Artçı Sarsıntı

Artçı Sarsıntı

Son dakika artçı sarsıntı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan artçı sarsıntı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını artçı sarsıntı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Artçı Sarsıntı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan artçı sarsıntı gelişmeleri de dahil olmak üzere 455 artçı sarsıntı haberi bulunmuştur. Tüm artçı sarsıntı haberleri aşağıda listelenmiştir.
5.3'lük depremin ardından Malatyalılar geceyi dışarıda geçirdi
5.3'lük depremin ardından Malatyalılar geceyi dışarıda geçirdi Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde, dün akşam meydana gelen Richter ölçeğine göre 5.3 büyüklüğündeki depremin ardından vatandaşlar geceyi, dışarıda geçirdi.
11.08.2023 Yaşam
Prof. Dr. Şükrü Ersoy: 6 Şubat depremi Türkiye'deki bütün fay zonlarını huzursuz etti
Prof. Dr. Şükrü Ersoy: 6 Şubat depremi Türkiye'deki bütün fay zonlarını huzursuz etti Son 24 saatte 4'ten büyük kuvvette 4 deprem meydana geldi. Deprem Uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, CNN TÜRK canlı yayınında yaptığı açıklamada, "Biz bir deprem ülkesiyiz. 6 Şubat depremlerinden sonra bu sayılarda artış var. Çok da çeşitlilik arz ediyor. Türkiye'nin belli yerine konsantre olmuyor değişik yerlerinden de deprem haberleri geliyor. Bunun en önemli etkenlerinden bir tanesi 6 Şubat depremi o kadar şiddetli oldu ki Türkiye'deki bütün fay zonlarını huzursuz etti. Nitekim bu 4 tane deprem de farklı yerlerde" ifadelerini kullandı.
11.08.2023 Yaşam
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 55 bin kişiye madalya ve nişan takdim edilecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 55 bin kişiye madalya ve nişan takdim edilecek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki Devlet Üstün Fedakarlık Madalyası Tevcih Töreni'nde konuştu. Erdoğan, yaptığı açıklamada "55 bin kişiye madalya ve nişanlarını takdim edeceğiz." ifadelerini kullandı. Depremzedelere yapılan ödemeler hakkında bilgi veren Erdoğan, 28 milyar lira ödeme yapıldığını duyurdu.
25.04.2023 Gündem
Uzmanlardan uyarı: Artçılar yeni inşaatlara engel değil! Zemin sağlam seçilmeli
Uzmanlardan uyarı: Artçılar yeni inşaatlara engel değil! Zemin sağlam seçilmeli Deprem bölgesinde artçı sarsıntılar devam ederken, inşaat çalışmalarının başlatılması tartışmalara yol açtı. Uzmanlar ise zeminin doğru seçilmesi gerektiğine dikkat çekti. Gazi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği'nden Prof. Dr. Tekin Gültop, zemin mukavemetinin çok önemli olduğunu söyledi. Ankara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Kağan Kadıoğlu da "Eğer sağlam bir yer seçip inşaat alanı oluşturursak jeolojiye önem vererek yerleşim alanı seçersek inşaatı etkilemez" dedi.
17.03.2023 Gündem
Depremde son durum! AFAD Başkanı Sezer: Şu an itibariyle 47 bin 475 kişi hayatını kaybetti
Depremde son durum! AFAD Başkanı Sezer: Şu an itibariyle 47 bin 475 kişi hayatını kaybetti AFAD Başkanı Yunus Sezer, Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin ardından şu an itibariyle 47 bin 475 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.
11.03.2023 Gündem
11 Mart deprem oldu mu? Az önce nerede deprem oldu, bugün deprem mi oldu? AFAD KANDİLLİ deprem sorgulama: Türkiye’de son depremler listesi!
11 Mart deprem oldu mu? Az önce nerede deprem oldu, bugün deprem mi oldu? AFAD KANDİLLİ deprem sorgulama: Türkiye’de son depremler listesi! Bugün deprem oldu mu, 11 Mart deprem mi oldu, az önce deprem nerede oldu? soruları Maraş Merkezli depremlerin ardından gün aşırı sorulmaya başlandı. 11 ili etkileyen büyük depremlerin ardından binlerce artçı sarsıntı yaşanmaya devam ediyor. AFAD KANDİLLİ RASATHANESİ günlük son depremler listesi yayınlıyor. Bu listeyle vatandaşlar nerede, kaç şiddetinde deprem olduğunu görebiliyor. Peki, az önce deprem mi oldu, deprem mi oldu, bugün deprem oldu mu? Bugün deprem nerede oldu? AFAD KANDİLLİ deprem sorgulama ekranı ile Türkiye’de son depremler listesi burada. İşte son depremler listesi…
11.03.2023 Gündem
İTÜ heyeti Adıyaman'da kamu binalarını inceledi, ön rapor hazırlandı
İTÜ heyeti Adıyaman'da kamu binalarını inceledi, ön rapor hazırlandı Teknik Üniversitesi (İTÜ) İnşaat Fakültesinden Doç. Dr. Beyza Taşkın, "Kamuoyunda bir infial çıktı. Gölbaşı'nda çok yeni binalar yıkıma maruz kaldıkları için 'Yeni binalara da güvenemeyeceğiz galiba' diye endişe duyuldu. Bu endişelerin aslında çokta doğru olmadığı bulgusuna vardık" dedi.
2.03.2023 Gündem
Büyük felakette can kaybı 45 bin 89'a yükseldi
Büyük felakette can kaybı 45 bin 89'a yükseldi AFAD tarafından yapılan açıklamada ''Alınan son bilgilere göre Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Osmaniye, Hatay, Kilis, Malatya ve Elazığ illerinde toplam 45 bin 89 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir.'' denildi
28.02.2023 Gündem
Prof. Dr. Orhan Tatar: Olağanüstü bir durum yaşıyoruz
Prof. Dr. Orhan Tatar: Olağanüstü bir durum yaşıyoruz AFAD Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, 6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından günlerdir süren artçı depremlere ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
28.02.2023 Gündem
AFAD: Ortalama 3 dakikada 1 artçı sarsıntı yaşanıyor
AFAD: Ortalama 3 dakikada 1 artçı sarsıntı yaşanıyor AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, Kahramanmaraş merkezli 2 büyük depremin ardından 9 bin 470 artçı sarsıntı kaydedildiğini, ortalama 3 dakikada 1 artçı deprem yaşandığını söyledi.
25.02.2023 Gündem
Eski kocadan akılalmaz plan! Uyurken dehşeti yaşattı, 'artçı sarsıntıyla oldu' dedi
Eski kocadan akılalmaz plan! Uyurken dehşeti yaşattı, 'artçı sarsıntıyla oldu' dedi Boşandığı eşi hayatını kabusa çevirdi. Hatay'da depreme yakalanan 25 yaşındaki Alev Altun, daha güvenli olduğunu düşündüğü eski eşinin evinde kalmaya başladı. Aradan birkaç gün geçtikten sonra Altun, gece uykusu sırasında resmen dehşeti yaşadı. Eski eş yaşattığı korkunç olay karşısında adeta 'pes dedirten' şekilde kendini savundu. İşte haberin detayları...
25.02.2023 Yaşam
Enkaz altından çıkardıkları oğulları mezara konulacakken canlandı
Enkaz altından çıkardıkları oğulları mezara konulacakken canlandı Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler Türkiye ve Suriye'de büyük bir yıkımlara ve can kayıplarına neden oldu. Suriye'de enkaz altından çıkarılan bir kişinin ilginç hikayesi ise tüm dünyada yankı buldu.
23.02.2023 Dünya
Tacikistan'da 6,8 büyüklüğünde deprem
Tacikistan'da 6,8 büyüklüğünde deprem Tacikistan'ın doğusunda 6,8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem komşu ülkelerde de hissedildi.
23.02.2023 Dünya
Depremle ilgili yeni uyarı! 'Kırılma ihtimali var' deyip tehlikedeki bölgeyi açıkladı: Domino etkisi başladı
Depremle ilgili yeni uyarı! 'Kırılma ihtimali var' deyip tehlikedeki bölgeyi açıkladı: Domino etkisi başladı Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ardından Hatay’da da üst üste şiddetli sarsıntılar meydana geldi. Depremlerin devam niteliğinde olduğunu ifade eden Gazi Üniversitesi Deprem Araştırma Merkezi Kurucu Başkanı Prof. Dr. Süleyman Pampal, kırılmaların devam edeceğini ve sıradaki bölgeyi açıkladı.
22.02.2023 Gündem
Milyonluk yeni daireler depreme dayanamadı! Ev sahipleri isyan etti
Milyonluk yeni daireler depreme dayanamadı! Ev sahipleri isyan etti Malatya’da Kahramanmaraşlı depremlerde etkilenen kentin en prestijli bölgesi konumundaki Bostanbaşı’nda aldıkları yeni daireleri yıkılan ve ağır hasar alan vatandaşlar isyan etti.
22.02.2023 Gündem
'Boşaltın artçı sarsıntı oluyor' uyarılarına rağmen enkaz altında kalıp gelin ve kaynanayı kurtardılar
'Boşaltın artçı sarsıntı oluyor' uyarılarına rağmen enkaz altında kalıp gelin ve kaynanayı kurtardılar Kahramanmaraş'ta peş peşe meydana gelen depremlerden sonra Zonguldak'tan Hatay'ın Antakya ilçesine giden maden işçileri, enkaz altında kalan kadını kurtardıktan sonra kayınvalidesini çıkarmaya çalıştığı sırada artçı deprem oldu. Enkaz üstünde bulunan amirlerinin, 'Boşaltın artçı sarsıntı oluyor' uyarılarına rağmen 5 maden işçisi, yaptıkları tahkimata güvenerek içeride kalıp, kayınvalideyi de kurtardı.
22.02.2023 Gündem
Deprem haberini alan Survivor yarışmacıları gözyaşlarını tutamadı! 'Sizi evlere alacağız'
Deprem haberini alan Survivor yarışmacıları gözyaşlarını tutamadı! 'Sizi evlere alacağız' Türkiye, 6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ta meydana gelen iki büyük depremle sarsıldı. 20 Şubat Pazartesi günü Hatay'ın Defne ilçesinde 6,4 büyüklüğünde deprem, ardından da Samandağ ilçesinde 5,8 büyüklüğünde artçı sarsıntı meydana geldi. Ülkemizden binlerce kilometre uzakta olan 'Survivor 2023' yarışmacılarının depremi öğrendiği anlar ise sosyal medyada gündem oldu. Yeni bölümü bu akşam yayınlanan Survivor'da yarışmacılar gözyaşlarına hakim olamadı. Acun Ilıcalı, Survivor yarışmasının devamıyla ilgili açıklamada bulundu.
22.02.2023 Magazin
Deprem felaketinde can kaybı 42 bin 310'a yükseldi
Deprem felaketinde can kaybı 42 bin 310'a yükseldi Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 11 ilde büyük yıkımlara neden olan depremlerin arından Türkiye'yi yasa boğan tablo giderek ağırlaşıyor. Bölgede 17 gündür çalışmalar aralıksız sürerken, AFAD son yaptığı açıklamada can kaybı sayısının 42 bin 310'a yükseldiğini duyurdu.
21.02.2023 Gündem
AFAD: 7 bin 242 artçı sarsıntı oldu
AFAD: 7 bin 242 artçı sarsıntı oldu Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, Hatay Defne'de 6.4 büyüklüğündeki depremin ardından 116 artçı sarsıntı meydana geldiğini belirterek, "3 depremi dikkate aldığımızda şu ana kadar meydana gelen toplam artçı deprem sayısı, 7 bin 242" dedi.
21.02.2023 Gündem
Hatay'da art arda 2 deprem!
Hatay'da art arda 2 deprem! AFAD, saat 20.04'te merkez üssü Hatay'ın Defne ilçesi olan 6,4 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu. 6,4'lük deprem sonrası en büyüğü 5,8 olan 32 artçı sarsıntı kaydedildi. Deprem sonucu kentteki bazı hasarlı binalar yıkıldı. Depremde 6 kişi hayatını kaybetti, 18'i ağır 294 kişi yaralandı.
21.02.2023 Gündem
Hatay'da 6.4 ve 5.8 büyüklüğünde 2 deprem!
Hatay'da 6.4 ve 5.8 büyüklüğünde 2 deprem! AFAD, dün saat 20.04'te merkez üssü Hatay'ın Defne ilçesi olan 6.4 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini açıkladı. Bu depremin ardından Samandağ'da 5.8 ve 5.2 büyüklüğünde iki sarsıntı daha kaydedildi. Deprem Kayseri, Antalya, Urfa, Osmaniye, Diyarbakır'a kadar geniş bir alanda hissedildi. Depremde 6 kişi hayatını kaybetti, 294 kişi yaralandı.
21.02.2023 Gündem
Hasarlı yapılardan eşya tahliyesine ilişkin genelge yayımlandı
Hasarlı yapılardan eşya tahliyesine ilişkin genelge yayımlandı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), İçişleri Bakanlığı ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlıklarının ortak çalışması sonucu deprem bölgelerinde “yıkık”, “acil yıktırılacak” ve “ağır hasarlı” yapılardan eşya tahliyesine ilişkin bir genelge yayınladı
19.02.2023 Gündem
Prof. Dr. Orhan Tatar: 6 Şubat’ta yaşadığımız depremin şiddeti 11’dir
Prof. Dr. Orhan Tatar: 6 Şubat’ta yaşadığımız depremin şiddeti 11’dir Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, "Şiddet ölçüsüne baktığımızda en büyük ölçü 12’dir. 6 Şubat’ta yaşadığımız depremin şiddeti 11’dir. Yani 12 olan bizim tam yıkım olarak adlandırdığımız şiddetin bir önceki aşamasıdır. 7-6 büyüklüğündeki ikinci depremin şiddeti ise 10 şiddetine karşılık gelmektedir." dedi.
19.02.2023 Gündem
Deprem felaketinde 15. gün! Son durum açıklandı
Deprem felaketinde 15. gün! Son durum açıklandı AFAD'ın verilerine göre, 6 Şubat Pazartesi saat 04:17'de 7.7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan deprem, yerin 7 kilometre altında gerçekleşti. Aynı gün saat 13.24'te ise merkez üssü Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesi olan 7.6 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi. Yapılan son açıklamaya göre; can kaybı 41 bin 156’ya yükseldi.
20.02.2023 Gündem
Kahramanmaraş'ta artçı sarsıntılar sürüyor
Kahramanmaraş'ta artçı sarsıntılar sürüyor Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinde 4,6 büyüklüğünde artçı sarsıntı meydana geldi.
15.02.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Artçı Sarsıntı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki artçı sarsıntı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.