Banka Kartı

Banka Kartı

Son dakika banka kartı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan banka kartı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını banka kartı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Banka Kartı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan banka kartı gelişmeleri de dahil olmak üzere 2.936 banka kartı haberi bulunmuştur. Tüm banka kartı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Ev sahiplerini ilgilendiriyor! Son gün 1 Nisan
Ev sahiplerini ilgilendiriyor! Son gün 1 Nisan Antalya Vergi Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, beyana tabi gelirleri sadece kira, ücret, menkul sermaye iradı, diğer kazanç ve iratlardan oluşan mükelleflerin, 2023 yılı yıllık gelir vergisi beyannamelerini 1 Nisan 2024 tarihine kadar ikametgahlarının bağlı olduğu yer vergi dairesine vermelerinin gerektiği bildirildi.
27.03.2024 Ekonomi
Sazan sarmalı yöntemiyle 180 milyonluk vurgun yaptılar! Para atma makinesi ve banka kartları ele geçirildi
Sazan sarmalı yöntemiyle 180 milyonluk vurgun yaptılar! Para atma makinesi ve banka kartları ele geçirildi Mersin'de kopya siteler yapıp ilan vererek ya da internet üzerinden araç almak isteyenleri sazan sarmalı yöntemiyle dolandıran şebekeye yönelik operasyonda 32 kişi yakalandı. Şüphelilerin 180 milyon liralık vurgun yaptığı tespit edildi.
25.03.2024 Gündem
Banka ve kredi kartlı ödemeler Şubat ayında 1,01 trilyon lira oldu
Banka ve kredi kartlı ödemeler Şubat ayında 1,01 trilyon lira oldu Şubat ayında yapılan toplam kartlı ödeme tutarı bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 152 artarak 1,01 trilyon TL oldu. Kartlı ödemelerin 843,1 milyar TL’si kredi kartları ile gerçekleştirildi.
25.03.2024 Ekonomi
Banka ve kredi kartı kullanana şifre uyarısı! Sakın kullanmayın
Banka ve kredi kartı kullanana şifre uyarısı! Sakın kullanmayın Türkiye Bankalar Birliği, finansal güvenlik için uyarılarda bulundu: Kaynağından emin olmadığınız linklere tıklamayın. Hesaplarınızı kimseye kullandırmayın. Banka şifrenizi alışveriş sitelerinde kullanmayın.
25.03.2024 Ekonomi
Kredi kartı ve banka kartları için yeni karar! Komisyon oranları ve aylık ücretlendirme düştü
Kredi kartı ve banka kartları için yeni karar! Komisyon oranları ve aylık ücretlendirme düştü Ticaret Bakanı Ömer Bolat, kredi- banka kartlarındaki komisyon oranlarına ilişkin açıklamasında, “Şimdi üç kamu bankası, Ziraat Bankası Genel Müdürümüz bize bildirdi, bir karar aldılar. Banka kartındaki komisyon oranını yüzde 2,39’a düşürdüler aylık taksit olarak. Akaryakıt istasyonlarında da yüzde 2,25’e düşürdüler. Banka kartlarında, post makinelerindeki aylık ücretlendirmeyi de yüzde 50 indirim yaptılar. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.
16.02.2024 Ekonomi
Ziraat Bankası'ndan esnafa güzel haber! Özel destek paketi devreye alınd ı
Ziraat Bankası'ndan esnafa güzel haber! Özel destek paketi devreye alınd ı Yeni destek paketini açıklayan Ziraat Bankası, sunmuş olduğu paket ile esnaflara maliyet avantajı sağlayacak. Uygulama kapsamında müşterilerin kredi kartı ve banka kartı ile yapacakları alışverişlerde esnaflar tercihlerine göre 2 seçenek kullanabilecek.
14.02.2024 Ekonomi
Kredi kartı olanlar dikkat! Paralar banka hesabına iade ediliyor
Kredi kartı olanlar dikkat! Paralar banka hesabına iade ediliyor Kredi kartı kullanan herkesi yakından ilgilendiriyor. Kart kullanım hacmi her geçen gün artarken pek çok tüketici kredi kartı ve banka kartı ile alışveriş yaparken para iadesini alıp alamayacağını merak ediyor. Teslim edilmeyen ürünler için para iadesi nasıl yapılıyor? İşte merak edilen detaylar...
14.02.2024 Ekonomi
Diyarbakır ve İzmir'de dolandırıcılara 'Paydos' operasyonu: 12 gözaltı
Diyarbakır ve İzmir'de dolandırıcılara 'Paydos' operasyonu: 12 gözaltı Diyarbakır ve İzmir'de, sosyal medyada oluşturdukları kariyer platformlarından iş arayanları dolandıran ve paralarını alıp kamuda iş vaadinde bulunan 12 şüpheli, 'Paydos' adlı operasyonla yakalandı. Şüphelilerin aldıkları paraları, farklı hesaplara yatırıp 'türbülans' ismi verdikleri yöntemle izini kaybettirmeye çalıştığı ortaya çıktı.
20.01.2024 Gündem
Banka ve kredi kartıyla ilgili dikkat çeken detay! Beş ayın dibini gördü
Banka ve kredi kartıyla ilgili dikkat çeken detay! Beş ayın dibini gördü Tüketim alışkanlıklarında fazla değişiklik olmasa da harcama alışkanlıkları azalmaya başladı. Banka kartı ve kredi kartıyla harcamalar 5 ayın dibine geriledi ve 8 Aralık haftasında 300 milyar liranın altında gerçekleşti.
15.12.2023 Ekonomi
Kredi kartlı ödeme tutarı değişti! Yüzde 25 arttı
Kredi kartlı ödeme tutarı değişti! Yüzde 25 arttı Kartlı ödeme tutarı Ekim ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 122 artarak 836,4 milyar TL oldu.
29.11.2023 Ekonomi
İş Bankası Troy Karta geçiş nasıl yapılır (Troy Kart başvurusu)? İş Bankası Troy Kart nedir?
İş Bankası Troy Karta geçiş nasıl yapılır (Troy Kart başvurusu)? İş Bankası Troy Kart nedir? İş Bankası müşterileri, nasıl TROY karta geçiş yapabileceklerini merak ediyor. Türkiye'deki vatandaşlar İsrail ve ABD ürünlerine yönelik boykotla karşılık veriyor. Boykota banka kart ödeme sistemi de dahil edildi. k Türkiye’deki müşterilerin ABD merkezli Visa ve Mastercard’ı terk ederek BKM (Bankalararası Kart Merkezi) tarafından 2017 yılında yerli ve milli olarak geliştirilen TROY kart sistemine geçmesi, TROY’un kullanım hacmini bir önceki aya göre yüzde 60’ya yaklaşan oranda artırdı.
16.11.2023 Ekonomi
Ziraat Bankası 2000 TL hediye veriyor mu, Ziraat Bankası 2000 TL hediye para doğru mu?
Ziraat Bankası 2000 TL hediye veriyor mu, Ziraat Bankası 2000 TL hediye para doğru mu? Ziraat Bankası 2000 TL hediye veriyor mu? Haber sitesi adı altında spam haber yapan sitelerin yalan haberleri nedeniyle vatandaşlar Ziraat Bankası'nın 2000 TL hediye verip vermediğini sorgulamaya başladı.
8.11.2023 Ekonomi
Diyarbakır merkezli 3 ilde 'Hipnoz' operasyonu: 9 gözaltı
Diyarbakır merkezli 3 ilde 'Hipnoz' operasyonu: 9 gözaltı Diyarbakır merkezli 3 ilde, internette alışveriş sitelerinin kopyalarını yaparak vatandaşları dolandıran 9 kişi ‘Hipnoz' adı verilen operasyonla gözaltına alındı.
21.10.2023 Gündem
Sahte yatırım ve borsa siteleri için harekete geçildi! Ankara merkezli 8 ilde operasyon! 29 kişi gözaltında
Sahte yatırım ve borsa siteleri için harekete geçildi! Ankara merkezli 8 ilde operasyon! 29 kişi gözaltında Sosyal medya, borsa ve yatırım hizmetlerinde faaliyet gösteren forum sitelerindeki ücretsiz eğitim adı altındaki reklamlara cep telefon numaralarını yazarak form dolduran vatandaşları mağdur eden 29 şahıs gözaltına alındı.
26.09.2023 Yaşam
Mersin'de siber dolandırıcılara nefes kesen operasyon
Mersin'de siber dolandırıcılara nefes kesen operasyon Mersin'de internet sitelerindeki otomobil, elektrikli motosiklet ve klima gibi ilanları kopyalayıp, birçok kişiyi dolandırdığı belirlenen 10 şüpheli, operasyonla yakalandı.
12.09.2023 Yaşam
İnternetten alışveriş yapanlar dikkat! Kritik süre 24 saat
İnternetten alışveriş yapanlar dikkat! Kritik süre 24 saat Dijital teknolojinin gelişmesiyle birlikte, internet alışverişi son yıllarda artışa geçti. Ancak yapılan bu alışverişlerde dolandırıcıların mağdur ettiği binlerce insan var. İnternetten alışveriş yaparken nelere dikkat etmeliyiz? Banka kartı ile mi alışveriş daha güvenli yoksa kredi kartı ile mi? Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu, konuyla ilgili merak edilenleri anlattı.
18.08.2023 Ekonomi
İstanbul'da ulaşımda fiyatlar değişti: Otobüste 15, metrobüste 37.75 TL ücret farkı
İstanbul'da ulaşımda fiyatlar değişti: Otobüste 15, metrobüste 37.75 TL ücret farkı Toplu ulaşımda, kredi kartı ve banka kartlarıyla temassız ödeme yöntemi UKOME kararıyla; 26 Ekim 2022’den itibaren uygulanmaya başlandı. Yeni ücret tarifesiyle, 22.25 TL olan metrobüs ücretinin, kredi kartı ve banka kartıyla yapılan temassız ödemelerde 60 TL, İET otobüslerindeki 15 TL’lik tam bilet ücretinin ise 30 TL olduğu görüldü. Kredi kartı kullanarak ödeme yapan bazı İstanbullular, ücret farkını yüksek buldu. Metrobüse binmek için kredi kartıyla temassız ödeme yapan Asiye Zengin, "Bu ücret çok fazla, normalde 22,5 lira, benden 60 lira aldı. 60 lira bayağı yüksek" dedi. Zengin daha sonra, iade almak istediğini belirterek güvenlik görevlisinden yardım istedi, o anlar kameraya yansıdı.
16.08.2023 Ekonomi
Kredi kartlı harcama rekoru geldi
Kredi kartlı harcama rekoru geldi Merkez Bankası verilerine göre, 4 Ağustos’ta başlayan haftada banka kartı ve kredi kartıyla yapılan işlemlerin tutarı yüzde 2.1 artışla 181.6 milyar TL oldu.
12.08.2023 Ekonomi
Kredi kartlarıyla ilgili flaş gelişme! Haziran’da yüzde 109 arttı
Kredi kartlarıyla ilgili flaş gelişme! Haziran’da yüzde 109 arttı Kartlı ödeme tutarı haziran ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 109 artarak 638,7 milyar TL oldu. Bir önceki ay kartlı ödeme tutarı 625,9 milyar TL olarak gerçekleşmişti.
3.08.2023 Ekonomi
Askerlik yeri öğrenme (e devlet)! Askerlik yerleri açıklandı mı, askerlik yerleri saat kaçta açıklanacak? MSB PERTEM askerlik yerleri (ağustos celbi sınıflandırma sonuçları 2023) sorgulama
Askerlik yeri öğrenme (e devlet)! Askerlik yerleri açıklandı mı, askerlik yerleri saat kaçta açıklanacak? MSB PERTEM askerlik yerleri (ağustos celbi sınıflandırma sonuçları 2023) sorgulama 2023 Askerlik yerleri açıklandı mı, Ağustos celbi askerlik yerleri ne zaman, saat kaçta açıklanacak? Milli Savunma Bakanlığı Askeralma Genel Müdürlüğü’nün takvimine göre yoklama, askerlik hizmet tercihi ile celp tercihlerini tamamlayan adayların seçim ve sınıflandırma sonuçları için bugüne işaret edildi. Askerlik yerini öğrenmek isteyenler e-devlet ekranı ile kontrol edebilecek. Peki, 2023 Ağustos celbi Askerlik yerleri belli oldu mu, askerlik yerleri ne zaman, saat kaçta açıklanacak? İşte, MSB seçim ve sınıflandırma sonucu sorgulama ekranı
28.07.2023 Gündem
İstanbul'da yeni taksimetre oyunu! Vatandaşlar isyan etti
İstanbul'da yeni taksimetre oyunu! Vatandaşlar isyan etti İstanbul'da yolcu ve mesafe seçtikleri gerekçesiyle sıkça şikayet konusu olan taksiciler, megakentte bir süredir kullanılan aplikasyon nedeniyle "ücreti" de belirledikleri eleştirilerine hedef oluyor. Ücret, taksimetre üzerinden otomatik hesaplanıyor. Ancak, uygulamayı kullanan bazı taksiciler bu rakamın çok üzerinde teklif sunuyor.
11.07.2023 Gündem
Kredi kartı kullananlar dikkat! Bu detayı herkes bilmiyor: Faiziyle geri alınıyor
Kredi kartı kullananlar dikkat! Bu detayı herkes bilmiyor: Faiziyle geri alınıyor Artan teknoloji unsurlarıyla birlikte yüz yüze alışveriş yavaş yavaş azalırken internet üzerinden satış ve alış da oldukça yaygınlaştı. Ancak online alışveriş de kendi çerçevesinde bazı sorunları doğuruyor. Bu sorunlar arasında dolandırıcılık, sahtecilik, kart bilgilerini çalma, karşında muhatap bulamama gibi sorunlar bulunuyor. Öte yandan iade işlemleri de büyük bir sorun olmakta. Bu sorunlarla karşılaşanlar mahkemelik bile olabiliyor. Ayrıca cayma hakkını kullanırken ekonomik olarak zarara uğrayan tüketicinin parasını faiziyle geri alınabileceği detayı da ortaya çıktı. Konunun uzmanı Gazetevatan'a önemli açıklamalar yaptı. İşte merak edilenler...
10.07.2023 Ekonomi
İnternet dolandırıcılığı ile ilgili emsal karar! Faizi ile ödeniyor
İnternet dolandırıcılığı ile ilgili emsal karar! Faizi ile ödeniyor Bankalarda birçok işlem artık internet aracılığı ile yapılabiliyor. Ancak her ne kadar bankalar tarafından sıkı güvenlik önlemleri alınsa da kimi zaman müşterilerin bilgileri çalınabiliyor. Konu ile ilgili önemli değerlendirmelerde bulunan uzman avukat Yargıtay kararına atıfta bulunarak hesap bilgilerinin sorumluluğunun bankada olduğunu ve müşterinin maddi kaybının bankalar tarafından giderilmesi gerektiğini açıkladı.
23.10.2023 Gündem
Bankkart Lira Nasıl Kullanılır? Bankkart Lira Kullanırken Yapılması Gerekenler...
Bankkart Lira Nasıl Kullanılır? Bankkart Lira Kullanırken Yapılması Gerekenler... Ziraat Bankası'nın bir uygulaması olarak öne çıkan bankkart lira, biriken paranın farklı yerlerde kullanılmasına imkan veren bir sistemdir. Tabii bu konuda anlaşmalı üye işyerlerinden yapılan alışveriş kapsamında biriken bir para olduğunu söylemek mümkündür.
24.06.2023 Ekonomi
İzmir'de ilginç olay: Arabasını çalan, 14 yaşındaki komşusu çıktı
İzmir'de ilginç olay: Arabasını çalan, 14 yaşındaki komşusu çıktı İzmir'in Foça ilçesinde otomobili çalınan bir kişinin ihbarı üzerine harekete geçen jandarma ekipleri hırsızın peşine düştü. Otomobil ekipler tarafından boş bir arazide bulunurken, şüpheli ise ihbarcının 14 yaşındaki komşusunun çocuğu çıktı.
16.06.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Banka Kartı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki banka kartı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.