Böbrek Hastalığı

Böbrek Hastalığı

Son dakika böbrek hastalığı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan böbrek hastalığı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını böbrek hastalığı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Böbrek Hastalığı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan böbrek hastalığı gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.269 böbrek hastalığı haberi bulunmuştur. Tüm böbrek hastalığı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Ramazanda su tüketimi uyarısı! Uzman isim kritik miktarı açıkladı
Ramazanda su tüketimi uyarısı! Uzman isim kritik miktarı açıkladı Bugünlerde vücudunun susuz kalmaması için ramazan ayı boyunca iftarla başlayıp sahur bitimine kadar geçen sürede tüketilecek su miktarı büyük önem taşırken, Doç. Dr. Ramazan Danış, “Bir kişinin günde en az 2,5 litre su alması gerekiyor” diyerek uyarıda bulundu.
19.03.2024 Sağlık
Ünlü oyuncu kalça estetiği ameliyatından sonra hayatını kaybetti!
Ünlü oyuncu kalça estetiği ameliyatından sonra hayatını kaybetti! Arjantinli aktris Silvina Luna, 2011’de yaptırdığı popo kaldırma ameliyatından sonra yakalandığı böbrek hastalığı nedeniyle 43 yaşında öldü.
3.09.2023 Magazin
Kan basıncını altüst ederek tansiyonu zıplatıyor, çok sinsi ilerliyor! İşte hayatı kabusa çeviren hastalıktan kurtulma yöntemi
Kan basıncını altüst ederek tansiyonu zıplatıyor, çok sinsi ilerliyor! İşte hayatı kabusa çeviren hastalıktan kurtulma yöntemi Kan basıncını altüst ederek tansiyonu zıplatıyor. Baş ağrısı, nefes darlığı, burun kanaması, kızarma, sersemlik, göğüs ağrısı, görme ile ilgili problemler ve idrarda kan gibi sorunlar en büyük belirtileri olarak biliniyor. Kalp krizi, atriyal fibrilasyon gibi bazı ritim bozuklukları, kronik böbrek hastalığı gibi hastalıklara kapı açıyor. En riskli kişiler açıklandı, bu hastalıktan kurtulmanın reçetesi yazıldı. İşte hayatı kabusa çeviren hastalık ve şifası...
27.07.2023 Sağlık
Kantaron Yağı Nasıl Kullanılır? Kantaron Yağı Kullanırken Yapılması Gerekenler...
Kantaron Yağı Nasıl Kullanılır? Kantaron Yağı Kullanırken Yapılması Gerekenler... Kantaron yağı özellikle yara izlerinin tedavisinde kullanılan bir yağdır. Saç bakımı, cilt bakımı ve sindirim sistemi için de kantaron yağının kullanılması önerilir. 
11.07.2023 Sağlık
MasterChef Hamza hastalığını ilk bölümde açıkladı! 2023 MasterChef Hamza Mercimek kaç yaşında, nereli?
MasterChef Hamza hastalığını ilk bölümde açıkladı! 2023 MasterChef Hamza Mercimek kaç yaşında, nereli? MasterChef Hamza hastalığı nedir sorusunun yanıtı merak ediliyor. tv8'de yayınlanan ve jüri üyeliklerini Danilo Zanna, Mehmet Yalçınkaya, Yılmaz Öztürk'ün yaptığı yarışmanın ilk bölümünde dikkat çeken açıklamayı Hamza Mercimek yaptı. Geçtiğimiz yıl hastalığı hakkında haberler çıkan MasterChef Hamza'nın böbrek hastalığı bulunuyor. Her iki böbreğini kaybeden yarışmacı Hamza Mercimek kimdir, kaç yaşında? Hamza'nın son durumu nasıl? İşte detaylar...
15.06.2023 Televizyon
Uzmanlardan ‘mutlaka su tüketin’ tavsiyesi
Uzmanlardan ‘mutlaka su tüketin’ tavsiyesi Manisa Merkezefendi Devlet Hastanesinde görevli Dahiliye Uzmanı Dr. Burcu Almacan İnce, çay, kahve veya limonata gibi içeceklerin hiçbirinin suyun yerini tutmadığını belirterek, iftarla başlayıp sahur bitimine kadar geçen sürede en az 2,5 litre su tüketilmesini önerdi.
31.03.2023 Sağlık
Prof. Dr. Özlü'den 'gizli tüberküloz' açıklaması! Sayı giderek artıyor
Prof. Dr. Özlü'den 'gizli tüberküloz' açıklaması! Sayı giderek artıyor Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi ve Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Tevfik Özlü, 24 Mart Dünya Tüberküloz Günü dolayısıyla 'gizli tüberküloz' vakalarına dikkat çekti. Son yıllarda pek çok tıp branşı tarafından romatizma gibi toplumda yaygın hastalıklar da dahil sıkça kullanılmaya başlanan bağışıklık baskılayıcı tedaviler nedeniyle de gizli tüberküloz vakaları arasından çıkan aktif 'hasta' sayısının artmaya başladığını söyledi.
24.03.2023 Sağlık
Obezite, diyabet ve tansiyon hastaları dikkat! Risk artıyor
Obezite, diyabet ve tansiyon hastaları dikkat! Risk artıyor Son yıllarda yapılan çalışmalara göre obezite, diyabet ve tansiyon hastalarının böbrek kanserine yakalanma riski daha fazla. Erken teşhisin hayati öneme sahip olduğunu söyleyen uzmanlar, cerrahi süreçlerle ilgili önemli uyarılarda bulundu.
12.03.2023 Sağlık
Uzmanından 'Zatürre' uyarısı geldi
Uzmanından 'Zatürre' uyarısı geldi Doktor Neslihan Taş, viral kaynaklı zatürrelerde antibiyotiklerin işe yaramadığını söyledi.
10.11.2022 Sağlık
Grip salgını ile ilgili flaş açıklama geldi! Tehlike sinyali verildi
Grip salgını ile ilgili flaş açıklama geldi! Tehlike sinyali verildi Covid-19 nedeniyle enfeksiyonlara karşı aşırı korumacı tavrın bağışıklığın daha önceden kazanmış olduğu enfeksiyon bilgisini zayıflatabildiğini belirten Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Şirin Yurtlu Temel, yeni enfeksiyonların çok daha ağır geçirilebileceğini kaydederek, vücudun virüsü tanıması ve hastalığın daha hafif atlatmaları adına özellikle kronik hastalığı olan bireylere grip aşısı olmalarını önerdi.
7.10.2022 Yaşam
Böbrek tümörlerinde erken tanı hayat kurtarıyor
Böbrek tümörlerinde erken tanı hayat kurtarıyor Böbrek tümörünün en sık görülen tümörler içinde erkeklerde 9, kadınlarda ise 14’üncü sırada yer aldığını vurgulayan Üroloji uzmanı Doç. Dr. İlter Alkan, erken tespit edildiğinde başarı şansının çok daha yüksek olduğunu belirtti.
23.09.2022 Sağlık
Lenfoma kanseri nedir, neden olur? Lenfoma kanserinin belirtileri ne? Athena Hakan Özoğuz lenfoma kanseri mi?
Lenfoma kanseri nedir, neden olur? Lenfoma kanserinin belirtileri ne? Athena Hakan Özoğuz lenfoma kanseri mi? Athena grubunun gitaristi Hakan Özoğuz lenfoma hastalığına yakalandı. Tedavi gören 45 yaşındaki Özoğuz bir süredir konserlere çıkmıyordu. Gökhan Özoğuz'un ikizi Hakan Özoğuz hastalığı sonrasında lenfoma kanserinin ne olduğu, belirtileri ve tedavi süreci merak ediliyor. Peki, Lenfoma kanseri nedir, neden olur? Lenfoma kanserinin belirtileri ne? Athena Hakan Özoğuz sağlık durumu nasıl? İşte detaylar…
21.09.2022 Sağlık
Sıcakta hipertansiyon hastalarının beyin kanaması riski 7 kat fazla
Sıcakta hipertansiyon hastalarının beyin kanaması riski 7 kat fazla Yaz sıcaklarında hipertansiyon hastalarına dikkatli olmaları çağrısında bulunan Nefroloji Uzmanı Prof. Dr. Memnune Sena Ulu, “Sıcak havalarda vücut ısısının yükselmesiyle birlikte kan basıncı da olumsuz etkilenebilir. Özellikle yaşlı yüksek tansiyon hastalarında, sıcak havalar beyin kanaması riskini de artırabilmektedir. Çünkü hipertansiyon hastalarının normal bireylere göre beyin kanaması geçirme riski 7 kat daha fazladır” dedi.
23.08.2022 Sağlık
Bu besinleri tüketirken dikkat! Böbrekleri çürütüyor
Bu besinleri tüketirken dikkat! Böbrekleri çürütüyor Böbrekleri tamamen bitiriyor, kimse bilmiyor ama insan sağlığı açısından çok tehlikeli. Vücudun süzgeci böbrekler, aynı zamanda genel sağlık üzerinde de büyük etkiye sahip. Zararlı tüm maddeleri ayrıştırarak vücuttan atılmasını sağlayan böbreğin, aynı zamanda hormonları ve su dengesini sağlamak gibi farklı işlevleri de bulunuyor. Ülkemizde ise kronik böbrek hastalığı olan bireylerin sayısı 9 milyonu geçiyor. Bu hastaların yaşam kaliteleri düşüyor, gündelik hayatlarına devam etmekte zorlanıyor. Ayrıca diyaliz gibi farklı şekillerde destek almak zorunda da kalıyor. İşte böbrek sağlığı için yapılması gerekenler...
21.08.2022 Sağlık
Çocuklarda hipertansiyon belirtilerine dikkat edilmeli
Çocuklarda hipertansiyon belirtilerine dikkat edilmeli Hipertansiyon hastalığının çocukluk döneminde ortaya çıkabildiğini belirten Çocuk Nefroloji Uzmanı Doç. Dr. Duygu Övünç Hacıhamdioğlu, “Geceleri uyanıp idrara gitmek, uç organlarda (el, ayak gibi) soğukluk, yürüme sırasında kalça ya da bacaktaki bir ağrıdan dolayı aksama, çarpıntı, terleme, ateş basması hissi gibi belirtiler hipertansiyona bağlı yakınmalar olabilir. 3 yaşını doldurmuş tüm çocuklara sağlık kontrolleri sırasında tansiyon ölçümü de yapılması çok önemlidir” dedi.
16.05.2022 Sağlık
En çok yaşlıları etkiliyor! Doğru beslenmek hastalığı önlüyor!
En çok yaşlıları etkiliyor! Doğru beslenmek hastalığı önlüyor! Yaşlanma, anne karnından başlayarak yaşamın sonlanmasına kadar devam eden bir süreç olarak yaşamımızda rol oynuyor. Zamana bağlı olarak, hastalık söz konusu olmaksızın anatomik yapı ve fizyolojik işlev değişiklikler meydana geliyor. Beslenme sorunları, kronik hastalıklar yaş aldıkça etkisi artan unsurlar olarak karşımıza çıkıyor. Bunların yanı sıra kas gücü ile performans kayıpları ile ortaya çıkan ve son yıllarda ciddi bir artış gösteren “sarkopeni” önlenmediği takdirde yaşlıların sağlık koşullarını olumsuz yönde etkiliyor.
27.04.2022 Sağlık
Sağlık Bakanı Koca '240 kat arttı' diyerek duyurdu
Sağlık Bakanı Koca '240 kat arttı' diyerek duyurdu Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Görülme oranındaki artışla otizm giderek önem kazanmaktadır. Son 20 yılda otizmin dünyada görülme sıklığı 240 kat artmıştır” dedi.
1.04.2022 Sağlık
Bağışıklığı güçlendiriyor, hastalıklara karşı çok etkili! Kanser, kalp ve damar tıkanıklığı, böbrek hastalığı...
Bağışıklığı güçlendiriyor, hastalıklara karşı çok etkili! Kanser, kalp ve damar tıkanıklığı, böbrek hastalığı... Kanseri önleyici bir etkiye sahip, meme kanseri riskine karşı oldukça etkili oluyor. Bağışıklığı güçlendirerek vücudu hastalıklardan koruyor, özellikle grip aylarında tüketilmesi tavsiye ediliyor. Kilo düzenleyici bir etkiye sahiptir. İştah kesici bir özelliği de bulunuyor, kabızlık gibi mide sorunlarına da iyi gelerek, sindirimi kolaylaştırıyor. Kalp ve damar tıkanıklığını engelliyor, kan akışını dengede tutuyor. Böbrek hastalıklarına iyi geliyor, basur tedavisinde sıkça kullanılıyor, taş ve kum oluşumunu engelliyor.
1.04.2022 Sağlık
Az su içenler dikkat! İdrar yolu enfeksiyonu gelişme riski daha yüksek!
Az su içenler dikkat! İdrar yolu enfeksiyonu gelişme riski daha yüksek! Halk arasında idrar yolu enfeksiyonu olarak bilinen “böbrek iltihabı” veya “böbrek enfeksiyonu” tedavi edilmediğinde ciddi sağlık problemlerine yol açabiliyor. Böbrek iltihabının etkilerinin genellikle bakteri ve virüs kaynaklı olduğunu söyleyen İç Hastalıkları ve Nefroloji Uzmanı Doç. Dr. Enes Murat Atasoyu, “Böbrek enfeksiyonuna yol açan bakterilerin büyük bir bölümü bağırsaklarda bulunan ve sindirime yardımcı olan mikroorganizmalardır. Vezikoüreteral reflü yani mesanedeki idrarın böbreklere doğru geri kaçmasına yol açan anomali, böbrek taşları, at nalı böbrek, gelişmemiş küçük böbrek, polikistik böbrek gibi böbreklerinde doğumsal anomaliler bulunanlar, az su içen, kabızlık çeken, idrarını tutan kişilerde de böbrek enfeksiyonun gelişme riski oldukça yüksek” açıklamasında bulundu.
15.03.2022 Sağlık
Diyabet kronik böbrek hastalığına yol açabilir
Diyabet kronik böbrek hastalığına yol açabilir Yüksek kan şekerinin, böbrek damarlarının sağlıklı içyapısını değiştirerek, böbrek fonksiyonlarını geri döndürülmesi mümkün olmayacak şekilde bozduğunu vurgulayan İç Hastalıkları ve Nefroloji Uzmanı Dr. Erkan Mahsereci, “Yüksek kan şekeri, proteinüri ve kronik böbrek hastalığına neden olmaktadır’ dedi.
10.03.2022 Sağlık
Resmen vücudu zehirliyor! Böbrekleri tamamen bitiriyor, günde bir çay kaşığından fazlası...
Resmen vücudu zehirliyor! Böbrekleri tamamen bitiriyor, günde bir çay kaşığından fazlası... Sağlık için büyük tehlike oluşturuyor. Günde en fazla bir çay kaşığı kadar tüketmek gerekiyor. Aşırı tuz tüketimi sebebiyle Türkiye'deki her iki kişiden birinin 50 yaşından itibaren tansiyon hastalığına yakalandığını belirten SEAH Böbrek Nakli Başkanı Doç. Dr. Hamad Dheir, bu durumun genel sağlık ve kronik böbrek hastalığı açısından önemli bir halk sağlığı sorunu olduğunu ifade etti.
10.03.2022 Sağlık
Korona virüs böbrekleri de etkiliyor
Korona virüs böbrekleri de etkiliyor Nefroloji Uzmanı Prof. Dr. Siren Sezer, ağır geçirilen korona virüs enfeksiyonunun böbreklerde hasara neden olabileceğini söyledi.
10.03.2022 Sağlık
“Böbrek sağlığınız için bu kurallara dikkat edin”
“Böbrek sağlığınız için bu kurallara dikkat edin” Üroloji Uzmanı Dr. Yusuf Gençten, dünyada her 10, ülkemizde ise her 7-8 kişiden birinin kronik böbrek hastası olduğunu belirterek, hastalığın sessizce ilerlediğini kronik böbrek yetmezliği geliştiğini belirtti.
7.03.2022 Sağlık
Ünlü rockçı Mark Lanegan hayatını kaybetti
Ünlü rockçı Mark Lanegan hayatını kaybetti Amerikalı rock topluluğu Queens of the Stone Age'in yıldızı Mark Lanegan, 57 yaşında hayatını kaybetti.
22.02.2022 Magazin
Belirtiler çok benzer, 4 kat daha fazla bulaşıyor! 'Çocuğunuzu okula göndermeyin' uyarısı
Belirtiler çok benzer, 4 kat daha fazla bulaşıyor! 'Çocuğunuzu okula göndermeyin' uyarısı Koronavirus ve İnfluenza’nın RNA virüsü ailesinden olması nedeniyle benzer ve ortak yanlarının olduğunu belirten Uzm. Dr. Musa Bostancıoğlu, “Her ikisinde de ateş, öksürük, kas ağrıları, yorgunluk, burun tıkanıklığı veya akıntısı, bazen kusma ve ishal gözlenebiliyor. Bu nedenle her iki viral enfeksiyonda da korunma, mesafe ve hijyene dikkat etmek, hastalığın ne olduğu belli olana kadar en az 2 gün, tanı konulunca İnfluenza’da 7 gün, Kovid-19’da ise 10 gün çocukları okula göndermemek gerekiyor” dedi.
4.02.2022 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Böbrek Hastalığı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki böbrek hastalığı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.