Aşırı Kilo

Aşırı Kilo

Son dakika aşırı kilo haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan aşırı kilo ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını aşırı kilo haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Aşırı Kilo

haberleri sayfasında son dakika yaşanan aşırı kilo gelişmeleri de dahil olmak üzere 2.321 aşırı kilo haberi bulunmuştur. Tüm aşırı kilo haberleri aşağıda listelenmiştir.
Mineral İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Mineral Barındıran Gıdalar Listesi...
Mineral İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Mineral Barındıran Gıdalar Listesi... Mineral, vücudun aldığı besinlerin yakılmasından sonra vücutta kalan inorganik maddelerdir. Vücutta kalan mineraller besinlerin içerisinde kendiliğinden de bulunur.
1.02.2024 Yaşam
Sırt Ağrısı Nasıl Geçer? Sırt Ağrısı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Sırt Ağrısı Nasıl Geçer? Sırt Ağrısı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Sırt ağrısı, her insanın hayatının bir döneminde yaşadığı bir ağrıdır. Bu ağrı, bazı durumlarda hafif bir şekilde seyrederken bazı durumlarda da kişinin yaşam kalitesini olumsuz yönde etkileyebilir. Sırt ağrısının altıda yatan nedenler fiziksel sorunlardan kaynaklanabileceği gibi kimi zaman da önemli bir hastalığın belirtisi olabilirler. 
17.01.2024 Sağlık
Bilim adamlarından obezite tedavisinde umut olacak hap
Bilim adamlarından obezite tedavisinde umut olacak hap ABD’li bilim adamları midede titreyerek tokluk hissine neden olan bir hap geliştirdi. İlacın, obezite ile mücadelede etkili olabileceği belirtiliyor.
4.01.2024 Dünya
Kadınların bihaber olduğu hastalık! Yıllar içinde gelişiyor; İşte tedavisi
Kadınların bihaber olduğu hastalık! Yıllar içinde gelişiyor; İşte tedavisi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Narin Türkmen, pelvik organ sarkmasının kadınlarda çok yaygın görülen bir hastalık olduğunu, fakat kadınların başına gelmeden bu hastalıktan bihaber olduklarını söyledi.
4.01.2024 Sağlık
Hemoroid Nasıl Geçer? Hemoroid Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Hemoroid Nasıl Geçer? Hemoroid Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Hemoroid basur hastalığı olarak da bilinen bir durumdur. Bol sıvı alarak, krem ve fitiller kullanarak hemoroidin geçmesi mümkündür.
3.01.2024 Sağlık
Bel Fıtığı Nasıl Geçer? Bel Fıtığı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Bel Fıtığı Nasıl Geçer? Bel Fıtığı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Bel fıtığı hemen hemen her yaştan kişinin başına gelebilecek bir durumdur. Bol bol istirahat etmek ve fizik tedavi programlarına katılmak kısa sürede geçmesini sağlayabilir. 
28.12.2023 Sağlık
Zararlı Karbonhidrat İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Zararlı Karbonhidrat Barındıran Gıdalar Listesi...
Zararlı Karbonhidrat İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Zararlı Karbonhidrat Barındıran Gıdalar Listesi... Zararlı karbonhidratlar tüketildiğinde kan şekerinde ani yükselmelere ve düşüşlere neden olan, çabuk acıktıran ve aşırı yeme davranışlarına neden olan karbonhidratlardır. Zararlı karbonhidratlar genellikle beyaz ekmek, pizza, makarna, şekerli gıdalarda bulunur.
20.12.2023 Sağlık
Obezite sıklığı 30’lu yaşlarda artış gösteriyor
Obezite sıklığı 30’lu yaşlarda artış gösteriyor Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) verilerine göre, dünya genelinde 1 milyardan fazla aşırı kilolu veya obezite hastası bulunurken 2035’te bu sayının 4 milyarı aşacağı tahmin ediliyor. Obezite yaş dağılımına göre incelendiğinde ise 30’lu yaşlarda obezite sıklığı artarken 45-65 yaşları arasında zirve yapıyor. Gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde obezitenin her geçen gün artış gösterdiğini kaydeden uzmanlar Avrupa Obezite Günü kapsamında açıklamalarda bulundu.
22.05.2023 Sağlık
'Tüp bebek tedavisinde kriter annenin yaşı’
'Tüp bebek tedavisinde kriter annenin yaşı’ Prof. Dr. Nafiye Karakaş Yılmaz, tüp bebek tedavisinde başarıyı etkileyen faktörlere ilişkin, “Bilimsel veriler tüp bebek tedavisinin başarısında en önemli faktörün anne adayının yaşı olduğunu göstermektedir” dedi.
27.04.2023 Sağlık
Sağlıksız cilt görünümüne neden oluyor! Bu yöntemlerle gözeneklerinizden kurtulabilirsiniz
Sağlıksız cilt görünümüne neden oluyor! Bu yöntemlerle gözeneklerinizden kurtulabilirsiniz Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Güncel Öztürk, ciltte sağlıksız bir görünüme neden olan gözenek problemi hakkında merak edilenleri sizler için anlattı.
11.04.2023 Sağlık
Tip 2 diyabet ve MS’e umut olacak yeni araştırma! İngiltere Mine'yi konuşuyor
Tip 2 diyabet ve MS’e umut olacak yeni araştırma! İngiltere Mine'yi konuşuyor Cambridge Üniversitesi’nin Türk doktora öğrencisi Mine Köprülü’nün baş yazarı olduğu yeni araştırmada, tip 2 diyabet ve Multipl Skleroz (MS) gibi yaygın hastalıklara sebep olabilecek yüzlerce protein belirlendi. Bu araştırma, diyabet, MS gibi hastalıklarda yeni tedaviler bulunmasına umut olacak.
6.03.2023 Dünya
İnternetten aldığı zayıflama ilacı hayatını kabusa çevirdi! Eşinin yaptığı karşısında ise perişan oldu
İnternetten aldığı zayıflama ilacı hayatını kabusa çevirdi! Eşinin yaptığı karşısında ise perişan oldu Zayıflamak için internetten ilaç alan 40 yaşındaki Gül Sevim Turp, iddiaya göre 100'lü kilolardayken ilaç kullanımının ardından felç geçirip 350 kiloyu aşarak yerinden oynayamaz hale geldi. Eşinin bu zor süreçte yaptığı karşısında yıkılan Turp, internetten zayıflama ilacı almak isteyenleri de uyardı.
11.01.2023 Yaşam
MİL Akademi Eğitim Kurumları ile sınav kaygısına son
MİL Akademi Eğitim Kurumları ile sınav kaygısına son MİL Akademi Eğitim Kurumları, LGS’ye hazırlanan öğrencilerin sınav kaygısını yok edecek altın kuralları paylaştı.
28.11.2022 Advertorial
Khabib Nurmagomedov kimdir? Khabib Nurmagomedov nereli, kaç yaşında? Khabib Nurmagomedov biyografisi!
Khabib Nurmagomedov kimdir? Khabib Nurmagomedov nereli, kaç yaşında? Khabib Nurmagomedov biyografisi! Khabib Nurmagomedov’un halefi olarak gösterilen Islam Makhachev’ın UFC’nin kemeri almasıyla birlikte gündem oldu. Islam Makhachev ile birlikte çalışan eski hafif sıklet şampiyonu Khabib Nurmagomedov'un maçları, biyografisi ve galibiyetleri merak konusu oldu. Peki, Khabib Nurmagomedov kimdir? Khabib Nurmagomedov nereli, kaç yaşında? Khabib Nurmagomedov biyografisi!
23.10.2022 Diğer Sporlar
Meme kanserini erkekler de ciddiye almalı
Meme kanserini erkekler de ciddiye almalı Meme kanserinin bir kadın hastalığı olarak bilinmesine rağmen erkeklerin de meme kanserine yakalanabileceğini belirten Medikal Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Şener Cihan, “Kadınlarda meme kanseri görülme oranı daha fazla iken (8 kadında 1) erkeklerde bu oran daha azdır (800 erkekte 1). Ancak erkeklerin çoğu bu hastalığın kendilerinde olamayacağı gibi yanlış bir bilgiye sahip olmaları nedeniyle memede gelişen bir kitle önemsenmemekte ve hastalığın daha ileri evrelerinde teşhis konulmasına sebep olabilmektedir. Bu nedenle erkekler de memelerinde gelişen her yeni kitleyi önemsemelidirler” dedi.
8.09.2022 Sağlık
Fazla kilo ve varisler akciğer embolisi riskini artırıyor
Fazla kilo ve varisler akciğer embolisi riskini artırıyor Akciğer embolisi, genellikle bir kan pıhtısı nedeniyle bir veya daha fazla akciğer damarının tıkanması sonucu meydana geliyor. Akciğer embolisi hayati tehlikesi oldukça yüksek olan hastalıklar arasında yer alıyor. Bu konuda risk faktörlerine dikkat edilmesi büyük önem taşıyor. Prof. Dr. Mustafa Yaman, akciğer embolisi, nedenleri ve tedavisi hakkında bilgi verdi.
29.07.2022 Sağlık
Tansiyonu ve kolesterolü zıplatıyor, insülin direnci ile tip 2 diyabeti tetikliyor! En fazla Türkiye’de görülüyor, uykusuzluk, yorgunluk, umutsuzluk ve intihar...
Tansiyonu ve kolesterolü zıplatıyor, insülin direnci ile tip 2 diyabeti tetikliyor! En fazla Türkiye’de görülüyor, uykusuzluk, yorgunluk, umutsuzluk ve intihar... Açlık hissi veriyor, sürekli sinirli olmaya ve uyku haline neden oluyor, insülin direncini bozuyor, tip 2 diyabeti tetikliyor. Aşırı uyku hali ve halsizlik şikayetleri artıyor, tansiyonu zıplatıyor. Kalp damar hastalıklarına ve kalp krizine yol açabilen uyku apnesine neden oluyor, total kolesterol ve kötü huylu kolesterol LDL düzeyleri yükseliyor, iyi huylu kolesterol HDL düzeyi ise düşüyor. Kanser riskini yüzde 10 oranında arttırıyor, safra kesesi taşı görülme sıklığını yükseltiyor. Karaciğerde yağlanmaya neden oluyor, reflüyü tetikliyor. Deride kalınlaşma, kabarma, tüylenme, çatlaklar, lenfödem, selülit, ter bezleri iltihabı ve sedef gibi cilt hastalıklarının daha sık görülmesine neden oluyor. Bu kişilerde depresif ruh hali, uyku bozuklukları, yorgunluk, değersizlik hissi, umutsuzluk ve intihar düşüncesi daha yaygın görülüyor. İşte çağımızın en büyük sorunlarından birinin insan sağlığında yol açtığı hasarlar...
27.05.2022 Sağlık
Göbek yağlarını eritmek için 5 öneri!
Göbek yağlarını eritmek için 5 öneri! Genetik, yaşam tarzı ve beslenme hataları, vücuttaki aşırı yağıın nerede depoladığını belirler. Bazı kişilerde yağ kaybının en son gerçekleştiği bölge üst karın bölgesidir. Bu bölgeden yağ kaybetmek zor olsa da, göbekteki yağdan birkaç adımda kurtulmak mümkün. Birçok sağlık sorununa neden olan göbek yağlanması ile ilgili bilgi veren Diyetisyen Betül Merd, göbek eritme yöntemlerini anlattı.
21.03.2022 Sağlık
İnsülin direncini kontrol altına almanın yolları!
İnsülin direncini kontrol altına almanın yolları! Vücudun yeterince insülin üretmemesi ya da hücrelerin insülini düzgün kullanamaması durumu olan insülin direnci, toplumda birçok kişiyi etkiliyor. Kanser, obezite, tansiyon, diyabet, karaciğer yağlanması gibi pek çok ciddi hastalığa davetiye çıkaran insülin direnci, kişilerde kilo verememe durumunun arkasında yatan önemli bir sağlık sorunu olarak da yer alıyor. Bu kapsamda yaşam tarzında bazı değişiklikler yaparak insülin direncinin dengelenebileceğinin altını çizen Kardiyoloji Uzmanı Dr. Hamit Çelik, “Obezite ve aşırı kilolu kişilerin büyük çoğunluğunda insülin direnci oluşuyor. Pankreas, zamanla insülin salgılama yeteneğini kaybettiğinde ise kişilerde Tip 2 diyabete davetiye çıkıyor. Bu durumun şeker hastalığına dönüşmemesi için kişinin ideal kiloya ulaşması gerekiyor. Bu yüzden insülin direnci olan hastalara su diyeti tedavisi ile insülin direncini kontrol altına alıyor ve hastanın ideal kiloya ulaşmasını sağlıyoruz’’ dedi.
15.03.2022 Sağlık
Saç kaybına neden oluyor! Uzmanlar uyardı
Saç kaybına neden oluyor! Uzmanlar uyardı Saç kaybının pek çok kadının hayatını olumsuz etkilediğini ve çeşitli sebeplere bağlı olarak ortaya çıkabildiğini söyleyen Dr. Gökay Bilgin,” Kadınlarda saç dökülmesinin birden fazla nedeni olabilir. Hormon düzensizliği tiroid hastalığı, demir eksikliği, düzensiz beslenme, aşırı stres ve duygusal travma kadınlarda saç dökülmesini tetikleyen faktörlerden bazılarıdır” dedi.
15.03.2022 Sağlık
Hamilelikte kaçınmanız gereken 5 önemli beslenme hatası!
Hamilelikte kaçınmanız gereken 5 önemli beslenme hatası! Hamilelik döneminde anne adayının doğru beslenme alışkanlığı edinmesi, bu sürecin sağlıklı atlatılmasında kilit role sahip. Öyle ki anne karnındaki bebeğin gelişimini sağlıklı tamamlaması, annenin hamilelik dönemini sorunsuz geçirmesi, doğumun sağlıklı geçmesi ancak yeterli, dengeli ve kaliteli beslenmeyle sağlanabiliyor. Aslında sağlıklı beslenme programına hamilelik öncesinde başlanması çok daha doğru bir yaklaşım oluyor. Doğru beslenme alışkanlığı sayesinde; erken doğum, düşük doğum ağırlığı ve bebekte oluşabilecek pek çok önemli sağlık problemine karşı önlem alınabildiği gibi, anne adayında da diyabet, yüksek tansiyon, gebelik zehirlenmesi, kemik erimesi, obezite ve lohusalık depresyonu gibi ciddi komplikasyonlar engellenebiliyor.
22.02.2022 Sağlık
Kötü kolesterol için şifa, obezite ile mücadele ediyor! Astronotların gözdesi, tam bir protein deposu
Kötü kolesterol için şifa, obezite ile mücadele ediyor! Astronotların gözdesi, tam bir protein deposu Sindirimi düzenliyor, astronot yiyeceği olarak biliniyor. Protein, karbonhidratlar, lif, folat, B6 vitamini, E vitamini, bakır, demir, çinko, manganez, magnezyum, potasyum, fosfor bakımından oldukça zengindir. İçerisinde antioksidan ve antienflamatuar barındırıyor, birçok tahıla göre daha lif oranı daha yüksektir. Daha uzun süre tok kalmayı sağlıyor, gluteni diyetlerinden çıkarmak isteyenler için en iyi tercihlerden bir olduğu biliniyor. Tüketenlerde kötü kolesterol, toplam kolesterol ve vücut ağırlığında önemli düşüşler tespit ediliyor, aşırı kilo ve obeziteyi bitirmede yardımcı oluyor. Metabolizma üzerinde de büyük etkilere sahip olan bu besinin faydaları saymakla bitmiyor.
6.02.2022 Sağlık
Eşiyle diyet yapanlar 2 kat fazla kilo veriyor
Eşiyle diyet yapanlar 2 kat fazla kilo veriyor Pandemide giderek artan hareketsizlik Türkiye’nin neredeyse dörtte birine 5,3 kilo aldırırken, öncelikler listesinde ilk sıraya yerleşen sağlıklı yaşam, kilo verme sürecini de tetikledi. Yapılan bilimsel araştırmalar, eşlerle birlikte uygulanan diyet programlarının kilo kaybını 2 kat artırdığını gösteriyor. Eş desteği kilo vermek için gerekli motivasyonu sağlarken; stres, düzensiz uyku, hareketsizlik ve düzensiz beslenmenin yarattığı bağımlılıkla mücadeleyi hızlandırıyor.
4.02.2022 Sağlık
Cinsel sıkıntılara sebep oluyor! Flaş uyarı
Cinsel sıkıntılara sebep oluyor! Flaş uyarı Cinsel sorunlara yol açıyor. Flaş uyarı geldi. Prof. Dr. Mete Kilciler, diyabetin cinsel sıkıntılara sebebiyet verdiğini söyledi.
4.02.2022 Sağlık
Fazla kilo ve obezite tetikliyor! Risk artıyor!
Fazla kilo ve obezite tetikliyor! Risk artıyor! Fazla kiloların kalp damar sistemi, sindirim, solunum, bağışıklık sistemi gibi pek çok sistemi etkilediğini belirten uzmanlar, obezitenin vücudumuzdaki pek çok hormonal sistem ve hücre yapısını da etkileyerek bazı kanser risklerini artırdığına ve pek çok kanserin gelişmesini tetikleyebileceğine dikkat çekiyor. Uzmanlar, tanı konulan tüm kadın kanserlerinin yüzde 50’sinin, tüm erkek kanserlerinin yüzde 25’inin şişmanlık ve obezite ile ilişkili olduğunu belirtiyor. Uzmanlar, kanser riskini azaltmak için ideal kiloya erişilmesini, sağlıklı ve dengeli beslenmeyi ve düzenli egzersiz yapılmasını tavsiye ediyor.
2.02.2022 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Aşırı Kilo ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki aşırı kilo haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.