Cayma Hakkı

Cayma Hakkı

Son dakika cayma hakkı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan cayma hakkı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını cayma hakkı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Cayma Hakkı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan cayma hakkı gelişmeleri de dahil olmak üzere 212 cayma hakkı haberi bulunmuştur. Tüm cayma hakkı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Emekliye promosyon müjdesi! Banka değiştirmek isteyenlere kritik cayma hakkı uyarısı
Emekliye promosyon müjdesi! Banka değiştirmek isteyenlere kritik cayma hakkı uyarısı Milyonlarca emekliye müjde gibi haber geldi. Promosyon ödemelerinde kamu bankaları da yarışa katıldı. Ödeme miktarı katlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan emeklilere banka promosyonu müjdesi verdi. Peki yeni promosyonlar ne kadar? Özel bankalar da promosyon artışına gider mi? Promosyon başvuruları için kritik süreç başlıyor. Öte yandan geçtiğimiz gün AK Parti Grup Başkanvekili Emin Akbaşoğlu canlı yayında 'Promosyon müjdesinin ardından yeni bir adım atılacak mı' sorusuna cevap verdi. İşte detaylar...
24.03.2024 Çalışma Hayatı
Araba alacaklar için kritik uyarı: Mutlaka 'ayıplı mal' sözleşmesi imzalayın
Araba alacaklar için kritik uyarı: Mutlaka 'ayıplı mal' sözleşmesi imzalayın Otomotiv sektöründe fiyatlar bir süredir aşağı yönlü hareket ediyor. Fiyat avantajından yararlanmak isteyenler ise; bayilerin yolunu tutuyor. Ancak uzmanlar tüketicileri uyararak sözleşme yapılmadan, ödeme yapılmaması gerektiğine dikkat çekiyor.
14.03.2024 Adana
Ticaret Bakanlığı'ndan 58 firmaya 86 milyon TL ceza!
Ticaret Bakanlığı'ndan 58 firmaya 86 milyon TL ceza! Ticaret Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada "2023 yılında mesafeli sözleşme yöntemi ile faaliyet yürüten 58 firmaya, mevzuata aykırı iş ve eylemleri nedeniyle; toplam 86 milyon 274 bin 994 lira idari para cezası uygulandı" denildi.
6.01.2024 Ekonomi
Kargo iade masraflarını kim ödeyecek? Ticaret Bakanlığı açıkladı
Kargo iade masraflarını kim ödeyecek? Ticaret Bakanlığı açıkladı Ticaret Bakanlığı, 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren uygulanmaya başlanacak düzenleme ile internet üzerinden yapılacak alışverişlerde satılan malın ayıplı olması dışında cayma hakkını kullanan tüketicilerin malın iadesiyle ilgili kargo ücretini ödemek zorunda olduklarına ilişkin haberlerin gerçeği yansıtmadığını bildirdi.
12.12.2023 Ekonomi
Sosyal medyadan alışveriş yapanlar dikkat! 'Paket açılırsa iade olmaz' açıklamasına kanmayın
Sosyal medyadan alışveriş yapanlar dikkat! 'Paket açılırsa iade olmaz' açıklamasına kanmayın Sosyal medyada satış yapan butiklerin bazılarının biyografi kısmında 'Değişim var, iade yok' şeklinde bir ifade yer alıyor. Bu da ürünü iade etmek isteyen müşterilerin, satıcılarla sorun yaşamasına sebep oluyor. Peki ‘Değişim var, iade yok’ ifadesinin geçerliliği var mı? Instagram alışverişlerinde iade mümkün mü? Para iadesi yapılmadığı durumda müşteriler hangi yola başvurabilir? Uzman isimler konu ile ilgili önemli detaylara yer verdi.
8.09.2023 Ekonomi
Tatile çıkacakları bekleyen büyük tehlike: Çakma reklam siteleri
Tatile çıkacakları bekleyen büyük tehlike: Çakma reklam siteleri Tatile çıkma planı yapanlara uzmanlarsan kritik uyarı geldi. Özellikle uygun fiyatlı tatil paketi satın almak isteyenler internet üzerinden karşılarına çıkan ilk siteleri değerlendiriyor. Ancak bu siteler çoğunlukla 'çakma' oluyor. Peki tatil satın alırken dolandırıcıların hedefi olmamak için neler yapılabilir.
21.08.2023 Gündem
Kredi kartı kullananlar dikkat! Bu detayı herkes bilmiyor: Faiziyle geri alınıyor
Kredi kartı kullananlar dikkat! Bu detayı herkes bilmiyor: Faiziyle geri alınıyor Artan teknoloji unsurlarıyla birlikte yüz yüze alışveriş yavaş yavaş azalırken internet üzerinden satış ve alış da oldukça yaygınlaştı. Ancak online alışveriş de kendi çerçevesinde bazı sorunları doğuruyor. Bu sorunlar arasında dolandırıcılık, sahtecilik, kart bilgilerini çalma, karşında muhatap bulamama gibi sorunlar bulunuyor. Öte yandan iade işlemleri de büyük bir sorun olmakta. Bu sorunlarla karşılaşanlar mahkemelik bile olabiliyor. Ayrıca cayma hakkını kullanırken ekonomik olarak zarara uğrayan tüketicinin parasını faiziyle geri alınabileceği detayı da ortaya çıktı. Konunun uzmanı Gazetevatan'a önemli açıklamalar yaptı. İşte merak edilenler...
10.07.2023 Ekonomi
Tatil planı yapanlara dikkat çeken uyarı:Çakma reklam sitelerine aldanmayın!
Tatil planı yapanlara dikkat çeken uyarı:Çakma reklam sitelerine aldanmayın! Yaz tatili için planlar yapılmaya başladı. Erken rezervasyon yaparak kampanyalardan yararlanmak isteyenlerin tercihi internet üzerinden tatil paketi satın almak oluyor. Uzmanlar ise vatandaşları sahte siteler konusunda uyarıyor.
12.06.2023 Ekonomi
Kredi kartı ile internetten alışveriş yapanlar dikkat! Cayma hakkı ve para iadesi ile ilgili flaş detay belli oldu
Kredi kartı ile internetten alışveriş yapanlar dikkat! Cayma hakkı ve para iadesi ile ilgili flaş detay belli oldu İnternetten alışveriş yapanların sayısı her geçen gün artıyor. Kolay ulaşılabilir olması, kredi kartı ile taksit yapılabilmesi ve iade imkanın bulunması web siteleri üzerinden alışveriş yapan kişi sayısının artmasına yol açtı. Peki online platformlar üzerinden kredi kartı ile ödeme yaparak ürün satın almak ne kadar güvenli? Tüketiciler cayma hakkını hangi koşullarda kullanabiliyor? Avukat Sedef Selçuk internetten alışveriş yapanları uyararak 'cayma hakkı' ile ilgili, “Tüketicinin cayma hakkını kullanması durumunda, satıcı veya sağlayıcı cayma bildiriminin kendisine ulaştığı tarihten itibaren yedi gün içinde almış olduğu bedeli ve tüketiciyi borç altına sokan her türlü belgeyi, tüketiciye hiçbir masraf yüklemeksizin iade etmekle yükümlüdür. Tüketici, tahsil edemediği bedeli icra takibine konu ederek yasal faizi ile birlikte iade alabilir, uğradığı başkaca zarar var ise bunları da takibe konu edebilecektir.” diye konuştu.
14.05.2023 Ekonomi
Kredi, banka kartı kullananlar dikkat! Kontrol edin, faiziyle ödeme yapılıyor
Kredi, banka kartı kullananlar dikkat! Kontrol edin, faiziyle ödeme yapılıyor Kredi, banka ve sanal kartlar kullanılmaya başlandığı günden bu yana hayatımızda olsa da e-ticaret yani online alışverişle hayatımızın vazgeçilmez bir parçası oldu. Her gün çeşitli ihtiyaçlarımızı kolaylıkla giderdiğimiz kartlar bir yandan da tehlike arz ediyor. Özellikle internet bankacılığında işlem yaparken dikkat etmemiz gerekiyor. Her ne kadar bankalar tarafından sıkı güvenlik önlemleri alınsa da kimi zaman müşterilerin bilgileri çalınabiliyor. Konuyla ilgili önemli değerlendirmelerde bulunan uzman avukat hesap bilgilerinin sorumluluğunun bankada olduğunu ve müşterinin maddi kaybının bankalar tarafından giderilmesi gerektiğini açıkladı. İşte haberin detayları...
25.04.2023 Ekonomi
Para iadesi zorunlu! 14 gün süresi var, başvuru yapmanız yeterli
Para iadesi zorunlu! 14 gün süresi var, başvuru yapmanız yeterli Sosyal medyada satış yapan butiklerin bazılarının biyografi kısmında 'Değişim var, iade yok' şeklinde bir ifade yer alıyor. Bu da ürünü iade etmek isteyen müşterilerin, satıcılarla sorun yaşamasına sebep oluyor. Peki ‘Değişim var, iade yok’ ifadesinin geçerliliği var mı? Instagram alışverişlerinde iade mümkün mü? Para iadesi yapılmadığı durumda müşteriler hangi yola başvurabilir? Uzman isimler konu ile ilgili önemli detaylara yer verdi.
18.01.2023 Ekonomi
Kredi kartı aidat iadesi şikayetleri arttı! Kredi kartı yıllık aidatı geri nasıl alınır? e-devlet başvuru ekranı!
Kredi kartı aidat iadesi şikayetleri arttı! Kredi kartı yıllık aidatı geri nasıl alınır? e-devlet başvuru ekranı! 30 milyonu aşkın kredi kartı kullanıcısını ilgilendiriyor. Yılın son 3 aylık döneminde bankalar kredi kartı aidatlarını müşterilerin hesaplarına yansıtmaya başladı. Kredi kartı aidat iadesi ile ilgili online platformlar ve sosyal medyada şikayetler artarken müşteriler de bankaların bu tutarları iade etmediğini sıklıkla dile getiriyor. Kredi kartı aidatını alma konusunda bankalardan olumsuz cevap alanlar da kart iadesini almanın yollarını araştırmaya başladı. Peki, Banka tarafından kesilen kredi kartı aidatı iade edilmezse ne yapmalı? Kredi kartı yıllık aidatı geri nasıl alınır? Kredi kartı aidatlarını geri almanın yolları…
30.11.2022 Ekonomi
Kredi kartınız tehlikede! 'Efsane Cuma' başladı ama 'yalancı' indirime kanmayın
Kredi kartınız tehlikede! 'Efsane Cuma' başladı ama 'yalancı' indirime kanmayın Tüketicilerin merakla beklediği 'Efsane Cuma' geldi çattı. Son birkaç yıldır her kasım ayında yapılan indirimler, tüketicileri hem heyecanlandırıyor hem de kafalarını karıştırıyor. Ürün fiyatlarının yüksek miktarda artırılıp, daha sonra bu fiyat üzerinden indirim yapılması ise; eleştirilere neden oluyor. Konuyla ilgili açıklama yapan uzmanlar, “çoğu yalancı indirim” diyerek tüketicileri uyardı.
25.11.2022 Ekonomi
İnternet üzerinden alışveriş yapanlara iade uyarısı! Dikkat çeken 14 gün detayı
İnternet üzerinden alışveriş yapanlara iade uyarısı! Dikkat çeken 14 gün detayı İnternet üzerinden alışveriş yapan herkesi ilgilendiren son dakika gelişmesi! Dikkat çeken 14 gün uyarısı geldi. Sorumluluk satıcıda oluyor. İşte e-ticaret sitelerinden alışveriş yapan herkesi ilgilendiren kararın ayrıntıları...
18.11.2022 Ekonomi
İnternetten alışveriş yapan herkesi kapsıyor! Bunu yapıp paranızı iade alabilirsiniz
İnternetten alışveriş yapan herkesi kapsıyor! Bunu yapıp paranızı iade alabilirsiniz İnternet sitesi üzerinden alışveriş artık yaşamımızın bir parçası oldu. Her gün on binlerce online alışveriş yapılıyor. Ancak sürecin kolaylığının yanı sıra teslimat sırasında yaşanan bazı mağduriyetler de söz konusu olabiliyor. Yargıtay’ın son kararı ile birlikte kırık ya da hasarlı gelen ürünle ilgili firmaların sorumluluğu yeniden gündem oldu; tüketiciye ise kötü haber geldi. Kargo teslimi sırasında paket açılamıyorsa ne yapılabileceğine ve konuya ilişkin ilgili çok önemli detaylara yer verildi. Vatandaşlar bunu yaparsa, kırık ya da hasarlı ürün gelmesi durumunda paketi kargo görevlisinin yanında açmasa dahi şirkete sorumluluk yükleme ihtimali oluşabilir ve parasını iade alabilir. İşte detaylar...
17.10.2022 Ekonomi
Devre mülk tatil satışıyla ilgili yeni karar! Hapis cezası geliyor
Devre mülk tatil satışıyla ilgili yeni karar! Hapis cezası geliyor İzmir Tüketici Hakem Heyeti Üyesi avukat Salih Emrah Ertan, tüketici kanununda önemli değişiklikler yapıldığını belirtti. Kanunda yasak olan ön ödemeli devre tatil satışlarına ağır para cezasının yanı sıra ilk kez hapis cezası getirildiğini açıklayan Ertan, "Yasağa uymayanlar ve buna aracılık edenlere 3 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası öngörülüyor" dedi.
1.10.2022 Ekonomi
Ön ödemeli devre tatil satışına hapis cezası geliyor
Ön ödemeli devre tatil satışına hapis cezası geliyor İzmir Tüketici Hakem Heyeti Üyesi avukat Salih Emrah Ertan, tüketici kanununda önemli değişiklikler yapıldığını belirtti. Kanunda yasak olan ön ödemeli devre tatil satışlarına ağır para cezasının yanı sıra ilk kez hapis cezası getirildiğini açıklayan Ertan, "Yasağa uymayanlar ve buna aracılık edenlere 3 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası öngörülüyor" dedi.
1.10.2022 Yaşam
Kredi ve kredi kartında yeni dönem! Dikkat çeken 14 gün kararı
Kredi ve kredi kartında yeni dönem! Dikkat çeken 14 gün kararı Kredi çeken ve kredi kartı kullanan milyonları ilgilendiren düzenleme ekim ayı itibarıyla yürürlüğe giriyor. Yeni dönem ile ilgili önemli değerlendirmelerde bulunan Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu, kredi kullanan ve 14 gün içinde kredinin tamamını kapatan tüketiciye cayma cezası uygulanmayacağını belirterek, “Kredilerde faizler yükseltilirse 30 gün önceden tüketiciye bildirim yapılacak” dedi.
30.09.2022 Ekonomi
İnternetten alışveriş yapanlar dikkat! Ücret ödemek zorunda kalabilirsiniz
İnternetten alışveriş yapanlar dikkat! Ücret ödemek zorunda kalabilirsiniz İnternetten alışveriş yapan herkesi ilgilendiriyor. Ücret ödemek zorunda kalabilirsiniz. Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliğinde yapılan değişiklikle birlikte, 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren cep telefonu, akıllı saat, tablet ve bilgisayarlara ilişkin sözleşmelerde cayma hakkı kaldırıldı. Yaşar Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Emre Cumalıoğlu, "Tüketicinin cayma hakkı kalktığında dahi, ayıptan doğan haklarını kullanmaya devam edebilecek. Bu nedenle internetten alınan malın hiçbir şekilde iade edilemeyeceği sonucuna varmak doğru olmaz" dedi. İşte detaylar...
29.09.2022 Ekonomi
İnternet dolandırıcılığı ile ilgili emsal karar! Banka sorumlu, faizi ile ödeniyor
İnternet dolandırıcılığı ile ilgili emsal karar! Banka sorumlu, faizi ile ödeniyor Koronavirüs salgını hayatın pek çok alanında değişikliğe neden olurken, bankacılık işlemlerinin de daha fazla mobil kanallar üzerinden yapılmasını sağladı. Birçok işlem artık internet aracılığı ile yapılabiliyor. Ancak her ne kadar bankalar tarafından sıkı güvenlik önlemleri alınsa da kimi zaman müşterilerin bilgileri çalınabiliyor. Konu ile ilgili önemli değerlendirmelerde bulunan uzman avukat Yargıtay kararına atıfta bulunarak hesap bilgilerinin sorumluluğunun bankada olduğunu ve müşterinin maddi kaybının bankalar tarafından giderilmesi gerektiğini açıkladı.
21.01.2023 Gündem
Kredilerle ilgili son dakika gelişmesi! Resmen değişti, ücretsiz olacak
Kredilerle ilgili son dakika gelişmesi! Resmen değişti, ücretsiz olacak Kredilerle ilgili son dakika gelişmesi geldi. Tüketici kredileri, ticari krediler ve kredi tahsis ücretlerine ilişkin bir dizi düzenleme Resmi Gazete'de yayımlandı. Kredi çeken vatandaşları ilgilendiren detaylar tek tek açıklandı. Buna göre tüketici kredisi sözleşmesinden 14 gün içinde cayma hakkı getirildi. Krediyi iade eden tüketiciden 3. kişilere ya da kamu kurumlarına yapılan ödemeler dışında ücret talep edilemeyecek. Tahsis ücreti gibi ücretlerin iadesi yapılacak. Yönetmelikte kredilerle ilgili müşterilere zorunlu tutulan sigortalarla ilgili de adım var. Buna göre tüketicinin açık talebi olmaksızın kredi bağlantılı sigorta yaptırılamayacak. Tüketicinin istediği sigorta şirketinden sağladığı teminat kredi veren tarafından kabul edilmek zorunda olacak. Söz konusu teminat kredi tutarı ve süresi ile uyumlu olacak. Konut finansman sözleşmeleri ve tüketici kredileri sözleşmeleri krediyle ilgili olanlar hariç yan finansal hizmetlerin satın alınması şartına bağlanamayacak. İşte kredilerle ilgili son dakika tüm detaylar...
23.09.2022 Ekonomi
Ucuz ayçiçek yağı ve şekere yoğun ilgi! 5 litresi 135 liraya satılıyor
Ucuz ayçiçek yağı ve şekere yoğun ilgi! 5 litresi 135 liraya satılıyor Sıvı yağ ve şekerin piyasaya göre oldukça uygun satıldığı kooperatif marketi önünde uzun kuyruklar oluştu. Samsun'da vatandaşlar ayçiçek yağı ve şeker almak için Tarım Kredi ve Kooperatifi marketine adeta akın etti.
21.09.2022 Ekonomi
Cep telefonu, akıllı saat, tablet ve bilgisayar  ile ilgili flaş karar! Resmi Gazete'de yayımlandı
Cep telefonu, akıllı saat, tablet ve bilgisayar ile ilgili flaş karar! Resmi Gazete'de yayımlandı Eskişehirli Avukat Aslıcan Özgür İleli, Ticaret Bakanlığının Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliği’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliğin Resmi Gazete'de yayımlandığını belirterek, 14 günlük koşulsuz cayma hakkının kalkacağını ifade etti.
19.09.2022 Gündem
Kredi kartı kullanan ve taksit yaptıran herkesi kapsıyor! Resmen değişti, artık 10 gün değil
Kredi kartı kullanan ve taksit yaptıran herkesi kapsıyor! Resmen değişti, artık 10 gün değil İnternetten alışveriş yapan, kredi kartı kullanan ve taksit yaptıran milyonları yakından ilgilendiriyor. Ticaret Bakanlığı'nın mesafeli sözleşmelerle ilgili yönetmelikte değişiklik yapılmasını içeren yönetmeliği, Resmi Gazete'de yayımlandı. Mesafeli sözleşmelerde tüketicilerin yasal haklarının kullanımına ilave koruma getirildi. Cayma hakkı kullanımında malı iade süresi, 10 günden 14 güne çıkarıldı. Suç aleti olarak kullanılan ürünün cayma hakkı kullanılıp, yeniden satışa sunulmasının önlenmesi, ülke kaynaklarının israfının önlenmesi, çevreye verilen zararın azaltılması amacıyla bazı ürün grupları, cayma hakkından istisna tutuldu.
14.09.2022 Ekonomi
Banka promosyonu ile ilgili yeni gelişme! Emeklilere sınırsız cayma hakkı, 10 bin lira fırsatı
Banka promosyonu ile ilgili yeni gelişme! Emeklilere sınırsız cayma hakkı, 10 bin lira fırsatı Banka promosyonları ile ilgili son dakika gelişmeleri vatandaşların büyük çoğunluğu tarafından yakından takip ediliyor. Emekli promosyonunda bankalar arasındaki yarış gün geçtikçe kızışıyor. Bazı bankalar daha fazla emekli müşterisi çekmek için yapılan kampanyanın süresini uzattı. Emeklilere ödenen promosyon 10 bin liraya yaklaştı. Peki taahhüt süresi dolmayanlar yüksek promosyonlardan nasıl yararlanabilecek? İşte promosyon ödemeleri ile ilgili son dakika gelişmelerinin detayları...
12.09.2022 Emekli

Benzer Haber Etiketleri

Cayma Hakkı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki cayma hakkı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.