeneği, doğum ve askerlik borçlanması primleri, rapor parası ve yurt dışı borçlanma primlerinin 2022 yılında ne kadar olacağı açıkladı. Peki, 2022 rapor parası ne kadar oldu? Rapor parası nasıl alınır? e-Devlet rapor parası sorgulama nasıl yapılır? İşte rapor parası ile ilgili merak edilenler...
11.01.2022 Çalışan Hakları
Ücretlere zam geldi! 2022 yılı tarifesi belli oldu! Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor
Ücretlere zam geldi! 2022 yılı tarifesi belli oldu! Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor Milyonlarca çalışanı ilgilendiren son dakika açıklaması! Ücretlere zam geldi. Yeni tarife belli oldu. Yurtdışında çalışmaya götürülen işçiler için ise aylık kazanç üst sınırı 15 bin 12 liraya çıkacak. Sosyal güvenlik sözleşmesi olmayan ülkelerde iş üstlenen işverenlerce yurtdışındaki işyerlerinde çalıştırılmak üzere götürülen Türk işçiler için günlük kazanç alt sınırı 166.80 TL, aylık kazanç alt sınırı 5.004 TL, günlük kazanç üst sınırı ise 500.4 TL olarak uygulanacak. İş kazası, meslek hastalığı, hastalık veya doğum nedeniyle istirahatli olanlara raporlu oldukları süre için geçici iş göremezlik ödeneği veriliyor. Halk arasında rapor parası olarak da adlandırılan geçici iş göremezlik ödeneği, yatarak tedavilerde prime esas kazancın yarısı, ayakta tedavilerde ise 3’te 2’si oranında bağlanıyor. 2021 yılında günlük en düşük prime esas kazanç tutarı 119.25 TL olduğu için, en düşük rapor parası ayakta tedavilerde 79.50 TL, yatarak tedavilerde ise 59.60 TL oldu. Öte yandan cenaze ödeneği, en az 360 gün prim bildirilmiş olup da ölen sigortalıların hak sahiplerine de veriliyor. 2021 yılında 918 TL olan cenaze ödeneği, 2022 yılında 1250 TL’ye çıkartıldı.
11.01.2022 Çalışan Hakları
Zam geldi! 7.500 TL oldu, ödemeler 2 yıl sürüyor, paralar TC kimlik numarası ile PTT'den alınıyor
Zam geldi! 7.500 TL oldu, ödemeler 2 yıl sürüyor, paralar TC kimlik numarası ile PTT'den alınıyor Ocak 2022 itibarı ile zamlı olarak ödenmeye başlıyor. Birçok kişi bu destekten yararlanıyor. Ödemeler 2 yıl sürüyor: Toplam ödeme miktarı 22 bin lirayı buluyor. Başvurular internet aracılığı ile yapılıyor. Hükümet, bu yıl da doğum yapan çalışan kadınlara süt ve emzirme parası, doğum, kreş yardımı, yarım gün çalışma desteği vermeye devam edecek. Emzirme ödeneği bu yıl için 316 liraya çıkarken iki yıl süresince verilecek tutar 7500 liraya ulaşacak. Bir çocuklu asgari ücretli bir anneye ödenen doğum (rapor) parası 12 bin 450 lira olacak. Doğum, kreş yardımıyla birlikte çalışan annelerin bu yıl alacağı destek tutarı 22 bin lirayı geçecek.
11.01.2022 Çalışan Hakları
SGK'dan yeni genelge! Tüm ödemeler değişti, rapor ücreti, yemek parası, aile yardımı, cenaze ödeneği, GSS ve...
SGK'dan yeni genelge! Tüm ödemeler değişti, rapor ücreti, yemek parası, aile yardımı, cenaze ödeneği, GSS ve... SGK flaş kararı duyurdu. Sosyal Güvenlik Kurumu yeni genelge yayımladı. Tek tek açıklandı. Çalışan herkesi çok yakından ilgilendiriyor. Tüm ödemeler değişti. 2022 ile birlikte çalışanlara ödenen ücretler arttı. Rapor parasından aile yardımına, cenaze ödeneğinden yemek parasına kadar pek çok kalemde ücret artışı oldu. Öte yandan GSS prim borcu, Askerlik ve doğum borçlanmasında da yeni rakamlar belirlendi. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), 2022 yılında verilecek emzirme ve cenaze ödenekleri ile prim kesintisinden muaf tutulacak yemek ve aile yardımı tutarlarını belirledi. Brüt asgari ücretin yüzde 40 oranında artırılması nedeniyle geçici iş göremezlik ödeneği alt sınırın altında kalanların ödenekleri 1 Ocak’tan itibaren artırılacak. 2022'de Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından ödenen cenaze yardımı1.250 liraya yükseldi. En düşük rapor parası ise ayakta tedavilerde 79.50 TL oldu. İşte SGK'nın yeni genelgesi ile belirlenen yeni ücretlerin detayları...
10.01.2022 Çalışma Hayatı
SGK'ya başvurana 24 aylık maaş peşin olarak ödeniyor! Süre sınırı var, 36 bin ve....
SGK'ya başvurana 24 aylık maaş peşin olarak ödeniyor! Süre sınırı var, 36 bin ve.... Sosyal Güvenlik Kurumu'na başvuru şartı bulunuyor. 2 yıllık maaş tek seferde banka hesaplarına yatırılıyor. Süre sınırı bulunuyor. 5 yıl içerisinde müracaat etmeyenler hakkını kaybediyor. SGK ve Bağ-Kur için 24 aylık maaş ödemesi yapılıyor. Aylık 1.500 TL alan bir kişiye tek seferde 36 bin liralık ödeme yapılıyor. Devlet tarafından kız çocuklarına anne ve babasının ölümü nedeni ile sağlanan destek evlenene kadar sürüyor. Evlilik sürecinde ise çeyiz desteği veriliyor. Anne ya da babası SGK ve Bağ-Kur'dan emekli olanlar iki yıllık yetim aylığı tutarını çeyiz desteği olarak alıyor. Ancak memurlar için durum farklı. İlk kez 1 Ekim 2008 öncesinde memur olmuş anne ya da babadan ölüm aylığı alan kız çocuğuna 12 aylık ölüm aylığı tutarında evlenme ödeneği ödeniyor. Yani 1.500 TL'lik ölüm aylığı alan kız çocuğuna 18 bin TL evlenme ödeneği ödeniyor. Bu farklılığın nedeni 5434 sayılı kanunda evlenme ödeneğinin tutarının 12 ay olarak belirlenmesi. Öte yandan yerim aylığı alırken evlenen ve sonrasında boşanan kişilere yeniden yetim aylığı bağlanıyor. Buradaki dikkat çeken detay ise çeyiz parası alınan sürenin tamamlanmış olması. Yani SSK ve Bağ-Kur'dan yetim aylığı alanlar evlilik tarihi itibarı ile iki yıl sonrasında tekrar yetim aylığı alabiliyorlar.
2.01.2022 Çalışma Hayatı
Kimler evlilik ikramiyesi alabilir? Evlilik ikramiyesi almak için şartlar ne?
Kimler evlilik ikramiyesi alabilir? Evlilik ikramiyesi almak için şartlar ne? Sosyal Güvenlik Kurumu, anne ve babasından dolayı aylık alanlara bir defaya mahsus verilen evlilik ikramiyesi veriyor. Hak sahiplerine rahat nefes aldıran uygulama evlenen binlerce gencin giderini karşılamaya yardımcı oluyor. Peki, Evlilik ikramiyesi nasıl alınır? Kimler evlilik ikramiyesi alabilir? Evlilik ikramiyesi almak için şartlar ne? İşte detaylar...
14.11.2021 Emekli
Evde iş kazası geçirenlere sağlanan haklar nelerdir?
Evde iş kazası geçirenlere sağlanan haklar nelerdir? Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında birçok şirketin evde çalışmaya geçmesiyle evde iş kazası konusu gündeme geldi. Uzaktan çalışanların yaşadığı kazaların hangilerinin iş kazası olduğu merak ediliyor ve sosyal güvenlik açısından sağlanan haklar araştırılıyor. Habertürk’ten Ahmet Kıvanç, tam kapanma döneminde evden çalışan kişi sayısının arttığı şu günlerde merak edilenleri detaylandırdı.
SGK ödüyor! Üç kat fark var, 3 bin 150 lira...
SGK ödüyor! Üç kat fark var, 3 bin 150 lira... Milyonlarca kişiyi çok yakından ilgilendiriyor. Ödemeyi Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) yapıyor memur ve memur emeklilerini kapsıyor. Ödenen ücretler arasında üç kat fark var. Eski memur emeklisinin vefat etmesinde ödenen ölüm yardımı tutarı ile yeni memur olarak ifade edilen 5510'a tabi memur emeklisinin ölümünde ödenen ölüm yardımı aynı değil. Birisi 3 bin 150 lira diğeri ise 918 lira. İşte sebebi...
25.04.2021 Ekonomi
Yaşlılık maaşı alan kişi ölürse cenaze yardımı alır mı?
Yaşlılık maaşı alan kişi ölürse cenaze yardımı alır mı? Cenaze ödeneği, Kurum Yönetim Kurulunca belirlenip Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı tarafından onaylanan tarife üzerinden ölen sigortalının ailesine bir defa yapılan yardımdır. Peki, yaşlılık maaşı alan kişi ölürse cenaze yardımı alır mı?
SGK resmen duyurdu! Ücretler yükseldi hesaplara yatacak...
SGK resmen duyurdu! Ücretler yükseldi hesaplara yatacak... SGK genelge yayımladı ve resmen duyurdu. Ücretler yükseldi. Hesaplara artık 232 lira olarak yatırılacak. Yüz binlerce kişiyi yakından ilgilendiriyor. Bu ödemelerin hepsi enflasyon oranında arttı. Aynı zamanda ödenecek sigorta primleri de belirlendi. Cenaze ödeneğinin tutarı bu yıl 801 TL’den 918 TL’ye yükseldi. Geçen yıl 202 TL olan emzirme ödeneği ise bu yıl 232 TL olarak hesaplara yatacak. Öte yandan GSS primi ödemek zorunda olanlar yeni belirlenen ücretler üzerinden prim ödemesi yapacak. Tek tek açıklandı. İşte tüm bilgiler...
11.01.2021 Ekonomi
SGK ödüyor, 5 yıl içinde geri alabilirsiniz! 7 bin 325 lira ve...
SGK ödüyor, 5 yıl içinde geri alabilirsiniz! 7 bin 325 lira ve... Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), her yıl milyonlarca kişiye ödüyor. Birçok kişi bilmiyor. 7 bin 325 liraya kadar çıkıyor. Ödemelerde sınır 5 yıl. SGK tarafından rapor paraları, emzirme yardımları, cenaze, tıbbi malzeme, ilaç ve ve yolluk gibi birçok başlık altında ödeme yapılıyor. Bunların arasında en fazla payı ise iş göremezlik raporları ile cenaze yardımları alıyor. Bu karşılıksız ödemelerden çoğu kişi haberdar değil ve almayı unutuyorlar...
17.11.2020 Çalışan Hakları
SGK'dan parasını almayı unutanlar dikkat! Zaman aşımı süresi...
SGK'dan parasını almayı unutanlar dikkat! Zaman aşımı süresi... Yapılan uyarılar ve bilgilendirmeye rağmen pek çok kişi SGK’nın yaptığı ödemeleri almıyor ya da alacağını unutuyor. Ancak bu hakları almak için geç değil. Ancak almak için de geç kalmamak gerekiyor. Para zamanında çekilmeyince hak yanıyor. Çünkü, Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan (SGK) yapılan ödemelerde zaman aşımı süresi uygulanıyor. Belirtilen süre içinde alınmayan aylık ve gelirler talepte bulunulan tarihten itibaren beş yıl öncesine kadar alınabiliyor. SGK tarafından verilen çeyiz yardımı, cenaze ödeneği gibi ödemelerin beş yıl içinde alınmaması halinde ise hak kayboluyor. İşte sosyal güvenlikte zaman aşımı ve hak düşürücü sürelere ilişkin detaylar...
8.09.2020 Ekonomi
Tüm çalışanları yakından ilgilendiriyor! SGK tamamını ödüyor...
Tüm çalışanları yakından ilgilendiriyor! SGK tamamını ödüyor... Çalışan herkesi çok yakından ilgilendiriyor. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK )tamamını ödüyor. SGK, iş kazalarının ardından hem sigortalıya hem de bakmakla yükümlü bulunduğu kişilere yardımda bulunuyor. İşçi, iş göremezlik ödeneği ve gelirinden yararlanırken hayatını kaybetmesi durumunda kız çocuklarına çeyiz parası veriliyor.
17.07.2020 Ekonomi
İşyeri dışında kaza geçirilirse, bu iş kazası sayılır mı? İşçi, tazminat alır mı?
İşyeri dışında kaza geçirilirse, bu iş kazası sayılır mı? İşçi, tazminat alır mı? Kişinin çalışma hayatında 5510 sayılı Kanunda sayılan hallerden birinde meydana gelen ve sigortalıyı bedenen veya ruhen engelli hale getiren olayları tanımlamak için kullanılan iş kazası, işçinin en merak ettiği konuların başında geliyor. Peki, İş için başka bir şehre giden ve burada kaza geçiren işçinin kazası iş kazası sayılır mı? İşçi tazminat alır mı?
29.06.2020 Çalışan Hakları

Benzer Haber Etiketleri

Cenaze Ödeneği ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki cenaze ödeneği haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.