Bilim Dünyası

Bilim Dünyası

Son dakika Bilim dünyası haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Bilim dünyası ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Bilim dünyası haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Bilim Dünyası

haberleri sayfasında son dakika yaşanan bilim dünyası gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.342 bilim dünyası haberi bulunmuştur. Tüm bilim dünyası haberleri aşağıda listelenmiştir.
Adana'dan bilim dünyasına yeni soluk! Endemik bitki keşfedildi
Adana'dan bilim dünyasına yeni soluk! Endemik bitki keşfedildi Adana'da yeni bitki türü keşfedildi. Bitkiye kentin mitolojik adı olan 'Adanus' ismi verildi.
25.03.2024 Adana
"Kalıcı makyajda büyük tehlike! Sağlığı tehdit ediyor
"Kalıcı makyajda büyük tehlike! Sağlığı tehdit ediyor Kadınların özellikle son yıllarda talep gösterdiği kalıcı makyaj uygulamalarının cilt sağlığına zararlı olduğunu söyleyen Dermatoloji Uzmanı Dr. Eda Yıldırım, “Estetik açıdan pratik gözükse de bu uygulamalar cilt sağlığına zararlı. Yoğun alüminyum içeren kimi ürünler, vücut üzerinde ciddi yan etkilere ve hastalıklara neden oluyor, sağlığı tehdit ediyor" dedi.
22.02.2024 Yaşam
Türk uzay yolcusuna Türk çağrı işareti
Türk uzay yolcusuna Türk çağrı işareti Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye'nin insanlı ilk uzay misyonu kapsamında Uluslararası Uzay İstasyonu'nda (ISS) görev yapacak Türk uzay yolcusu Albay Alper Gezeravcı’nın millî çağrı işareti ile iletişim kuracağını bildirdi.
6.01.2024 Ekonomi
Naci Görür'den olası Marmara depremi uyarısı: Bu işin şakası yok, tehdit altında
Naci Görür'den olası Marmara depremi uyarısı: Bu işin şakası yok, tehdit altında Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür,  katıldığı 'Marmara Depremi ve Sanayide Deprem Etkisi' konulu panelde  “Bu işin şakası yok. Çocuk olmayın. Size ne hangi fay kırıldı, hangisi kırılacak, kaç sene geçti ne olacak? Siz yer bilimci misiniz? Vazgeçin bundan. Sizin bilmeniz gereken Marmara bir deprem tehdidi altında. Bilim dünyası bunu söylüyor. Bizim yapacağımız iş depreme hazırlanmak, bizi yönetenleri depreme hazırlamak için kentimizi, bulunduğumuz yeri onlardan talep etmek, zorlamak. Bize düşen görev bu" dedi.
19.12.2023 Gündem
Depremlerin 2 saat önceden tespit edilmesi mümkün mü? Yeni bir metot geliştirildi
Depremlerin 2 saat önceden tespit edilmesi mümkün mü? Yeni bir metot geliştirildi Büyük depremler bir anda mı geliyor yoksa onları hazırlayan ve öngörülebilir kılan bir değişim süreci var mı? Depremleri önceden tespit ederek uyarı gönderebilecek bir sistem geliştirildi. Bilim insanları, kritik bir keşfin eşiğinde.
24.07.2023 Gündem
Bilim dünyası kararını verdi: Hamile kalmak için en güvenli yaş belli oldu!
Bilim dünyası kararını verdi: Hamile kalmak için en güvenli yaş belli oldu! Hamile kalmak için en güvenli yaşlar belli oldu. Bilim insanlarının yaptığı yeni araştırmayla bebek sahibi olmak isteyenlerin en ideal yaş aralığını buldu. Araştırmayı Macaristan’ın Semmelweis Üniversitesi'de yapıldı.
17.07.2023 Sağlık
Dünyanın en tuhaf vakası! Başından vuruldu, tersten görmeye başladı...
Dünyanın en tuhaf vakası! Başından vuruldu, tersten görmeye başladı... 3 yıl süren İspanya İç Savaşı sırasında Valensiya cephesinde savaşırken başından vurulan ancak mucizevi bir şekilde hayatta kalmayı başaran adam, ardından gizemli bir semptom geliştirdi. Gizemi bir türlü çözülemeyen bu adama Hasta M adı verildi.
17.05.2023 Dünya
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, Anavatan Partisi Genel Başkanı Çelebi ile bir araya geldi
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, Anavatan Partisi Genel Başkanı Çelebi ile bir araya geldi Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Anavatan Partisi Genel Başkanı İbrahim Çelebi ile Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığında (AFAD) bir araya geldi.
11.03.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan:6 Şubat depremleri milat olacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan:6 Şubat depremleri milat olacak Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye Ulusal Risk Kalkanı toplantısı sonrası yaptığı açıklamada "Tarihimizin en ağır can kayıplarından ve yıkımlarından biri olan 6 Şubat depremlerini afetler konusunda yeni bir miladın başlangıcı haline getireceğiz." ifadelerini kullandı. Erdoğan Cumhurbaşkanlığı bünyesinde Afet Yönetimi Politikaları Kurulu kurulacağını duyurdu.
3.03.2023 Gündem
Boris Johnson'ın atasının mumyası ortaya çıktı! Bilim dünyası şokta, hiç görülmedi
Boris Johnson'ın atasının mumyası ortaya çıktı! Bilim dünyası şokta, hiç görülmedi İngiltere'nin eski başbakanı Boris Johnson'un 18. yüzyılda yaşayan büyük annesinin mumyası üzerinde yapılan çalışmalar bilim insanlarını şaşırttı. Anna Catharina Bischoff adlı kadının cinsel yolla bulaşan bir hastalık olan frengi yerine, bilim dünyasında daha önce hiç görülmeyen bakteriyel bir enfeksiyon nedeniyle ölmüş olabileceği belirtildi.
28.02.2023 Dünya
Dünya çekirdeği durdu mu, ters mi dönüyor? Dünya çekirdeği ters dönerse ne olur?
Dünya çekirdeği durdu mu, ters mi dönüyor? Dünya çekirdeği ters dönerse ne olur? Dünya çekirdeği durdu mu, ters mi dönüyor? Dünya çekirdeği ters dönüyor iddiaları vatandaşları şaşkına çevirdi. Sismik dalgaların Dünya’nın derinliklerindeki rotalarını izleyen bilim insanları, "son on yılda çok az değişiklik" olduğunu keşfederek Dünya'nın iç çekirdeğinin dönüşünün durakladığını ve yıllar içinde döngünün, bir yönden diğerine evrildiğini belirtiyor. Peki, Dünya çekirdeği ters dönerse ne olur?
31.01.2023 Gündem
Dünyada daha önce hiç görülmemiş! Kalkan balığında keşfedildi
Dünyada daha önce hiç görülmemiş! Kalkan balığında keşfedildi Karadeniz’de yetişen kalkan balığında; biri dünyada ilk kez tanımlanan, diğeri ise daha önce başka bir balık türünde rastlanan ancak kalkan balığında görülmeyen iki yeni parazit keşfedildi.
20.10.2022 Sağlık
Nobel Tıp Ödülü'nü Svante Paabo kazandı
Nobel Tıp Ödülü'nü Svante Paabo kazandı Nobel Tıp Ödülü'nü "Soyu tükenmiş homininlerin genomları ve insan evrimi ile ilgili" çalışmaları nedeniyle İsveçli Bilim İnsanı Svante Paabo kazandı.
3.10.2022 Gündem
Bakan Soylu: İç Güvenlik Strateji Başkanlığımız var, bu sayede bilim dünyası ile stratejik planlar yapabiliyoruz
Bakan Soylu: İç Güvenlik Strateji Başkanlığımız var, bu sayede bilim dünyası ile stratejik planlar yapabiliyoruz İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İç Güvenlik Strateji Başkanlığının bilim dünyası ile stratejik planlar yaparak, eylem adımları belirlediğini belirterek, "İl risk planlarının hazırlanmasında 99 üniversiteden 289 akademisyen görev aldı" dedi.
22.09.2022 Gündem
Çin'den flaş 'uzaylı' paylaşımı! Gündeme bomba gibi düştü hemen sildiler...
Çin'den flaş 'uzaylı' paylaşımı! Gündeme bomba gibi düştü hemen sildiler... 'Evrende yalnız mıyız?' sorusuna yanıt arayan Bilim dünyası Çin'den gelen haberi konuşuyor.Çin Bilim ve Teknoloji Bakanlığı'nın resmi gazetesi dikkat çeken bir haber yayınladı. Haberde 'uzaylı medeniyetlerden sinyal almış olabiliriz' denildi. haber kısa süre içinde yayından kaldırıldı.
15.06.2022 Dünya
Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan Hindistan açıklaması: Asla kabul edilemez!
Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan Hindistan açıklaması: Asla kabul edilemez! Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, “Son zamanlarda özellikle Hindistan coğrafyasında İslam'a ve Müslümanlara yönelik ırkçı yaklaşımlar ve tavırlar endişe vericidir. Rahmet dini İslam'a ve herkes için adalet, merhamet ve özgürlükleri savunmayı inançlarının gereği kabul eden Müslümanlara yönelik düşmanca yaklaşımlar asla kabul edilemez. Esasında ibadethanelere saldırılardan başörtüsü yasağına kadar yaşanan menfur hadiseler, Hindistanlı Müslümanlara uygulanan ayrımcı ve yasakçı politikaların bir sonucudur. Hindistan makamlarını ülkede artan İslam düşmanlığı karşısında politikalarını yeniden gözden geçirmeye ve Müslümanlara dini özgürlüklerini temin edecek bir duruş sergilemeye davet ediyoruz” dedi.
8.06.2022 Gündem
Galakside gizlenen kara delik ilk kez görüntülendi! Her şeyi içine çekiyor
Galakside gizlenen kara delik ilk kez görüntülendi! Her şeyi içine çekiyor Bilim dünyası çığır açan bir buluşa imza attı. Pek çok ülkenin ortak düzenlediği basın konferasında duyurulan haberde Samanyolu Galaksisi'nin ortasında yer alan dev kara deliğin ilk defa fotoğrafı yayınlandı. İçine aldığı her şeyi yok eden Yay A* dev bir külte çekim gücüne sahip. Bilim dünyası ona 'canavar' diyor.
12.05.2022 Dünya
Koronavirüs ölümden sonra bile peşini bırakmadı! Sonuçlar doktorları şaşırttı: Ölümünden sonraki altı hafta içinde...
Koronavirüs ölümden sonra bile peşini bırakmadı! Sonuçlar doktorları şaşırttı: Ölümünden sonraki altı hafta içinde... Dünya bu vakayı konuşuyor. İtalya'da boğularak ölen Ukraynalı bir adamın cansız bedenini inceleyen bilim adamları, ölümünden sonraki altı hafta içinde 28 kez Kovid-19 pozitif sonucuna ulaştı.
15.02.2022 Dünya
Elektronik sigara da normal sigara kadar zararlı
Elektronik sigara da normal sigara kadar zararlı Dr. Öğretim Üyesi Remzi Karşı, elektronik sigaranın kalp ve dolaşım sistemi üzerindeki yaptığı değişikliklere işaret ederek, elektronik sigaralarda bulunan nikotinin damar oluşumunu, damar içini döşeyen hücreleri, kan basıncını, kalp hızını, kalp kasının kasılma gücünü, koroner damarları ve kan akımını olumsuz etkilediği söyledi.
10.02.2022 Sağlık
Bilim dünyası bu iddia ile sarsıldı: Evrim teorisi çalıntı çıktı
Bilim dünyası bu iddia ile sarsıldı: Evrim teorisi çalıntı çıktı Bilim tarihinin en önemli isimlerinden birisi olarak kabul edilen Charles Darwin intihal ile suçlandı. Science Fraud: Darwin's Plagiarism of Patrick Matthew's Theory isimli kitaba göre, Darwin, Patrick Matthew'un 1831 tarihli önceki yayınında, doğal seçilim yoluyla evrim teorisini tekrarladı.
6.02.2022 Bilim ve Teknoloji
Koronavirüs ne zaman bitecek? Aşılar ile ilgili flaş açıklama, Pfizer duyurdu
Koronavirüs ne zaman bitecek? Aşılar ile ilgili flaş açıklama, Pfizer duyurdu BioNTech ile birlikte koronavirüs aşısı geliştiren Pfizer'ın CEO'sundan aşıların geleceği ve pandeminin ne zaman biteceğine dair önemli açıklamalar geldi.
23.01.2022 Gündem
En uzun yaşayan Türkler! 70 yaşında doğum yapıyorlar, yaşadıkları yer ise...
En uzun yaşayan Türkler! 70 yaşında doğum yapıyorlar, yaşadıkları yer ise... Hunza Türkleri bilim dünyasını şaşkınlık içinde bıraktı. Hunza Türkleri çok ilginç bir özelliklere de sahipler. Tamamı Müslüman olan ve soyları Hun Türklerinden geldiği söylenen bu insanları bilim dünyası hayretle inceliyor. Hunzalar kanser hastalığına yakalanmıyor. Ayrıca dünya üzerinde görülen diğer sık ve korkutucu rastlanan hastalıklara da yakalanmıyorlar. İşte 120 yıl yaşayan ve 70 yaşında doğum yapan Hunza Türklerine ilişkin diğer çarpıcı ayrıntılar...
15.01.2022 Yaşam
Organ naklinde müthiş dönemeç! İnsanlık için dönüm noktası: Domuzdan kalp nakli...
Organ naklinde müthiş dönemeç! İnsanlık için dönüm noktası: Domuzdan kalp nakli... İnsanlık için dönüm noktası Maryland Üniversitesi’nde 7 Ocak’ta yaşandı. ABD’li cerrahların, 7 saatlik bir operasyonla kalp rahatsızlığı olan bir hastaya domuz kalbi nakletmesi bilim dünyasında çığır açtı. Türk uzmanlar, ABD’de yapılan bu müthiş nakil operasyonunu değerlendirdi...
13.01.2022 Bilim ve Teknoloji
Dünyada ilk kez Türkiye'de! Yeni bir endemik bitki türü keşfedildi
Dünyada ilk kez Türkiye'de! Yeni bir endemik bitki türü keşfedildi Düzce Üniversitesi Orman Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Neval Güneş Özkan ve Bartın Üniversitesi Ulus Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyesi Dr. Bilge Tunçkol, Bolu-Yedigöller Milli Parkı’nda yaptıkları çalışmalarda, bilim dünyası için yeni bir bitki türü tanımladılar.
12.01.2022 Yaşam
Dünyanın en pahalı deneyi: James Webb uzay teleskobu! Hiç olmadığı kadar geçmişi görecek...
Dünyanın en pahalı deneyi: James Webb uzay teleskobu! Hiç olmadığı kadar geçmişi görecek... James Webb uzay teleskobunun fırlatılması bilim dünyasında büyük bir heyecan yaşanmasına neden oldu. Teleskop uzayın keşfi konusunda bir dönüm noktası olarak görülüyor. "Dünyanın en pahalı deneyi" olarak adlandırılan bu yolculukta en ufak bir hatanın ise telafisi yok!
30.12.2021 Bilim ve Teknoloji

Benzer Haber Etiketleri

Bilim Dünyası ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki bilim dünyası haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.