Gazete Vatan Logo

Dudak dolgusundan önce bilinmesi gerekenler

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Güncel Öztürk, dudak dolgusundan önce dikkat edilmesi gerekenleri sizler için anlattı.

Dudak dolgusundan önce bilinmesi gerekenler

Tüm estetik operasyonlarında en önemli kriterlerin en başında cerrahınızı doğru seçmek yer alıyor. Seçeceğiniz cerrahın bilgili, tecrübeli ve estetik bakış açısına sahip olması çok önemlidir.

Dudak dolgusunda aşamalı olarak dudakları yavaş yavaş kalınlaştırmak hem sizin hem de çevrenizin yeni dudaklarınıza alışma sürecini kolaylaştırır. Bir anda aşırı dolgun dudaklara sahip olmak doğal görünüme engel olabilir. Dudak dolgusunun kullanılan malzemeye göre ortalama 6 ayda bir tekrarlanması gerekir. Sonraki uygulamalarda şeklini ve dolgunluğunu giderek artırarak daha kolay bir alışma süreci geçirebilirsiniz.

Dudak şeklinize ve hacmine cerrahınızla birlikte karar vermelisiniz

Dudak dolgusuna karar vermeden önce ne boyutta bir hacim ve şekil istediğinizi kafanızda netleştirmeniz lazım. Ancak bunu belirlerken aşırıya kaçmamalısınız. Çünkü dudak şeklinizin yüzünüzün geneli ile uyumlu ve orantılı olması da çok önemli. İdeal boyut konusunda estetik cerrahınızın yapacağı hesaplamalara ve tavsiyelere uyum sağlamanız gerekir. Günümüzde 3D tasarım cihazları ve görüntüleme teknikleri ile operasyondan önce dudağın nasıl bir şekil alacağı da gösterilebiliyor. Bu konuda cerrahınız ile ortak karar almanız sonuçtan çok daha memnun kalmanızı sağlayacaktır.

İşlem için önceden hazırlık yapmalısınız

Randevunuzdan bir hafta önce, aspirin, balık yağı, multivitaminler ya da E vitamini kullanmamalısınız. Bu vitaminlerin ya da ilaçların her biri, kanınızı inceltir ve operasyondan sonra morluk oluşma riskini artırır. Ayrıca, şişmeyi azaltmaya yardımcı olacağından operasyondan 24 saat önce ve sonra alkol ya da kafeinden kaçınmanız da tavsiye edilir.

Dolgu türü ve dozu dikkatli seçilmelidir

Hyalüronik asit bazlı dolgu malzemeleri günümüzde en fazla tercih edilen ürünler arasında yer alır. Dudak dolgusu estetiğinde ideal dudak boyutu ayarlanırken doz ve tür doğal görünüm için çok önemlidir. Eğer alanında uzman bir cerrah seçersiniz, dudaklarınıza ideal boyut kazandırılırken hem doz, hem şekil hem de doğru teknikler kullanılabilir ve son derecede sağlıklı bir operasyon geçirebilirsiniz.

Sonuçlar hemen görünür olur

Dudak dolgusu operasyonu ortalama 15 - 20 dakika süren hızlı bir işlemdir. Bu süre içinde dudağın uyuşması için sakinleştirici özelliği olan lokal bir krem kullanılabilir. Enjeksiyon çok ince uçlu iğneler aracılığı hasta hiçbir şey hissetmeksizin yapılır. Dolgu enjeksiyonunun sonuçları hemen görünür. Olası şişlik ve kızartılar çoğunlukla ertesi gün geçer. Dudak şekli de birkaç gün içinde tam anlamıyla ortaya çıkar.

İdeal dudak tasarımı önemli

Dudak dolgusunda yeni dudakların tasarımında hastanın beklentilerinin yanı sıra altın orana göre uyumlu olması da gerekir. Altın oranın yanı sıra yüzün genel karakteristik özellikleri ile uyum sağlaması için estetik bakış açısı da önemlidir.

Etkileri tersine çevrilebilir

Eğer dudak dolgusu yaptırdıktan sonra sonuçlarından memnun kalmazsanız estetik operasyonu geri alabilirsiniz. Ancak bunun hyalüronik asit bazlı dolgu malzemesi kullanılması gerekir. Çünkü hyalüronik asidin çabuk ve güvenli bir şekilde parçalanmasını hızlandıran bir enzim olan hyalüronidaz ile enjeksiyonun sonuçları tersine çevrilerek doğal dudak şeklinize dönebilirsiniz.

Haberin Devamı