Can Atalay

Can Atalay

Son dakika can atalay haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan can atalay ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını can atalay haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Can Atalay

haberleri sayfasında son dakika yaşanan can atalay gelişmeleri de dahil olmak üzere 341 can atalay haberi bulunmuştur. Tüm can atalay haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bakan Tunç'tan Can Atalay açıklaması
Bakan Tunç'tan Can Atalay açıklaması Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Bakan Tunç, Can Atalay kararına itirazlara ret kararları ile ilgili olarak, 'AYM'nin gerekçeli kararlarını görmek lazım. Gerekçeli karar henüz açıklanmadı. Terör suçları dokunulmazlık kapsamında değil. Anayasa'nın 83. maddesi açık.' dedi.
23.02.2024 Gündem
Can Atalay'ın milletvekilliği düşürüldü
Can Atalay'ın milletvekilliği düşürüldü Tutuklu Türkiye İşçi Partisi Hatay Milletvekili Can Atalay hakkında, Yargıtay 3'üncü Ceza Dairesi’nin verdiği karar Meclis Genel Kurulu'nda okundu. Kararın okunmasıyla Can Atalay'ın milletvekilliği düşürüldü.
30.01.2024 Gündem
MHP lideri Bahçeli: Rejim sorunu yoktur, olması düşünülemez
MHP lideri Bahçeli: Rejim sorunu yoktur, olması düşünülemez MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, parti genel merkezinde "Liderlik ve Siyaset Okulu 19. Dönem Sertifika Töreni"nde açıklamalarda bulundu. Bahçeli, "Türkiye Cumhuriyeti'nin rejim sorunu, müesses nizamıyla ilgili farklı bir arayışı yoktur. Olması da düşünülemez" dedi. Bahçeli, "Süper Kupa finalinin oynanması için Riyad'ın neden seçildiği ve protokole neden uyulmadığı bir muammadır. Riyad krizine dahil olan kim varsa kuru özür ile muafiyet kazanamaz" ifadelerini kullandı.
6.01.2024 Gündem
Bakan Tunç'tan Can Atalay açıklaması
Bakan Tunç'tan Can Atalay açıklaması Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Cumhuriyetin 100. Yılında Türk Medeni Kanunu Çalıştayı'nın ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Bakan Tunç, İsrail İstihbarat Servisi Mossad'a çalıştıkları iddiasıyla Türkiye'de yabancı uyruklulara yönelik casusluk faaliyetleri yürüttükleri tespit edilen kişilere yönelik operasyonla ilgili konuştu. Tunç, "Bu kapsamda da 34 gözaltı var. Şu anda gözaltı süresi içerisinde ifadeler alınıyor. Yine 12 kişi hakkında da yakalama kararı çıkarıldı." dedi. Bakan Tunç, "Yine en son yapılan soruşturmayla beraber hakkında işlem yapılan kişi sayısı 100'ü geçmiş durumda. Şu anda devam eden davalar önceki soruşturmalardan sonra açılan davalar bakımından da 25 tutuklu sözkonusu. 4 ayrı dava şu anda devam ediyor bir de soruşturma devam ediyor." şeklinde konuştu.
4.01.2024 Gündem
Yargıtay'dan ikinci kez Can Atalay kararı!
Yargıtay'dan ikinci kez Can Atalay kararı! Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Şerafettin Can Atalay hakkında Anayasa Mahkemesi’nin ikinci ihlal kararının hukuki değeri olmadığına, Anayasa Mahkemesi'nin kararına uyulmamasına hükmetti.
3.01.2024 Gündem
MHP lideri Devlet Bahçeli: Meclis'te terörist istemiyoruz
MHP lideri Devlet Bahçeli: Meclis'te terörist istemiyoruz Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli konuşmasında, "Mehmetlerimize sıkılan, kanımızı döküp canımızı alan teröristlere hangi vekil hoşgörü ile yaklaşırsa suçludur. Hesap vermekten kurtulamayacaktır. TBMM'de terörist istemiyoruz, düşman, katil istemiyoruz. Canilerin sırtını sıvazlayan namertleri asla istemiyoruz." dedi.
26.12.2023 Gündem
Bakan Tunç: Yeni yargı reformunu önümüzdeki aylarda açıklayacağız
Bakan Tunç: Yeni yargı reformunu önümüzdeki aylarda açıklayacağız Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Yeni Yargı Reformu Stratejisi Belgesini ve İnsan Hakları Eylem Planını önümüzdeki aylar içerisinde açıklayarak, oradaki hedefler doğrultusunda yine hızlı bir şekilde çalışmaya devam edeceğiz" dedi.
21.12.2023 Gündem
MHP lideri Devlet Bahçeli: AYM kapatılmalı ya da yeniden yapılandırılmalı
MHP lideri Devlet Bahçeli: AYM kapatılmalı ya da yeniden yapılandırılmalı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Anayasa Mahkemesi (AYM) ile Yargıtay arasındaki tartışmalara ilişkin, "Anayasa Mahkemesi Başkanı, zillet ittifakının yüksek yargıya yuvalanmış hastalıklı koludur. Bunu reddediyoruz, bu kişinin haddini ve hududunu çok açık şekilde aştığını düşünüyoruz. Anayasa Mahkemesi kapatılmalı ya da yeniden yapılandırılmalıdır" dedi.
14.11.2023 Gündem
Yargıtay: AYM, Anayasa'nın 14'üncü maddesini işlevsiz bırakmıştır
Yargıtay: AYM, Anayasa'nın 14'üncü maddesini işlevsiz bırakmıştır Yargıtay Başkanlığı'nca, temel hak ve özgürlüklerin korunmasının, tüm yargı organlarının görevi olduğu belirtilerek, "Bizatihi Anayasa'yı korumak amacıyla kurulan Anayasa Mahkemesi (AYM), tartışmalara konu olan davada, Anayasa koyucunun iradesini yok sayarak Anayasa'nın 83'üncü maddesindeki atıf nedeniyle somut olaya uygulanması gereken 14'üncü maddesini işlevsiz bırakmıştır" açıklaması yapıldı.
10.11.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Gazze mesajı: Bizim derdimiz barış, BM'de çalışma başlatacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Gazze mesajı: Bizim derdimiz barış, BM'de çalışma başlatacağız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te düzenlenen Ekonomik İşbirliği Teşkilatı 16'ncı Zirvesi'ne katıldı. Zirvede önemli mesajlar veren Erdoğan Türkiye'ye dönüşte gazetecilerin sorularını yanıtladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Dışişleri Bakanı Blinken'ın Türkiye ziyaretine ilişkin, "En büyük hatası en başta oldu, İsrail'e gittiğinde 'Yahudi olarak geldim' dersen bir karşılığı olur" dedi. 'Netanyahu'nun bugünü yarına göre iyi günleridir' diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Batı'nın da artık somut adımlar atması gerektiğini belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'AYM, Yargıtay'ın attığı adımı hafife alamaz' ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP'deki genel başkanlık değişimi hakkında ise şu sözleri söyledi: Bunların birbirinden farkı yok. Al birini vur öbürüne. Biri Demirtaş'a selam gönderiyor. Biri Kavala'ya selam gönderiyor. Aynı şekilde diğeri de onlara selam veriyor.
10.11.2023 Gündem
10 Kasım Atatürk'ü Anma Töreni... Cumhurbaşkanı Erdoğan: Taraf değil, hakem konumdayız
10 Kasım Atatürk'ü Anma Töreni... Cumhurbaşkanı Erdoğan: Taraf değil, hakem konumdayız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 85. yıl dönümü nedeniyle tüm yurtta anma törenleri düzenleniyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu tarafından Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen anma programında önemli açıklamalarda bulundu. Öte yandan Erdoğan başkanlığındaki devlet erkanı da Anıtkabir'i ziyaret etti. Şeref Defterini imzalayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Cumhuriyetimizi ilelebet payidar kılmak için aşkla çalışıyoruz. Türkiye Cumhuriyetini her alanda yüceltemeye devam ediyoruz. Milletimizin asırlık hedeflerine ulaşmasına hiçbir güç engel olamayacaktır." dedi.
10.11.2023 Gündem
TİP Milletvekili Can Atalay'ın tahliye talebine ret
TİP Milletvekili Can Atalay'ın tahliye talebine ret Yargıtay 3’üncü Ceza Dairesi, tutuklu TİP Hatay Milletvekili Can Atalay’ın tahliye talebini oybirliği ile reddetme kararı aldı.
13.07.2023 Gündem
CHP'li Gürsel Erol'dan DEVA, Saadet ve Gelecek Partisi'ne sert tepki
CHP'li Gürsel Erol'dan DEVA, Saadet ve Gelecek Partisi'ne sert tepki CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, TBMM Başkanlık seçiminde kendi adaylarını çıkaran DEVA, Saadet ve Gelecek Partisi'ne tepki gösterdi. Sosyal medyadan paylaşım yapan Erol, "Meclis Başkanı adayına oy vermeyerek kendi adaylarını çıkarmaları büyük bir siyasi nezaketsizliktir" ifadelerini kullandı.
8.06.2023 Gündem
Yeni Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş oldu
Yeni Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş oldu Yeni kabine sonrası gözler “0001” plakanın sahibi TBMM Başkanı’nın kim olacağına çevrilmişti. TBMM Genel Kurulu'nda, Meclis Başkanlığı için yapılan 3. tur oylama sonucu Numan Kurtulmuş Meclis başkanı seçildi.
7.06.2023 Gündem
TBMM Başkanlığı seçiminde ikinci tur tamamlandı, hiçbir aday yeterli çoğunluğa ulaşamadı
TBMM Başkanlığı seçiminde ikinci tur tamamlandı, hiçbir aday yeterli çoğunluğa ulaşamadı 28. Yasama Dönemi için TBMM Başkanlık seçiminin ikinci turunda hiçbir aday yeterli çoğunluğu sağlayamadı. AK Parti’nin adayı İstanbul Milletvekili Numan Kurtulmuş 321 oy aldı. Seçim için üçüncü tura geçildi.
7.06.2023 Gündem
Adalet Bakanı Tunç: Atalay'ın davası dokunulmazlık kapsamı dışında
Adalet Bakanı Tunç: Atalay'ın davası dokunulmazlık kapsamı dışında Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Gezi Davası yargılamasında 18 yıl hapis cezası alan ve Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan TİP Hatay Milletvekili Şerafettin Can Atalay'ın durumuyla ilgili, "Gezi Davası anayasal düzenle ilgili bir konu. Anayasanın 14'üncü maddesindeki dokunulmazlık kapsamı dışında olan dosyalardan. Tabii ki bunun takdiri Meclis Başkanlığımız ile Yargıtay arasında yapılacak yazışmalar sonrası ortaya çıkacaktır" dedi.
7.06.2023 Gündem
Meclis'teki yemin törenine damga vuran anlar! Erdoğan'ın dikkatle izlediği tablo
Meclis'teki yemin törenine damga vuran anlar! Erdoğan'ın dikkatle izlediği tablo En yaşlı üye sıfatıyla MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin Geçici Meclis Başkanlığı yaptığı Genel Kurul’da milletvekilleri yemin etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve CHP lideri Kılıçdaroğlu, töreni bir süre locadan izledi. Yemin töreni 10.5 saat sürdü​​​​​​​.
3.06.2023 Gündem
2023 seçim sonuçları... Deprem bölgesinde AK Parti gücünü korudu
2023 seçim sonuçları... Deprem bölgesinde AK Parti gücünü korudu 14 Mayıs 2023 Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçim sonuçları, yüzyılın felaketinin yaşandığı deprem bölgesindeki 11 ilde herkes tarafından merak ediliyordu. İşte Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep, Osmaniye, Malatya, Adıyaman, Adana, Diyarbakır, Kilis, Şanlıurfa ve Elazığ'da seçim sonuçları...
15.05.2023 Gündem
Ceza ve Tevkifevleri'nden Gezi tutuklularına ilişkin haberlere açıklama
Ceza ve Tevkifevleri'nden Gezi tutuklularına ilişkin haberlere açıklama Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü tarafından "Gezi tutuklularına arkadaş yasağı" şeklinde çıkan haberlere ilişkin yapılan açıklamada, “Hükümlü, hükümözlü ve tutukluların ailesi ve arkadaşları tarafından ziyaretlerine mevzuat çerçevesinde izin verilmektedir” denildi.
12.08.2022 Gündem
Gezi davasıyla ilgili flaş gelişme! Reddedildi
Gezi davasıyla ilgili flaş gelişme! Reddedildi GEZİ davasında ceza alan Osman Kavala'nın da aralarında olduğu 8 sanığın tutukluluklarına yapılan itiraz, bir üst mahkeme tarafından reddedildi.
10.05.2022 Gündem
Osman Kavala davası ne oldu, kaç yıl ceza aldı? Osman Kavala neden tutuklu? İşte Gezi Davası kararı
Osman Kavala davası ne oldu, kaç yıl ceza aldı? Osman Kavala neden tutuklu? İşte Gezi Davası kararı İstinaf mahkemesinin beraat kararlarını bozmasının ardından yeniden görülen 17 sanıklı Gezi Parkı davası bugün sanık avukatlarının son savunmalarıyla devam etti. Gezi davası karar duruşmasının ikinci oturumu İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Peki, Osman Kavala davası ne oldu, kaç yıl ceza aldı? Osman Kavala neden tutuklu? İşte Gezi Davası kararı...
25.04.2022 Gündem
Osman Kavala ve Ayşe Mücella Yapıcı için ağırlaştırılmış müebbet hapis istemi
Osman Kavala ve Ayşe Mücella Yapıcı için ağırlaştırılmış müebbet hapis istemi İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen Gezi Parkı davasında mütalaasını açıklayan duruşma savcısı, Osman Kavala ve Ayşe Mücella Yapıcının "Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükûmetini ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasını talep etti.
4.03.2022 Gündem
Osman Kavala'nın tutukluluğunun devamına karar verildi
Osman Kavala'nın tutukluluğunun devamına karar verildi Yargıtay'ın bozduğu 35 sanıklı Çarşı davası ile İstinaf Mahkemesi'nce bozulan Osman Kavala, Can Dündar ve Mehmet Ali Alabora'nın da arasında bulunduğu 17 sanıklı Gezi ana davasının birleştirilmesinin ardından ikinci duruşma görüldü. Duruşmaya katılmayan davanın tek tutuklu sanığı Osman Kavala'nın, oy çokluğuyla tutukluluk halinin devamına karar verildi. 
26.11.2021 Gündem
Gezi Parkı davasında flaş gelişme!  8 sanığa yasak...
Gezi Parkı davasında flaş gelişme! 8 sanığa yasak... Son dakika haberine göre; İSTİNAF Mahkemesi'nin Gezi Olayları’na ilişkin Osman Kavala'nın da aralarında bulunduğu 9 sanığın beraat etmesine ilişkin kararı bozmasının ardından İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi, 8 sanık hakkında yurtdışına çıkış yasağı getirdi.
1.02.2021 Gündem
Gezi davasında karar! Tüm sanıklar beraat etti
Gezi davasında karar! Tüm sanıklar beraat etti Gezi Parkı eylemlerine ilişkin aralarında iş adamı Osman Kavala, gazeteci Can Dündar, Ayşe Mücella Yapıcı ve oyuncu Mehmet Ali Alabora'nın da bulunduğu 1'i tutuklu 7’si firari 16 sanığın "Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçundan yargılandığı davanın 7. Duruşmasında karar çıktı. Davanın tek tutuklu sanığı Osman Kavala’nın da aralarında olduğu 9 kişi beraat ederken, 7 firari sanık hakkında çıkarılan yakalama kararları kaldırılırken "ifadelerinin alınmasına yönelik” ayrı ayrı yakalama emri çıkarılmasına karar verildi.
18.02.2020 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Can Atalay ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki can atalay haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.