Başika

Başika

Son dakika başika haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan başika ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını başika haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Başika

haberleri sayfasında son dakika yaşanan başika gelişmeleri de dahil olmak üzere 434 başika haberi bulunmuştur. Tüm başika haberleri aşağıda listelenmiştir.
PKK'nın sözde suikast birim sorumlusu etkisiz hale getirildi
PKK'nın sözde suikast birim sorumlusu etkisiz hale getirildi MİT, terör örgütü PKK/KCK-YBŞ'nin sözde suikast birim sorumlusu İlyas Biro Eli'yi, Irak'ın kuzeyindeki Sincar'da düzenlediği operasyonla etkisiz hale getirdi.
6.10.2023 Gündem
‘Çeko Pir’ kod adlı Saad Ali Bedel öldürüldü!
‘Çeko Pir’ kod adlı Saad Ali Bedel öldürüldü! Milli İstihbarat Teşkilatı'nca (MİT) Irak'ın Sincar bölgesinde düzenlenen operasyonda, PKK/KCK-YBŞ sözde Sincar askeri kanat sorumlusu, 'Çeko Pir' kod adlı Saad Ali Bedel, etkisiz hale getirildi.
3.03.2023 Gündem
Yıllardır görülmeyen vakalar ortaya çıktı uzman isimden salgın uyarısı geldi
Yıllardır görülmeyen vakalar ortaya çıktı uzman isimden salgın uyarısı geldi Koronavirüs salgını sırasında artan aşı karşıtlığının etkisiyle çocukluk çağı aşılama oranlarının düşmesi ve düzensiz göçle aşı takiplerinin zorlaşması, yıllardır görülmeyen vakalarının yeniden ortaya çıkmasına neden oldu. Türk Pediatri Kurumu Başkanı Prof. Dr. Haluk Çokuğraş, yıllar sonra ilk kez bir vakayı hastaneye yatırdıklarını belirterek, hastalık için aşılanma oranının yüzde 95'lerin altına inmesi durumunda, salgınların yeniden yaşanabileceğini vurguladı.
1.02.2023 Gündem
Başika Üssü'ne roketli taciz! Bakan Akar: Karşılığını misliyle veriyoruz
Başika Üssü'ne roketli taciz! Bakan Akar: Karşılığını misliyle veriyoruz Irak kuzeyindeki Başika Üssü'ne roketli tacizle ilgili konuşan Milli Savunma Bakanı Akar, "Zaman zaman oluyor, biz gerekli karşılıkları her zaman misliyle veriyor." dedi.
1.02.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan 'şu anda elimizde' diyerek duyurdu!
Cumhurbaşkanı Erdoğan 'şu anda elimizde' diyerek duyurdu! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gençlerle yaptığı Kütüphane Söyleşilerinde Türkiye’nin farklı illerinden gençlerle bir araya geldi. Erdoğan normalleşme çalışmalarına dair "Kısmi kapanmayla tam kapanma arasında farkı çok açık net gördük. Şimdi hedef 5 bine inmek, 5 bine indiğimiz andan itibaren çok daha rahatlayacağız." ifadelerini kullandı. Akşener'in açıklamalarına da cevap veren Erdoğan, " Şimdi utanmadan sıkılmadan kalkıp beni Netanyahu ile aynı kefeye koyacak kadar ahlaksızlaşan bizde siyasetçi var. 40 yıllık siyasi hayatı bunlarla mücadele ede ede geçmiş olan bir Erdoğan’a sen bunu söyleyemezsin, bu senin ne haddinedir ne de sana böyle bir fırsatı kimse vermez." ifadelerini kullandı. Erdoğan bir diğer sıcak gelişmeyi paylaşarak, "Yakında FETÖ takımından da önemli bir ismi açıklayacağız, şu anda elimizde. Kimi yakaladık, hesaba çektik, onun açıklamasını da yapacağız." dedi.
19.05.2021 Gündem
Altun: Kahraman askerimizin şehit olması yüreklerimizi dağladı
Altun: Kahraman askerimizin şehit olması yüreklerimizi dağladı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Irak'ın kuzeyine düzenlenen roketli saldırıda şehit olan asker için "Kahraman askerimizin şehit olması yüreklerimizi dağladı" dedi.
14.04.2021 Gündem
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, IKBY Başbakanı Barzani ile görüştü
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, IKBY Başbakanı Barzani ile görüştü Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Mesrur Barzani ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.
14.04.2021 Gündem
Irak'ın kuzeyine roketli saldırı: 1 şehit, 1 sivil yaralı
Irak'ın kuzeyine roketli saldırı: 1 şehit, 1 sivil yaralı Milli Savunma Bakanlığı, Irak'ın kuzeyinde bulunan Başika (Gedu) üs bölgesine düzenlenen roketli saldırıda, 1 askerin şehit olduğu, sivil halktan da 1 çocuğun yaralandığını açıkladı.
14.04.2021 Gündem
"PKK'nın yarattığı tehlikenin farkındayız"
"PKK'nın yarattığı tehlikenin farkındayız" Irak Dışişleri Bakanı Hekim, terör örgütü PKK'nın yarattığı tehlikenin farkında olduklarını söyledi.
11.09.2019 Dünya
Türkiye'den Doğu Akdeniz resti!
Türkiye'den Doğu Akdeniz resti! Kıbrıs ve Doğu Akdeniz gerilimi ile ilgili konuşan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu "Garantör ülkeler dışındaki ülkelerin açıklamalarını tamamen yersiz buluyoruz" dedi.
10.07.2019 Siyaset
"El Bab'daki başarıyı Fırat'ın doğusuna da taşıyacağız"
"El Bab'daki başarıyı Fırat'ın doğusuna da taşıyacağız" Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "Münbiç'e geliyoruz ve oradan Fırat'ın doğusuna geçiyoruz. Hep birlikte yapacağız. El Bab'daki başarıyı Fırat'ın doğusuna da taşıyacağız." dedi.
16.11.2018 Gündem
Türkiye hazırlanıyor! Operasyon...
Türkiye hazırlanıyor! Operasyon... Afrin'i PKK işgalinden kurtaran Mehmetçik, Irak'ta ikinci Kandil haline gelen Sincar için hazırlığa başladı. Dün hava operasyonlarında 38 teröristin öldürüldüğü açıklandı. Irak yönetimi "PKK'yla mücadele etme" sözünü yerine getiremezse, Türkiye, Dicle çevresini temizleyecek yeni bir harekat başlatacak.
22.03.2018 Gündem
ABD'nin DEAŞ oyununu Başbakan Yardımcısı Bozdağ açıkladı
ABD'nin DEAŞ oyununu Başbakan Yardımcısı Bozdağ açıkladı Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, ABD yetkililerinin “DEAŞ’la mücadeleye odaklanalım” sözlerinin arkasında DEAŞ üzerinden yeni bir oyunun tezgahlanması olduğunu belirterek, "Bu bölgede kim ne yapıyor, ne yapmak istiyor, nereye gitmek istiyor, bunların hepsini çok iyi biliyoruz" dedi.
16.02.2018 Gündem
Ankara düğmeye bastı! Mahmur PKK'dan temizlenecek
Ankara düğmeye bastı! Mahmur PKK'dan temizlenecek PKK'nın lojitik üssüne dönüşen Mahmur kampı için Ankara düğmeye bastı. 3 aşamalı bir harekat planı oluşturularak Mahmur'un PKK'dan arındırılması öngörülüyor. Bunun için de Irak ile Şubat ayından itibaren temasa geçilecek.
29.09.2021 Gündem
Yurt dışında en çok büyüyen Türk ordusu!
Yurt dışında en çok büyüyen Türk ordusu! DEAŞ operasyonları nedeniyle Türkiye yurt dışında askerini en çok artıran ülkeler arasına girdi. Askeri personelinin yüzde 13.2’sini ülke dışında görevlendiren TSK, bu artışla ABD’nin ardından ikinci sıraya oturdu
29.09.2021 Gündem
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın: Kabul edilemez
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın: Kabul edilemez Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, NATO tatbikatında Atatürk ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın resimlerinin kullanılmasını olayının kabul edilemez olduğunu belirterek soruşturulması gerektiğini söyledi.
29.09.2021 Gündem
Irak güçlerinin "tartışmalı bölgelere" operasyonu
Irak güçlerinin "tartışmalı bölgelere" operasyonu Irak güçlerinin "tartışmalı bölgeler" arasında yer alan Musul'un Zummar kasabası ile iki petrol sahasını Peşmerge'den aldığı bildirildi.
20.10.2017 Dünya
Kerkük'te Peşmerge'nin kaçışının ardından yeni tehlike
Kerkük'te Peşmerge'nin kaçışının ardından yeni tehlike Irak'ta ordunun Kerkük'e karşı askeri harekât başlatmasının ardından hızlı bir şekilde kaçan Peşmerge'nin yerini doldurması beklenen Irak ordusunun yanından İran destekli ve insan hakları ihlalleriyle bilinen aşırı Şii örgüt Haşdi Şabi bulunuyor. Şii örgüt, Türkiye ile Irak arasında yaşanan Başika krizinde "Türkiye ile savaşırız" açıklamasında bulunmuştu.
18.10.2017 Dünya
Kerkük’ten sonra Sincar
Kerkük’ten sonra Sincar Irak ordusu, Kerkük’ten sonra Sincar’da da bayrağı değiştirdi.
17.10.2017 Dünya
Son dakika... Haberler sabah geldi! 'Er ya da geç...'
Son dakika... Haberler sabah geldi! 'Er ya da geç...' Irak ordusu, Kerkük'te peşmergenin geri çekilmesinin ardından Bay Hasan ve Havana petrol sahalarını kontrolüne aldı. Ayrıca Ezidi kenti olan Musul'un Sincar ve Mahmur ilçe merkezlerinde de kontrol ele alındı. Öğle saatlerinde ise Türkiye'nin askeri üssünün bulunduğu Başika'ya Irak askerleri girdi. Ordu birlikleri İran sınırına da ulaştı, Hanagin'den peşmerge tamamen çıkarıldı. Harita değişti: Barzani, Kerkük, Sincar ve Mahmur'u kaybetti... Kerkük'e yeni Vali atandı. Ordu en son Türkiye'nin askeri üssünün bulunduğu Başika'ya girdi. Barzani iç savaştan korkuyor. İşte bölgeden son dakika haberleri....
18.10.2017 Dünya
Bozdağ: Hava sahası IKBY'ye kapatılmıştır
Bozdağ: Hava sahası IKBY'ye kapatılmıştır Bakanlar Kurulu sonrası açıklama yapan Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, OHAL'in 3 ay daha uzatılmasını kararının alındığını açıkladı. Bozdağ ayrıca, "Kuzey Irak'a yönelik olarak Türk hava sahası kapatılmıştır." dedi
16.10.2017 Siyaset
‘Irak’tan davet geldi’
‘Irak’tan davet geldi’ Başbakan Yıldırım, Irak’tan davet geldiğini belirterek “Zamanlama konusunda çalışılıyor. Başika’nın aramızda sorun olmayacağını düşünüyorum” dedi
6.10.2017 Siyaset
Başbakan'dan flaş açıklamalar
Başbakan'dan flaş açıklamalar Başbakan Binali Yıldırım, cuma namazı çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı. İbadi'den davet geldiğini söylen Yıldırım, " Bu konuda arkadaşlarımız içeriği ve zamanlaması konusunda çalışıyorlar." dedi.
29.09.2021 Gündem
Irak Büyükelçisi: Türkiye ile tatbikat sınırda güç kullanmak için
Irak Büyükelçisi: Türkiye ile tatbikat sınırda güç kullanmak için Irak Büyükelçisi, Türk askeriyle Irak askerinin Habur sınırında yaptıkıkları ortak tatbikata ilişkin açıklamalarda bulundu. Büyükelçi, "Türkiye ile tatbikat sınırda güç kullanmak için." dedi. Büyükelçi, Başbakan Yıldırım'ın Bağdat'ı ziyaret edebileceğini söyledi.
6.10.2017 Siyaset
Barzani'ye operasyon planı belli oldu!
Barzani'ye operasyon planı belli oldu! Erdoğan’ın İran ziyareti sonrası harekât başlıyor. Irak ordusu 13 bin askerle Barzani bölgesine girecek.
29.09.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Başika ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki başika haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.