Bölme

Bölme

Son dakika bölme haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan bölme ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını bölme haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Bölme

haberleri sayfasında son dakika yaşanan bölme gelişmeleri de dahil olmak üzere 554 bölme haberi bulunmuştur. Tüm bölme haberleri aşağıda listelenmiştir.
Excel'de En Çok Kullanılan Formüller Nelerdir?
Excel'de En Çok Kullanılan Formüller Nelerdir? Excel formülleri insanların tablolar üzerinde daha rahat bir şekilde çalışmasına olanak sağlamaktadır. Detaylı bir şekilde Excel kullanmak isteyenler için Excel formülleri mutlaka bilmesi gereken önemli detaylar arasında yer almaktadır. Excel formülleri kolay hesaplama yapabilme olanağı sunduğu gibi tabloları daha iyi anlamaya da yardımcı olmaktadır. Bundan dolayı Excel kullanmayı düşünen kişiler en azından Excel’de en sık kullanılan formüller hakkında bilgi sahibi olmalıdır. 
22.04.2024 Gündem
516 deprem konutu hak sahiplerine teslim edildi! 'Cumhurbaşkanımız sözünde durdu'
516 deprem konutu hak sahiplerine teslim edildi! 'Cumhurbaşkanımız sözünde durdu' Adana’da depremzedeler için yapımı tamamlanan afet konutlarını gören depremzedelerin mutlulukları yürekleri ısıttı. İnşaatı yapan firmanın ise önce zemin iyileştirmesi yaptığı, daha sonra depreme dayanıklı konutlar inşa ettiği öğrenildi.
3.04.2024 Adana
Özel odalı sucu dükkanında istismar dehşeti! 11 yaşındaki çocuğu taciz eden sanık 7 Mayıs’ta hakim karşısına çıkacak
Özel odalı sucu dükkanında istismar dehşeti! 11 yaşındaki çocuğu taciz eden sanık 7 Mayıs’ta hakim karşısına çıkacak Bağcılar’da geçen sene okuldan çıkan 11 yaşındaki M.Y.’yi aracıyla kendisine ait su dükkanına götürüp burada alıkoyan ve taciz eden Metin Şenay, 7 Mayıs’ta hakim karşısına çıkacak. Şenay’ın daha önce de istismar ettiği çok sayıda çocuğa ait görüntüleri kayıt altına aldığı ve bu görüntülerin bir kısmını şifreli bir hard diske aktardığı öne sürüldü. Tutuklanan 60 yaşındaki sucu Metin Şenay’ın cinsel istismarda bulunduğu çocuklardan R.Ş.’nin annesi S.Ş., “Ben hiç görmedim. Sucumuzdu, gidip geliyordu. Öyle bir şeytanmış ki, hiç kimseye yüzünü göstermemiş" dedi.
21.03.2024 Gündem
Kesinleşmiş hapis cezası bulunan kadın, vitrinin arkasına yaptırdığı gizli bölmede yakalandı
Kesinleşmiş hapis cezası bulunan kadın, vitrinin arkasına yaptırdığı gizli bölmede yakalandı Kayseri'de çeşitli suçlardan hakkında kesinleşmiş 1 yıl 8 ay hapis cezası bulunan Y.A. isimli kadın hükümlü, vitrinin arkasına yaptırdığı gizli bölmede saklanırken yakalandı.
1.03.2024 Gündem
Uzayda tuvaletlerini nasıl yapıyorlar? Uzayda tuvalet var mı, tuvaletlerini nereye yapıyorlar?
Uzayda tuvaletlerini nasıl yapıyorlar? Uzayda tuvalet var mı, tuvaletlerini nereye yapıyorlar? Türkiye Cumhuriyeti ilk astronotu Alper Gezeravcı, Dünya'ya geri döndü. Astronotlari taşıyan kapsül Florida açıklarında okyanusa iniş yaptı. Astronotlar, kurtarma gemisi içerisinde bulunan kontrol odasına alınacak. Peki, Uzayda tuvaletlerini nasıl yapıyorlar? Uzayda tuvalet var mı, tuvaletlerini nereye yapıyorlar?
9.02.2024 Gündem
Ebob (Obeb) Ve Ekok(Okek) Formülleri Nelerdir? Ebob, Ekok Nasıl Çözülür?
Ebob (Obeb) Ve Ekok(Okek) Formülleri Nelerdir? Ebob, Ekok Nasıl Çözülür? Matematik konuları içerisinde yer alan ve sıklıkla karşınıza çıkabilecek olan konulardan birisi de OBEB EKOK olarak bilinmektedir. Ebob ifadesi, en büyük ortak bölen anlamına gelirken, Ekok ifadesi ise en küçük ortak bölen olarak bilinmektedir. Sayıların ortak bölenlerini bulmak için kullanıldığını söylemek mümkün olmaktadır. Asal çarpanlar algoritmasını kullanarak kolay bir şekilde hesaplama yapmak mümkün olmaktadır. 
18.01.2024 Gündem
1 dersten kalınca belge alınır mı? Lise, ortaokul takdir teşekkür devamsızlık sınırı kaç, takdir belgesi için ortalama kaç olmalı, teşekkür belgesi kaç puanla alınır?
1 dersten kalınca belge alınır mı? Lise, ortaokul takdir teşekkür devamsızlık sınırı kaç, takdir belgesi için ortalama kaç olmalı, teşekkür belgesi kaç puanla alınır? Takdir teşekkür belgesi kaç puanla alınır, 1 dersten kalınca belge alınır mı? Karneler bu hafta verilecek. Yarıyıl tatili öncesinde öğretmenler karne notlarını e okul sistemine girmeye başladı. Ders notlarının belli olmasıyla öğrenciler ise takdir teşekkür belgesi alıp alamayacaklarını öğrenmek için, belge alma şartlarını araştırıyor. Peki, takdir belgesi kaç puanla alınır 2024, alma şartları nelerdir? Teşekkür almak için ders notları kaç olmalı 2024? Devamsızlık kaç gün olursa takdir teşekkür belgesi alınamıyor?
15.01.2024 Eğitim
7. Sınıf Cebirsel İfadeler: Cebirsel İfadeler Detaylı Konu Anlatımı Ve Örnek Sorular!
7. Sınıf Cebirsel İfadeler: Cebirsel İfadeler Detaylı Konu Anlatımı Ve Örnek Sorular! Cebir, sayılar, şekiller ve harflerle ilgilenen özel bir matematik dalıdır. Matematik kavramlarını her yerde, her gün, hemen hemen her durumda kullanırız. Cebirsel ifadeler, sayıların gerçek değerlerini belirtmeden harf veya alfabe kullanarak ifade etme fikridir. Cebirin temelleri bize bilinmeyen bir değerin x, y, z vb. harflerle nasıl ifade edileceğini öğretir.
26.12.2023 Eğitim
6. Sınıf Oran Konu Anlatımı: Matematik Oran Detaylı Konu Anlatımı Ve Örnek Sorular!
6. Sınıf Oran Konu Anlatımı: Matematik Oran Detaylı Konu Anlatımı Ve Örnek Sorular! Oran, benzer veya farklı iki miktarın bölünerek karşılaştırılmasının matematiksel bir ifadesidir. Bu ifade orantıdan yüzdeye dönüştürme yöntemiyle ifade edilebilir. ':' sembolü ile gösterilir. Örneğin 2:3, 5:6, 3:7 vb. oranlardır. Ayrıca '/' sembolüyle de temsil edilir. Dolayısıyla oran temelde bir tür bölme yöntemidir.
26.12.2023 Eğitim
6. Sınıf Ondalık Gösterim: Matematik Ondalık Gösterim Detaylı Konu Anlatımı Ve Örnek Sorular!
6. Sınıf Ondalık Gösterim: Matematik Ondalık Gösterim Detaylı Konu Anlatımı Ve Örnek Sorular! Matematikte sayılar farklı türlere ayrılabilir: gerçek sayılar, doğal sayılar, tam sayılar, rasyonel sayılar vb. Ondalık sayılar da bunların arasında yer alıyor. Tam sayı ve tam sayı olmayan sayıları temsil etmenin standart biçimidir. Bu yazımızda “ Ondalık Sayılar ”ı, türlerini, özelliklerini ve ondalık sayıların basamak değeri gösterimini birçok çözümlü örnekle detaylı olarak ele alacağız.
26.12.2023 Eğitim
5. Sınıf Kesir Problemleri: Kesir Problemleri Nasıl Çözülür? Detaylı Konu Anlatımı Ve Örnek Sorular!
5. Sınıf Kesir Problemleri: Kesir Problemleri Nasıl Çözülür? Detaylı Konu Anlatımı Ve Örnek Sorular! Öğrenciler için ilköğretim noktasında karmaşık gelen konular içerisinde kesirler yer alır. Ancak bir kere öğrenildiği zaman aslında bakılsa kolay şekilde yapılan bir çözüme sahiptir. Bu doğrultuda pay ve paydadan oluşan kesirler, toplama ve çıkarma ile bölme veya çarpma üzerinden işlem imkanı vermektedir. Günümüzde birçok farklı sınavda ya da testlerde çıkan konular arasında yer alır. Bu bağlamda 5. sınıf öğrencileri için Milli Eğitim Bakanlığı müfredatı kapsamında kesir konuları öğretilmektedir.
26.12.2023 Eğitim
Bakan Özhaseki: 100 milyon metrekare yeşil alan için proje başlattık
Bakan Özhaseki: 100 milyon metrekare yeşil alan için proje başlattık Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla 100 milyon metrekare yeşil alan ve millet bahçesi yapılması için zamanında bakanlığımızda proje başlattık. Şu anda 213'ü tamamlandı, 280'den fazlası da devam ediyor” dedi.
25.12.2023 Ekonomi
2. Sınıf Bölme İşlemi: Bölme İşlemleri Detaylı Konu Anlatımı Ve Örnek Sorular!
2. Sınıf Bölme İşlemi: Bölme İşlemleri Detaylı Konu Anlatımı Ve Örnek Sorular! Bölme, dört ana aritmetik işlevin genellikle en zoru olarak bilinir. Bölme işlemi sayıları bölmeye veya 'paylaştırmaya' yarar. Matematikte bölme, çarpma işleminin tersidir. Bölme için sembol (÷) şeklindedir. Ancak elektronik tablolarda, hesap makinelerinde veya diğer bilgisayar uygulamalarında ise sembol kimi zaman '/' (eğik çizgi) şeklinde kullanılır.
25.12.2023 Eğitim
Sabiha Gökçen Havalimanı'na 2.pist! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terör baronları bizi yolumuzdan çeviremez
Sabiha Gökçen Havalimanı'na 2.pist! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terör baronları bizi yolumuzdan çeviremez Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sabiha Gökçen Havalimanı 2'nci Pist Açılış Töreni'nde yaptığı konuşmada, "Terörle, ülke siyasetinin şekillendirildiği eski Türkiye artık geride kalmıştır. Terör saldırılarıyla milletimizi bölme planlarının raf ömrü tükenmiştir. Biz son 21 yılda ne yaptıysak, neyi başardıysak CHP ve koro üyelerinin istemezükçü nakaratlarına rağmen başardık" dedi.
25.12.2023 Gündem
8. Sınıf Kareköklü Sayılar: Matematik Kareköklü Sayılar Detaylı Konu Anlatımı Ve Örnek Sorular!
8. Sınıf Kareköklü Sayılar: Matematik Kareköklü Sayılar Detaylı Konu Anlatımı Ve Örnek Sorular! Kendisi ile çarpıldığında orijinal sayıyı veren değere Karekök denir. Karekökü bulmak için dört yöntem kullanabiliriz. Bunlar; Asal çarpanlara ayırma, Tekrarlanan Çıkarma, Uzun bölme ve Tahmin yöntemidir. '√' bir sayının karekökünü belirtmek için kullanılan radikal bir semboldür.
24.12.2023 Eğitim
4. Sınıf Matematik Konuları Nelerdir? 2023/2024 4. Sınıf Matematik Meb Müfredatı Ve Tüm Konular
4. Sınıf Matematik Konuları Nelerdir? 2023/2024 4. Sınıf Matematik Meb Müfredatı Ve Tüm Konular Matematikte doğal sayılar ve kesirler sayıların ağırlıklı olarak ele alındığı dönem 4. sınıf matematik konularıdır. Tabii aynı zamanda uzunluk ve zaman ölçme, geometri ile beraber Milli Eğitim Bakanlığı kapsamındaki müfredatta birçok konu bulunuyor. Öğrencilerin doğal sayılar ile diğer sayı çeşitleri üzerinden temel oluşturma şansını sağlayan bir müfredat olduğunu söylemek mümkün olur. İki dönem kapsamında farklı konular birbirlerine ayrılmış şekilde öğretim verilmektedir.
4.12.2023 Eğitim
3. Sınıf Matematik Konuları Nelerdir? 2023/2024 3. Sınıf Matematik Meb Müfredatı Ve Tüm Konular
3. Sınıf Matematik Konuları Nelerdir? 2023/2024 3. Sınıf Matematik Meb Müfredatı Ve Tüm Konular Temel giriş ile beraber öğrenciler bu dönem doğal sayıları öğrenmeye başlar. Özellikle doğal sayılarla farklı sayı basamakları doğrusunda nasıl işlem yapılacağına dair bilgiler elde edilir. Bunun dışında kesirler ve aynı zamanda katı ve sıvı ile zaman ölçme gibi bilgiler yer alır.
1.12.2023 Eğitim
'Yolyemezler'e ikinci darbe! Örgüt lideri gizli bölmede yakalandı
'Yolyemezler'e ikinci darbe! Örgüt lideri gizli bölmede yakalandı Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu'nca yürütülen soruşturma kapsamında ‘Yolyemezler’ suç örgütüne yapılan operasyonun devamında, örgüt lideri dolap kapakları içerisinde gizli bölmede yakalandı. Örgüt liderinin yakalandığı gizli bölmede 1 kalaşnikof tüfek, 1 Uzi marka otomatik tabanca, 6 ruhsatsız tabanca ele geçirildi. ‘Yolyemezler’ silahlı suç örgütüne yapılan operasyonlarda örgütün yöneticisinin de içlerinde bulunduğu toplam 27 şüpheli gözaltına alındı.
22.11.2023 Gündem
Gümrük Muhafaza ekipleri milyonlarca liralık ilaç ve elektronik sigara ele geçirdi
Gümrük Muhafaza ekipleri milyonlarca liralık ilaç ve elektronik sigara ele geçirdi Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekipleri, Ekim ayında ülke çapında yürütülen operasyonlar ile, kanser ve şeker hastalığı tedavisinde kullanıldığı tespit edilen yaklaşık 5 milyon Türk Lirası değerinde 177 kutu ilaç ve 12 adet enjektör ile, yaklaşık 22 milyon Türk Lirası değerinde 552 bin 956 adet elektronik sigara cihazı, elektronik sigara aksamı ve sarf malzemesi ele geçirdi.
27.10.2023 Gündem
Egzoz Susturucu Nedir, Ne İşe Yarar? Egzoz Susturucu Nasıl Çalışır?
Egzoz Susturucu Nedir, Ne İşe Yarar? Egzoz Susturucu Nasıl Çalışır? Egzoz susturucu, araçların egzoz sistemine monte edilen bir parçadır. Egzoz sistemi, araç motorundan çıkan yanma sonucu oluşan gazların ve seslerin tahliye edildiği bir sistemdir.
5.06.2023 Gündem
Slash İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Klavyede Slash İşareti Nasıl Yapılır?
Slash İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Klavyede Slash İşareti Nasıl Yapılır? Slash işareti birçok farklı amaç altında bilgisayarda yaygın kullanılan işaretlerden biridir. Bu durum hem harfler arasında hem de rakamlar arasında bir bağlantı kurmak amaçlı çok fazla değerlendirilmektedir. Böylece eğitim ile beraber günlük yaşamda hesaplama yaparken ya da değişik şekillerde kullanılır.
25.05.2023 Eğitim
Bağcılar'da özel odalı istismar iddiası
Bağcılar'da özel odalı istismar iddiası Bağcılar'da su sattığı ailenin 11 yaşındaki kızları M.Y.'yi okul çıkışında kaçırarak iş yerinde istismar ettiği öne sürülen M. Ş.'yi linç edilmekten polis kurtardı.
25.05.2023 Yaşam
50 + 1 ne demek, 50+1 sistemi nedir? 50+1 seçim modelinde sistemde oy bölme var mı, 50+1 şartı nasıl işliyor?
50 + 1 ne demek, 50+1 sistemi nedir? 50+1 seçim modelinde sistemde oy bölme var mı, 50+1 şartı nasıl işliyor? Oylar sayılmaya devam ediyor. 2 adaydan biri 50 +1 alamazsa secim. 2.tura kalıyor. Peki, 50 + 1 ne demek, 50+1 sistemi nedir?
14.05.2023 Gündem
Erzurum’daki İmamoğlu mitinginde provokasyon
Erzurum’daki İmamoğlu mitinginde provokasyon İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun mitinginde olaylar çıktı. İmamoğlu, meydanın arka tarafında toplanan grubun taşlı saldırısına uğradı.
7.05.2023 Gündem
'Balkonu mutfağa ilave etmek uygun değil' uyarısı! İşte depreme dayanıklı yapı için 3 aşama
'Balkonu mutfağa ilave etmek uygun değil' uyarısı! İşte depreme dayanıklı yapı için 3 aşama Erzurum Atatürk Üniversitesi'nden Doç. Dr. Oğuz Akın Düzgün, depreme dayanaklı yapıların 3 aşamalı inşa edilmesi gerektiğini belirterek, "Mekan açmak için bölme duvarlarını kaldırmak, balkonu mutfağa ilave etmek uygun değil. Kirişten boru geçirmek için delikler açmak uygun değil. Bina başlangıçta nasıl tasarlanmışsa; o şekilde muhafaza etmek lazım" dedi.
5.05.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Bölme ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki bölme haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.