Cenaze Yardımı

Cenaze Yardımı

Son dakika cenaze yardımı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan cenaze yardımı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını cenaze yardımı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Cenaze Yardımı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan cenaze yardımı gelişmeleri de dahil olmak üzere 172 cenaze yardımı haberi bulunmuştur. Tüm cenaze yardımı haberleri aşağıda listelenmiştir.
SGK 2023'te ödemeye başladı! SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandıklılar yararlanıyor, tek seferde 8.240 TL
SGK 2023'te ödemeye başladı! SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandıklılar yararlanıyor, tek seferde 8.240 TL Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından 2023 yılında ödeniyor. SSK, Bağkur ve Emekli Sandıklılar yararlanıyor. Tek seferde 8.240 TL ödeme yapılıyor. Çalışanların statüsüne göre değişen ödemeler evlenme, cenaze ve emzirme ödeneğini kapsıyor. Ölüm halinde yapılan ödeme farkı 3 kata kadar çıkıyor. Emekli Sandığına mensup emekli memurlar ve emekli olacak kişilerin ölümü halinde yakınlarına 8.240 TL ödeme yapılıyor.
3.03.2023 Emekli
SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandıklılar yararlanıyor! SGK ödüyor, 4 bin 473.46 TL...
SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandıklılar yararlanıyor! SGK ödüyor, 4 bin 473.46 TL... Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından ödeniyor. SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı mensupları yararlanıyor. Tek sefere mahsus 4 bin 473 lira ödeme yapılıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan verilen evlenme, cenaze ve emzirme ödenekleri çalışanların statülerine göre değişiyor. Kamu çalışanlarında ise 2008 öncesi ve sonrası ayrımı uygulanıyor. Ölüm halinde yapılan ödemeler arasında fark üç kata kadar ulaşıyor. Emekli Sandığı’na tabi mevcut emekli memurlar ile gelecekte emekli olacak kişilerin vefatı halinde de yakınlarına 4 bin 473.46 TL ölüm yardımı yapılıyor.
28.09.2022 Çalışma Hayatı
SGK ödüyor! 4/1-(a),  4/1-(b),  4/1-(c) kapsamında çalışanları kapsıyor! Ek ödeme ve...
SGK ödüyor! 4/1-(a), 4/1-(b), 4/1-(c) kapsamında çalışanları kapsıyor! Ek ödeme ve... SGK tarafından ödeniyor. Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor. 4/1-(a), 4/1-(b), 4/1-(c) kapsamında çalışanlar için geçerli. Maaş ve ek ödemeler için Sosyal Güvenlik Kurumu'nca milyonlarca lira ayrılıyor. Evlenme ödeneğinden cenaze parasına birçok kalemde çalışanların ihtiyaç duydukları dönemde destek sağlanıyor. Ayrıca 14 milyon emekli sayısı ile Türkiye 100’den fazla ülkenin nüfusunu geride bırakıyor. Tüm bunlar Sosyal Güvenlik Kurumu'nda aktif/ pasif dengesinin bozulmasına neden oluyor. Bir sosyal güvenlik sisteminin mali bakımdan ayakta durabilmesi için aktif/pasif sigortalı oranının asgari 4 olması gerekiyor. Ancak Türkiye'de bu rakam henüz 2'ye ulaşamadı. SGK'nın aktüeryal yapısının alınacak tedbirlerle aktif-pasif oranının artırılması büyük önem taşıyor. Peki bunun için ne gibi önlemler alınmalı? İşte kalem kalem SGK tarafından çalışanlara ve emeklilere yapılan ödemeler ve SGK'nın aktüeryal dengesinin sağlanması için yapılması gerekenler...
23.05.2022 Çalışma Hayatı
İLKSAN üyelerine yapılan sosyal yardım ödemeleri yüzde 37 artırıldı
İLKSAN üyelerine yapılan sosyal yardım ödemeleri yüzde 37 artırıldı Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) İlkokul Öğretmenleri Sağlık ve Sosyal Yardım Sandığınca (İLKSAN), eğitim çalışanlarına düzenli olarak yapılan sosyal yardım ödemelerinin 2022 yılında ortalama yüzde 37 oranında artırıldığı belirtildi.
22.01.2022 Eğitim
SGK tarafından belirleniyor! Talep olmadan ödenmiyor, süre sınırı var, tek sefere mahsus 4.473,62 TL ...
SGK tarafından belirleniyor! Talep olmadan ödenmiyor, süre sınırı var, tek sefere mahsus 4.473,62 TL ... Tek sefere mahsus 4.473,62 TL olarak ödeniyor. Müracaat etmeyen alamıyor. Başvuru için süre sınırı var. Memur ve işçi için farklı ödeme miktarı söz konusu. Memurlar için 4.473,62 TL ödeme yapılıyor. SGK'lı olanlar için bu tutar 2022'de 1.250 TL olarak belirlendi. Emekliler için ise durum biraz farklı. Ödeme 5434 sayılı Kanun’un ek 4’üncü maddesi gereğince emeklinin bir aylık maaşı kadar yapılıyor. Bu tutar her emekli için farklı bir rakama tekabül ediyor. Ölüm ve cenaze yardımı alabilmek için ölen kişi adına 360 günlük sigorta primi (Bağkur, SSK) yaptırılması yeterli. Ölümün gerçekleştiği tarihte kişinin sigortalı olası gerekmiyor. Bu ödemede 5 yıllık zamanaşımı bulunuyor. Ödenek 1 Ocak itibarıyla 1.250 lira olarak uygulanıyor. Aynı şekilde memurlar için de 1.250 liralık cenaze ödeneği uygulanıyor. Memurlar için ayrıca en az (son açıklanan maaş katsayısına göre) 4.473,62 liralık ölüm yardımı veriliyor.
16.01.2022 Çalışan Hakları
SGK'dan yeni genelge! Tüm ödemeler değişti, rapor ücreti, yemek parası, aile yardımı, cenaze ödeneği, GSS ve...
SGK'dan yeni genelge! Tüm ödemeler değişti, rapor ücreti, yemek parası, aile yardımı, cenaze ödeneği, GSS ve... SGK flaş kararı duyurdu. Sosyal Güvenlik Kurumu yeni genelge yayımladı. Tek tek açıklandı. Çalışan herkesi çok yakından ilgilendiriyor. Tüm ödemeler değişti. 2022 ile birlikte çalışanlara ödenen ücretler arttı. Rapor parasından aile yardımına, cenaze ödeneğinden yemek parasına kadar pek çok kalemde ücret artışı oldu. Öte yandan GSS prim borcu, Askerlik ve doğum borçlanmasında da yeni rakamlar belirlendi. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), 2022 yılında verilecek emzirme ve cenaze ödenekleri ile prim kesintisinden muaf tutulacak yemek ve aile yardımı tutarlarını belirledi. Brüt asgari ücretin yüzde 40 oranında artırılması nedeniyle geçici iş göremezlik ödeneği alt sınırın altında kalanların ödenekleri 1 Ocak’tan itibaren artırılacak. 2022'de Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından ödenen cenaze yardımı1.250 liraya yükseldi. En düşük rapor parası ise ayakta tedavilerde 79.50 TL oldu. İşte SGK'nın yeni genelgesi ile belirlenen yeni ücretlerin detayları...
10.01.2022 Çalışma Hayatı
Emekli olamaz, aylık alamazsınız! Ücretsiz tedavi olamazsınız, ailenize para ödenmez! Sakın bunu yapmayın...
Emekli olamaz, aylık alamazsınız! Ücretsiz tedavi olamazsınız, ailenize para ödenmez! Sakın bunu yapmayın... Milyonlarca kişiyi çok yakından ilgilendiriyor. Sakın bunu yapmayın. Hayatınızdan çalmayın. ‘300 lira – 500 lira fazla ver, sigortamı yapma’ demeyin. Sigortasız çalışırsanız emekli olamazsınız, siz ve aileniz aylık alamaz, ücretsiz tedavi olamazsınız. Birçok kişi, tabiri caiz ise yaş kemale erdiğinde SGK’nın kapısını aşındırıyor. Ancak 300 – 500 günle emekli olmayı bir kenara bırakalım eşine dul, çocuklarına yetim aylığı bile bırakamayacağını öğrendiğinde iş işten çoktan geçmiş oluyor.
Devlet hesaba yatırıyor! Başvurmak yeterli! Zamlı ve karşılıksız yardım...
Devlet hesaba yatırıyor! Başvurmak yeterli! Zamlı ve karşılıksız yardım... Devlet hesaba yatırıyor. Zamlı ve karşılıksız sosyal yardım. Yaşlıya, engelliye, anneye, kız çocuklarına ödeniyor. Üstelik devlet tarafından sağlanan ve unutulan destekleri almayan vatandaşlar için 5 yıl içinde geriye dönük ödeme hakkı da bulunuyor. İşte devlet tarafından genç ve yaşlıya ödenen sosyal yardımlarla ilgili tüm detaylar...
27.02.2021 Gündem
Yaşlılık maaşı alan kişi ölürse cenaze yardımı alır mı?
Yaşlılık maaşı alan kişi ölürse cenaze yardımı alır mı? Cenaze ödeneği, Kurum Yönetim Kurulunca belirlenip Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı tarafından onaylanan tarife üzerinden ölen sigortalının ailesine bir defa yapılan yardımdır. Peki, yaşlılık maaşı alan kişi ölürse cenaze yardımı alır mı?
MEB İLKSAN yönetimi resmen duyurdu! Yüzde 20 zam yapıldı...
MEB İLKSAN yönetimi resmen duyurdu! Yüzde 20 zam yapıldı... Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) İlkokul Öğretmenleri Sağlık ve Sosyal Yardım Sandığınca (İLKSAN), eğitim çalışanlarına düzenli yapılan sosyal yardım ödemelerinin yüzde 20 artırıldığı belirtildi. Yapılan artışla bu yıl için emeklik yardımı ortalama 50 bin, ölüm yardımı ortalama 40 bin, maluliyet yardımı ortalama 35 bin lira olarak belirlendi. Şehitlik yardımı 30 bin, cenaze yardımı 2 bin 825, tabii afet yardımı 1700, evlenme yardımı 750, doğum yardımı ise 375 lira olacak. Öte yandan İLKSAN'a üye ilkokul öğretmenleri ile diğer eğitim çalışanlarına Gazi Üniversitesi'nde sınavsız-tezsiz yüksek lisans verileceği duyuruldu. Program yüzde 25 indirimli olacak.
8.01.2021 Eğitim
SGK ödüyor, 5 yıl içinde geri alabilirsiniz! 7 bin 325 lira ve...
SGK ödüyor, 5 yıl içinde geri alabilirsiniz! 7 bin 325 lira ve... Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), her yıl milyonlarca kişiye ödüyor. Birçok kişi bilmiyor. 7 bin 325 liraya kadar çıkıyor. Ödemelerde sınır 5 yıl. SGK tarafından rapor paraları, emzirme yardımları, cenaze, tıbbi malzeme, ilaç ve ve yolluk gibi birçok başlık altında ödeme yapılıyor. Bunların arasında en fazla payı ise iş göremezlik raporları ile cenaze yardımları alıyor. Bu karşılıksız ödemelerden çoğu kişi haberdar değil ve almayı unutuyorlar...
17.11.2020 Çalışan Hakları
SGK'dan parasını almayı unutanlar dikkat! Zaman aşımı süresi...
SGK'dan parasını almayı unutanlar dikkat! Zaman aşımı süresi... Yapılan uyarılar ve bilgilendirmeye rağmen pek çok kişi SGK’nın yaptığı ödemeleri almıyor ya da alacağını unutuyor. Ancak bu hakları almak için geç değil. Ancak almak için de geç kalmamak gerekiyor. Para zamanında çekilmeyince hak yanıyor. Çünkü, Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan (SGK) yapılan ödemelerde zaman aşımı süresi uygulanıyor. Belirtilen süre içinde alınmayan aylık ve gelirler talepte bulunulan tarihten itibaren beş yıl öncesine kadar alınabiliyor. SGK tarafından verilen çeyiz yardımı, cenaze ödeneği gibi ödemelerin beş yıl içinde alınmaması halinde ise hak kayboluyor. İşte sosyal güvenlikte zaman aşımı ve hak düşürücü sürelere ilişkin detaylar...
8.09.2020 Ekonomi
Evlilik, doğum ve emeklilik yardımı! Çalışan ve emekliye sosyal destek!
Evlilik, doğum ve emeklilik yardımı! Çalışan ve emekliye sosyal destek! İlkokul Öğretmenleri Sağlık ve Sosyal Yardım Sandığı (İLKSAN) üyelerine sosyal yardımlar vermeyi sürdürüyor. İLKSAN cenaze, doğum, doğal afet, emeklilik, evlilik ve şehitlik gibi sosyal yardımların yanı sıra aile destek, sağlık, gayrimenkul, tüp bebek, afet ve icra gibi durumlarda da kredi sağlıyor. Peki, İLKSAN yardımları nasıl alınır? İLKSAN evlilik ve doğum yardımı nasıl alınır? İLKSAN ev kredi başvurusu nasıl yapılır? İLKSAN emeklilik yardımı başvurusu nasıl yapılır? İşte öğretmenlere İLKSAN'dan verilen yardımlar ve başvuru şartları...
17.08.2020 Memur
Dev havayolu şirketinden flaş karar! Tüm masraflar ödenecek
Dev havayolu şirketinden flaş karar! Tüm masraflar ödenecek Emirates havayolları bir ilke imza atarak, yolcuların uçuş esnasında corona virüse yakalanması halinde tedavi, karantina ve hatta cenaze masraflarını üstleneceğini açıkladı.
29.07.2020 Dünya
2020'de bu ödemeler attı! Devlet yardımları neler, nasıl alınır?
2020'de bu ödemeler attı! Devlet yardımları neler, nasıl alınır? Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor. Bu ödemelerden herkes yararlanabiliyor. Devlet tarafından bazı durumlarda vatandaşların mağdur olmaması için çeşitli ödemeler yapılıyor. Fakat birçok vatandaş bu destekleri bilmediği için desteklerden yararlanamıyor. Belli bir sürede talepte bulunulmaması durumunda ise haklar zaman aşımına uğruyor. İşte cenaze yardımından hasta bakımına birçok farklı durumda yapılan o ödemeler...
12.03.2020 Ekonomi
Cenaze ödeneği 2020 | Cenaze ödeneği ne kadar oldu, nasıl başvurulur, başvuru süresi nedir?
Cenaze ödeneği 2020 | Cenaze ödeneği ne kadar oldu, nasıl başvurulur, başvuru süresi nedir? Cenaze ödeneği, SGK tarafından her yıl vefat eden kişinin yakınına verilir. Ölüm yardımı olarak da bilinen cenaze ödeneği 2020 tutarları belli oldu. Peki cenaze ödeneği ne kadar oldu? Cenaze ödeneği ne zaman alınır? Cenaze ödeneğine nasıl başvurulur?
20.01.2020 Çalışan Hakları
2020’de bu ödemelere de zam geldi! 5 yıl almayan...
2020’de bu ödemelere de zam geldi! 5 yıl almayan... Devlet farklı isimler altında karşılıksız ödeme yapıyor. Bu ödemelerden çoğu kişi haberdar değil. Bazılarında zamanaşımı süresi bulunuyor. Üstelik bu yıl hepsi zamlı. İşte o ödemele…
14.01.2020 Ekonomi
Eşi vefat etmiş kadınlara yapılan yardımlar
Eşi vefat etmiş kadınlara yapılan yardımlar Eşi vefat etmiş kadınların sosyal hayattan kopmamaları, yaşamlarına sıkıntısız devam edebilmeleri için çeşitli yardımlar bulunmaktadır; dul maaşı, yetim maaşı, ölüm maaşı veya devlet yardımı… Peki, eşi vefat eden kadınlara yapılan yardımlar nelerdir? Detaylar haberimizde.
17.10.2019 Yaşam
Paranıza sahip çıkın! Eğer zamanında hesabınızdan çekmezseniz...
Paranıza sahip çıkın! Eğer zamanında hesabınızdan çekmezseniz... Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından verilen gelir, maaş, yardım ve ödenekler belli bir süre sonra bloke oluyor. Hakkınızda çıkmış paraları zamanında hesabınızdan çekmezseniz, kaybedebilirsiniz. E-devleti sık sık kontrol edin
29.09.2019 Ekonomi
Karşılıksız ödeme hakkınızı kaçırmayın
Karşılıksız ödeme hakkınızı kaçırmayın Vatandaş SGK’dan alacağı bazı haklardan habersiz. Ancak bu hakları almak için geç değil. 5 yıllık süre içinde talepte bulunmak mümkün.
12.07.2019 Çalışan Hakları
SGK o paraları karşılıksız veriyor!
SGK o paraları karşılıksız veriyor! SGK yüz binlerce kişiye farklı adlar altında ödeme yapıyor. Ödenen paralar geri alınmıyor. Para zamanında çekilmeyince hak yanıyor.
27.04.2019 Ekonomi
İLKSAN Başkanı açıkladı! O ödemeler artıyor...
İLKSAN Başkanı açıkladı! O ödemeler artıyor... İlkokul Öğretmenleri Sağlık ve Sosyal Yardım Sandığı Yönetim Kurulu Başkanı Tuncer Yılmaz, "Öğretmen ve eğitim çalışanlarına, 2019 yılında karşılıksız yapılacak doğum yardımını 300 liraya, evlilik yardımını 600 liraya, cenaze yardımını da 2 bin 20 liraya çıkardık" dedi.
26.01.2019 Ekonomi
Memura 2 bin 241 TL, işçiye ise...
Memura 2 bin 241 TL, işçiye ise... Sigortalıların ölümü halinde yapılan cenaze yardımı konusunda eşitsiz bir uygulama söz konusu. Ölen memur için hak sahiplerine 2018 yılında 2 bin 241 TL yardım yapılırken, işçi ve esnafın aktif çalışırken ya da emekli iken ölümünde 595 lira cenaze ödeneği veriliyor. Emekli memur öldüğünde, son aylığı tutarında ölüm yardımı veriliyor. Memurlara, eşi ve çocukları öldüğünde bin 120 lira ölüm yardımı yapılıyor. Eşi ve çocuğu ölen esnaf ve işçiye herhangi bir yardım yapılmıyor. Memurlarda ölüm yardımı için süre aranmazken, işçi ve esnafın ölümünde hak sahiplerinin yardımdan yararlanabilmesi için en az 360 gün prim ödeme koşulu aranıyor.
25.10.2018 Gündem
SGK'dan herkese özel ödemeler
SGK'dan herkese özel ödemeler Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), farklı isimler altında ‘özel’ ödemeler yapıyor. Milyarlarca lirayı bulan bu ödemelerden çoğu kişi haberdar değil. Para zamanında çekilmeyince hak yanıyor. Bu hakların bazıları yolluk, cenaze yardımı, çayiz ödemesi, istirahat parası ve süt parası olarak sıralanıyor.
6.11.2017 Ekonomi
Öğretmenlere ödenecek o ücretler belli oldu
Öğretmenlere ödenecek o ücretler belli oldu İlkokul Öğretmenleri Sağlık ve Sosyal Yardım Sandığınca (İLKSAN), öğretmenlere yapılacak sosyal yardım miktarları belirlendi.
23.10.2017 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Cenaze Yardımı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki cenaze yardımı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.