Balık Yağı

Balık Yağı

Son dakika balık yağı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan balık yağı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını balık yağı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Balık Yağı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan balık yağı gelişmeleri de dahil olmak üzere 432 balık yağı haberi bulunmuştur. Tüm balık yağı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Çocuklarda nezle, grip ve soğuk algınlığı için ‘önlem’ uyarısı
Çocuklarda nezle, grip ve soğuk algınlığı için ‘önlem’ uyarısı Ara tatilin sona ermesi ile özellikle nezle, grip, soğuk algınlığı gibi hastalıkların çocuklarda artmasını beklediklerini belirten uzmanlar, mutlaka önlem alınması gerektiğine dikkat çekti.
13.02.2024 Sağlık
Hamsi ve balık ile ilgili yasak çağrısı: Stoklar çökecek
Hamsi ve balık ile ilgili yasak çağrısı: Stoklar çökecek Hamsi ve balık ile ilgili korkutan açıklama! Denizlerde hamsi stoklarının tükenme aşamasına geldiğini söyleyen Prof. Dr. Mehmet Aydın, "Stoklarımız küçük yaş gruplarında ve küçük boylardaki hamsiler. Bundan dolayı mutlak suretle bu stoku avlamamamız gerekmektedir, kesinlikle av yasağının getirilmesi gereklidir" dedi.
14.12.2022 Ekonomi
Çok sağlıklı zannedilen balıklar tehlike saçıyor! Uzak durun
Çok sağlıklı zannedilen balıklar tehlike saçıyor! Uzak durun Sağlıklı olduğu sanılıyordu ama insan sağlığı için çok zararlı çıktı. Balık en sağlıklı protein kaynağı olarak görülüyor. Sonbahar ve kış aylarında balıkçı ve pazar tezgahlarından alınan çeşit çeşit balıklar her hafta sofralarda yer buluyor. Uzmanlar zengin Omega 3 kaynağı olan balıkların tehlikeleri hakkında uyarıyor. İşte balık yiyenleri bekleyen tehlike...
9.12.2022 Galeri
Av sezonu başladı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ilk mesaj: Vira Bismillah’ deyip inşallah yeni sezonu başlatalım
Av sezonu başladı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ilk mesaj: Vira Bismillah’ deyip inşallah yeni sezonu başlatalım Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Su Ürünleri Av Sezonu Açılış Töreni’ne telefonla bağlanarak, “Vira Bismillah’ deyip inşallah yeni sezonu başlatalım” dedi. Öte yandan Sarıyer-Kireçburnu Balıkçı Barınağı'ndaki 2022-2023 Su Ürünleri Av Sezonu Açılış Töreni, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci'nin katılımıyla gerçekleştirildi. Açılışta, bakanlık tarafından üretilen kalkan, levrek ve mersin balığı yavruları denize bırakıldı, törene katılanlara balık dağıtıldı.
31.08.2022 Gündem
Otizm semptomları diyet ve takviyelerle azaltılabilir mi?
Otizm semptomları diyet ve takviyelerle azaltılabilir mi? Yaygınlığı her geçen gün artan otizm spektrum bozukluğuyla ilgili bulguların düzeltilmesinde beslenmenin de rol aldığını söyleyen Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Çocuk Beslenme ve Metabolizma Hastalıkları Bölümü’nden Doç Dr. Ayşe Çiğdem Zeybek, çalışmaların özellikle Omega 3 yağ asitlerinin kullanımının hiperaktivite, yineleyici hareketler ve sosyal davranış gibi bulgularda olumlu yönde gelişme elde edilebileceğini gösterdiğinin altını çiziyor. Doç.Dr. Zeybek, her balık yağının etken maddeleri yeterli miktarda içermeyebileceğini ve yaş gruplarına göre içeriklerinin değişeceğini vurguluyor.
2.04.2022 Sağlık
Kansere neden oluyor, çocukları ölüme götürüyor! Hepsi çok zararlı, sakın bunu yapmayın...
Kansere neden oluyor, çocukları ölüme götürüyor! Hepsi çok zararlı, sakın bunu yapmayın... Kansere neden oluyor, ölüme götürüyor. Çocuklarınız tehlikede olabilir. Propolis, D vitamini, balık yağı ve çeşitli vitamin kompleksleri... Aileler bilmiyor ama böyle kullanılırsa hepsi çok zararlı oluyor. Pandemi nedeniyle popülaritesi daha da artan, ailelerin Kovid'e karşı çocuklarının bağışıklığını güçlendirmek adına hekime danışmadan kontrolsüzce kullandığı vitamin ve destek ürünleri tehlike saçıyor. Uzmanlar, kontrolsüzce verilen vitamin ve destek ürünlerinin erken ergenlikten börek taşına, erişkinlik çağında kanser riskinin yükselmesinden çocuğun Kovid'i daha da ağır geçirmesine neden olabileceğini kaydetti. Sancaktepe Prof. Dr. İlhan Varank Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Endokrinoloji Uzmanı Dr. Mehmet Eltan, "Klinikte erken ergenlik şikayeti ile gelen hastalarda, beslenme ve vitamin desteklerini sorguladığımızda, propolis kullanımı ile sıkça karşılaşıyoruz" dedi.
22.02.2022 Sağlık
Ara tatilde bağışıklık için atılacak 11 adım!
Ara tatilde bağışıklık için atılacak 11 adım! Çocuklar dört aylık uzun ve tempolu okul günlerinin ardından kısa bir mola için sömestr tatiline giriyor. Bu kısa aranın sağlıklı ve sorunsuz geçmesi için bazı kurallara dikkat edilmesi gerekiyor. Özellikle Covid-19 ve influenza gibi enfeksiyonların yaygınlaşmaması için ailelerin sağlıklı yaşam düzenlerini bozmaması önem taşıyor. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Elif Erdem Özcan, sömestr tatilinde çocukların hastalıklardan korunması için bağışıklığın güçlendirilmesi hakkında bilgi verdi.
24.01.2022 Sağlık
Dudak dolgusundan önce bilinmesi gerekenler
Dudak dolgusundan önce bilinmesi gerekenler Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Güncel Öztürk, dudak dolgusundan önce dikkat edilmesi gerekenleri sizler için anlattı.
12.01.2022 Sağlık
Kilosu 20 liradan satılıyor! 'Hiçbir yerde rastlanacak bir uygulama değil'
Kilosu 20 liradan satılıyor! 'Hiçbir yerde rastlanacak bir uygulama değil' Hamsinin kilosu bazı bölgelerde 70 liraya satılırken, Türkiye’nin en kaliteli kefal balığı arasında gösterilen Dalyan kefalinin kilosu Muğla'da 20 liradan satılıyor.
18.12.2021 Gündem
Kovid-19’a karşı bağışıklık kalkanı oluşturuyor
Kovid-19’a karşı bağışıklık kalkanı oluşturuyor Çocukların bağışıklık sistemini Kovid 19 virüsüne ve üst solunum yolu hastalıklarına karşı güçlü tutmanın önemine değinen Mikrobiyolog ve Koruyucu Sağlık Uzmanı Prof. Dr. Oğuz Özyaral, “Özellikle morina balığının karaciğerinden elde edilen Morina Balığı Karaciğer Yağı (Cod Liver Oil) formundaki sıvı balık yağlarında EPA DHA oranı yüksek. Hem de balıktan gelen doğal D ve A vitaminleri çocukların bağışıklık sistemi için kalkan görevi görüyor. Oslo Üniversitesi’nde 70 bin katılımcıyla gerçekleştirilen bilimsel çalışma, düzenli Morina Balık Yağı kullanan kişilerin Kovid-19 virüsüne karşı daha dirençli olduğunu ortaya koydu” dedi.
17.12.2021 Sağlık
Bakan Kurum: Marmara Denizi'nde kötüye gidişi durdurduk
Bakan Kurum: Marmara Denizi'nde kötüye gidişi durdurduk Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Marmara Denizi'nde yaşanan müsilaj sorununun giderilmesi için çalışmaların devam ettiğini söyleyerek, "Marmara Denizimiz her gün bir önceki günden daha temiz oluyor. Kötüye gidişi durdurduk" dedi.
4.11.2021 Gündem
Meme kanserine karşı doymuş yağlardan uzak durun
Meme kanserine karşı doymuş yağlardan uzak durun Meme kanseri ve beslenme arasında çoğu kanserde olduğu gibi güçlü bir ilişkinin mevcut olduğunu söyleyen İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Fatma Özenç Turşak, “Doymuş yağdan zengin gıdalarla beslenenlerde meme kanseri sıklığı 2 kat artmaktadır. Bu gıdalar arasında sosis, salam gibi işlenmiş et ürünleri, krema, çeşitli çikolata, pasta ve bisküviler yer almaktadır” dedi.
14.10.2021 Sağlık
'Kalp sağlığı için Akdeniz tipi beslenin'
'Kalp sağlığı için Akdeniz tipi beslenin' Antalya'da diyetisyen Fatma Altıntaş Kaplan, koronavirüs nedeniyle azalan fiziksel aktivite ve değişen beslenme alışkanlıklarının 'Covibesity'e yol açtığını belirterek, “Hem obeziteye karşı, hem de kalp sağlığını korumak için Akdeniz tipi beslenin ve hayatınıza mutlaka yürüyüşü dahil edin" dedi.
28.09.2021 Sağlık
Mevsim değişikliklerinde bağışıklığı güçlendirmenin yolları
Mevsim değişikliklerinde bağışıklığı güçlendirmenin yolları Sonbaharı karşılarken fiziksel aktiviteler azalıyor, havaların da serinlemesiyle enfeksiyon riski artıyor. Bağışıklık sistemi kabaca vücuda giren hastalık yapıcı mikropları ortadan kaldırmak için savaşan bir işleyiş düzeni olarak tanımlanabilir. Bağışıklığın zaman zaman çeşitli faktörlerden etkilenerek zayıf duruma düşebildiğini ve buna bağlı olarak da bazı hastalıkların ağır veya tekrar tekrar yaşanabildiğini söyleyen Beslenme ve Diyet Uzmanı Tuba Örnek, özellikle mevsim geçişleri ve sonbaharda bağışıklığı güçlendirmenin yollarını paylaştı.
19.09.2021 Sağlık
Cildiniz için bu besinlere dikkat! Yazın cildi yenilemenin 10 püf noktası!
Cildiniz için bu besinlere dikkat! Yazın cildi yenilemenin 10 püf noktası! Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de yıkıcı etkisi devam eden yüzyılın salgın hastalığı Covid-19 pandemisinde maske şüphesiz kritik önem taşıyor. Buna karşın yakıcı yaz sıcakları ve aşırı nemin de etkisiyle maske takmak çoğu zaman bunaltıcı olurken, ciltte de bazı sorunlara yol açabiliyor. Ancak pandeminin gölgesinde geçen yaz mevsiminde maskenin cildi yıpratmasını engellemek mümkün! Dermatoloji Uzmanı Dr. Belma Bayraktar, yazın dikkat edilmesi gereken basit ama etkili önlemleri ve cildi yenilemeye yardımcı 10 besini anlattı.
23.08.2021 Sağlık
Sıcak hava ve Kovid-19 astımı tetikliyor
Sıcak hava ve Kovid-19 astımı tetikliyor Dünyada yaklaşık olarak 300 milyon kişinin astımdan etkilendiğini belirten Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Hacer Ofluoğlu, hem sıcakların yaklaşması hem de her türlü alt solunum yolu enfeksiyonunda olduğu gibi, Kovid-19 enfeksiyonunda da orta ve ağır astım hastası olanların daha ağır etkilenebileceğini ve astım ataklarını tetikleyebileceğini vurguladı.
25.05.2021 Sağlık
Hamilelikte bulantı, gaz ve kabızlık için en etkili 5 çözüm!
Hamilelikte bulantı, gaz ve kabızlık için en etkili 5 çözüm! Genellikle anne adaylarında ikinci trimesterden itibaren yaygın olarak görülen mide sorunları hamilelik için hayli zorlu bir süreç olarak tanımlanır. Bu sorunların en önemli nedeni hormon seviyelerindeki değişiklik. Hormon seviyeleri bağırsak hareketlerini yavaşlatmanın ötesinde sindirimi etkileyebilir ve gaz birikmesine neden olabilir. Rahminizi ve içindeki bebeği beslediği için “gebelik hormonu” olarak da adlandırılan progesteron hamilelikte şikayetlerin sıklıkla görülmesine neden oluyor. Peki, Hamilelikte kabızlık için ne yapmalı? Hamilelikte mide bulantısı ve gaz problemine ne iyi gelir? Hamilelikte yanması ve kabızlık nasıl geçer? Beslenme Danışmanı Dyt. Ceren Çetin Asdemir, sindirim sistemi problemi yaşayan hamileler için en etkili 5 çözüm yolunu anlattı.
8.04.2021 Sağlık
Doğal olmayan yollarla alınan yüksek doz vitaminler zararlı!
Doğal olmayan yollarla alınan yüksek doz vitaminler zararlı! Uzmanlar, doktor önerisi olmadan ve doğal olmayan yollarla alınan yüksek doz vitaminlerin zararlı olduğu konusunda uyarıyor. Araştırmalarda yüksek doz vitamin alımlarının kanseri önlemediğini, hatta yüksek doz vitamin kullanımının kanser riskini arttırdığının ortaya çıktığını belirten Radyasyon Onkolojisi Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Tayfun Hancılar, bilinçsizce kullanılan vitaminler ile ilgili uyarılarda bulundu.
2.04.2021 Sağlık
Karadeniz'de hamsi azaldı, 'çaça' avı başladı
Karadeniz'de hamsi azaldı, 'çaça' avı başladı Samsun'da hamsiden ümidini kesen balıkçılar çaça balığı avına yöneldi. Balıkçılar, balık unu, yağı ve yemi olarak fabrikalarda işlenen çaça avını bu yıl bir ay erken başlattı.
18.03.2021 Yaşam
Kötü beslenme geçirgen bağırsak sendromuna neden olabiliyor
Kötü beslenme geçirgen bağırsak sendromuna neden olabiliyor Sindirim sisteminin merkezi olan ve ikinci beyin olarak tanımlanan bağırsakların sağlığı, tüm metabolizmayı doğrudan etkiliyor. Bağırsaktaki mikrobiyal dengenin doğru olduğunda, tüm vücudun olması gerektiği gibi çalıştığını söyleyen Beslenme ve Diyet Uzmanı, Dyt. Havva Kılınç, kötü beslenmenin geçirgen bağırsak sendromuna neden olduğuna dikkat çekti.
20.02.2021 Sağlık
Balık çorbası kolajeni arttırıyor, yaşlanmayı geciktiriyor!
Balık çorbası kolajeni arttırıyor, yaşlanmayı geciktiriyor! Yaşla birlikte yüzümüz, zamanla o eski canlılığını ve diriliğini kaybediyor. Sebebi ise yüz cildimizin genç, canlı, diri gözükmesini sağlayan kolajen ve elastin liflerin yaşla birlikte azalması ve işlevini yitirmesi. Cildimizde kolajen ve elastin adı verilen maddelerin azalması, cildin elastikiyetinin kaybolması ile yüzümüzde kırışıklıklar, çizgiler, sarkmalar, yaşlı bir görünüm oluyor. Dr. Yüksel Büküşoğlu kök hücre tedavisi ile ilgili merak edilenleri anlattı.
10.02.2021 Sağlık
Bu besinler unutkanlığa iyi geliyor!
Bu besinler unutkanlığa iyi geliyor! İnsanların günlük yaşamında veya iş hayatında olumsuzluklara sebep olan unutkanlığın, modern yaşamın getirdiği stres, hareketsizlik, asosyal yaşam ve kötü beslenme gibi nedenlerle ortaya çıkabildiğini söyleyen Arş. Görevlisi Eda Balcı, “Bazı durumlarda şeker hastalığı, beyin hasarı ve epilepsi gibi daha ciddi sağlık sorunları tarafından tetiklenebilir. Balık, ceviz, yumurta gibi besinler unutkanlığa iyi geliyor" dedi.
19.01.2021 Sağlık
Alerjiye karşı doğal reçete!
Alerjiye karşı doğal reçete! Alerji için çözüm kitabını kaleme alan Amerikalı Dr. Leo Galland, alerji salgınının altında yatan nedenleri bu kitapta anlattı. Dünyada bütünleyici tıbbın kurucusu olarak bilinen ve alerji konusunda radikal çalışmalar yapan Dr. Galland, DHA’ya verdiği röportajda, “Balık yağı ve keten yağı, çok iyi Omega-3 kaynaklarıdır. Bu yağların, çocuklarda alerji ve bağışıklık sistemi üzerinde kayda değer etkilerini gözlemledim. Brokolinin içindeki magnezyum, antialerjik ve bağışıklığı dengeleyici etkilere sahiptir” dedi.
9.01.2021 Sağlık
Kış aylarında beslenme nasıl olmalı?
Kış aylarında beslenme nasıl olmalı? Kışın doğru beslenme konusunda uyarılarda Diyetisyen F. Hüban Gönülol, “Soğukla mücadelede, vücut direncinin antioksidan etkiye sahip A, C, E vitaminlerinden zengin, çinko gibi minerallerin bulunduğu, prebiyotik ve probiyotik içeren gıdalar ile desteklenmesi; omega-3 ve omega-9 yağ asitlerinin alımının da arttırılması önemlidir” dedi.
30.12.2020 Sağlık
Kovid-19'a yakalanan çocukların D vitamini eksik
Kovid-19'a yakalanan çocukların D vitamini eksik Doç. Dr. Velat Şen, D vitamininin vücuttaki kalsiyum ve fosfat dengesini sağlayarak kemikleri güçlendiren bir molekül olduğunu ve bağışıklık sistemi üzerine de çok önemli bir rolünün olduğunu söyledi.
9.12.2020 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Balık Yağı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki balık yağı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.