Bilim İnsanı

Bilim İnsanı

Son dakika bilim insanı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan bilim insanı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını bilim insanı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Bilim İnsanı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan bilim insanı gelişmeleri de dahil olmak üzere 4.577 bilim insanı haberi bulunmuştur. Tüm bilim insanı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bilim adamları uyardı! Göçmenlerin ölümleri yüzde 87'si insan kaynaklı
Bilim adamları uyardı! Göçmenlerin ölümleri yüzde 87'si insan kaynaklı Göçmen kuş ölümlerinin yüzde 87'si insan kaynaklı olduğu belirtilmesi üzerine KuzeyDoğa Derneği Başkanı, Utah ve özel bir Üniversitenin Öğretim Üyesi Prof. Dr. Çağan Şekercioğlu'nun katılımıyla 91 ülkede 161 bilim insanı, 2003-2021 yılları arasındaki 45 büyük göçmen kuş türüne yönelik ölümleri inceledi.
24.04.2024 Gündem
TCG Kınalıada'dan yola çıktı!
TCG Kınalıada'dan yola çıktı! TCG Kınalıada korveti, Japonya'ya 134 yıl önce iadei ziyaret yapan Ertuğrul Fırkateyni, dönüş yolunda yakalandığı fırtına sonucu kayalıklara çarparak batan geminin anısına Uzak Doğu'ya sefere çıktı. TCG Kınalıada, 4,5 ay sürecek seyrinde 20 ülkeye demir atacağı belirtildi.
8.04.2024 Gündem
Prof. Dr. Mehmet Ceyhan'dan emeklilik kararı
Prof. Dr. Mehmet Ceyhan'dan emeklilik kararı Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları uzmanı, Türk bilim insanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan’ı tüm Türkiye salgın zamanlarındaki açıklamaları ile tanıyor.
27.03.2024 Gündem
Adana'dan bilim dünyasına yeni soluk! Endemik bitki keşfedildi
Adana'dan bilim dünyasına yeni soluk! Endemik bitki keşfedildi Adana'da yeni bitki türü keşfedildi. Bitkiye kentin mitolojik adı olan 'Adanus' ismi verildi.
25.03.2024 Adana
12 noktaya deprem erken uyarı sistemi geliyor! Artık önceden öğrenilebilecek
12 noktaya deprem erken uyarı sistemi geliyor! Artık önceden öğrenilebilecek Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Genel Jeoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Sözbilir, 3 yıl önce İzmir için başlattıkları deprem erken uyarı sistemi projesinin sonuna geldiklerini belirtti. Sözbilir, "Hem yazılı hem tasarım hem de mekanizma açısından tamamen yerli, yeni bir deprem uyarı sistemi geliştirdik. Geliştirdiğimiz sistemi önümüzdeki aydan itibaren 6 aylık bir deneme sürecine sokacağız. İzmir'de farklı lokasyonlardaki 12 istasyona yerleştireceğimiz bu sistem oluşacak depremlerle ilgili saniye saniye bize bilgi aktaracak" dedi.
16.03.2024 Gündem
Bakan Kacır'dan İmamoğlu'na eleştiri: İstanbul'dan 700 kilometre ötede mitingler yapıyordu
Bakan Kacır'dan İmamoğlu'na eleştiri: İstanbul'dan 700 kilometre ötede mitingler yapıyordu Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu eleştirerek, “Geçtiğimiz yıl 14 Mayıs'ta cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinde, kendisini hayali cumhurbaşkanı yardımcısı ilan ederek, İstanbul'dan 700 kilometre ötede mitingler yapıyordu” dedi.
11.03.2024 Gündem
Emine Erdoğan: Alev Alatlı bir ülke uğruna savaştı
Emine Erdoğan: Alev Alatlı bir ülke uğruna savaştı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, "Tüm çabamız, çocuklarımızın elinden tutarak, hayallerine giden yoldaki engelleri kaldırmak içindir. Tıpkı ülkemizin en önemli değerlerinden birisi olan Alev Alatlılar yetiştirebilmek içindir" dedi.
10.02.2024 Gündem
Depremi önceden tahmin edebilmek mümkün mü?
Depremi önceden tahmin edebilmek mümkün mü? Bir sene önce bugün, 6 Şubat 2023 Pazartesi günü büyük bir facia yaşadık ve sadece 9 saat arayla iki büyük depremle sarsıldık. Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan depremler çok geniş bir alanda yıkım yarattı. Ülkemizi yasa boğan bu facia binlerce canımızı aldı ve geride kalanlara unutulması imkânsız bir acı bıraktı.
6.02.2024 Gündem
Sempozyum Nedir, Özellikleri Nelerdir? Sempozyumda Soru Sorulur Mu?
Sempozyum Nedir, Özellikleri Nelerdir? Sempozyumda Soru Sorulur Mu? Sempozyum, diğer adı ile bilgi şöleni olarak da bilinen bir tartışma türüdür. Sempozyum bilimsel bir konunun olması ve alanında uzman kişiler ile yapılması özellikleri ile diğer tartışma türlerinden ayrılır.
4.02.2024 Gündem
Nikel Kullanım Alanları Nelerdir? Nikelin Günlük Hayatta Kullanıldığı Yerler...
Nikel Kullanım Alanları Nelerdir? Nikelin Günlük Hayatta Kullanıldığı Yerler... Nikel, periyodik cetvelin 8. grubunda bulunur ve 1751 senesinde keşfedilmiştir. Günümüzde genellikle sanayi alanında kullanılan nikel uçak ve tren üretiminde de kullanılır.
27.01.2024 Yaşam
TÜBİTAK duyurdu! Başvuru süreci başladı
TÜBİTAK duyurdu! Başvuru süreci başladı Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu'nun (TÜBİTAK), nitelikli araştırmacıların yurt dışından Türkiye’ye dönmelerini teşvik etmek amacıyla başlattığı programlara yönelik başvurular başladı.
25.01.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 36 saatte 54 terörist yok edildi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 36 saatte 54 terörist yok edildi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 100. Yıl TÜBİTAK ve TÜBA Bilim Ödülleri Töreni'nde önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Türkiye'nin şahlanışına set çekmeyi amaçlayan menfur terör saldırılarının, kutlu yürüyüşümüzü asla durduramayacağının bilinmesini istiyorum. 12 evladımız şehit oldu, Allah rahmet etsin. Tüm ailelerine ve milletimize başsağlığı diliyorum. Ama bakın 36 saatte 54 terörist yok edildi. Çünkü bizim bu şehitlerimizin kanları asla yerde kalmayacak" dedi.
27.12.2023 Gündem
Parazit filmi oyuncusu Lee Sun Kyun öldü! Neden öldü, aracında bulunan Lee Sun-Kyun’ın ölüm sebebi ne, intihar mı?
Parazit filmi oyuncusu Lee Sun Kyun öldü! Neden öldü, aracında bulunan Lee Sun-Kyun’ın ölüm sebebi ne, intihar mı? Lee Sun Kyun öldü mü? Güney Kore polisi Çarşamba günü yaptığı açıklamada, Oscar ödüllü "Parazit" filminin aktörü Lee Sun-kyun'un hayatını kaybettiğini duyurdu. Peki, Lee Sun Kyun neden öldü, Parazit filmi oyuncusu kimdir, kaç yaşında, intihar mı etti?
27.12.2023 Gündem
Pedoloji Nedir, Neyi İnceler? Pedaloji Tdk Sözlük Anlamı...
Pedoloji Nedir, Neyi İnceler? Pedaloji Tdk Sözlük Anlamı... Yeryüzü şekillerini ve toprak yapısını incele konusunda öne çıkan en önemli bilim alanları içerisinde Pedoloji gelmektedir. Aynı zamanda toprak bilimi olarak ifade edildiğini söylemek mümkündür. Günümüzde coğrafi açıdan dünyanın birçok farklı bölgesinde, bu konuda çalışan bilim insanları toprağı ele almakta ve incelemektedir.
19.12.2023 Eğitim
Cesur Yeni Dünya Kitap Konusu Nedir, Yazarı Kimdir? Cesur Yeni Dünya Kısa Kitap Özeti Ve İçerisindeki Karakterler...
Cesur Yeni Dünya Kitap Konusu Nedir, Yazarı Kimdir? Cesur Yeni Dünya Kısa Kitap Özeti Ve İçerisindeki Karakterler... Cesur Yeni Dünya 20. yüzyılda popüler olan distopik eserlerden birisidir. Kaleme alındığı ilk dönemde çok ses getiren eser halen en çok tercih edilen kitaplar arasında yer almaktadır. 
17.12.2023 Eğitim
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazze'deki katliamların önüne geçeceğimiz günler yakındır
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazze'deki katliamların önüne geçeceğimiz günler yakındır İlim Yayma Ödülleri düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kendi evlatlarımızı teknolojiyle birlikte hızla bünyemizi saran yeni iletişim mecralarının sinsi, yıkıcı ve olumsuz etkilerine karşı korumak zorundayız. Artık hem İslam aleminde hem Türk dünyasında geçmişe göre çok daha farklı, çok daha olumlu, çok daha cesur bir hava vardır. Zalim İsrail yönetiminin Batı devletlerinden aldığı destekle sürdürdüğü Gazze’deki katliamların, Kudüs’teki mütecaviz eylemlerinin önüne geçeceğimiz günler de endişe etmeyin, Allah’ın izniyle yakındır" ifadelerini kullandı.
16.12.2023 Gündem
Deprem açıklaması! Prof. Dr. Ercan 'Büyük bir deprem olabilir' dedi ve tarih aralığı verdi
Deprem açıklaması! Prof. Dr. Ercan 'Büyük bir deprem olabilir' dedi ve tarih aralığı verdi Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi’nde Türk bilim insanı ve yüksek jeofizik mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan tarafından “Deprem Neden Yıkıyor?” konulu konferans gerçekleştirildi. Konferansta Prof. Dr. Ercan, büyük deprem olan bölgelerde aynı büyüklükte depremlerin olabileceğini vurgulayarak, 2035 ile 2045 yılları arasında Erzincan’da büyük bir deprem olabileceğini ifade etti.
26.11.2023 Gündem
Trabzon Özdemir Bayraktar Bilim Merkezi açıldı
Trabzon Özdemir Bayraktar Bilim Merkezi açıldı Özdemir Bayraktar Bilim Merkezi’nin 21 Kasım Salı günü gerçekleşen açılış törenine Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, Trabzon Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar ile çocuklar ve çok sayıda davetliler katıldı.
22.11.2023 Bilim ve Teknoloji
Atatürk, en çok eğitime önem verdi!
Atatürk, en çok eğitime önem verdi! Anadolu’yu düşman işgalinden kurtarmak için cepheden cepheye koşan Mustafa Kemal Atatürk, hayalini kurduğu çağdaş Türkiye’yi yaptığı devrimlerle hayata geçirdi. Ulu Önder, en büyük değişimleri ise eğitimde gerçekleştirdi.
10.11.2023 Gündem
Van depreminde yıkılan otelde son anda ayrılan deprem uzmanı Prof. Dr. Ercan: Belki benim de adım bir sokağa verilmişti
Van depreminde yıkılan otelde son anda ayrılan deprem uzmanı Prof. Dr. Ercan: Belki benim de adım bir sokağa verilmişti Van depreminde yıkılan Bayram Oteli'nden son anda ayrılan deprem uzmanı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan acı olaya ilişkin anısını paylaştı. Van'da 9 Kasım 2011'de meydana gelen, 40 kişinin hayatını kaybettiği 5,6 büyüklüğünde depreme yaklanan Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, DHA muhabirlerinin de yaşamını yitirdiği Bayram Oteli'nden son anda ayrıldığını söyledi. Yıkılan otelden yer ayırttığını ancak geç döndüğü için odasının başkasına verildiğini söyleyen Prof. Dr. Ercan, "Eğer çalışmaya gitmeyip, Bayram Oteli'nde kalmış olsaydım; ben de tıpkı Japon bilim insanı gibi ölen bir Türk bilim insanı olacaktım. Belki bir sokağa benim de adımı koyarlardı" dedi.
9.11.2023 Gündem
İzmir’de Cumhuriyet heyecanı! Saat kulesinde “Yüz Akıyla 100 Yıl” filmi
İzmir’de Cumhuriyet heyecanı! Saat kulesinde “Yüz Akıyla 100 Yıl” filmi Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100’ncü yılı kutlamaları, Efes Kültür Yolu Festivali ile aynı döneme denk gelince ortaya coşkulu bir sinerji çıktı. İzmir’in tarihi saat kulesinde kurulan ekrana, 29 Ekim akşam 19:23’te “Yüz Akıyla 100 Yıl” dijital sergisi yansıtıldı.
30.10.2023 Gündem
Galatasaray Rams Park Stadyumu’nda Beşiktaş'ı Icardi ile geçti
Galatasaray Rams Park Stadyumu’nda Beşiktaş'ı Icardi ile geçti Süper Lig'in 9'uncu haftasında Galatasaray derbi maçta sahasında Beşiktaş'ı 2-1 mağlup etti. Sarı-kırmızılı ekibe galibiyeti getiren golleri 26 ve 82'nci dakikada Icardi kaydetti. Beşiktaş'ın mücadeledeki tek gol ise 69'uncu dakikada Chamberlain'den geldi.
21.10.2023 Galatasaray
Dev kıta alev alev yanacak! Dünya üzerinde ne kadar vaktimiz kaldı
Dev kıta alev alev yanacak! Dünya üzerinde ne kadar vaktimiz kaldı Sürüngen benzeri canlıların evrimleşerek memelilere dönüşmesinin üzerinden yaklaşık 250 milyon yıl geçti. Şimdi ise bir grup bilim insanı, memelilerin en fazla 250 milyon yıl daha yaşayabileceğini öngörüyor.
5.10.2023 Bilim ve Teknoloji
2023 Fizik alanında Nobel Ödülü’nü alanlar açıklandı
2023 Fizik alanında Nobel Ödülü’nü alanlar açıklandı Fizik alanında 2023 Nobel Ödülü Pierre Agostini, Ferenc Krausz ve Anne L'Huillier’e verildi. Üç bilim insanı, atom ve moleküllerin içindeki elektronların dünyasını keşfetmek için yeni araçlar sağlayan deneyleri nedeniyle ödüle layık görüldü.
3.10.2023 Bilim ve Teknoloji
Uzaylıların görüntülerini ortaya çıktı! İnsan olmayan varlıkların cesetleri 1000 yıllık...
Uzaylıların görüntülerini ortaya çıktı! İnsan olmayan varlıkların cesetleri 1000 yıllık... UFO ve uzaylı tartışmaları, David Charles Grusch'in ABD kongresinde yaptığı konuşma ile alevlenirken Meksika kongresinde yapılan duruşmada sunulan görüntüler dünyada şok etkisi yarattı. Mexico City'de "insan olmadığı" iddia edilen iki varlığın kalıntıları kongreye sunuldu. Gazeteci ve Ufolog Jaime Maussan tarafından sunulan 'cesetlerin' dünya dışı bireylerin 1000 yıllık fosilleşmiş kalıntıları olduğu iddia edildi.
13.09.2023 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Bilim İnsanı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki bilim insanı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.