Çalışanlar

Çalışanlar

Son dakika çalışanlar haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan çalışanlar ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını çalışanlar haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Çalışanlar

haberleri sayfasında son dakika yaşanan çalışanlar gelişmeleri de dahil olmak üzere 9.223 çalışanlar haberi bulunmuştur. Tüm çalışanlar haberleri aşağıda listelenmiştir.
Dinlenme tesisinde 1 milyon 200 bin liralık altını unuttluar
Dinlenme tesisinde 1 milyon 200 bin liralık altını unuttluarBolu'da şehirler arası yolculuk yapan aile, içerisinde 1 milyon 200 bin TL değerinde altın olan çocuk çantasını mola verip çorba içtikleri lokantada unuttu. Çantayı bulan çalışanlar polise haber verirken, yaklaşık 2 saat sonra Ankara’ya vardıklarında durumu fark eden aile, kente geri dönüp, altınlarını teslim aldı.
25.07.2024Gündem
EYT’liler için flaş karar: Prim desteği kalkıyor, prim oranı yükseliyor!
EYT’liler için flaş karar: Prim desteği kalkıyor, prim oranı yükseliyor!Meclis'te devam eden vergi kanun teklifi görüşmeleri, sosyal güvenlik sisteminde köklü değişiklikler getiriyor. En düşük emekli aylığının 12 bin 500 liraya yükseltilmesinin ardından, EYT'lilere sağlanan %5'lik sigorta prim desteği kaldırılıyor. Ayrıca, kısa vadeli sigorta kolları prim oranı %2.25’e yükseltiliyor. Bu düzenlemeler, EYT’li çalışanlar ve işverenler için yeni bir dönemin başlangıcını işaret ediyor. İşte emekli milyonlarca vatandaşı ilgilendiren detaylar...
Erdoğan'dan başıboş köpek düzenlemesi mesajı: Millet sorun çözülsün istiyor, Meclis tatile girmeden yasalaşacak
Erdoğan'dan başıboş köpek düzenlemesi mesajı: Millet sorun çözülsün istiyor, Meclis tatile girmeden yasalaşacakCumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu. Erdoğan, "Yakılan köyleri, öldürülen çocukları, Kıbrıslı kardeşlerimizin dramlarını asla unutamayız. Federalizme dayalı tekliflere bizim de Kıbrıs Türkünün de karnı tok. Duruşumuzu net bir şekilde ortaya koyduk." dedi. Erdoğan, "Enflasyonda en kötüsünü geride bıraktık. Bundan sonra daha hissedilir şekilde düşecektir." ifadelerini kullandı. Başıboş köpek sorunuyla ilgili konuşan Erdoğan, " Kimse bize hayvanlar konusunda merhamet dersi vermesin, sokaklarımızı güvenli hale getireceğiz" mesajını verdi. Erdoğan, borcu olan CHP'li belediyeler hakkında şu ifadeleri kullandı: Şu anda belediyelerin borçlarıyla ilgili Hazine ve Maliye Bakanlığımız kaynağında bu borçların tahlisine başlayacaktır. Öyle 25 kuruşa simit yok. Milletin varlığını değişik yerlerde harcamaya müsaade yok.
24.07.2024Gündem
Bodrum ilçesinde kanalizasyon terfi merkezinde temizlik yapan işçiler zehirlendi: 1 ölü, 2 yaralı
Bodrum ilçesinde kanalizasyon terfi merkezinde temizlik yapan işçiler zehirlendi: 1 ölü, 2 yaralıMuğla'nın Bodrum ilçesinde, kanalizasyon terfi merkezine temizlik yapmak için giren gazdan etkilenerek bayıldı. İtfaiye ekipleri tarafından çıkarılan ve merkezte biriken metan gazından zehirlendiği tahmin edilen işçilerden Mehmet Nuri Baştuğ (39) hayatını kaybetti, 2 işçi yaralandı.
23.07.2024Gündem
Yumurtalık Belediyesi çalışanları maaşlarını eksiksiz aldı
Yumurtalık Belediyesi çalışanları maaşlarını eksiksiz aldıYumurtalık Belediye Başkanı Erdinç Altıok, geçmiş yönetimden kalan borçlara rağmen işçi alacaklarını odağına aldı. Aylık ortalama geliri 5 milyon TL olan Yumurtalık Belediyesi’ni geçmişten kalan 205 milyon lira, yani gelirine oranla yüksek bir borçla devralan Başkan Altıok, borç yüküne rağmen işçi ve emekçilerin maaşlarını eksiksiz bir şekilde yatırdı.
21.07.2024Adana
En düşük emekli aylığının artırılmasını içeren vergi paketi komisyonda
En düşük emekli aylığının artırılmasını içeren vergi paketi komisyondaEn düşük emekli aylığının 10 bin liradan 12 bin 500 liraya çıkarılmasını öngören 'Vergi Kanunları ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi', TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülmeye başlandı.
18.07.2024Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan; 40 yıllık plan ve hazırlık, sadece birkaç saat içinde boşa gitti
Cumhurbaşkanı Erdoğan; 40 yıllık plan ve hazırlık, sadece birkaç saat içinde boşa gittiCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şehit Mustafa Cambaz 3. Fotoğraf Yarışması Ödül Töreni'nde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Milletin direnişini kırmak için her türlü alçaklığı yaptılar, ancak sinsi ve kanlı emellerine ulaşamadılar. Oysa her şeyi en ince detayına kadar hesaplamışlardı. Oysa 40 yıl boyunca bukalemun gibi kırk kılığa bürünerek kendilerini gizlemeyi başarmışlardı. 15 Temmuz gecesi de tereyağından kıl çeker gibi Türkiye'yi işgal edeceklerini, milletin iradesine el koyacaklarını zannediyorlardı. Ama 40 yıllık plan ve hazırlık, sadece birkaç saat içinde boşa gitti" dedi.
13.07.2024Gündem
Gaziantep'te özel ihtiyaçlı çalışanlar azimleriyle takdir topluyor
Gaziantep'te özel ihtiyaçlı çalışanlar azimleriyle takdir topluyorGaziantep'te glutensiz gıda temininde zorlanan çölyak hastaları ve glutensiz beslenmeyi tercih eden vatandaşlar için açılan Glutensiz Bir Başka Kafe'nin “özel ihtiyaçlı” çalışanları müşterilere en iyi hizmeti vermek için yoğun gayret sarf ediyor.
17.07.2024Gaziantep
Kamuda maaş ödemelerine yeni ayar! Artık emanet hesabına yatırılacak
Kamuda maaş ödemelerine yeni ayar! Artık emanet hesabına yatırılacakKamuda çalışanlar için harekete geçildi. Hazine ve Maliye Bakanlığı maaş ödemelerine yeni düzenleme getiriyor. İşte haberin detayları...
SSK, BAĞ-KUR emeklilerine zam müjdesi! Maaş hesabı değişti: Fark ödemesi yüzde 100'ü aşacak
SSK, BAĞ-KUR emeklilerine zam müjdesi! Maaş hesabı değişti: Fark ödemesi yüzde 100'ü aşacakEn düşük emekli maaşı alanlar dikkat! Bu ay yatacak maaşlara yansıyacak mı? Milyonlarca emekliyi ilgilendiren en düşük emekli maaşına yapılacak olan artışa ilişkin çalışmalar devam ediyor. SSK ve BAĞ-KUR emeklilerini kapsayacak olan ek artış tutarının maaşların yatacağı tarihe kadar netleşmesi bekleniyor.
12.07.2024Ekonomi
Otopark ücretlerine üst üste zam yapılan AVM çalışanları zamma böyle tepki gösterdi
Otopark ücretlerine üst üste zam yapılan AVM çalışanları zamma böyle tepki gösterdiBahçelievler'deki Kuyumcukent AVM'nin otopark ücretini çok bulan çalışanlar ve müşteriler, araçlarını alışveriş merkezi çevresindeki yol kenarlarına ve kaldırımlara park etmeye başladı. Otomobil ve motosikletlerin AVM çevresindeki yollara ve kaldırımlara park edilmesiyle birlikte hem trafik güvenliği tehlikeye düştü hem de yaya kaldırımları kullanamaz oldu.
10.07.2024Gündem
Promosyon müjdesi Adana'dan geldi! İmzalar atıldı, 45 bin TL ödeme yapılacak
Promosyon müjdesi Adana'dan geldi! İmzalar atıldı, 45 bin TL ödeme yapılacakPromosyonlar emeklilere yapılan ödemelerle gündeme gelse de çalışanlar da promosyon imkanından yararlanıyor. Hem özel sektör hem de kamuda çalışanlar promosyon imkanından çalıştıkları kurumun maaş ödeyen banka ile anlaşması ile birlikte yararlanabiliyor. Adana'da bir belediyeden daha promosyon haberi geldi. İşte ayrıntılar...
8.07.2024Adana
Çalışanlar dikkat! Bakan Şimşek imzaladı, işte yeni zam ve ücretler
Çalışanlar dikkat! Bakan Şimşek imzaladı, işte yeni zam ve ücretlerHazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sözleşmeli personel, memur ve memur emeklilerine yapılacak olan zammı, kıdem tazminatı tavanını ve maaş farklarının hesaplanmasına ilişkin kararı imzaladı.
Milyonlarca memur ve emekli bekliyordu! Haziran ayı enflasyon rakamları açıklandı
Milyonlarca memur ve emekli bekliyordu! Haziran ayı enflasyon rakamları açıklandıHaziran ayına ilişkin enflasyon rakamları açıklandı. Milyonlarca memur ve emekliye yapılacak zam için haziran enflasyonunun açıklanmasını bekliyordu. Tüketici Fiyat Endeksi haziranda yüzde 1,64 artarken, yıllık bazda yüzde 71,60 oldu.
3.07.2024Ekonomi
Mehmetçik’e bayrağa dokunana ‘vur’ emri verildi
Mehmetçik’e bayrağa dokunana ‘vur’ emri verildiAbdulkadir Selvi’nin bugünkü yazısında Kayseri’deki olayları bahane edenlerin Suriye’de harekete geçtiğini anlatarak, Türk bayrağına dokunana vur emri verildiğini söyledi.
3.07.2024Gündem
Sinan Ateş davasında ilk ifadeler ortaya çıktı: 'Abi ben ayaklarına doğru sıktım ama reisi vurduk'
Sinan Ateş davasında ilk ifadeler ortaya çıktı: 'Abi ben ayaklarına doğru sıktım ama reisi vurduk'Eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin 22 sanığın yargılanmasına başlandı. Davada ilk ifadeler de ortaya çıktı.
1.07.2024Gündem
Sinan Ateş davasında ilk duruşma: 22 sanık hakim karşısında
Sinan Ateş davasında ilk duruşma: 22 sanık hakim karşısındaAnkara'da eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin davada 22 kişinin yargılanmasına başlandı. İlk duruşmayı CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu da takip etti. Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş, duruşma öncesi yaptığı açıklamada, "Bugün eksik bir iddianame ile yarım bir mahkeme kurulacak. Beklentimiz, eksik olan bu iddianamenin ve iddianamedeki boşlukların tamamlanarak yeni ve doğru bir iddianamenin yazılması ve yargılamanın hızlı bir şekilde yapılmasıdır" dedi.
1.07.2024Gündem
Hizmet sektöründe bahşiş ödenmesine ilişkin yasal düzenleme geliyor
Hizmet sektöründe bahşiş ödenmesine ilişkin yasal düzenleme geliyor Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği (TÜRES) Genel Başkanı Ramazan Bingöl, Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından takip ve talep edilen ve sektör çalışanlarının da faydasına olan kredi kartları ile bahşiş ödenmesine ilişkin yasal düzenleme çalışmasını desteklediklerini bildirdi.
29.06.2024Ekonomi
Kıdem tazminatında hesap değişiyor! Çalışanlar dikkat, bu tarihi bekleyin
Kıdem tazminatında hesap değişiyor! Çalışanlar dikkat, bu tarihi bekleyinMilyonlarca çalışanı yakından ilgilendiriyor. Kıdem tazminatında tavan ücret değişiyor. 3 Temmuz’da açıklanacak enflasyon rakamları sonrası memur maaşları belirlenecek. Bununla birlikte kıdem tazminatı tavanı da değişecek. Peki kıdem tazminatı tavanı ne kadar olacak? Emekli olacaklar veya işten ayrılacaklar yüksek tazminat için temmuz sonrasını beklemeli mi? İşte detaylar...
Gaziantep'te 58 yaşındaki adam düşme sonucu hayatını kaybetti, aile ihmal iddiasında bulundu
Gaziantep'te 58 yaşındaki adam düşme sonucu hayatını kaybetti, aile ihmal iddiasında bulunduGaziantep'te yaşayan 58 yaşındaki Ramazan Avcı, banyoda düştükten sonra kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Avcı'nın cenazesini adli tıpta teslim alan kardeşi ise kaldırıldığı hastanede 15 saat boyunca müdahale edilmediğini iddia ederek ölümün ihmal sonucu olduğunu söyledi.
27.06.2024Gaziantep
Çalışan milyonları ilgilendiriyor! SGK tarafından ödeniyor, en düşüğü günlük 444 TL
Çalışan milyonları ilgilendiriyor! SGK tarafından ödeniyor, en düşüğü günlük 444 TLSosyal Güvenlik Kurumu'na tabi olarak çalışanları doğrudan ilgilendiriyor. Çalışma Hayatı İletişim Merkezi’ne çalışanlar merak ettiği tüm soruları sorabiliyor. Çalışanlar en çok rapor ücretleri ile ilgili sorularına yanıt arıyor. Rapor ücreti belli koşullar sağlandığında alınabiliyor. Peki çalışan bir yıl içerisinde kaç gün rapor alabilir? Çalışana ne kadar ödeme yapılıyor. İşte en çok merak edilen soruların yanıtları...
Çalışanlar dikkat! SGK resmen duyurdu: Değişiklik yapılması gerekiyor
Çalışanlar dikkat! SGK resmen duyurdu: Değişiklik yapılması gerekiyorSosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından dikkat çeken bir açıklama yapıldı. Çalışanları yakından ilgilendiren açıklamada adı veya soyadı değişen sigortalıların değişiklik yapmaları gerektiği vurgulandı.
Çalışanlar dikkat! Kısa çalışma ödeneği yönetmeliği yenilendi
Çalışanlar dikkat! Kısa çalışma ödeneği yönetmeliği yenilendiİş dünyası zor zamanların kurtarıcısı kısa çalışma ödeneğinden halen faydalanmaya devam ediyor. İşte yeni yayınlanan yönetmelik sonrası kısa çalışma ödeneğine ilişkin bilmeniz gerekenler.
24.06.2024Ekonomi
Asgari ücrete eylülde zam gelecek mi, asgari ücrete zam yapılacak mı? Asgari ücrete zam var mı?
Asgari ücrete eylülde zam gelecek mi, asgari ücrete zam yapılacak mı? Asgari ücrete zam var mı?       Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, ekonomik verilerin iyi gittiğine dikkat çekerek, asgari ücret ara zammıyla ilgili şu açıklamayı yapmıştı; "Aralık ayındaki düşüncemiz neyse aynı şekilde devam ediyor. Enflasyonla ilgili verilerimiz oldukça güzel geliyor. Hiçbir ara zam gündemimizde yok." Bu açıklamayla 2024 Temmuz ayında asgari ücrete ara zam yapılmayacak. Öte yandan eylül ayında asgari ücrete ara zam yapılacağı iddiaları ortaya atıldı. Peki, eylülde asgari ücrete zam gelecek mi, asgari ücrete zam var mı?
22.06.2024Ekonomi
Kuyumcudan çaldığı 1 kilo altınla kaçarken yakalandı
Kuyumcudan çaldığı 1 kilo altınla kaçarken yakalandıİstanbul Küçükçekmece'de bir kuyumcuya gelen şüpheli, incelemek için eline aldığı 1 kiloluk altını alarak kaçtı. Kuyumcudan çıktıktan sonra peşinden koşan çalışanlar tarafından yakalanan şüpheli, polise teslim edildi. 2 milyon 430 bin liralık 'Bak kaç' güvenlik kamerasıyla saniye saniye görüntülendi.
20.06.2024Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Çalışanlar ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki çalışanlar haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.