Ölüm Aylığı

Ölüm Aylığı

Son dakika ölüm aylığı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan ölüm aylığı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını ölüm aylığı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Ölüm Aylığı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ölüm aylığı gelişmeleri de dahil olmak üzere 614 ölüm aylığı haberi bulunmuştur. Tüm ölüm aylığı haberleri aşağıda listelenmiştir.
SGK tek tek tespit ediyor! Önce maaş kesintisi yapılıyor sonra ödenen paralar faizi ile alınıyor
SGK tek tek tespit ediyor! Önce maaş kesintisi yapılıyor sonra ödenen paralar faizi ile alınıyor Boşandığı eşi ile birlikte yaşadığı tespit edilen kişilere bağlanan dul ve yetim aylığı kesiliyor. Ödenmiş olan maaşların tamamı yasal faizi ile birlikte geri alınıyor. SGK ise böyle bir yola başvurmuş kişilere ağır bir suçlama ile dava açıyor.
25.04.2024 Gündem
Emeklilere promosyonda yeni gelişme! Özel bankalar da dahil oldu
Emeklilere promosyonda yeni gelişme! Özel bankalar da dahil oldu Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), emekli aylığı alan vatandaşlara yönelik promosyon ödemesi yapılması için protokol imzalanan bankaların listesini yayımladı. Listede özel bankalar da yer aldı.
28.03.2024 Ekonomi
Bakan Işıkhan açıkladı: İşsizlik oranı son 10 yılın en düşük seviyesine geldi
Bakan Işıkhan açıkladı: İşsizlik oranı son 10 yılın en düşük seviyesine geldi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "Bu hafta 2023 yılı işgücü verileri açıklandı. 2023 yılında işsizlik oranı bir önceki yıla göre 1 puanlık azalışla yüzde 9,4 seviyesine geriledi. İşsiz sayısı 2023 yılında, bir önceki yıla göre 318 bin kişi azalarak 3 milyon 264 bin kişiye geriledi. Toplam işsizlik oranı ve genç işsizlik oranı son 10 yılın en düşük seviyesine geldi. Hem kadın, hem genç, hem de toplam istihdam oranı ve iş gücüne katılım oranı son 21 yılın en yüksek düzeyine yükseldi" dedi.
27.03.2024 Ekonomi
Ölüm aylığı alanlara promosyon var mı? Ölüm aylığı alanlara 5 bin promosyon verilecek mi, ölüm aylığı alanlar banka promosyonu alabilir mi?
Ölüm aylığı alanlara promosyon var mı? Ölüm aylığı alanlara 5 bin promosyon verilecek mi, ölüm aylığı alanlar banka promosyonu alabilir mi? Emekli bayram ikramiyelerinin ödeneceği tarih belli oldu. Yapılan açıklamanın ardından, 4A-4B ve 4C emeklileri dışında Ölüm aylığı alanlara promosyon var mı? Sorusuna yanıt arıyor. Peki, ölüm aylığı alanlara 5 bin promosyon verilecek mi? Ölüm aylığı alanlar bayram ikramiyesi alacak mı?
26.03.2024 Ekonomi
SGK duyurdu! Ölüm aylığı alanlara 5 bin TL promosyon
SGK duyurdu! Ölüm aylığı alanlara 5 bin TL promosyon SGK'dan ölüm aylığı alan 3.3 milyon hak sahibine başvurmaları halinde 5 bin TL promosyon ödenecek.
25.03.2024 Ekonomi
Emekliler ile dul ve yetim aylığı alanlar dikkat! 1 Mart'ta başlıyor
Emekliler ile dul ve yetim aylığı alanlar dikkat! 1 Mart'ta başlıyor Emekli vatandaşları ve bu yıl içerisinde emekli olacakları yakından ilgilendiriyor. Ayrıca eşi dolayısıyla ölüm aylığı alanları da kapsıyor. 2024 yılı emlak vergisi 1. taksidi Mart ayı başında başlıyor. Ancak emekliler başta olmak üzere bazı mükellefler vergi ödemiyor. İşte şartları…
27.02.2024 Ekonomi
Emekli ve EYT'liler ile dul ve yetim aylığı alanları doğrudan ilgilendiriyor! Ödeme yapılmayacak
Emekli ve EYT'liler ile dul ve yetim aylığı alanları doğrudan ilgilendiriyor! Ödeme yapılmayacak Emekli vatandaşları ve bu yıl içerisinde emekli olacakları yakından ilgilendiriyor. Ayrıca eşi dolayısıyla ölüm aylığı alanları da kapsıyor. 2024 yılı emlak vergisi 1. taksidi Mart ayı başında başlıyor. Ancak emekliler başta olmak üzere bazı mükellefler vergi ödemiyor. İşte şartları…
25.02.2024 Ekonomi
SGK tarafından tespit ediliyor! Önce maaş kesintisi yapılıyor sonra ödenen paralar faizi ile alınıyor
SGK tarafından tespit ediliyor! Önce maaş kesintisi yapılıyor sonra ödenen paralar faizi ile alınıyor Boşandığı eşi ile birlikte yaşadığı tespit edilen kişilere bağlanan dul ve yetim aylığı kesiliyor. Ödenmiş olan maaşların tamamı yasal faizi ile birlikte geri alınıyor. SGK ise böyle bir yola başvurmuş kişilere ağır bir suçlama ile dava açıyor.
20.02.2024 Gündem
SGK harekete geçti! Ödenen paralar faizi ile birlikte geri alınıyor, tespit edildi
SGK harekete geçti! Ödenen paralar faizi ile birlikte geri alınıyor, tespit edildi Son dönemde ölüm aylığı almak için anlaşmalı boşanan kişiler yakın takibe alındı. Kuruma 81 ilden binlerce ihbar geliyor. Genellikle ihbar ve şikayetlerin yakın aile bireyleri tarafından yapıldığı belirtiliyor. Peki boşanılan eş ile birlikte yaşamak istisnasız maaş kesintisi sebebi mi?
27.11.2023 Çalışan Hakları
SGK’dan ‘Kayıt dışı istihdam’ uyarısı
SGK’dan ‘Kayıt dışı istihdam’ uyarısı Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Van İl Müdürü Abidin Göksoy, kayıt dışı istihdamın hem ülkeye hem işverenlere hem de çalışanlara olumsuz yansıdığını ifade ederek, bu konuda uyarılarda bulundu.
8.11.2023 Ekonomi
Emekliye 5 bin liralık ikramiyede yeni gelişme! Müjdeli haber, işte ödeme tarihi
Emekliye 5 bin liralık ikramiyede yeni gelişme! Müjdeli haber, işte ödeme tarihi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, çalışmayan emeklilere verilecek 5 bin liralık ikramiyeyle ilgili açıklama yaptı. Çalışmalarda sona gelindiğini belirten Bakan Işıkhan, ödemelerin 15 Kasım'ı geçmeyeceğini söyledi.
1.11.2023 Ekonomi
Emeklilere 5 bin TL ikramiye! 'Bir gün bile prim ödeyenler yararlanamayacak'
Emeklilere 5 bin TL ikramiye! 'Bir gün bile prim ödeyenler yararlanamayacak' Emekli vatandaşlara Cumhuriyetin 100. yılı kapsamında, bir kereye mahsus, 5 bin TL ikramiye verilecek. 5 bin TL emekli ikramiyesi kasım ayının ilk 15 günü içerisinde hesaplara yatacak ancak emekli olup çalışmaya devam edenler ikramiye hakkından yararlanamayacak.
31.10.2023 Emekli
Bakan Bayraktar: Doğal gazda dışa bağımlılığımızı yüzde 30 oranında azaltmış olacağız
Bakan Bayraktar: Doğal gazda dışa bağımlılığımızı yüzde 30 oranında azaltmış olacağız Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, "Sisteme verdiğimiz günlük 4 milyon metreküplük gazla yaklaşık 1,5 milyon hanenin günlük ihtiyacını karşılayabiliyoruz. İlk aşamada bu üretim günlük 10 milyon metreküpe, birkaç yılda ise 40 milyon metreküpe çıkacak. Böylece doğal gazda dışa bağımlılığımızı yaklaşık yüzde 30 oranında azaltmış olacağız" dedi.
13.10.2023 Gündem
Burs ve sağlık sigortası için flaş detay! Milyonlarca öğrenciyi ilgilendiriyor
Burs ve sağlık sigortası için flaş detay! Milyonlarca öğrenciyi ilgilendiriyor YKS’ye giren 3 milyona yakın genç sınavın sonuçlarını heyecanla bekliyor. Üniversiteye yerleşemeyen gençlerin sağlık hakkından yararlanmak için 2 yıl süreyle muafiyeti var. Üniversiteyi kazananlar için ise hem ölüm aylığı alıp hem burs için başvurmak mümkün. İşte milyonlarca öğrenciyi ilgendiren detaylar...
14.08.2023 Ekonomi
Emeklilerle ilgili dikkat çeken hizmet birleştirme ayrıntısı! Emekli ikramiyesi alamıyorlar
Emeklilerle ilgili dikkat çeken hizmet birleştirme ayrıntısı! Emekli ikramiyesi alamıyorlar Emekli olmak için gün sayan milyonları ilgilendiren son dakika gelişmesi! EYT, dul aylığı, askerlik borçlanması ile ilgili dikkat çeken uyarı geldi. Emekli ikramiyesi ve geriye dönük prim ödemede binleri ilgilendiren detay ortaya çıktı. SSK emeklisi eşi vefat ettiğinde eşinden ölüm aylığı (dul aylığı) bağlatabiliyor. Ancak, memur olduğu için ise eşinden yüzde 50 oranında dul aylığı bağlanıyor. Memuriyet görevinden ihraç edilip, özelde çalışanların ikramiyeleri ile ilgili de kimsenin bilmediği ayrıntı açıklandı. İşte emeklilik için gün sayan herkesin merak ettiği soruların cevapları...
20.07.2023 Emekli
Kurban Bayramı ikramiyeleri ne zaman yatacak? Emekliler bayram ikramiyesini ne zaman alacak 2023?
Kurban Bayramı ikramiyeleri ne zaman yatacak? Emekliler bayram ikramiyesini ne zaman alacak 2023? Emekli kurban bayram ikramiyesi ne zaman yatacak, SGK bayram ikramiyeleri ne zaman yatacak 2023? Kurban Bayramı’na az bir süre kala emekli bayram ikramiyeleri tarihileri de sorgulanmaya başlandı. Haziran ayında yapılacak Kurban Bayramı emekli ikramiyelerinin bayramdan önce yatıp yatmayacağı merak ediliyor. SSK- Bağ-kur ve emekli sandığı emeklileri dışında yaşlılık aylığı, vazife malullüğü aylığı, ölüm aylığı ve sürekli iş göremezlik geliri alanlar da bayram ikramiyesinden faydalanabilecek. İşte Kurban Bayramı emekli ikramiyesi 2023 ayrıntıları…
26.05.2023 Gündem
65 yaş aylığı alanlar bayram ikramiyesi alacak mı 2023? 65 yaş maaşı alanlara bayram ikramiyesi var mı, 65 yaş aylığı ne kadar?
65 yaş aylığı alanlar bayram ikramiyesi alacak mı 2023? 65 yaş maaşı alanlara bayram ikramiyesi var mı, 65 yaş aylığı ne kadar? Muhtaçlık sınırının altında geliri olan ve bu Valiliklerce/Kaymakamlıklarca tespit edilen kişiler, başvuru yaptıktan sonra şartları karşılaması durumunda yaşlılık maaşı ödemelerinden faydalanabiliyor. Bayram öncesi yaşlılık maaşı alan vatandaşlar “65 yaş aylığı alanlar bayram ikramiyesi alacak mı 2023? 65 yaş maaşı alanlara bayram ikramiyesi var mı?” sorusuna yanıt arıyor.
12.04.2023 Ekonomi
Bayram ikramiyeleri ne zaman yatacak 2023? Emekli bayram ikramiyeleri nisanın kaçında verilecek?
Bayram ikramiyeleri ne zaman yatacak 2023? Emekli bayram ikramiyeleri nisanın kaçında verilecek? Bayram ikramiyeleri ne zaman yatacak 2023? Emekli maaşı ve ikramiye ödemeleri 14-19 Nisan tarihleri arasında yapılacak.
5.04.2023 Emekli
Borçlar ertelendi, hacizler kaldırıldı! Depremzedelere ekonomik destek...
Borçlar ertelendi, hacizler kaldırıldı! Depremzedelere ekonomik destek... Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin etkilediği 11 ilde Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), işveren ve emeklilerin hak ve alacakları üzerindeki hacizleri kaldırdı. Emekli maaş hacizleri de 31 Ağustos'a kadar ertelendi. Ayrıca depremde eşini, ana-babasını veya çocuğunu kaybedenlere ölüm aylığı başvurusu durumunda bugünden itibaren geçerli olmak üzere ölüm aylığı bağlanacak.
1.03.2023 Ekonomi
Depremzede işçi ve işverenleri ilgilendiriyor! Gelir testi belirleyecek
Depremzede işçi ve işverenleri ilgilendiriyor! Gelir testi belirleyecek Kahramanmaraş merkezli asrın felaketi sonrası tüm Türkiye yardım ve destek için harekete geçti. Bir yandan yaralar sarılırken, hükümet destek paketlerini art arda açıkladı. Şimdi ise depremden etkilenen vatandaşların hangi haklara sahip olduğu merak ediliyor. Bazı durumlarda çift maaş hakkı dahi ortaya çıktığı belirtiliyor. Uzmanlar depremzedelerin haklarını kalem kalem açıkladı.
16.02.2023 Çalışma Hayatı
Depremzedeye 4 bin TL kısa çalışma ödeneği! 1 Mart'tan itibaren başlıyor
Depremzedeye 4 bin TL kısa çalışma ödeneği! 1 Mart'tan itibaren başlıyor Deprem bölgesine kısa çalışma ödeneği ve nakdi ücret desteği verilecek. Kısa çalışma ödeneği şu anda çalışan başına 4 bin TL'yi buluyor. Depremde eşini, ana-babasını veya çocuğunu kaybedenlere ölüm aylığı başvurusu durumunda 1 Mart'tan geçerli olmak üzere ölüm aylığı bağlanacak.
16.02.2023 Ekonomi
Dul ve yetim aylıkları yüzde 30 arttı! İşte yeni aylıklar
Dul ve yetim aylıkları yüzde 30 arttı! İşte yeni aylıklar Dul ve yetim aylığı alanların maaşları Ocak 2023’te yüzde 30 artacak. Ayrıca yeni senede en düşük emekli aylığının 5.500 liraya çıkarılmış olması en düşük dul ve yetim aylığı alanların da maaşlarını artırmış oldu.
7.01.2023 Ekonomi
Emekliye yılbaşı ikramiyesi var mı? Emeklilere yılbaşı ikramiyesi verilecek mi? Emekli ikramiyeleri ne zaman verilir?
Emekliye yılbaşı ikramiyesi var mı? Emeklilere yılbaşı ikramiyesi verilecek mi? Emekli ikramiyeleri ne zaman verilir? 2022 yılının sonuna yaklaşılırken yaklaşık 12 milyon emekliye ödenen ikramiyeler ile ilgili araştırmalar da arttı. Bayramlarda emekliye ödenen ikramiyelerin yılbaşında da verilip verilmeyeceği merak edilirken, ikramiyelerin ödeme takviminde yılbaşının olup olmadığı da araştırılan konuların başında geliyor. Peki, Emekliye yılbaşı ikramiyesi var mı? Emeklilere yılbaşı ikramiyesi verilecek mi? Emekli ikramiyeleri ne zaman verilir? Kimler emekli ikramiyesi alabilir? İşte detaylar…
6.12.2022 Emekli
SGK'dan 'ölüm aylığı' uyarısı: Tamamen haksız kazanç
SGK'dan 'ölüm aylığı' uyarısı: Tamamen haksız kazanç Sosyal Güvenlik Kurumu İzmir İl Müdürü Yavuz Kurt, hayatını kaybeden anne veya babasının maaşını alabilmek için 'anlaşmalı boşanma' yöntemi ile haksız kazanç elde edildiğini belirterek, "2021'de 385 çiftin anlaşmalı boşandığını, 2022'nin eylül ayı sonu itibarıyla de 118 çiftin anlaşmalı boşandığını denetmenlerimizce tespit ettik" dedi.
24.11.2022 Ekonomi
SGK harekete geçti! Ödenen paralar faizi ile birlikte geri alınıyor, tespit edildi
SGK harekete geçti! Ödenen paralar faizi ile birlikte geri alınıyor, tespit edildi Son dönemde ölüm aylığı almak için anlaşmalı boşanan kişiler yakın takibe alındı. Kuruma 81 ilden binlerce ihbar geliyor. Genellikle ihbar ve şikayetlerin yakın aile bireyleri tarafından yapıldığı belirtiliyor. Peki boşanılan eş ile birlikte yaşamak istisnasız maaş kesintisi sebebi mi? Haksız yere ölüm aylıklarının kesilme ihtimali var mı? Böyle bir durumda nasıl bir yol izlenir? 'Fiilen birlikte yaşama'nın kanıtı nedir? SGK uzmanı merak edilenleri yanıtladı. İşte detaylar…
14.11.2022 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Ölüm Aylığı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ölüm aylığı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.