Bilim Ve Sanat Merkezleri

Bilim Ve Sanat Merkezleri

Son dakika Bilim ve Sanat Merkezleri haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Bilim ve Sanat Merkezleri ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Bilim ve Sanat Merkezleri haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Bilim Ve Sanat Merkezleri

haberleri sayfasında son dakika yaşanan bilim ve sanat merkezleri gelişmeleri de dahil olmak üzere 179 bilim ve sanat merkezleri haberi bulunmuştur. Tüm bilim ve sanat merkezleri haberleri aşağıda listelenmiştir.
BİLSEM bireysel değerlendirme uygulamaları ne zaman yapılacak?
BİLSEM bireysel değerlendirme uygulamaları ne zaman yapılacak? BİLSEM değerlendirme sonuçlarının açıklanmasının ardından, bireysel değerlendirme uygulamalarının ne zaman olacağına yönelik araştırmalar arttı. Bireysel değerlendirmeler mayıs ayında yapılacak. Peki, BİLSEM bireysel değerlendirme uygulamaları ne zaman?
19.04.2024 Yaşam
BİSEM kayıt hakkı kazanan öğrenciler 2023! BİLSEM kayıtları ne zaman 2023? BİLSEM kesin kayıt tarihi…
BİSEM kayıt hakkı kazanan öğrenciler 2023! BİLSEM kayıtları ne zaman 2023? BİLSEM kesin kayıt tarihi… BİLSEM mülakat sonuçlarıyla birlikte 2023/2024 eğitim-öğretim döneminde Bilim ve Sanat Merkezleri'nde (BİLSEM) eğitim almaya hak kazanan öğrenciler belli olacak. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından belirlenen ve kesin kayıt hakkı kazanan öğrenciler açıklanınca kazanan öğrenciler kesin kayıt işlemlerini halledecek.
4.08.2023 Eğitim
Bakan Özer: 1 Ağustos-1 Eylül arasında destekleme ve yetiştirme kursları verilecek
Bakan Özer: 1 Ağustos-1 Eylül arasında destekleme ve yetiştirme kursları verilecek Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, afet bölgesindeki 11 ilde öncelikli olmak üzere, 2022-2023 eğitim öğretim yılının 2'nci döneminde oluşan öğrenme kayıplarının giderilmesi için 1 Ağustos-1 Eylül arasında yaz okullarında destekleme ve yetiştirme kursları düzenleneceğini açıkladı.
9.05.2023 Eğitim
Yaz okullarına ilişkin detaylar belli oldu! Bakan Özer açıkladı
Yaz okullarına ilişkin detaylar belli oldu! Bakan Özer açıkladı Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, yaz aylarında öğrenme kayıplarının giderilmesi amacıyla 1 Ağustos - 1 Eylül tarihleri arasında destekleme ve yetiştirme kurslarının düzenleneceğini söyleyerek yaz okullarına ilişkin detayları açıkladı.
9.05.2023 Eğitim
BİLSEM mülakat sonuçları ne zaman açıklanacak 2022? Sonuçları nasıl öğrenilir, sorgulama nasıl yapılır?
BİLSEM mülakat sonuçları ne zaman açıklanacak 2022? Sonuçları nasıl öğrenilir, sorgulama nasıl yapılır? BİLSEM sınav sonuçları 13 Mayıs’ta açıklandı, şimdi gözler mülakat sonuçlarının açıklanacağı tarihe çevrildi. Özel yetenekli öğrencilere destek eğitim vermek üzere açılan özel eğitim kurumlarından biri olan BİLSEM okulları sınav mülakat sonucu kayıtları alıyor. Peki, BİLSEM mülakat sonuçları ne zaman açıklanacak, MEB sonuçların açıklanacağı tarihi duyurdu mu?
3.08.2022 Eğitim
MEB resmen duyurdu! Milli Eğitim Bakanlığı'ndan flaş karar, tarih belli oldu
MEB resmen duyurdu! Milli Eğitim Bakanlığı'ndan flaş karar, tarih belli oldu Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarih vererek duyurdu. Milyonlar bekliyordu. Detaylar netleşti. Bakan Özer yüz yüze eğitim ve bakanlık faaliyetleri ile ilgili sıklıkla kamuoyunu bilgilendiriyor. Milli Eğitim Bakanı Özer yeni açıklamasında öğretmen adaylarının merak ettiği, 'Öğretmen atamaları yapılacak mı?' sorusuna yanıt verdi. Atam takvimi ile ilgili detayları paylaşarak kontenjanlar ile ilgili bilgi verdi. Yaz okulları ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Özer iki açılım yaptıklarını söyleyerek detayları paylaştı.
23.05.2022 Eğitim
MEB'den son dakika kararı! Okullarda ilk kez olacak, öğrenciler artık...
MEB'den son dakika kararı! Okullarda ilk kez olacak, öğrenciler artık... Milli Eğitim Bakanlığı'ndan son dakika kararı. MEB harekete geçti. Resmen değişti. Okullarda ilk kez olacak. Tüm öğrencileri yakından ilgilendiriyor. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer yaptığı açıklamada, “Bilim ve Sanat Merkezleri, eğitim öğretim dönemi içerisinde özel yetenekli öğrencilerimizin yeteneklerini geliştirmeye katkı veren birimler. İlk kez bu yaz itibariyle Bilim ve Sanat Merkezlerinde sadece bu merkezlere seçilmiş öğrenciler değil, 2’nci sınıftan 12’nci sınıfa kadar tüm öğrencilerimize yaz okulu açacağız” dedi. Öte yandan Milli Eğitim Bakanlığı, siber güvenlik alanında nitelikli insan gücü yetiştirmek ve dijitalleşen yeni dünyaya ayak uyduran nesilleri desteklemek adına Teknopark İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini açtı. Bakan Özer açılışta önemli açıklamalarda bulundu. İşte son dakika haberinin detayları...
17.05.2022 Eğitim
MEB’ten yaz okulu kararı! BİLSEM yaz okulu ne zaman açılacak?
MEB’ten yaz okulu kararı! BİLSEM yaz okulu ne zaman açılacak? Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer açıkladı! Bilim ve Sanat Merkezleri’nde yaz okulu açılacak. Bakan Özer, bilim ve sanat merkezlerinde 2'nci sınıftan 12'nci sınıfa kadar tüm öğrenciler için yaz okulu açılacağını bildirdi. Peki, BİLSEM yaz okulu ne zaman açılacak? BİLSEM yaz okulu ne zaman başlayacak? İşte detaylar…
16.05.2022 Eğitim
MEB resmen duyurdu! Tüm öğrencileri kapsıyor, ilk kez olacak! Bu yaz itibarıyla...
MEB resmen duyurdu! Tüm öğrencileri kapsıyor, ilk kez olacak! Bu yaz itibarıyla... Milli Eğitim Bakanlığı'ndan son dakika yaz okulu kararı! Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer resmen duyurdu. Tüm öğrencileri yakından ilgilendiriyor. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer yaptığı açıklamada, “Bilim ve Sanat Merkezleri, eğitim öğretim dönemi içerisinde özel yetenekli öğrencilerimizin yeteneklerini geliştirmeye katkı veren birimler. İlk kez bu yaz itibariyle Bilim ve Sanat Merkezlerinde sadece bu merkezlere seçilmiş öğrenciler değil, 2’nci sınıftan 12’nci sınıfa kadar tüm öğrencilerimize yaz okulu açacağız” dedi.
16.05.2022 Eğitim
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) duyurdu ve resmen değişti! 50'ye düşürüldü, öğrenciler...
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) duyurdu ve resmen değişti! 50'ye düşürüldü, öğrenciler... Milli Eğitim Bakanlığı harekete geçti ve resmen değişti! Yeni karar Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. 50'ye düşürüldü. MEB'den yazılı açıklama geldi. Kurum açma, kapatma ve ad verme yönetmeliğinde değişiklik yapıldı. Yeni kararlar madde madde açıklandı. Nüfusu az ve dağınık olan köy ve benzeri yerleşim yerlerinde öğrenci sayısına bakılmaksızın ilkokul açılabilecek. E az 5 çocuk bulunması halinde ise ana sınıfı açılabileceği bildirildi. BİLSEM açılışlarında bulunması zorunlu derslik sayısı azaltıldı. Okul pansiyonlarının açılışında aranılan öğrenci kapasitesi şartı düşürüldü.
14.05.2022 Eğitim
BİLSEM sonuçları açıklandı! İşte BİLSEM sınav sonuçları sorgulama ekranı!
BİLSEM sonuçları açıklandı! İşte BİLSEM sınav sonuçları sorgulama ekranı! MEB duyurdu! BİLSEM sınav sonuçları açıklandı. 19 Mart - 8 Mayıs tarihleri arasında değerlendirmeleri yapılan 2021-2022 eğitim öğretim yılı bilim ve sanat merkezleri öğrenci tanılama ve yerleştirme süreci genel zihinsel, resim ve müzik yetenek alanı ön değerlendirme uygulamaları tamamlandı. Peki, MEB 2022 BİLSEM sınav sonuçları nasıl öğrenilir? İşte BİLSEM sınav sonuçları 2022 sorgulama ekranı!
13.05.2022 Eğitim
BİLSEM sınavı ne zaman açıklanacak? BİLSEM sınav sonuçları nasıl öğrenilir?
BİLSEM sınavı ne zaman açıklanacak? BİLSEM sınav sonuçları nasıl öğrenilir? Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı Bilim ve sanat merkezlerine öğrenci seçme işlemi sona erdi. Özel yetenekli öğrencilerin eğitim alacağı BİLSEM sınavlarının yetenek alanlarına göre değerlendirme devam ederken sınavlarını tamamlayan öğrenciler de sonuçların ne zaman açıklanacağını merak ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı BİLSEM sonuçlarının açıklanacağı tarihi duyurmuştu. Peki, BİLSEM sınavı ne zaman açıklanacak? MEB BİLSEM sınav sonuçları açıklandı mı? BİLSEM sınav sonuçları nasıl öğrenilir? İşte BİLSEM sınav sonuçlarının açıklanacağı tarih…
9.05.2022 Eğitim
BİLSEM sonuçları ne zaman açıklanacak, mayıs ayında mı? BİLSEM takvimi 2022
BİLSEM sonuçları ne zaman açıklanacak, mayıs ayında mı? BİLSEM takvimi 2022 MEB tarafından yayınlanan takvime göre BİLSEM değerlendirmeleri 19 Mart - 8 Mayıs 2022 tarihleri arasında öğrencilerin yetenek alanlarına göre yapılacak. Özel yetenekli olan çocukların genel zihinsel yetenek, görsel sanatlar veya müzik yetenek alanlarında özel eğitim gördükleri BİLSEM sürecine yönelik araştırmalar yoğunlaştı. Peki, BİLSEM sonuçları ne zaman açıklanacak?
9.04.2022 Eğitim
MEB’den rekor! 2,5 ayda 6 bin 869 tasarım tescili yapıldı!
MEB’den rekor! 2,5 ayda 6 bin 869 tasarım tescili yapıldı! MEB tarafından 2022 yılında tüm birimlerden iki ay gibi kısa sürede 127 patent, 356 faydalı model, 7.702 tasarım ve 46 marka olmak üzere 8 bin 277 ürün tesciline başvuruda bulunuldu. Şu ana kadar 6 bin 869 ürünün tasarım tescili onaylandı.
20.03.2022 Eğitim
Alan değişikliği başvurusu nasıl yapılır? Alan değişikliği 2022 başvuru ekranı, kontenjanları ve kılavuzu!
Alan değişikliği başvurusu nasıl yapılır? Alan değişikliği 2022 başvuru ekranı, kontenjanları ve kılavuzu! Alan değişikliği başvurusu başladı. 2022 Alan değişikliği başvuruları 7 Şubat 11 Şubat arasında alınacak. Millî Eğitim Bakanlığı'na bağlı resmi eğitim kurumlarında kadrolu öğretmen olarak görev yapanlar alan değişikliği başvurularının nasıl yapıldığını sorguluyor. Peki, Alan değişikliği 2022 başvurusu nasıl yapılır? Alan değişikliği kontenjanları belli oldu mu? İşte alan değişikliği 2022 başvuru ekranı…
7.02.2022 Çalışma Hayatı
MEB duyurdu! 2022 alan değişikliği başvuru takvimi açıklandı!
MEB duyurdu! 2022 alan değişikliği başvuru takvimi açıklandı! Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) açıkladı! 2022 yılı alan değişikliği duyurusu yayınlandı! Milli Eğitim Bakanlığı’nda kadrolu olarak görev yapan öğretmenler için alan değişikliği yapacak olanlar için başvuru takvimi açıklandı. Yayınlanan takvime göre, alan değişikliği başvuruları şubat ayında başlayacak. Atama sonuçları 1 Mart’ta açıklanacak. Peki, 2022 Alan değişikliği başvuruları ne zaman? 2022 Alan değişikliği şartları ne? 2022 Alan değişikliği kontejanları belli oldu mu? İşte 2022 Alan değişikliği başvuru takvimi!
17.01.2022 Eğitim
Bakan Özer: 81 ilde BİLSEM sayısını 225'e çıkarttık
Bakan Özer: 81 ilde BİLSEM sayısını 225'e çıkarttık  Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "81 ilde Bilim ve Sanat Merkezleri (BİLSEM) sayısı 183 iken bu sayıyı 2021 yılı sonu itibarıyla 225'e çıkarttık. 2022 yılında hedefimiz, 125 yeni BİLSEM açarak sayıyı 350'ye çıkartmak. Gerekli planlamalarımızı tamamladık" dedi. Öte yandan, 225'inci BİLSEM, Nobel ödüllü Türk bilim insanı Aziz Sancar'ın adıyla Ankara'da kuruldu.
23.12.2021 Eğitim
MEB harekete geçti ve resmen açıkladı! 27 Aralık'ta başlıyor...
MEB harekete geçti ve resmen açıkladı! 27 Aralık'ta başlıyor... Yüz binlerce kişi bekliyordu ve Milli Eğitim Bakanlığı resmen açıkladı. Tarihleri belirleyen bakanlık duyurusunda öğretmenlerin mazerete bağlı yer değiştirme başvurularının 27 Aralık 2021-3 Ocak 2022 tarihlerinde alınacağı belirtildi. Atamalar 14 Ocak 2022'de, tebligat ve ilişik kesme işlemleri ise 21 Ocak 2022'den itibaren yapılacak.
17.12.2021 Eğitim
Milli Eğitim Bakanlığı, bu yılki patent tescil alma hedefini aştı
Milli Eğitim Bakanlığı, bu yılki patent tescil alma hedefini aştı Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), fikri mülkiyet hakları çalışmaları kapsamında bu yılki 753 patent tescil hedefini aşarak 1441 tescil aldı.
20.11.2021 Eğitim
Bilsem sınavı ne zaman? Bilsem sınav tarihleri belli mi?
Bilsem sınavı ne zaman? Bilsem sınav tarihleri belli mi? BİLSEM sınavı ne zaman sorusu ve son gelişmeler yakından takip ediliyor. İlkokullarda sınavla tespit edilen özel yetenekli öğrencilerin devlete bağlı olarak açılmış olan özel eğitim kurumlarında öğrenim görmesine olanak sağlayan BİLSEM kayıtları eylül ayında yapılmıştı. Peki, BİLSEM sınavı ne zaman?
6.10.2021 Eğitim
MEB'den son dakika kararı! Yeni dönem başlıyor, 13 Ağustos'ta...
MEB'den son dakika kararı! Yeni dönem başlıyor, 13 Ağustos'ta... Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) harekete geçti. Resmen belli oldu. Milli Eğitim Bakanlığı'dan son dakika açıklaması geldi. Milyonlarca öğrenciyi yakından ilgilendiriyor. Yeni dönem başlıyor. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk telafi eğitimine ilişkin açıklama yaptı. Selçuk, "Telafide yeni dönem başlıyor. Çocuklarımız bir sonraki yıla hazır mı? Biz hazırlığımızı yaptık. TRT EBA öğretmenlerimiz, geçen yıldan hatırlatmalarla çocukları yeni döneme ısındıracak bir hafta sonu kuşağı hazırladı." ifadelerini kullandı. Öte yandan MEB'den öğretmenleri ilgilendiren bir açıklama daha geldi. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada 9 Ağustos'ta başlayacağı bildirildi. Süreç 13 Ağustos'a kadar devam edecek. Gerekli koşulları taşıyanların başvuruları değerlendirilecek. Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmenler için mazeret tayin duyurusu yayımladı. İşte detaylar...
5.08.2021 Eğitim
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) resmen duyurdu! 9 Ağustos'ta başlıyor
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) resmen duyurdu! 9 Ağustos'ta başlıyor MEB harekete geçti. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada 9 Ağustos'ta başlayacağı bildirildi. Süreç 13 Ağustos'a kadar devam edecek. Gerekli koşulları taşıyanların başvuruları değerlendirilecek. Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmenler için mazeret tayin duyurusu yayımladı. İşte detaylar...
4.08.2021 Eğitim
MEB resmen duyurdu! 81 ilde başlıyor, tüm sınıflar için...
MEB resmen duyurdu! 81 ilde başlıyor, tüm sınıflar için... Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) resmen duyurdu. Binlerce öğrenciyi yakından ilgilendiriyor. 81 ilde başlıyor. Yeni tarih açıklandı. Detaylar belli oldu. İlkokullarda sınavla tespit edilen özel yetenekli öğrencilerin devlete bağlı olarak açılmış olan özel eğitim kurumlarında öğrenim görmesine olanak BİLSEM sonuçları geçtiğimiz günlerde açıkladı. MEB tarafından açıklanan tarihlere göre BİLSEM kayıt hakkı kazanan öğrenciler 23 Ağustos 2021-10 Eylül 2021 tarihlerinde kayıt işlemlerini gerçekleştirebilecek.
23.07.2021 Eğitim
BİLSEM sınav sonuçları 2021! BİLSEM sınav sonuçlarına itiraz nasıl yapılır?
BİLSEM sınav sonuçları 2021! BİLSEM sınav sonuçlarına itiraz nasıl yapılır? Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) duyurdu. BİLSEM öğretmen atama sonuçları açıklandı. 2021 yılı BİLSEM öğretmen atama sonuçları Milli Eğitim Bakanlığı'nın MEBBİS ve e-Devlet üzerinden öğrenilebilecek. Peki, BİLSEM sınav sonuçları nasıl öğrenilir? BİLSEM sınav sonuçları itiraz nasıl yapılır? Öğretmenlerin görevden ayrılma ve göreve başlama işlemleri nasıl yapılacak? İşte BİLSEM atama kılavuzuna göre detaylar...
14.07.2021 Memur
BİLSEM öğretmen atama sonuçları açıklandı! BİLSEM öğretmen mülakat sonuçları 2021
BİLSEM öğretmen atama sonuçları açıklandı! BİLSEM öğretmen mülakat sonuçları 2021 2021 BİLSEM öğretmen seçme ve atama sözlü sınav sonuçları açıklandı. BİLSEM öğretmen seçme ve atama sözlü sınav sonuçları merakla bekleniyordu, Milli Eğitim Bakanlığı'nın internet sitesinden duyuruldu. MEB tarafından yapılan açıklamada 2021 yılı BİLSEM öğretmen seçme ve atama kılavuzu kapsamında bölge sözlü sınav sonuçlarının yayınlandığı bildirildi. Puanlar MEB.gov. tr adresinden öğrenilecek. Peki, BİLSEM öğretmen sözlü sınav sonuçları nasıl öğrenilir? İşte, BİLSEM öğretmen atama sonuçları…
22.06.2021 Eğitim

Benzer Haber Etiketleri

Bilim Ve Sanat Merkezleri ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki bilim ve sanat merkezleri haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.