Binbaşı

Binbaşı

Son dakika binbaşı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan binbaşı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını binbaşı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Binbaşı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan binbaşı gelişmeleri de dahil olmak üzere 2.968 binbaşı haberi bulunmuştur. Tüm binbaşı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Terastan düşerek hayatını kaybeden Ayşe Özgecan Usta olayında 'mermiyle tehdit' iddiası
Terastan düşerek hayatını kaybeden Ayşe Özgecan Usta olayında 'mermiyle tehdit' iddiası Zonguldak’ta 3 yıl önce Ayşe Özgecan Usta’nın (28) terastan düşerek ölümüyle ilgili sevgilisi Bartu Can Akkışla’nın (36), ‘taksirle ölüme neden olma ve kişiyi hürriyetten yoksun bırakma’ suçlarından tutuksuz yargılandığı davada, baba Kenan Usta, evde 1 tane mermi bulunduğunu ve sanığın kızını bu mermi ile tehdit ettiğini öne sürdü.
20.02.2024 Gündem
İstanbul Valiliği megakentteki okulların deprem raporunu açıklandı! 1428'i riskli, 148'i boşaltıldı
İstanbul Valiliği megakentteki okulların deprem raporunu açıklandı! 1428'i riskli, 148'i boşaltıldı İstanbul Valiliği ve İstanbul Proje Koordinasyon Birimi (İPKB) tarafından yürütülen çalışmaya göre İstanbul’daki okulların depreme karşı yapım ve güçlendirme çalışmalarına dair son durum raporu açıklandı. İstanbul'daki okulların 1428'i riskli bulunurken, 148 okul boşaltıldı. 481 okul yıkılıp yeniden yapılırken, 799'u ise güçlendirme yoluyla depreme dayanıklı hale getirildi.
15.02.2024 Gündem
Ukrayna İstihbaratı: Rus bombardıman pilotu, Engels kentinde öldürüldü
Ukrayna İstihbaratı: Rus bombardıman pilotu, Engels kentinde öldürüldü Ukrayna Askeri İstihbarat Müdürlüğü (GUR), Rus bombardıman pilotu Binbaşı Oleg Stegachov’un Rusya’nın Engels kentinde vurularak öldürüldüğünü açıkladı. GUR’dan yapılan açıklamada, “Tüm savaş suçlularının hesap vereceğini hatırlatırız” denildi.
4.02.2024 Dünya
Ateşten Gömlek Romanının Özeti... Ateşten Gömlek Nasıl Bitiyor, Karakterleri Kimler?
Ateşten Gömlek Romanının Özeti... Ateşten Gömlek Nasıl Bitiyor, Karakterleri Kimler? Ateşten Gömlek, Halide Edip Adıvar tarafından kaleme alınan bir romandır. Kurtuluş Savaşı’nı konu alan ilk romandır. Roman kahramanlarından Peyami’nin Cebeci Hastanesi’nde beyninde yer alan kurşunun çıkarılması için beklerken yazdığı anılarından oluşmaktadır. Gerçek yaşanmış olaylara dayanır. 
22.01.2024 Eğitim
Hablemitoğlu suikastı davası firari sanığı Bozkır, tutuklandı
Hablemitoğlu suikastı davası firari sanığı Bozkır, tutuklandı Ankara'da dün yakalanan Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu suikastı davasının firari sanığı ve 'terör örgütüne silah sağlama' suçundan hakkında 21 yıl 9 ay hapis cezası bulunan Nuri Gökhan Bozkır, tutuklandı.
3.01.2024 Gündem
Teğmen maaşı 2024 | Jandarma, Teğmen ve uzman çavuş maaşı 2024 Ocak zammı yüzde kaç oldu? Subay ve uzman çavuş maaşı ne kadar?
Teğmen maaşı 2024 | Jandarma, Teğmen ve uzman çavuş maaşı 2024 Ocak zammı yüzde kaç oldu? Subay ve uzman çavuş maaşı ne kadar? Jandarma, Teğmen ve uzman çavuş maaşı için araştırmalar arttı. 7. Dönem Toplu Sözleşme süreci sonuçlandı. Memur toplu sözleşme zammı 2024 için yüzde 15+10, 2025 içinse yüzde 6+5 olarak gerçekleşecek. Enflasyon bu oranların üzerinde çıkarsa enflasyon farkı da eklenecek.
3.01.2024 Ekonomi
İsrail'in Gazze'deki kara operasyonunda ölen asker sayısı 167’ye yükseldi
İsrail'in Gazze'deki kara operasyonunda ölen asker sayısı 167’ye yükseldi İsrail ordusu, çatışmalarda 3 askerinin daha ölmesiyle Gazze Şeridi’ndeki kara operasyonunda ölen toplam asker sayısının 167’e yükseldiğini duyurdu.
28.12.2023 Dünya
Emre Mert kimdir? SOLOTÜRK Pilotu Yarbay Emre Mert kaç yaşında, nereli?
Emre Mert kimdir? SOLOTÜRK Pilotu Yarbay Emre Mert kaç yaşında, nereli? SOLOTÜRK’ün efsane pilotu Yarbay Emre Mert, Cumhuriyet’in 100. Yılında son gösterisini yaparak SOLOTÜRK’teki görevini tamamladı. Emre Mert'in görüntülerine binlerce yorum ve beğeni gelirken kim olduğu da merak konusu oldu. Peki, Yarbay Emre Mert kimdir, nereli, kaç yaşında?
30.10.2023 Gündem
57 yıla sığan dev bir tarih! "Yıkık bir ülke”den yeni bir devlet yarattı"
57 yıla sığan dev bir tarih! "Yıkık bir ülke”den yeni bir devlet yarattı" Çocukluğunda ailesindeki kayıplarla sarsıldı. Gençliği Çanakkale’den Trablusgarp’a, Doğu Cephesi’nden Kurtuluş Savaşı’na, cephelerde geçti. 39 yaşında Meclis Başkanı, 42 yaşında Cumhurbaşkanı oldu. “Uçurum kenarında yıkık bir ülke”den yeni bir devlet yarattı.
29.10.2023 Gündem
Van'da 12 yıl önceki depremde hayatını kaybedenler anıldı! 644 kişi vefat etmişti
Van'da 12 yıl önceki depremde hayatını kaybedenler anıldı! 644 kişi vefat etmişti Van’ın Erciş ilçesinde, 23 Ekim 2011 tarihinde meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki depremde hayatını kaybeden 644 kişi, mezarları başında anıldı.
23.10.2023 Yaşam
Vicdanları sızlatan hırsızlık: Şehidin baba ocağını soydular
Vicdanları sızlatan hırsızlık: Şehidin baba ocağını soydular Elazığ’da yalnız yaşayan Şehit Binbaşı Zafer Kılıç'ın babası Ahmet ile annesi Şehriban Kılıç çiftinin evine giren hırsız, 200 bin lira değerinde eşya çaldı. Özellikle oğlundan kalan 31 yıllık saatin çalınmasından dolayı yüreğinin acıdığını dile getiren anne Şehriban Kılıç, “Zafer’in saati bana çok acı veriyor. Siz, bu bayraktan ve şehidimin fotoğraflarından da mı utanmadınız” diyerek sitem etti.
22.10.2023 Yaşam
Kıbrıs Barış Harekâtı'nın 49. yıldönümü! Yeni Ercan Havalimanı’nın açılışı bugün yapılıyor
Kıbrıs Barış Harekâtı'nın 49. yıldönümü! Yeni Ercan Havalimanı’nın açılışı bugün yapılıyor Lefkoşa’da tarihi gün yaşanıyor. Kıbrıs Barış Harekâtı'nın 49. yıldönümünde Yeni Ercan Havalimanı’nın açılışı yapılıyor. Test uçuşları başarıyla tamamlanan havalimanına ilk inişi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın uçağı gerçekleştirecek.
20.07.2023 Gündem
15 Temmuz hain darbe girişiminin tarihçesi: 1 Kasım 2015’ten 14 Temmuz 23.59’a
15 Temmuz hain darbe girişiminin tarihçesi: 1 Kasım 2015’ten 14 Temmuz 23.59’a 15 Temmuz darbe girişiminin ardından hazırlanan iddianameler, ortaya çıkan belge ve görüntüler, darbe girişimine nasıl hazırlanıldığını ve FETÖ’nün darbe çarkını nasıl çevirdiğini de gözler önüne serdi.
15.07.2023 Gündem
Isparta'da kazada ölen astsubay, Kahramanmaraş'ta toprağa verildi
Isparta'da kazada ölen astsubay, Kahramanmaraş'ta toprağa verildi Isparta'da meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden Astsubay Ahmet Zübeyir Taş (29), memleketi Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde toprağa verildi. Kazada ağır yaralanan eşi Aslı Taş’ın ise hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenildi.
24.06.2023 Gündem
Ünlülerden Babalar Günü paylaşımı! Deniz Binbaşı Rıdvan Pekkan ile kızları
Ünlülerden Babalar Günü paylaşımı! Deniz Binbaşı Rıdvan Pekkan ile kızları Babalar Günü'nde ünlüler babalarının fotoğraflarını paylaşarak duygusal mesajlar yayınladı. İşte ünlülerden Babalar Günü paylaşımları...
18.06.2023 Magazin
İzmir merkezli FETÖ operasyonu: 23 gözaltı kararı
İzmir merkezli FETÖ operasyonu: 23 gözaltı kararı Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ/PDY) Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) yapılanmasının asker ve sivil şahıs unsurlarına yönelik soruşturmada, İzmir merkezli 9 ilde haklarında gözaltı kararı verilen 23 şüphelinin yakalanması için operasyon başlatıldı.
6.06.2023 Gündem
Miralay hangi rütbe? Osmanlı ordusunda rütbelerin isimleri ve sıralaması
Miralay hangi rütbe? Osmanlı ordusunda rütbelerin isimleri ve sıralaması Miralay hangi rütbe sorusunun yanıtı merak ediliyor. 1299 yılında Osman Bey tarafından kurulan Osmanlı Devleti, topraklarının genişlemesiyle birlikte imparatorluk oldu. Ordunun savaşlarda muzaffer olması sonrası en geniş sınırlara ulaşan imparatorluk olarak bilindi. Peki Osmanlı ordusunda rütbelerin isimleri ve sıralaması nasıldı?
23.03.2023 Gündem
Çanakkale'yi yenilmez yapan mayınlar ilk kez görüntülendi! 'Görevinin büyüklüğü nedeniyle şehit kabul edildi'
Çanakkale'yi yenilmez yapan mayınlar ilk kez görüntülendi! 'Görevinin büyüklüğü nedeniyle şehit kabul edildi' Çanakkale’yi yedi düvele geçilmez kılarken işgal kuvvetlerinin İstanbul’a ulaşmasını engelleyen en önemli unsurlardan Nusrat mayın gemisi ve mürettebatı, Çanakkale Muharebeleri’nin 108. yılında anılıyor.
18.03.2023 Gündem
Hablemitoğlu suikastı sanığı Levent Göktaş: Yasa dışı bir emir vermedim
Hablemitoğlu suikastı sanığı Levent Göktaş: Yasa dışı bir emir vermedim Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu'nun öldürülmesiyle ilgili, aralarında FETÖ/PDY elebaşı Fetullah Gülen'in de bulunduğu 10 sanığın yargılandığı davada, tutuklu sanık emekli Albay Levent Göktaş "Ben hiç kimseye yasa dışı bir emir vermedim" dedi.
16.02.2023 Gündem
PKK operasyonunda EYP yapımında kullanılan malzemeler ele geçti
PKK operasyonunda EYP yapımında kullanılan malzemeler ele geçti Kahramanmaraş'ta, jandarmanın terör örgütü PKK'ya yönelik düzenlediği operasyonda bulunan el yapımı patlayıcı (EYP) yapımında kullanılan malzemeler imha edildi.
10.01.2023 Gündem
Necip Hablemitoğlu cinayeti ile ilgili flaş gelişme!
Necip Hablemitoğlu cinayeti ile ilgili flaş gelişme! Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu'nun öldürülmesiyle ilgili aralarında FETÖ/PDY elebaşı Fetullah Gülen ile emekli Albay Levent Göktaş'ın da bulunduğu 10 sanık hakkında açılan davayı kabul eden Ankara 36’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nin verdiği görevsizlik kararına savcılık tarafından yapılan itiraz reddedildi. Sanıklar, dosyanın gönderildiği terörle yetkili ağır ceza mahkemesinde yargılanacak.
21.12.2022 Gündem
Konya'da askeri eğitim uçağı düştü: Pilot uçaktan atlayarak kurtuldu
Konya'da askeri eğitim uçağı düştü: Pilot uçaktan atlayarak kurtuldu Konya'nın Karatay ilçesinde Türk Yıldızları'na ait F-5 uçağı, kuş çarpması sonucu askeri eğitim alanına düştü. Paraşütle atlayan pilot, kazadan sağ kurtuldu.
6.12.2022 Gündem
İsveç Başbakanı Kristersson'dan Türkiye karşıtı eski milletvekiline cevap: Türkiye'nin teröre karşı kendini koruma hakkı var
İsveç Başbakanı Kristersson'dan Türkiye karşıtı eski milletvekiline cevap: Türkiye'nin teröre karşı kendini koruma hakkı var İsveç Başbakanı Ulf Kristersson, Türkiye karşıtlığı ile tanınan eski Sosyal Demokrat Milletvekili Nalin Pekgül'e yazdığı mektupta, "Türkiye'nin teröre karşı kendini koruma hakkı var" ifadelerini kullanarak, "İsveç terör üssü haline gelmemeli" dedi.
5.12.2022 Dünya
Pençe-Kilit bölgesinde bir komando binbaşı şehit oldu
Pençe-Kilit bölgesinde bir komando binbaşı şehit oldu Milli Savunma Bakanlığı, Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde, bölücü terör örgütü mensupları tarafından önceden döşenen El Yapımı Patlayıcının (EYP) patlaması sonucu Piyade Komando Binbaşı Mehmet Duman'ın şehit olduğunu duyurdu.
5.12.2022 Gündem
Hablemitoğlu suikastı soruşturması 20 yıl sonra tamamlandı: Fetullah Gülen ve 9 sanık hakkında dava açıldı
Hablemitoğlu suikastı soruşturması 20 yıl sonra tamamlandı: Fetullah Gülen ve 9 sanık hakkında dava açıldı Ankara’da evinin önünde düzenlenen suikast sonucu 18 Aralık 2002’de yaşamını yitiren akademisyen Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu soruşturması tamamlandı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında aralarında Fetullah Gülen, Enver Altaylı, Mustafa Özcan ve Levent Göktaş’ın da bulunduğu 10 sanık hakkında dava açıldı.
11.11.2022 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Binbaşı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki binbaşı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.