Prostat kanseri nedir, belirtileri ne? Prostat neden büyür, tedavisi var mı?
Prostat kanseri nedir, belirtileri ne? Prostat neden büyür, tedavisi var mı? Dünya Kupası'ndan sonra teknik adamlığı bırakacak olan Hollanda futbolunun efsane ismi ve milli takım antrenörü Louis van Gaal geçtiğimiz yıl prostat kanseri olduğunu açıklamıştı. Dünya Kupası’nda kupayı kaldırabilmek için orada bulunan teknik adam Louis van Gaal Katar’a gelmeden önce 25 seans kemoterapi gördüğünü açıklamıştı. Louis van Gaal hastalığı yani Prostat kanseri pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Peki, Prostat kanseri nedir, belirtileri ne? Prostat neden büyür? Prostat nasıl anlaşılır? Prostat neden büyür, tedavisi var mı? İşte detaylar…
29.11.2022 Sağlık
'İlk 2 yaştaki beslenme yetersizliği büyüme geriliği sebebi'
'İlk 2 yaştaki beslenme yetersizliği büyüme geriliği sebebi' Büyüme geriliğinin, çocuğun kendi yaş ve cinsiyetine uygun büyümeyi göstermemesi olarak tanımlandığını belirten Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Kliniği’nden Uzm. Dr. Ferda Yapıcı Köklü, “Her topluma özgü hesaplanan büyüme eğrileri vardır. Çocuk, kendi toplumunun büyüme eğrisinde en alt çizgide ya da daha altında yer alıyorsa ve kontrollerinde normal boy uzamasını sağlayamıyorsa, büyüme geriliğinden söz edilebilir. İlk iki yaştaki beslenme yetersizlikleri de büyüme geriliğine sebep olabilir” dedi.
1.09.2022 Sağlık
Uzmanından yeni annelere bebek bakımı ile ilgili 15 ipucu!
Uzmanından yeni annelere bebek bakımı ile ilgili 15 ipucu! “Bebeğimi ne sıklıkta emzirmeliyim?”, “Her emzirme sonrası kusma normal midir?”, “Bebeklerde uyku düzeni ve yatış pozisyonu nasıl olmalı?” bu ve bunun gibi pek çok soru yeni annelerin sıklıkla araştırdığı konuların başında geliyor. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Aycan Yıldız bebek bakımı ile ilgili en çok merak edilenleri anlattı.
20.03.2022 Sağlık
Akıl hastanesine gidiyordu acil doktoru kaderini değiştirdi! 7 yıl tedavi gördü ama gerçek çok başkaydı...
Akıl hastanesine gidiyordu acil doktoru kaderini değiştirdi! 7 yıl tedavi gördü ama gerçek çok başkaydı... 23 yaşındaki Chloe R. Kral uzun yıllar boyunca çok ciddi sorunlar yaşadığınızı, terapiye gittiğinizi, antidepresan ilaçlar kullandığınızı ve hatta son çare bir klinikte altı ay boyunca tedavi gördüğünüzü ama hiçbir şeyin düzelmediğini, daha da kötüye gittiğini düşünün… Üstelik sorununuzu anlamak bir taramaya bakıyorsa ve gittiğiniz hiçbir doktorun aklına bunu yapmak gelmiyorsa… Chloe R. Kral’ın hikayesi hem şaşkınlık hem de üzüntü uyandırıyor
21.02.2022 Dünya
Bu belirtiler hayat kurtarıyor! İşte kanserin 10 önemli sinyali!
Bu belirtiler hayat kurtarıyor! İşte kanserin 10 önemli sinyali! Çağımızın en korkulan hastalıklarından biri kuşkusuz ki kanser! Dünyada her yıl yaklaşık 15 milyon, ülkemizde yaklaşık 175 bin kişiye kanser tanısı konuyor. Günümüzde her ne kadar kanser tanısı alan hasta sayısı artsa da, teşhis ile tedavisinde çığır açan gelişmeler ve düzenli yapılan taramalar sayesinde uzun yıllar sağlıklı yaşam sürebilen kanserli hasta sayısı da giderek artıyor. Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Aziz Yazar, kanser tedavisinden başarılı sonuç alınmasında erken teşhisin kilit rol oynadığına dikkat çekti.
2.02.2022 Sağlık
Sağlığı tehdit eden 8 yaz enfeksiyonu
Sağlığı tehdit eden 8 yaz enfeksiyonu Yaz aylarının gelmesiyle birlikte herkes tatilde. Ancak deniz ve havuz keyfinizin kabusa dönmemesi için yaz enfeksiyonlarına karşı önlem almak şart! Enfeksiyon Hastalıkları ve Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Dilek Arman sağlığı tehdit eden yaz enfeksiyonlarını anlattı.
1.08.2021 Sağlık
Yaz aylarında bu enfeksiyonlara dikkat!
Yaz aylarında bu enfeksiyonlara dikkat! Yaz sıcaklarının gelmesi ve normalleşme sürecinin başlamasıyla, tatil planları da yapılmaya başlandı. Koronavirüsün denizden veya havuzlardan bulaşmayacağını uzmanlar açıkladı. Ancak havuzlardan kapabileceğimiz başka enfeksiyonlar mevcut!
2.06.2021 Sağlık
Bu 6 belirtiye dikkat! Menopozun habercisi olabilir
Bu 6 belirtiye dikkat! Menopozun habercisi olabilir Kadının adet döngüsünün son bulduğu ve gebe kalamadığı menopoz dönemi birçok belirtiyle kendini gösteriyor. Bu belirtilerin temelinde östrojen ve progesteron hormonlarının üretiminin düşmesi olduğunu hatırlatan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Rukset Attar, menopoz döneminin, öncesi ve sonrası da dâhil olmak üzere 3-5 yıl kadar süren bir süreç olduğunu ve birçok belirti verdiğini söyledi.
4.05.2021 Sağlık
Yenidoğanlar Covid-19 riskine karşı nasıl korunmalı?
Yenidoğanlar Covid-19 riskine karşı nasıl korunmalı? Doğumdan sonraki ilk 28 günlük sürenin yenidoğan dönemi olarak adlandırıldığını belirten uzmanlar, bu dönemde yenidoğanların immün sistemlerinin gelişmemesi nedeniyle enfeksiyonlara açık olduğuna dikkat çekiyor. Yenidoğanların sadece hastanede değil, evde bakım sürecinde de çevredeki bireylerden virüs kaparak hasta olabileceği uyarısında bulunan uzmanlar, “Bunu önlemek amacı ile anne ve bebeğin olabildiğince az insan ile temas etmesi gerekir. Bebek ile anne yatağının aynı odada olması ve o odaya başka kimsenin girmemesi, bebeğin yalnızca anne ile temasının olması, eve misafir kabul edilmemesi, annenin maske ve hijyen kurallarına uyması, odanın 2-3 saatte bir havalandırılması gerekir” tavsiyesinde bulundu.
2.04.2021 Sağlık
Prostat tedavi edilmediğinde, böbrek yetmezliğine neden olabilir
Prostat tedavi edilmediğinde, böbrek yetmezliğine neden olabilir Üroloji Doktoru Op. Dr. Kenan Korkmaz, yaşam standartlarını ve uyku düzenini bozan, kronik yorgunluk, halsizlik yapabilen, cinsel yaşamı olumsuz etkileyen prostat hastalıklarının, tedavi edilmemesi durumunda, böbrek yetmezliğine neden olabileceğini belirtti.
29.01.2021 Sağlık
Gebelikte dikkat edilmesi gereken 10 durum!
Gebelikte dikkat edilmesi gereken 10 durum! Hamilelik başladığı andan itibaren gebeliğin her günü, anne adayı ve bebek için oldukça büyük önem taşıyor. Bu süreç anne adayında fiziksel ve psikolojik birçok değişikliğe yol açıyor. Karın ağrısı, kusma, baş ağrısı, halsizlik, sık idrara çıkma gibi durumlar Hormonlar ve fizyolojik değişiklikler nedeniyle hamilelik sürecinde anne adaylarının en sık karşılaştığı şikayetler arasında yer alıyor. Bunların bir kısmı her insanda görülebilecek doğal belirtiler olabilirken, bazılarıysa önemli sorunların habercisi olabiliyor. Peki, Hamilelik belirtileri nelerdir? Hamilelikte nelere dikkat edilmeli? Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç Dr. Emre Pabuçcu hamilelik sürecinde yaşanan değişimleri ve dikkat edilmesi gereken 10 önemli durumu anlattı.
10.08.2020 Sağlık
Böbrek taşlarından ağrısız kurtulmanın yolları
Böbrek taşlarından ağrısız kurtulmanın yolları Başhekim Dr. Korur: “Böbrek taşlarından ses dalgası ve lazerle ağrısız kurtulabilirsiniz”
17.02.2020 Sağlık
"Sünnet için en ideal dönem ilk 4 hafta"
"Sünnet için en ideal dönem ilk 4 hafta" Çocuk Cerrahi Hekimi Op. Dr. Ali Gürtuna, "Son yıllarda doğumu takip eden ilk 4-6 hafta içinde bebeklerde yara iyileşmesinin çabuk olması, sünnet sonrası bakımın büyük yaştaki çocuklara oranla daha kolay olması ve psikolojik travma oluşturmaması nedeniyle en ideal yaş olarak kabul edilmektedir" dedi.
5.01.2020 Sağlık
Hamilelikte enfeksiyon erken doğum nedeni
Hamilelikte enfeksiyon erken doğum nedeni Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Buyru, anne adaylarının bebeğe zarar verir düşüncesiyle verilen ilaçları içmeyebildiğini belirterek, "Enfeksiyon durumunda antibiyotiği kullanmamak veya yarıda kesmek erken doğumu tetikleyebilir." dedi.
27.12.2019 Sağlık
"İdrar yolları enfeksiyonunu ciddiye almalıyız”
"İdrar yolları enfeksiyonunu ciddiye almalıyız” Havaların soğumasıyla birlikte idrar yollarındaki enfeksiyonların arttığına dikkat çeken Üroloji Uzmanı Op. Dr. Hüseyin Soyan, ihmal edildiği takdirde ciddi böbrek enfeksiyonlarına yol açabileceğini söyledi.
9.12.2019 Sağlık
Çocuklarda yaz hastalıkları
Çocuklarda yaz hastalıkları Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Esra Akyüz Özkan, "Solunum yolu ve orta kulak enfeksiyonları yazın baş ağrıtır. Damlacık enfeksiyonu olarak nefes yoluyla vücuda giren mikroplar, üst solunum yolu, boğaz enfeksiyonu yapabilir. Ateş, kırgınlık, halsizlik, boğaz ağrısı ile başlar. Çok daha ağır tablolara dönüşebilir" dedi.
21.07.2019 Sağlık
"Böbrek yetmezliğine yol açabilir"
"Böbrek yetmezliğine yol açabilir" Her erkekte yaşın ilerlemesiyle birlikte değişen hormonal düzey, prostat bezinde bir takım büyümeler meydana getirebiliyor. İyi huylu prostat büyümesi (BPH) idrar yapmayı zorlaştıran bir sorun olmakla birlikte genel olarak hayati bir tehlike oluşturmasa bile, kişilerin sosyal ve psikolojik yaşantısını olumsuz yönde etkileyebiliyor.
12.06.2019 Sağlık
Enfeksiyon "akıllı bez" ile anlaşılacak
Enfeksiyon "akıllı bez" ile anlaşılacak Türk bilim insanlarınca, üniversite-özel sektör işbirliği ile geliştirilen "akıllı bebek bezi" ile idrar yolu enfeksiyonları başlangıç aşamasında anlaşılabilecek.
25.04.2019 Sağlık
Kadınlarda her yaşta cinsel organ sağlığı
Kadınlarda her yaşta cinsel organ sağlığı 20’lerden 50’li yaşlara kadar kadın cinsel organının geçirdiği değişikliklere ve sağlık durumuna dikkat...
1.12.2018 Sağlık
Tiryakilere bir kötü haber daha
Tiryakilere bir kötü haber daha Sigara mesane kanseri riskini 4 kat artırıyor
25.07.2018 Sağlık
Yaz aylarında kadınları tehdit eden 4 hastalık!
Yaz aylarında kadınları tehdit eden 4 hastalık! Kavurucu sıcaklarda kimimiz yazlıklarda, kimimiz tatil yöresinde veya hafta sonları şehirdeki turistik mekanlarda deniz veya havuzun keyfini çıkarmaya devam ediyoruz...
23.07.2018 Sağlık
Her üç kadından birinin sorunu 'sistit'
Her üç kadından birinin sorunu 'sistit' Üroloji Bölümü'nden Op. Dr. Egemen İşgören, böbreklerdeki kanın temizlenmesinden sonra atıkları içeren idrarın, idrar torbasında toplanması sonucunda mesanede meydana getirmesiyle oluşan sistit hastalığının her üç kadından birinde görüldüğünü söyledi.
18.06.2018 Sağlık
İdrar yolu enfeksiyonu her 2 kadından 1'inin sorunu
İdrar yolu enfeksiyonu her 2 kadından 1'inin sorunu Toplumda her 2 kadından birini etkileyen ve erkeklere oranla 8 kat fazla görülen idrar yolu enfeksiyonu gündelik yaşam kalitesini ciddi oranlarda düşürüyor...
28.10.2016 Sağlık
Çocukluk yıllarında idrar enfeksiyonuna dikkat
Çocukluk yıllarında idrar enfeksiyonuna dikkat - Çocukluk dönemi hastalıkları arasında üst solunum yolu enfeksiyonlarının ardından en çok görülen sağlık sorunu, idrar yolu enfeksiyonlarıdır...
2.12.2015 Sağlık
Kız çocuklarda idrar yolları enfeksiyonu daha yaygın
Kız çocuklarda idrar yolları enfeksiyonu daha yaygın Yetişkinlerde sıklıkla görülen idrar yolları enfeksiyonu, çocukların da kabusu olabiliyor...
27.10.2015 Sağlık