Çocuklar artık icra teslimi mağduriyeti yaşamayacak!
Çocuklar artık icra teslimi mağduriyeti yaşamayacak! Yeni düzenleme ile çocuklar icra konusu olmaktan ve teslim işlemleri borç-alacak ilişkisi içinde değerlendirilmekten çıkarıldı. Yeni düzenlemede çocuğun ebeveyne teslimi için belediyeler ve valilikler tarafından mekanlar belirleneceğini belirten uzmanlar, uygulamanın ailelere maddi yönden de kolaylık sağlayacağını ifade ediyor. Uzmanlar boşanma sürecinin çocuklarda travmalar oluşturduğunu vurguluyor ve belirsizliklerin endişe yaratmaması için hayatının nasıl değişeceğinin detaylıca anlatılmasını tavsiye ediyor.
11.04.2022 Yaşam
Çocuklar için boşanmayı ertelemek doğru mu?
Çocuklar için boşanmayı ertelemek doğru mu? Dünyada koronavirüsün bilançosu her geçen gün ağırlaşırken, insanlık aynı zamanda psikolojik bir sınav da veriyor. Dünyanın dört bir yanındaki aileler, iş ve özel hayat dengelerindeki bozulma, ekonomik baskının artması, okulların kapalı olması ve ev işlerinde oluşan dengesiz dağılım sebebiyle büyük bir dayanıklılık sınavı veriyor. Pandemi etkisiyle evlilik ve boşanmalarda sürecin ertelenmesine bağlı olarak istatistiklerde azalma görüldü. 2020 yılında, Türkiye’de 135 bin 22 çift boşanırken ve 124 bin 742 çocuk ise velayete verildi. Araştırmalara göre, eş olmaktan vazgeçtikleri halde birlikte yaşamayı sürdüren ailelerin çocukları ruhsal olarak sıkışıklık hissi yaşıyorlar. Peki, Çocuklar için boşanmayı ertelemek doğru mu? Uzman Klinik Psikolog Ceren Kurtay Doğan anlattı.
16.04.2021 Sağlık
Ebru Şallı sevgilisini böyle rahatlatıyor!
Ebru Şallı sevgilisini böyle rahatlatıyor! Manken Ebru Şallı'nın sevgilisi Uğur Akkuş, 9 yıllık eşine açtığı boşanma davasından dolayı sıkıntı yaşıyor. Ebru Şallı, sevgilisini uzmanı olduğu pilates ile rahatlatıyor.
9.10.2017 Magazin
İbrahim’den hediye istemiyorum!
İbrahim’den hediye istemiyorum! 11 yıllık eşi İbrahim Kutluay ile boşanma sürecinde olan Demet Şener Kutluay, önceki gün avukatı Aslı Hatemi ile Etiler’de alışveriş yaptı
10.04.2017 Magazin