Aşevi

Aşevi

Son dakika aşevi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan aşevi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını aşevi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Aşevi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan aşevi gelişmeleri de dahil olmak üzere 105 aşevi haberi bulunmuştur. Tüm aşevi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bakan Bayraktar duyurdu! Karadeniz'de yeni gaz keşfi
Bakan Bayraktar duyurdu! Karadeniz'de yeni gaz keşfi Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, "Dün akşam itibarıyla 'Göktepe' adını verdiğimiz yeni bir kuyuyu kazmaya başlıyoruz. Bu kuyumuzdan önümüzdeki birkaç hafta içerisinde yeni bir keşif ve ilave bir rezerv buluruz inşallah. Bütün çalışmamız, gayretimiz bu yönde olacak. Bu bir keşif kuyusudur. Şu anda Sakarya gaz sahasının daha kuzeybatısında bulunan bir sahada arama faaliyetimize başladık. Çok yeni başladık" dedi.
28.03.2024 Ekonomi
Kadın Akademisi açıldı, Kent Meydanı 5. Etap’ın temeli atıldı! "Turist sayımız artıyor"
Kadın Akademisi açıldı, Kent Meydanı 5. Etap’ın temeli atıldı! "Turist sayımız artıyor" Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, kadınların mesleki eğitim ve psiko-sosyal destek alacağı Kadın Akademisi'nin açılışını gerçekleştirdi. Eş zamanlı olarak Kent Meydanı'nda, içerisinde ofisler ve dükkanların yer alacağı 5. Etap binasının temeli de atıldı. Açılış ve temel atma programının coşkusu, Kolpa müzik grubunun şarkılarıyla arttı. Adanalılar hem hizmetin sevincini yaşadı hem de konserle eğlendi.
10.03.2024 Adana
Adana Büyükşehir Belediyesi Aşevi açıldı! Herkesin karnı doyacak
Adana Büyükşehir Belediyesi Aşevi açıldı! Herkesin karnı doyacak Adana Büyükşehir Belediyesi ve Birlemiş Milletler Göç Örgütü (IOM) birlikteliğiyle hayata geçirilen aşevinin açılışı Meydan Mahallesi Bakımyurdu Caddesi’nde gerçekleştirildi.
7.02.2024 Adana
6 Şubat depremlerinin yıl dönümünde 30 bin kişiye taziye yemeği
6 Şubat depremlerinin yıl dönümünde 30 bin kişiye taziye yemeği Hatay'ın İskenderun ilçesinde 3 bin 500 gönüllünün katılımıyla depremzedelere 17 milyon kap sıcak yemek dağıtımı yapan, gastronominin Nobel ödüllü şefi Ebru Baybara Demir’in kurduğu Gönül Mutfağı, 6 Şubat depremlerinin yıl dönümünde 30 bin kişiye taziye yemeği dağıttı.
6.02.2024 Gündem
2 bin kişilik Rauf Bey gemisi Hatay'a gitmek üzere yola çıktı
2 bin kişilik Rauf Bey gemisi Hatay'a gitmek üzere yola çıktı Karadeniz Holding tarafından Hatay’a gönderilen Rauf Bey gemisi, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne ait 'Gemi Kurtaran' isimli gemi tarafından yedeklenip, bugün Yalova’dan yola çıktı. Lifeship Rauf Bey'de 2 bin kişi konaklayabilecek. Holding, Lifeship Süheyla Sultan'ı da daha önce Hatay'a göndermişti.
23.03.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay'dan 'Hane Başı Destek Ödemesi' açıklaması: Hesaplara yatırılmıştır
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay'dan 'Hane Başı Destek Ödemesi' açıklaması: Hesaplara yatırılmıştır Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay AFAD Genel Merkezi'nde açıklamalarda bulundu. Fuat Oktay "Evim Yuvan Olsun kampanyası kapsamında kaydedilen 15 binin üzerinde konuta şu ana kadar 6 bin 946 kişi yerleştirildi. 10 bin lira tutarındaki Hane Başı Destek Ödemesi, 1 milyon 376 bin 947 depremzede ailemizin hesaplarına yatırılmıştır. " ifadelerini kullandı.
14.03.2023 Gündem
Süheyla Sultan gemisi kimin, Süheyla Sultan kimdir? Süheyla Sultan gemisi ne zaman yapıldı, özellikleri neler?
Süheyla Sultan gemisi kimin, Süheyla Sultan kimdir? Süheyla Sultan gemisi ne zaman yapıldı, özellikleri neler? Maraş merkezli depremlerin ardından evleri yıkılan ve konaklama sorunu yaşayan depremzedeleri ağırlamak için Yalova’dan yola çıkan Süheyla Sultan gemisi, dün İskenderun Körfezine ulaştı ve Balıkçı Barınağı’na demirledi. Söz konusu gelişmenin ardından Süheyla Sultan gemisi kimin, Süheyla Sultan kimdir? Süheyla Sultan gemisi ne zaman yapıldı? Sorularına yanıt aranmaya başlandı.
11.03.2023 Gündem
Bakan Dönmez, 1500 kişilik Süheyla Sultan'ı inceledi: Afet için üretildi
Bakan Dönmez, 1500 kişilik Süheyla Sultan'ı inceledi: Afet için üretildi Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın koordinasyonunda depremzedelere barınma hizmetinin sağlanması için Hatay'ın İskenderun ilçesinde kıyıya yanaşan 1500 yatak kapasiteli 'Süheyla Sultan' gemisinde 250 kişilik derslik, halı saha, 2 oyun parkı, kreş ve anaokulu bulunuyor. Gemide inceleme yapan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Bunlar daha önce Türkiye'de veya dünyanın muhtelif yerlerinde benzer bir afet yaşandığında ne tür bir barınma ihtiyacı olur diye çözüm üretmişler. Bugün de o çözümlerden bir tanesini buraya getirmiş olduk" dedi.
10.03.2023 Gündem
Müge Anlı aşevi bağışı nasıl yapılır? Aşevi bağışı SMS numarası nedir? Müge Anlı depremzedeler için IBAN paylaştı
Müge Anlı aşevi bağışı nasıl yapılır? Aşevi bağışı SMS numarası nedir? Müge Anlı depremzedeler için IBAN paylaştı Müge Anlı depremzedeler için harekete geçti. Bugün canlı yayında aşevi bağışını başlatan Müge Anlı'nın Kızılay ile birlikte başlattığı Müge Anlı ve Dostları aşevi kampanyasının bağış bilgilerini paylaştı. Müge Anlı, deprem bağışı yapmak isteyen vatandaşlar için IBAN numarası verdi. Peki Müge Anlı aşevi bağışı nasıl yapılır?
3.03.2023 Gündem
Şahkulu Dergahı nerede? Sahkulu Sultan kimdir, Şahkulu Dergahı ne zaman kuruldu, hikayesi ne?
Şahkulu Dergahı nerede? Sahkulu Sultan kimdir, Şahkulu Dergahı ne zaman kuruldu, hikayesi ne?   Şahkulu Dergahı hakkında yapılan aramalar zaman zaman artıyor. Peki, Şahkulu Dergahı nerededir? Şahkulu Dergahı ne zaman kuruldu, Şahkulu kimdir? 
15.02.2023 Gündem
Kızılay'ın il il yemek dağıtım noktaları
Kızılay'ın il il yemek dağıtım noktaları Kızılay, depremden etkilenen 10 ilde farklı noktalara yerleştirdiği aşevleri, mobil mutfakları ve ikram araçlarıyla afetzedelere beslenme desteğini sürdürüyor. 
11.02.2023 Gündem
Kızılay, deprem bölgesindeki gıda ve yardım dağıtım noktalarını açıkladı
Kızılay, deprem bölgesindeki gıda ve yardım dağıtım noktalarını açıkladı Kızılay, 10 ili etkileyen Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından bölgedeki gıda ve yardım dağıtım noktalarını paylaştı.
9.02.2023 Gündem
Deprem bölgesine 250 milyon lira acil destek, 300 bin battaniye gönderildi
Deprem bölgesine 250 milyon lira acil destek, 300 bin battaniye gönderildi AFAD Risk Azaltma Genel Müdürü Prof. Dr. Orhan Tatar, Kahramanmaraş’taki depremlerde 5 bin 606 binanın yıkıldığını belirterek, “Bin 651 vatandaşımızı kaybettik. 11 bin 119 kişi yaralandı. Enkazdan 6 bin 445 vatandaşımız yaralı kurtarıldı. Bölgede 30 vali, 47 kaymakam görev yapıyor. İllere 250 milyon lira acil ödenek gönderilmiş durumda” dedi.
6.02.2023 Gündem
Şahkulu Dergahı nerede? Şahkulu Sultan kimdir, Sahkulu sultan dergâhı hikayesi ne? Şahkulu Sultan Dergahı ve Cemevi!
Şahkulu Dergahı nerede? Şahkulu Sultan kimdir, Sahkulu sultan dergâhı hikayesi ne? Şahkulu Sultan Dergahı ve Cemevi! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kadıköy Şahkulu Sultan Dergahı'nda "Cemevleri Temel Atma ve Toplu Açılış Töreni"ne katılıp, açıklamalarda bulununca Şahkulu Dergahı hakkında yapılan aramalar da arttı. Peki, Şahkulu Dergahı nerede? Şahkulu Sultan kimdir, Sahkulu sultan dergâhı hikayesi ne? İşte Şahkulu Sultan Dergahı ve Cemevi hakkında merak edilenler…
7.10.2022 Gündem
İsmailağa Cemaati nedir, nereye bağlı? İsmailağa Cemaati lideri kim olacak, Mahmut Efendinin yerine kim geçecek?
İsmailağa Cemaati nedir, nereye bağlı? İsmailağa Cemaati lideri kim olacak, Mahmut Efendinin yerine kim geçecek? İsmailağa Cemaati lideri Mahmut Ustaosmanoğlu 93 yaşında hayatını kaybetti. Mahmut Ustaosmanoğlu’nun hayatını kaybetmesinin ardından İsmailağa Cemaati hakkında yapılan aramalar arttı. Peki, İsmailağa Cemaati nedir, nereye bağlı? İsmailağa Cemaati lideri kim olacak?
23.06.2022 Gündem
Bakan Yanık duyurdu! 413 lira kaynak aktarıldı
Bakan Yanık duyurdu! 413 lira kaynak aktarıldı Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Ramazan ayı boyunca yaşlı, engelli, hasta ve evinde yemek yapamayacak durumda olan vatandaşlara aşevi hizmeti sunduklarını bildirdi.
1.05.2022 Siyaset
CHP lideri Kılıçdaroğlu: Türkiye'nin önü aydınlıktır
CHP lideri Kılıçdaroğlu: Türkiye'nin önü aydınlıktır Manisa ziyareti kapsamında Akhisar ilçesinde düzenlenen toplu açılış törenine katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Türkiye'nin önü aydınlıktır. Herkesin bunu bilmesini isterim. Türkiye'nin kaderini değiştireceğiz. Her vatandaşımız 'İyi ki Millet İttifakı kuruldu, iyi ki Türkiye'yi yönetiyorlar. İyi ki Türkiye'ye barış geldi' diyecek" dedi.
31.03.2022 Siyaset
Rusya-Ukrayna savaşında son durum... Kiev yakınlarına gelen Rus tankları pusuya düşürüldü...
Rusya-Ukrayna savaşında son durum... Kiev yakınlarına gelen Rus tankları pusuya düşürüldü... Ukrayna ile Rusya arasında yaşanan kanlı savaşta 15. güne girildi. Bölgeden çatışma haberleri gelmeye devam ediyor. Ukrayna, Mariupol çocuk hastanesine yapılan saldırıda aralarında çocukların da bulunduğu üç kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. IMF, Ukrayna'ya 1.4 milyar dolar tutarındaki acil durum finansmanını onaylarken ABD'den korkunç bir uyarı geldi.. Kiev yakınlarına kadar gelen Rus konvoyu ise göstere göstere pusuya düşürüldü.
10.03.2022 Dünya
Aşevi ve Gıda Bankası projesi için protokol imzalandı
Aşevi ve Gıda Bankası projesi için protokol imzalandı Kartal Belediyesi tarafından, sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerinden biri olarak projelendirilerek şimdilerde son hazırlıkların yapıldığı Aşevi ve Gıda Bankası projesine dair iş birliği protokolü imzalandı. Kartal Belediyesi ile El Ele Yaşam Derneği arasında imzalanan protokol ile yapılacak olan gıda yardımlarına ilişkin esas ve usuller belirlendi.
5.11.2021 Gündem
Taksim Camisi açılıyor! İşte Taksim Camii mimari özellikleri ve yapılış süreci!
Taksim Camisi açılıyor! İşte Taksim Camii mimari özellikleri ve yapılış süreci! Taksim'de temeli 4 yıl önce atılan Taksim Camii cuma namazının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete açılacak. Aynı anda 2 bin 250 kişinin ibadet edebileceği cami, mühendislik açısından birçok yeni özelliği barındırıyor. Taksim Cami'sinde Türkiye'de ve dünyada sayılı uygulamalardan olan Top-Down yöntemi kullanıldı. Cami, Taksim Meydanı'nın sembollerinden biri olacak. Cami, aynı zamanda Aya Triada Rum Ortodoks Kilisesi ve Taksim Maksemiyle de Taksim Meydanı'nda ayrı bir bütünlük oluşturdu. İşte Taksim Cami özellikleri ile ilgili tüm detaylar...
28.05.2021 Gündem
Taksim'de bugün açılacak cami birçok yeniliği barındırıyor
Taksim'de bugün açılacak cami birçok yeniliği barındırıyor Taksim'de temeli 4 yıl önce atılan, 2 bin 250 kişinin aynı anda ibadet edebileceği caminin resmi açılışı bugün yapılacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın teşrifleriyle yapılacak olan açılış töreni, cuma namazının ardından gerçekleştirilecek.
27.05.2021 Gündem
Bakan Selçuk açıkladı: Süre uzatıldı, 55 milyon lira kaynak aktarıldı
Bakan Selçuk açıkladı: Süre uzatıldı, 55 milyon lira kaynak aktarıldı Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, bu ay, evsiz ve kimsesizler için kullanılmak üzere konaklama projesi ve aşevi hizmeti için toplam 55 milyon TL kaynak aktarıldığını açıkladı.
17.02.2021 Ekonomi
Vefa Yardım Kolisi başvurusu nasıl yapılır? İhtiyaç sahiplerine gıda yardım kolisi içinde neler var, kimler gıda yardımından yararlanabilir?
Vefa Yardım Kolisi başvurusu nasıl yapılır? İhtiyaç sahiplerine gıda yardım kolisi içinde neler var, kimler gıda yardımından yararlanabilir? Vakıflar Genel Müdürlüğü (VGM) tarafından ihtiyaç sahiplerine verilen gıda kolisi desteği hakkında yapılan araştırmalar devam ediyor. Vakıflar Genel Müdürlüğü muhtaç yardımından kimlerin yararlanacağı, başvuruların nasıl ve nereden yapılacağı merak ediliyor. Vakıflar Genel Müdürlüğü muhtaçlık yardımı için öncelikle aranan şart ise sosyal güvencelerinin bulunmaması yani bir sosyal güvenlik kurumuna bağlı olamaması. Vefa Yardım Kolisi başvurusu nasıl yapılır? İhtiyaç sahiplerine gıda yardım kolisi içinde neler var, kimler gıda yardımından yararlanabilir?
11.02.2021 Gündem
Bakan Soylu: Hiçbir afette 'nerede kaldı bu devlet' haykırışının muhatabı olmadık
Bakan Soylu: Hiçbir afette 'nerede kaldı bu devlet' haykırışının muhatabı olmadık İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Milletimizin karşı karşıya kalmış olduğu bir sorunda, problemde iyi hazırlık yaptığımız için milletimize mahcup olmayız. Hiçbir afette 'nerede kaldı bu devlet' sözüne düçar olmadık, 'nerede kaldı bu devlet' diye herhangi bir haykırışın muhatabı olmadık" dedi.
22.01.2021 Gündem
İstanbul Valiliği'nden açık alanlarda yemek dağıtımı açıklaması
İstanbul Valiliği'nden açık alanlarda yemek dağıtımı açıklaması İstanbul Valiliği yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında meydan, park-bahçe ve cadde gibi açık alanlarda yemek dağıtılmasının uygun görülmediğini açıklayarak, yemek dağıtımının, sivil toplum kuruluşlarının merkezleri, aşevlerindeki kapalı alanlarda ya da ihtiyaç sahiplerinin yaşadığı evlere ulaştırılarak yapılmasının uygun olacağını bildirdi.
15.01.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Aşevi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki aşevi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.