Arsenik

Arsenik

Son dakika arsenik haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan arsenik ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını arsenik haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Arsenik

haberleri sayfasında son dakika yaşanan arsenik gelişmeleri de dahil olmak üzere 230 arsenik haberi bulunmuştur. Tüm arsenik haberleri aşağıda listelenmiştir.
Nikel Kullanım Alanları Nelerdir? Nikelin Günlük Hayatta Kullanıldığı Yerler...
Nikel Kullanım Alanları Nelerdir? Nikelin Günlük Hayatta Kullanıldığı Yerler... Nikel, periyodik cetvelin 8. grubunda bulunur ve 1751 senesinde keşfedilmiştir. Günümüzde genellikle sanayi alanında kullanılan nikel uçak ve tren üretiminde de kullanılır.
27.01.2024 Yaşam
Evlerde kullanılan tuza standart geliyor
Evlerde kullanılan tuza standart geliyor Yemeklik tuz için hazırlanan yeni standarda göre tuz ambalajları, ağzı açıldığında tekrar kapatılmayacak veya tekrar kapatıldığında kapatıldığı belli olacak şekilde olacak. Paketlerde tuzun iyot içeriği ve tavsiye edilen tüketim tarihi zorunlu olacak. Yemeklik tuzda; kilogram başına 0.1 miligrama kadar civa, 2 miligrama kadar kurşun, 0.5 miligrama kadar arsenik bulunabilecek.
1.04.2023 Gündem
Alzheimer ve parkinsona karşı etkili, yaşlanmayı yavaşlatıyor! Bağışıklık sistemini güçlendiriyor, cildi güzelleştiriyor
Alzheimer ve parkinsona karşı etkili, yaşlanmayı yavaşlatıyor! Bağışıklık sistemini güçlendiriyor, cildi güzelleştiriyor Alzheimer’a iyi geliyor, bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Vücut enerjisinin artmasına yardımcı oluyor, kas performansını artırıyor. Eklem ve kas ağrılarını gidermeye yardımcı oluyor, cilt yenilenmesini sağlıyor ve cilde parlaklık getiriyor. Yaşlanma karşıtı etki gösteriyor, sigara ve alkolün zararlarını azaltıyor. Uyku kalitesini iyileştirerek enerji veriyor. Vücuttaki serbest radikallerin ve vücuttaki reaktif oksijen türlerinin yok edilmesini sağlayan bu tedavi yöntemi birçok hastalığa çözüm oluyor.
22.01.2023 Sağlık
Bolu'da köyde sudan zehirlenerek ölmüştü! Kanında bu madde çıktı
Bolu'da köyde sudan zehirlenerek ölmüştü! Kanında bu madde çıktı Bolu'da, Yuva köyünde yaşayan 148 kişinin içme suyundan zehirlendiği olayda yaşamını yitiren Eyüp Ertem'in (49) otopsi raporunda yüksek oranda arsenik olduğu belirtildi. Rapora göre Ertem'in ölüm nedeninin arsenik karışmış kirli su kaynaklı olduğu ortaya çıktı.
10.01.2023 Yaşam
Karadeniz'i 10 farklı toksik tehdit ediyor! Hepsi canlılar için çok tehlikeli
Karadeniz'i 10 farklı toksik tehdit ediyor! Hepsi canlılar için çok tehlikeli Karadeniz Teknik Üniversitesi Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Enstitüsü'nce Karadeniz'de 1100 kilometrelik alandan toplanan tortu örneklerindeki analizlerde, 10 farklı toksik metal izine rastlanıldı. Deniz tabanında en fazla kirlilik yükü oluşturan ağır metallerin ise bakır, kurşun, arsenik ve çinko olduğu tespit edildi. En fazla kurşun ve bakır oranı Trabzon'un Sürmene ilçesinde, en fazla arsenik oranı da Ordu kıyılarında belirlendi.
29.11.2022 Gündem
Neslican Tay kimdir, kaç yaşında öldü? Neslican Tay'ın hastalığı neydi?
Neslican Tay kimdir, kaç yaşında öldü? Neslican Tay'ın hastalığı neydi? Neslican Tay ölüm yıl dönümünde anılıyor! Üç kez kanser hastalığını atlatan, kansere karşı verdiği mücadeleyle tanınan Neslican Tay ölümünün üçüncü yılında sevenleri tarafından unutulmadı. Peki, Neslican Tay kimdir? Neslican Tay neden öldü? Neslican Tay kaç yaşında vefat etti? İşte detaylar…
20.09.2022 Gündem
Rize’de "şifalı" diye içilen su zehir çıktı
Rize’de "şifalı" diye içilen su zehir çıktı Rize'de yıllardır şifalı diye içilen Andon ılıca suyunun arsenik oranı 27 kat fazla çıktı.
17.08.2022 Yaşam
Evlilikten sıkılan babaanne torunları dahil 12 kişiyi öldürdü!
Evlilikten sıkılan babaanne torunları dahil 12 kişiyi öldürdü! ABD'de Nannie Doss isimli babaanne neredeyse tüm ailesini katletti. 4 eşini, 2 çocuğunu, 2 kız kardeşini, annesini, kayınvalidesini ve torunlarını öldüren kadın, sebebi sorulduğunda ise "Evlilikten sıkılmıştım" dedi.
13.06.2022 Dünya
Yeni Trafic yıllara çıktı
Yeni Trafic yıllara çıktı Panelvan ve Combi 5+1’de sunulan düz vites versiyonların yanı sıra Trafic Combi 5+1 ve Trafic Combi 8+1’de sunulan otomatik vites seçenekleri de satışa çıktı.
24.05.2022 Otomobil
Erken emeklilik imkanı! Yaş şartı geri çekiliyor, 5 yıl...
Erken emeklilik imkanı! Yaş şartı geri çekiliyor, 5 yıl... Çalışan milyonlarca kişi erken emekli olmanın yollarını araştırıyor. Erken emekli olmanın çeşitli yolları bulunuyor. Yasalarımızla borçlanarak erken emeklilik imkanı bulunuyor. Kadınlar için doğum borçlanması, erkek çalışanlar için ise askerlik borçlanması ile emeklilik tarihi öne çekilebiliyor. Ayrıca borçlanma yapılmadan da bazı meslek grupları için erken emekli olma imkanı tanınıyor. Yıpranma hakkı ile 5 yıla kadar erken emekli olmak mümkün.
17.05.2022 Emekli
Müsilajdan sonra Marmara Denizi için korkutan uyarı! Toksik tehlikesi...
Müsilajdan sonra Marmara Denizi için korkutan uyarı! Toksik tehlikesi... Balıkesir'in Bandırma ve Erdek ilçelerinde dört ayrı üniversiteden bilim insanlarının oluşturduğu araştırma ekibinin müsilaj çalışmasının sonuçları açıklandı. Geçen yıl haziran ayında deniz tabanından alınan örneklere göre, Marmara Denizi'nde tek tehlikenin müsilaj olmadığı, toksik tehlikesi ile de karşı karşıya kalındığı kaydedildi.
13.04.2022 Gündem
Sigara insan vücuduna olduğu kadar doğaya da zarar veriyor
Sigara insan vücuduna olduğu kadar doğaya da zarar veriyor Dr. Öğretim Üyesi Sanem Nemmezi Karaca, insan sağlığına ciddi zararlar veren sigaranın, doğaya ve ekosisteme de zarar verdiğini söyledi.
11.02.2022 Sağlık
Erken emekli olabilirsiniz! Milyonlarca çalışanı kapsıyor, hemen kontrol edin...
Erken emekli olabilirsiniz! Milyonlarca çalışanı kapsıyor, hemen kontrol edin... Erken emeklilik fırsatı! Erken emekli olmak isteyen milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor. Bu mesleklerde çalışanlar hemen kontrol edin. Emeklilik için çok önemli detay. Her çalışan için özel olarak meslek kodları oluşturuluyor. Bu kodlar ileri dönemde erken emeklilik kapısını aralıyor. Bazı işlerde yıpranma payı erken emeklilik açısından büyük önem taşıyor. SGK'ya göre belirlenen yıpranma hakkı olan bir meslek sınıfındaysanız erken emeklilik imkanı tanınıyor. 45 iş kolunda çalışanların yıpranma hakkı bulunuyor. Emeklilik süresinin kısalmasının yanı sıra devlet çeşitli hibe ve nakit destekleri de sağlanıyor. Bu nedenle meslek kodunun hatalı ya da eksik girilmemesi, çalışan açısından çok önemli. Meslek kodu primi, emeklilik süresini etkiliyor mu? Çalışanın başka bir meslek koduyla bildirimi hak kaybına yol açar mı? Fiili hizmet süresi zammından hangi meslek grupları yararlanabiliyor? İşte erken emeklilikle ilgili tüm detaylar...
9.12.2021 Emekli
‘Akciğer kanserinin gençlerde görülme sıklığı arttı’
‘Akciğer kanserinin gençlerde görülme sıklığı arttı’ Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Saadettin Kılıçkap, Türkiye’de ve dünyada erkeklerde en sık görülen ve ölüme neden olan kanser türünün akciğer kanseri olduğunu söyleyerek, “Son yıllarda kadınlar arasında da görülme sıklığı giderek arttı. Genellikle ileri yaşta görülen akciğer kanseri son yıllarda genç yaştaki bireylerde de bariz şekilde artmaktadır” dedi.
17.11.2021 Sağlık
Türk bilim insanları yerli esnek güneş hücresi üretti
Türk bilim insanları yerli esnek güneş hücresi üretti Eskişehir Teknik Üniversitesinden bilim insanları uydulara, uzay araçlarına, askeri taşıtlara enerji sağlayan güneş hücrelerinin üretiminde galyum arsenik alttaş yerine silisyum alttaş kullanarak maliyeti düşürüp yerlileştirmeye katkı sağladı.
8.10.2021 Bilim ve Teknoloji
Protein tozu ile ilgili flaş uyarı!
Protein tozu ile ilgili flaş uyarı! Günümüzde sporcuların ve bazı gençlerin, kas yapmak için sıkça başvurduğu protein tozlarına karşı uyaran Prof. Dr. Vedat Göral “Aşırı protein tozu tüketiminin bağırsaklarda ishal, kemiklerde erime, böbreklerde hasara yol açtığı biliniyor. Protein tozları, bazen sindirim sıkıntısına neden olabilir. Protein tozu yerine et, yumurta, süt, yoğurt, peynir, fasulye, nohut, badem gibi gıdalar, temel protein kaynakları olarak tüketilebilir” dedi.
17.09.2021 Sağlık
İnternetten sahte ürün satan sitelere dikkat! Uzmanlar uyarıyor!
İnternetten sahte ürün satan sitelere dikkat! Uzmanlar uyarıyor! İnternetten alışveriş yapmak popüler olsa da özellikle koronavirüs ile birlikte büyük artış gösterdi. En çok alışveriş yapılan sitelerde bile artık sahte ve taklit ürünlerle karşılaşmak mümkün. Son zamanlarda internetten alışveriş yapan hemen herkesin bir sahte ürün hikayesi var. Alışveriş oranlarının arttığı bu dönemde mağduriyetler yaşanıyor. Peki Nasıl alışveriş yapacağız? Sahte ürün satın alan tüketici ne yapmalı? Taklit ürün nasıl anlaşılır? İşte uzmanların yanıtları...
25.07.2021 Ekonomi
Sigara mesane kanseri riskini üç kat artırıyor
Sigara mesane kanseri riskini üç kat artırıyor Mesane kanserinde sigara kullanımının en büyük risk faktörü olduğunu belirten Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Tolga Akman, “Hem erkek hem de kadın bireylerden mesane kanserine yakalananlar incelendiğinde hastaların neredeyse yarısında görülen temel faktör tütün kullanımıdır” dedi. Akman, mesane kanserinin seyri ve tedavi yöntemleri hakkında açıklamalarda bulundu.
16.07.2021 Sağlık
Uzmanından müsilaj uyarısı: Felç riski var
Uzmanından müsilaj uyarısı: Felç riski var Müsilajın denizdeki canlılara ve tüketilmeleri halinde insan beynine etkilerini değerlendiren Nöroloji Uzmanı Dr. Oğuzhan Onultan, "İtalya’da 2011 yılında yapılan çalışmaya göre, müsilajın içindeki yağlı yapının cıva, bakır gibi ağır metalleri tutmaya yatkın olduğunu ortaya koydu. Deniz dibine çöken müsilajın kabuklu deniz canlıları tarafından süzülmesi ve bunların gıda olarak tüketilmesi felç, Alzheimer, ALS, MS, Parkinson gibi nörodejeneratif hastalık riskini artırmaktadır" dedi.
12.06.2021 Sağlık
Müsilaj uyarısı! Balık ve midye yemeyin, sahillerde dolaşmayın!
Müsilaj uyarısı! Balık ve midye yemeyin, sahillerde dolaşmayın! Marmara Denizi'nde ortaya çıkan müsilaj (deniz salyası) sorununa ilişkin, sorunun devam ettiği bölgelerde denizlere girilmemesi uyarısı yapılıyor. Sorun Marmara Denizi’nde devam ederken pek çok kişinin aklında tek bir soru var: ‘Balık ve midye yenir mi?’ Uzmanlar, bu bölgelerden çıkarılan deniz ürünlerinin tüketilmemesi gerektiği konusunda uyarıyor.
11.06.2021 Sağlık
Fare zehirinden siyanüre neler yok ki!  “1 sigaradan bir şey olmaz” demeyin!
Fare zehirinden siyanüre neler yok ki! “1 sigaradan bir şey olmaz” demeyin! Fare zehiri, aseton, amonyak, katran, karbonmonoksit (egzoz gazı)… Bu ve benzeri tam 7 bini aşkın kimyasal madde, her bir sigara ile birlikte vücuda giriyor! “Bir sigaradan bir şey olmaz!” diyenler dikkat! Sigara dumanında bulunan 7 bini aşkın kimyasal maddenin 250’si zararlı iken, en az 69 tanesi de kansere yol açıyor!
29.05.2021 Sağlık
“Sivilcelerinizden kurtulmanın yolu bitkilerde saklı”
“Sivilcelerinizden kurtulmanın yolu bitkilerde saklı” Akne tedavisinde son yıllarda fitoterapinin popüler hale geldiğini belirten Doç. Dr. Filiz Topaloğlu Demir, “Akne tedavisinde, tıbbi tedavilere ek olarak, çay ağacı yağı, aloe vera, yeşil çay ve resveratrol başta olmak üzere çeşitli bitkilerden faydalanılabilir. Bu bitkiler akne tedavisinde olduğu kadar, hastalığın önlenmesinde ve kullanılan tıbbi tedavilerin yan etkilerinin giderilmesinde de yaygın olarak kullanılıyor” dedi.
10.05.2021 Sağlık
Erken emeklilik fırsatı! 2.5 yıl...
Erken emeklilik fırsatı! 2.5 yıl... Milyonlarca alışanı çok yakından ilgilendiriyor. Sayıları her geçen gün artıyor. Çalıştığınız iş SGK’ ya göre yıpranma hakkı olan bir meslek kategorisindeyse erken emeklilik mümkün oluyor. Sağlık çalışanları, cezaevi görevlileri gibi yeni mesleklerle yıpranma hakkı elde eden meslek sayısı da son dönemde arttı. 5 yıl yıpranma hakkı elde eden bir çalışan, 2.5 yıl erken emekli olabilecek.
24.03.2021 Emekli
İstanbul'un yavaşlayan trafiği kanser riskini artırıyor!
İstanbul'un yavaşlayan trafiği kanser riskini artırıyor! Koronavirüs salgını sonrası getirilen kısıtlamalar ve vatandaşın toplu taşıma yerine kendi aracıyla seyahat etmeyi tercih etmesi sonucu trafik yoğunluğu bir hayli arttı. Doç. Dr. Murat Yücelen, özellikle akşam saatlerinde İstanbul trafiğinde geçmiş yıllara oranla yarı yarıya bir yavaşlamanın söz konusu olduğunu belirtti. Trafikte kalan süreye paralel olarak kanser riskinin arttığını belirten Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Seha Akduman, "Egzozlardan açığa çıkan kimyasalların her biri için tek tek ispatlanmış akciğer kanser riski olduğunu biliyoruz. Zararlı gazların riskini en aza indirmek için aracın dışardan havalanmasını sonlandırın” uyarısında bulundu.
21.02.2021 Yaşam
Trakya'da yağış sonrası kırmızı alarm!
Trakya'da yağış sonrası kırmızı alarm! Trakya’da geçtiğimiz günlerde etkili yağış sonrası taşan Ergene Nehri’ndeki zehirlerin, yer altı sularına ve toprağa karıştığı belirtildi.
7.02.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Arsenik ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki arsenik haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.