Gazete Vatan Logo

MEB duyurdu! 2022 alan değişikliği başvuru takvimi açıklandı!

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) açıkladı! 2022 yılı alan değişikliği duyurusu yayınlandı! Milli Eğitim Bakanlığı’nda kadrolu olarak görev yapan öğretmenler için alan değişikliği yapacak olanlar için başvuru takvimi açıklandı. Yayınlanan takvime göre, alan değişikliği başvuruları şubat ayında başlayacak. Atama sonuçları 1 Mart’ta açıklanacak. Peki, 2022 Alan değişikliği başvuruları ne zaman? 2022 Alan değişikliği şartları ne? 2022 Alan değişikliği kontejanları belli oldu mu? İşte 2022 Alan değişikliği başvuru takvimi!

MEB duyurdu! 2022 alan değişikliği başvuru takvimi açıklandı!

MEB duyurdu! 2022 yılı alan değişikliği başvuru ve atama takvimi yayınlandı! Kadrolu ve adaylık süreci tamamlanmış, öğrenimleri birden fazla alana kaynak teşkil eden ve görev yaptığı alan dışında başka bir alana kaynak olan lisans düzeyinde yükseköğretim bitiren öğretmenlerin başvurabileceği alan değişikliği başvuruları şubat ayında alınacak. Peki, 2022 Alan değişikliği başvuruları ne zaman? 2022 Alan değişikliği şartları ne? 2022 Alan değişikliği kontejanları belli oldu mu? İşte 2022 Alan değişikliği başvuru takvimi!

2022 ALAN DEĞİŞİKLİĞİ BAŞVURULARI NE ZAMAN?

Millî Eğitim Bakanlığına bağlı resmi eğitim kurumlarında kadrolu öğretmen olarak görev yapanların alan değişikliği takvimi açıklandı. Alan değişikliği için başvurular 7-11 Şubat 2022 tarihleri arasında alınacak.

BAŞVURU VE ATAMA TAKVİMİ

ALAN DEĞİŞİKLİĞİ BAŞVURU ŞARTLARI NE?

MEB’ten yapılan duyuruda, kadrolu olarak görev yapan öğretmenlerden adaylıkları kaldırılmış olmak şartıyla;

- Öğrenimine uygun alanı dışında bir başka alana atananların,

Haberin Devamı

- Öğrenimleri birden fazla alana kaynak teşkil edenlerin,

- Görev yaptığı alan dışında başka bir alana kaynak olan lisans düzeyinde yükseköğretim bitirenlerin,

Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının 20.02.2014 tarihli ve 9 sayılı Öğretmenlik Alanları, Atama ve Ders Okutma Esasları ile eki çizelgeye göre, mezun oldukları yükseköğretim programına göre atanacakları alanlara,

- Sınıf Öğretmeni olarak görev yapmakta iken Personel Genel Müdürlüğü ile Öğretmen  Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü koordinesinde gerçekleştirilen 540 saatlik Zihin  Engelliler Sınıfı Öğretmenliği Eğitim Programını başarıyla tamamlayanların ise özel eğitim alanına, alan değiştirmek üzere başvuruları alınacak.

Başvurular Atama Takvimi’nde belirtilen süre içerisinde “Ön Başvuru” ve “Tercih ve Atama” olmak üzere iki  aşamada gerçekleştirilecek.

2022 ALAN DEĞİŞİKLİĞİ ÖN BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Ön başvurular Başvuru ve Atama Takvimi’nde belirtilen süre içerisinde “mebbis.meb.gov.tr” veya “personel.meb.gov.tr” adreslerindeki “Elektronik Ön Başvuru Formu” aracılığıyla yapılacak. Ön başvurular (Birinci aşama), E. Başvuru ve Atama Takvimi’nde belirtilen süre içerisinde “mebbis.meb.gov.tr” veya “personel.meb.gov.tr” adreslerindeki “Elektronik Ön Başvuru Formu” aracılığıyla yapılacak.

Haberin Devamı

Ön başvurular öncelikle eğitim kurumu müdürlüğünce alan değişikliğine esas belgeler (lisans diploması, 540 saatlik Zihin Engelliler Sınıfı Öğretmenliği Eğitim Programı Belgesi) dikkate alınarak incelenecek ve uygun olan başvurular onaylanacak. Ön başvurular öncelikle eğitim kurumu müdürlüğünce alan değişikliğine esas belgeler (lisans diploması, 540 saatlik Zihin Engelliler Sınıfı Öğretmenliği Eğitim Programı Belgesi) dikkate alınarak incelenecek ve uygun olan başvurular onaylanacak. Eğitim kurumu müdürlüğünce onaylanan ön başvurular sırasıyla ilçe ve il millî eğitim müdürlüklerince incelenecek ve uygun olan başvurular sistem üzerinden onaylanacak.

Ön başvuruda bulunmayanlar “Tercih ve Atama” sürecinde tercih başvurusunda bulunamayacaklar. Mezuniyetleri birden fazla alana kaynak teşkil edenler ile birden fazla lisans mezuniyeti olanlar “Ön Başvuru” sürecinde sadece bir alana başvuruda bulunabilecek. Halen eğitim kurumu yöneticisi olarak görev yapanlar alan değişikliği yapmak üzere başvuruda bulunabilecekler. Yurt dışında görevlendirilenler ile aylıksız izinli olan öğretmenlerden yurt dışı görev süresi veya izinlerinin 30.09.2022 tarihine kadar sona ereceğini belgelendirenler, diğer şartları da taşımaları kaydıyla alan değişikliği başvurusunda bulunabilecek.

Haberin Devamı

KONTEJANLAR NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Öğretmen ve eğitim kurumu yöneticilerinin tercihine açılacak alanlar ve kontenjanlar, (spor liselerinin beden eğitimi, güzel sanatlar liselerinin müzik ve görsel sanatlar alanları, bilim ve sanat merkezleri, halk eğitimi merkezleri ile özel program ve proje uygulayan eğitim kurumları hariç) alanlar itibarıyla ülke genelindeki öğretmen ihtiyacı ve Bakanlığın öğretmen atamasına ilişkin planlaması dikkate alınarak belirlenecek.

Haberin Devamı

ATAMALAR NASIL YAPILACAK?

Alan değişikliği ön başvurusu onaylanan ve geçmek istediği alanda görev yaptığı ilde kontenjan belirlenen öğretmen ve eğitim kurumu yöneticileri, “Tercih ve Atama” sürecine  ilişkin belirlenen takvim süresi içerisinde “Elektronik Tercih Formu” aracılığıyla sisteme yansıtılacak eğitim kurumları arasından il içinde en fazla 25 (yirmi beş) eğitim kurumu tercihinde bulunabilecekler. Atama işlemleri, başvurusu onaylananların tercihleri de dikkate alınmak suretiyle hizmet puanı üstünlüğüne göre yapılacak. Hizmet puanlarının hesabında alan değişikliği ön başvurusunun son günü esas alınacak. Hizmet puanlarının eşit olması durumunda sırasıyla öğretmenlikteki hizmet süresi fazla olana, öğretmenliğe daha önce başlayana öncelik verilecek, eşitliğin devamı halinde ise atanacak öğretmen bilgisayar kurası ile belirlenecek.

MEB ALAN DEĞİŞİKLİĞİ DUYURUSU İÇİN TIKLAYIN