Gazete Vatan Logo

BİLSEM sonuçları ne zaman açıklanacak, mayıs ayında mı? BİLSEM takvimi 2022

MEB tarafından yayınlanan takvime göre BİLSEM değerlendirmeleri 19 Mart - 8 Mayıs 2022 tarihleri arasında öğrencilerin yetenek alanlarına göre yapılacak. Özel yetenekli olan çocukların genel zihinsel yetenek, görsel sanatlar veya müzik yetenek alanlarında özel eğitim gördükleri BİLSEM sürecine yönelik araştırmalar yoğunlaştı. Peki, BİLSEM sonuçları ne zaman açıklanacak?

BİLSEM sonuçları ne zaman açıklanacak, mayıs ayında mı? BİLSEM takvimi 2022

BİLSEM sonuçları ne zaman açıklanacak? BİLSEM ön değerlendirme süreci devam ediyor. Değerlendirmelerin tamamlanmasının ardından sınav sonuçları ilan edilecek 

BİLSEM SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Sonuçlar 13 Mayıs 2022'de açıklanacak. Kayıt hakkı kazanan öğrenciler, 19 Ağustos'ta ilan edilecek.

BİLSEM NEDİR?

Bilim ve sanat merkezleri (BİLSEM); örgün eğitim kurumlarına devam eden ve genel zihinsel yetenek, görsel sanatlar veya müzik yetenek alanlarında özel yetenekli olarak tanılanan öğrencilere, yeteneklerini geliştirerek kapasitelerini en üst düzeyde kullanmalarını sağlamak amacıyla destek eğitim vermek üzere açılan özel eğitim kurumlarıdır.

Özel yetenekli öğrencilere kendi potansiyellerini anlamaları, kendilerine ve topluma katkıda bulunabilmeleri için okullarda verilen eğitimi zenginleştiren ve farklılaştıran bir eğitim programı sunan bilim ve sanat merkezleri 81 ilde hizmet vermektedir.