Bilgisayar

Bilgisayar

Son dakika bilgisayar haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan bilgisayar ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını bilgisayar haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Bilgisayar

haberleri sayfasında son dakika yaşanan bilgisayar gelişmeleri de dahil olmak üzere 13.328 bilgisayar haberi bulunmuştur. Tüm bilgisayar haberleri aşağıda listelenmiştir.
Osmanlı dönemine ait tarihi bina alevlere teslim oldu
Osmanlı dönemine ait tarihi bina alevlere teslim oldu Kırklareli’nde Geç Osmanlı dönemine ait tarihi binada henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangın itfaiye ekiplerince kontrol altına alındı.
20.04.2024 Gündem
Bakan Bolat, CNN Türk'te açıkladı: Hedeflerin ilerisindeyiz
Bakan Bolat, CNN Türk'te açıkladı: Hedeflerin ilerisindeyiz Ticaret Bakanı Ömer Bolat CNN Türk ekranlarında Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Hande Fırat'ın sorularını yanıtladı. "Orta Vadeli Plan ile yol haritamızı belirledik" diyen Bolat, "Hedef dış ticaret açıklarının ve cari açığının azaltılması, istikrarlı ve orta düzeyli büyüme trendine girmekti. Şu an hedeflerimizin ilerisindeyiz." dedi. Gazze'ye ihracat tartışmalarına da değinen Bakan Bolat, "Türkiye, İsrail'e jet yakıtı satmıyor. Sosyal medya üzerinden büyük bir yalan uydurdular." dedi.
17.04.2024 Ekonomi
'Kredi kartına taksit sınırı gelecek' açıklaması alışverişleri ikiye katladı
'Kredi kartına taksit sınırı gelecek' açıklaması alışverişleri ikiye katladı Nisandaki son kredi kartı faiz artışı öncesi perakende satışlarda yaşanan hareket dikkat çekti. TÜİK verilerine göre, perakende satışlar şubatta son bir yılın en yüksek aylık artışını gördü. Bilgisayar satışları son 11 ayın; tekstil, giyim ve ayakkabı son 18 ayın en hızlı yükselişini kaydetti. TESİD Başkanı Yaman Tunaoğlu’na göre artışın nedeni ‘kredi kartına taksit sınırlaması gelecek’ beklentisinin talebi öne çekmesi. TGSD Başkanı Ramazan Kaya ise sezon indirimlerinin yanı sıra seçim sonrası ‘zam’ endişesinin satışlarda etkili olduğunu söyledi.
17.04.2024 Ekonomi
Bakan Şimşek'ten KDV açıklaması: Saha denetimleri yapılacak
Bakan Şimşek'ten KDV açıklaması: Saha denetimleri yapılacak Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Temel ihtiyaç ürünleri üzerindeki vergi yükünü azaltmak için uygulanan düşük KDV oranlarını istismar ettiği tespit edilen firmalara yönelik saha denetimleri yapılacak" dedi.
8.04.2024 Ekonomi
1 Nisan şakaları nelerdir? Aileye, kolay, 1 Nisan şaka günü önerileri: 1 Nisan şakası nasıl ortaya çıktı?
1 Nisan şakaları nelerdir? Aileye, kolay, 1 Nisan şaka günü önerileri: 1 Nisan şakası nasıl ortaya çıktı? 1 Nisan Şaka Günü geldiğinde, insanlar birbirinden komik espriler araştırıyorlar. Bugün, unutulmaz şakalar yaparak ve 1 Nisan'ı hafızalara kazıyarak eğlenmek için yaratıcı fikirler aranıyor. Her yıl 1 Nisan'da yapılan şakaların ardından "Nisan 1" ifadesini duymamak neredeyse imkansız.
31.03.2024 Gündem
18 ilde operasyon: 40 şüpheli gözaltına alındı
18 ilde operasyon: 40 şüpheli gözaltına alındı İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 18 ilde düzenlenen Sibergöz 30 operasyonlarında 40 şüphelinin yakalandığını bildirdi.
30.03.2024 Gündem
Profesöre kırmızı bülten! Sınır dışı kararı verildi
Profesöre kırmızı bülten! Sınır dışı kararı verildi KKTC, bir üniversitede patlayan ‘sahte diploma ve yolsuzluk’ skandalının şokunu yaşarken, bir başka üniversitede de yapay zekâ, yazılım ve bilişim sistemleri olmak üzere mühendislik fakültesinde 3 bölüm başkanlığı yürüten bir profesörün, 13 yıldır Kanada tarafından kırmızı bültenle arandığı ortaya çıktı.
30.03.2024 Dünya
5 ilde düzenlenen Mahzen-16 operasyonunda 3 suç örgütü çökertildi
5 ilde düzenlenen Mahzen-16 operasyonunda 3 suç örgütü çökertildi 5 ilde düzenlenen “Mahzen-16” operasyonlarında 3 ayrı organize suç örgütü çökertildi. Operasyonlarda elebaşlarının da içerisinde bulunduğu organize suç örgütü üyesi 63 şüpheli yakalandı.
21.03.2024 Gündem
12 noktaya deprem erken uyarı sistemi geliyor! Artık önceden öğrenilebilecek
12 noktaya deprem erken uyarı sistemi geliyor! Artık önceden öğrenilebilecek Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Genel Jeoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Sözbilir, 3 yıl önce İzmir için başlattıkları deprem erken uyarı sistemi projesinin sonuna geldiklerini belirtti. Sözbilir, "Hem yazılı hem tasarım hem de mekanizma açısından tamamen yerli, yeni bir deprem uyarı sistemi geliştirdik. Geliştirdiğimiz sistemi önümüzdeki aydan itibaren 6 aylık bir deneme sürecine sokacağız. İzmir'de farklı lokasyonlardaki 12 istasyona yerleştireceğimiz bu sistem oluşacak depremlerle ilgili saniye saniye bize bilgi aktaracak" dedi.
16.03.2024 Gündem
JOB Genç Yetenek Programı 2024 başvuruları başladı
JOB Genç Yetenek Programı 2024 başvuruları başladı Üniversite 3’üncü ve 4’üncü sınıf öğrencilerinin yanı sıra yeni mezunların da katılabileceği ‘JOB Genç Yetenek Programı 2024’e başvurular başladı. Programa 15 Nisan 2024 tarihine kadar başvuru yapılabilecek.
15.03.2024 Çalışma Hayatı
21 ilde Sibergöz operasyonu! Çok sayıda şüpheli yakalandı
21 ilde Sibergöz operasyonu! Çok sayıda şüpheli yakalandı İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 21 ilde düzenlenen Sibergöz 26 operasyonlarında 75 kişinin gözaltına alındığını duyurdu.
15.03.2024 Gündem
Bursa'da 91 yıllık gelenek! İftarlık tabanca, kılıç ve testiler büyük ilgi görüyor
Bursa'da 91 yıllık gelenek! İftarlık tabanca, kılıç ve testiler büyük ilgi görüyor Bursa’da bir fırıncı dedesinden kalma 91 yıllık geleneğini sürdürerek, her yıl ramazan ayında çocuklara özel iftariyelik için tabanca, kılıç, testi ve telefon poğaçalar yapıyor.
13.03.2024 Gündem
Roketsan is başvurusu! 2024 Roketsan personel alımı şartları neler, Roketsan lise mezunu KPSS şartsız personel alımı başvurusu nasıl yapılır?
Roketsan is başvurusu! 2024 Roketsan personel alımı şartları neler, Roketsan lise mezunu KPSS şartsız personel alımı başvurusu nasıl yapılır? ROKETSAN personel alımı yapacak. Başvuru yapacak adayların en az lise mezunu olmaları ve 35 yaşından gün almış olmamaları gerekmektedir. Peki, Roketsan personel alımı şartları neler, Roketsan lise mezunu KPSS şartsız personel alımı başvurusu nasıl yapılır?
12.03.2024 Çalışma Hayatı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail yönetimi katildir, hırsızdır, faşisttir
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail yönetimi katildir, hırsızdır, faşisttir Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TÜGVA Gençlik Buluşması'nda konuştu İsrail'in Gazze'ye gerçekleştirdiği saldırılara ilişkin açıklamalarda bulunan Erdoğan, "Netanyahu yönetimiyle yan yana anılmak bile başlı başına ağır bir cezadır, utanılacak bir ayıptır. Netanyahu'nun başında bulunduğu İsrail yönetimi katildir. Netanyahu'nun başında bulunduğu İsrail yönetimi zalimdir." dedi. Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu ülkede Hamas'a terör iftirası atan İsrail muhiplerine asla inanmayın. Hamas bunların iddia ettiği gibi bir örgüt değildir; bilakis direniş hareketidir. Türkiye olarak hiçbir tehdide baskıya boyun eğmeden Gazze'de yaşanan katliamın, Filistin'de yaşayan zulmün sona ermesi için kalbimizle, dilimizle, elimizle her türlü çabayı gösteriyoruz." diye konuştu.
8.03.2024 Gündem
İş adamı Abdurrahim Albayrak: Onlar bana hakaret ediyor ben onlara hakaret ediyordum
İş adamı Abdurrahim Albayrak: Onlar bana hakaret ediyor ben onlara hakaret ediyordum Bayrampaşa'da, iş adamı Abdurrahim Albayrak'ın telefon numarasını kopyalayarak aradıkları vatandaşları, banka görevlisi olduklarını söyleyerek dolandıran 5 şüpheli operasyonla yakalandı. Olayı anlatan Abdurrahim Albayrak, "Cuma günü telefonum durmadan çalmaya başladı. Telefonu her açtığımda inanılmaz hakaretler duydum. Ne olduğunu anlayamadım. Onlar bana hakaret ediyor ben onlara hakaret ediyorum. Beni dolandırmaya çalıştıklarını düşündüm. Onlar da benim onları dolandırdığımı söylüyor. Ben onları aramadığımı onların beni aradıklarını söyledim. 50-60 kişiyle böyle konuştuk" dedi. Albayrak, "Bu numara bana rahmetli Mesut Yılmaz'ın hatırası. Başbakan olduğu dönemde bu numarayı bana VIP olarak vermişti. Ne yapacağımı da bilmiyorum. Kara kara düşünüyorum" diye konuştu.
7.03.2024 Gündem
İş adamı Abdurrahim Albayrak'ın telefon numarasıyla dolandırıcılık yapan 5 kişi yakalandı
İş adamı Abdurrahim Albayrak'ın telefon numarasıyla dolandırıcılık yapan 5 kişi yakalandı Bayrampaşa'da, iş adamı Abdurrahim Albayrak'ın telefon numarasını kopyalayarak aradıkları vatandaşları, banka görevlisi olduklarını söyleyerek dolandıran 5 şüpheli operasyonla yakalandı. Şüphelilerin Abdurrahim Albayrak'ın telefonunu bankanın kurumsal numarasına benzediği için kopyaladıkları öğrenildi. Dolandırılanlar telefon numarasına geri dönüş yaptıklarında Abdurrahim Albayrak'ın telefonu açtığını belirtti.
6.03.2024 Gündem
600 jandarma ile PKK operasyonu: 4'ü DEM Parti belediye meclis üyesi adayı 17 gözaltı
600 jandarma ile PKK operasyonu: 4'ü DEM Parti belediye meclis üyesi adayı 17 gözaltı Şanlıurfa’da, 600 jandarma personelinin katılımıyla terör örgütü PKK’nın sözde şehir yapılanması mensupları olan ve kendilerine 'Ateşin Çocukları İnisiyatifi' adını veren şüphelilere yönelik eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyon kapsamında aralarında 4 DEM Parti Belediye Meclisi üyesi adayının da bulunduğu 17 şüpheli gözaltına alındı.
6.03.2024 Gündem
Sahte vize dolandırıcılarına ‘Banker Bilo’ operasyonu!
Sahte vize dolandırıcılarına ‘Banker Bilo’ operasyonu! Tunceli’de sosyal medya üzerinden oluşturdukları ‘Vize işlem merkezi’ sayfasından, Avrupa ülkelerine gitmek isteyenleri yaklaşık 1,5 milyon TL dolandıran 3 şüpheli, düzenlenen ‘Banker Bilo’ operasyonuyla Erzincan’da yakalandı. Şüpheliler, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.
6.03.2024 Gündem
WhatsApp yazışmaları için AYM'den emsal karar! Mesajları nedeniyle işten çıkarılmıştı
WhatsApp yazışmaları için AYM'den emsal karar! Mesajları nedeniyle işten çıkarılmıştı Ordu’da, bir kamu kurumunda çalışan 3 işçi, kendi aralarında kurduğu WhatsApp grubundaki yazışmaları nedeni ile işten çıkarıldı. Ordu İş Mahkemesi'ne başvuran işçiler, aleyhte karar alınması üzerine konuyu Anayasa Mahkemesi’ne taşıdı.
5.03.2024 Gündem
TBMM Başkanı Kurtulmuş: Yetim bırakılan bütün evlatlarımıza sahip çıkmak insanlık borcu
TBMM Başkanı Kurtulmuş: Yetim bırakılan bütün evlatlarımıza sahip çıkmak insanlık borcu Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, İsrail’in Gazze’deki saldırılarıyla çok sayıda çocuğu yetim ve öksüz hale getirdiğini belirterek, “Yetim bırakılan bütün evlatlarımıza sahip çıkmanın bir insanlık borcu olduğunu Grand Bassam’dan ifade etmek istiyorum. İnşallah çocukların yetim bırakılmadığı, kadınların ailelerinden koparılmadığı, yaşlı insanların suçsuz yere öldürülmediği, yer yüzünde hakkaniyetin, adaletin, insafın ve vicdanın hakim olduğu bir dünyayı kurmak hepimize nasip olur.” dedi.
4.03.2024 Gündem
Bakan Koca açıkladı! Sözleşmeli personel yerleştirme sonuçları belli oldu
Bakan Koca açıkladı! Sözleşmeli personel yerleştirme sonuçları belli oldu Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, KPSS-2024/5 Sağlık Bakanlığı Sözleşmeli Personel pozisyonlarına yerleştirme sonuçlarının açıklandığını bildirdi. "Aramız hoş geldiniz" diyen Bakan Koca, "27 bin yeni çalışma arkadaşımız bize güç verecek." ifadelerini kullandı.
4.03.2024 Çalışma Hayatı
Masa başı çalışanlar dikkat! Ara vermeyenler risk altında, 5 günden sonrası tehlikeli
Masa başı çalışanlar dikkat! Ara vermeyenler risk altında, 5 günden sonrası tehlikeli Günlük yaşamda hareketsiz kalan ve işi gereği bilgisayar başındaysa uzun saatler geçirmek zorunda olan kişiler bazı sağlık sorunları ile karşı karşıya kalıyor. Bu da duruş bozukluğuna ve bunun sonucunda da boyun düzleşmesi gibi rahatsızlıklara neden olabiliyor. Peki boyun düzleşmesi beraberinde hangi hastalıkları getiriyor? Tedavi süreci nasıl ilerliyor? İşte özellikle masa maşı çalışanların merak ettiği konun detayları...
4.03.2024 Gündem
MSÜ sınavında kalem verilecek mi 2024? MSÜ kalem silgi verilecek mi 2024, sınava neler getirmek yasak?
MSÜ sınavında kalem verilecek mi 2024? MSÜ kalem silgi verilecek mi 2024, sınava neler getirmek yasak? Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) sınavına girecek olan adaylar, sınav öncesi hazırlıklarını tamamlaya çalışıyor. MSÜ sınavı 3 Mart tarihinde yapılacak. Öğrenciler sınava girmelerine engel olacak bir durumla karşılaşmamak için sınavla ilgili kuralları gözden geçiriyorlar. Peki, MSÜ sınavında kalem verilecek mi 2024? MSÜ kalem silgi verilecek mi 2024, sınava neler getirmek yasak?
2.03.2024 Gündem
MSÜ sınav sonuçları ne zaman açıklanacak 2024? MSÜ sınav sonucu hesaplama: MSÜ sınav sonuçları e-devlet nasıl sorgulanır?
MSÜ sınav sonuçları ne zaman açıklanacak 2024? MSÜ sınav sonucu hesaplama: MSÜ sınav sonuçları e-devlet nasıl sorgulanır? Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı (MSÜ) ÖSYM tarafından düzenleniyor. Başvurularını yapan 736 bin 894 aday, sınavda 120 soru çözecek. Peki, MSÜ sınav sonuçları ne zaman açıklanacak 2024? MSÜ sınav sonucu hesaplama: MSÜ sınav sonuçları e-devlet nasıl sorgulanır?
2.03.2024 Gündem
Tamirciden 2 araç çalan hırsızlar başka bir iş yerinde soyguna devam etti! Şok eden olay
Tamirciden 2 araç çalan hırsızlar başka bir iş yerinde soyguna devam etti! Şok eden olay Adana’da oto tamirciden 2 araç çalıp daha sonra başka bir iş yerine giderek çelik kasa ve kamyonet çalan hırsızlar yakalandı.
29.02.2024 Adana

Benzer Haber Etiketleri

Bilgisayar ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki bilgisayar haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.