Aralıklı Oruç

Aralıklı Oruç

Son dakika Aralıklı oruç haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Aralıklı oruç ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Aralıklı oruç haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Aralıklı Oruç

haberleri sayfasında son dakika yaşanan aralıklı oruç gelişmeleri de dahil olmak üzere 36 aralıklı oruç haberi bulunmuştur. Tüm aralıklı oruç haberleri aşağıda listelenmiştir.
Sinir bilimciden ömrü 20 yıl uzatan tavsiye: Kahvaltıyı bu saatte yapın!
Sinir bilimciden ömrü 20 yıl uzatan tavsiye: Kahvaltıyı bu saatte yapın! Sağlıklı ve uzun bir ömür geçirmenin anahtarı genetik bir mirasınız yoksa doğru beslenme ve diğer şartları yerine getirdiğinizde mümkündür. Dr. Anthony Youn 3 adımı hayatınızda uygulamanızı öneriyor. Diğer yandan sinir bilimci, ömrü uzatacak kahvaltı saatini belirledi.
7.02.2024 Yaşam
Pınar Altuğ: Günde 16 saat aç duruyorum!
Pınar Altuğ: Günde 16 saat aç duruyorum! Oyuncu Pınar Altuğ, önceki gün Fişekhane’de gerçekleşen bir etkinliğe katıldı. 1994 yılında düzenlenen Miss Turkey yarışmasında Türkiye güzeli seçilen Altuğ (49), yıllara meydan okuyan görüntüsü hakkında konuştu.
3.02.2024 Magazin
Diyabetin şifası bu şekil beslenmekte! Egzersiz yerine bunu deneyin: "Çünkü bunu yaptığınızda hücreler mitokondri sayısını ve boyutunu artırır"
Diyabetin şifası bu şekil beslenmekte! Egzersiz yerine bunu deneyin: "Çünkü bunu yaptığınızda hücreler mitokondri sayısını ve boyutunu artırır" İnsülin duyarlığını artırabilecek bir beslenme düzeninde egzersize de ihtiyaç kalmıyor. Tip 2 diyabetinizi gidermeye yardımcı olacak beslenme planını Dr. Mike Hansen önerdi. Hansen, "Yalnız mitokonri sayınız kadar sağlıklısınız" diyerek o planı bizlerle paylaştı.
31.01.2024 Yaşam
Ebru Akel fit haliyle dikkat çekti! Sırrını açıkladı
Ebru Akel fit haliyle dikkat çekti! Sırrını açıkladı Ebru Akel, geçtiğimiz gün Zorlu AVM'de görüntülendi. Bir süre mağazaları dolaşıp alışverişin keyfini çıkaran sunucu, daha sonra dinlenmek için bir restorana geçti. Yakın arkadaşlarıyla restoranda bir araya gelen Akel, yemek eşliğinde sohbet etti.
23.11.2023 Magazin
Aralıklı oruç ile ilgili dikkat çeken açıklama!
Aralıklı oruç ile ilgili dikkat çeken açıklama! Aralıklı oruç diyetinin günde sadece 2 öğünden oluşan beslenme şekli olduğunu belirten Uzman Diyetisyen Fatma Gizem Bahadır, “Aralıklı oruçta 16 saat yemek yenilmez. Daha sonra öğün alınır ve ardından tekrar 8 saat aç kalınır. Aralıklı oruç diyeti kahvaltı ve akşam öğününden oluşur. Gün boyunca kalori alımını kısıtlayarak kilo verme konusunda yardımcı olabilir. Vücudu bazı zamanlarda dinlenmeye alıp toksik öğelerin atılmasını sağlar. Vücudun kendini daha kolay onarmasını sağlar” dedi.
5.01.2023 Sağlık
Mart Gibi: YouTube'da dinlenmişiz haberimiz yoktu
Mart Gibi: YouTube'da dinlenmişiz haberimiz yoktu Geleneksel melodileri, modern temalarla harmanlayan, müzik çalışmalarını 2017'den bu yana dinleyicileriyle buluşturan Mart Gibi grubu, en çok dinlenen şarkısı 'Duraklar'ın hikayesini, grubun isminin nasıl belirlendiğini ve hakkında merak edilenleri anlattı. Tüm sorulara samimi cevaplar veren Mart Gibi grubu röportaj sonunda dinleyicilerden de interaktif bir istekte bulundu.
1.11.2022 Magazin
Ünlü isimlerin zayıflama sırrı: Aralıklı Oruç
Ünlü isimlerin zayıflama sırrı: Aralıklı Oruç Hareketsiz yaşam tarzı, hazır gıdalar, çeşitli rahatsızlıklar kilo artışına neden oluyor. Dünya genelinde obezite giderek artarken, fazla kilo kişilerin yaşam kalitesini de olumsuz etkiliyor. Bu nedenle kilo kontrolü birçok kişinin gündeme. Ünlü isimler de kilo vermek için pek çok yöntemi deniyor. Ünlülerin yeni favorisi ise 'İntermittent Fasting. Aralıklı oruç olarak bilinen İntermittent Fasting beslenme şeklini hangi ünlüler uyguluyor? İF diyeti gerçekten sağlıklı mı? İşte aralıklı oruç ile ilgili merak edilen tüm detaylar…
16.09.2022 Magazin
İf diyeti nedir, nasıl yapılır? Hızlı kilo verdiren İf diyeti listesi!
İf diyeti nedir, nasıl yapılır? Hızlı kilo verdiren İf diyeti listesi! IF diyeti, diyet programlarından biri olarak bilinmektedir. Farklı diyet programları bulunmaktadır. IF diyetinin uygulanma şekli ile ilgili farklı kaynaklardan bilgi alınması söz konusu olmaktadır. IF diyeti son zamanlarda popüler olan diyet programları arasında sayılmaktadır. IF diyeti öğün programının planlaması ile yapılan bir diyet modelidir. Diyet programı ile ilgili detaylı bilgiyi kişiler bir diyetisyenden de alabilmektedir. IF diyetinin özellikleri ve detaylarını sizler için derledik.
16.01.2022 Sağlık
Aralıklı oruç diyeti nedir, nasıl yapılır? Aralıklı oruç diyet listesi...
Aralıklı oruç diyeti nedir, nasıl yapılır? Aralıklı oruç diyet listesi... Aralıklı oruç diyeti; son dönemlerin en fazla araştırılan diyet programları içerisinde yer almaktadır. Kilo kaybına sebep olduğundan, metabolik açıdan sağlığı iyileştirdiği belirtilmektedir. Bunun yanı sıra aralıklı oruç diyetinin türlü metotları bulunmaktadır. Aralıklı oruç diyeti listesi adına belli bir menü söz konusu değildir. Peki aralıklı oruç diyeti nedir, nasıl yapılır? Aralıklı oruç diyet listesi örneği nasıldır detayları ile derledik.
10.01.2022 Sağlık
İnsülin direncinde bu üçlüye dikkat!
İnsülin direncinde bu üçlüye dikkat! Sık sık acıkıyor musunuz? Açlığa karşı tahammülsüz müsünüz? Karbonhidratlı gıdalara, özellikle tatlılara düşkünlüğünüz var mı? Yemekten sonra aniden uyku bastırıyor mu? Gece uykudan uyanıp tatlı ya da unlu gıda yeme ihtiyacı duyuyor musunuz? Bu belirtiler size tanıdık geliyorsa, dikkat! Sorununuzun nedeni; ülkemizde her 3 kişiden birinde görülen ve diyabet hastalığının ilk adımı olan ‘insülin direnci’ olabilir!
18.09.2021 Sağlık
Yaza formda girmek istiyorsanız bu önerilere kulak verin!
Yaza formda girmek istiyorsanız bu önerilere kulak verin! Yaz kapıda! Artık kiloları kalın kıyafetlerin altına saklayamayacağız. Mayoya girme düşüncesi ortaya çıktıkça, hızlı düzeltme diyetleri pek çok kişiye cazip gelebilir. Diyetisyen Sedat Aydın yaza forma girmek isteyenlere tavsiyelerde bulundu. İşte yaza formda girmenizi sağlayacak 15 öneri!
26.05.2021 Sağlık
“2 ana öğünle beslenerek yenilenmek mümkün”
“2 ana öğünle beslenerek yenilenmek mümkün” Tam kapanma boyunca sağlıklı beslenme ile ilgili tavsiyelerde bulunan Kaliteli Yaşam Uzmanı Doç. Dr. Haluk Saçaklı, “17 gün sürecek kapanma başladı. Bu süreçte oruç ya da 2 ana öğünle beslenerek yenilenmek mümkün” diye konuştu.
30.04.2021 Yaşam
Ramazanda bağışıklığı güçlendiren süper besinler!
Ramazanda bağışıklığı güçlendiren süper besinler! Ramazan ayı bütün kötü alışkanlıklardan arınma ve yenilenme ayıdır. Bu ramazan, hem kötü alışkanlıklardan arınma hem de günümüzde hepimizi etkileyen koronavirüs salgınından korunmak için yapabileceğiz basit ipuçları var. Virüse karşı alınacak en önemli tedbir bağışıklık sistemimizi güçlendirmekten geçiyor. Peki, Oruçluyken bağışıklığı güçlendirmek mümkün mü? Dr. Fevzi Özgönül ramazanda oruçtan geri kalmadan bağışıklığı güçlendirmenin yollarını anlattı.
18.04.2021 Sağlık
Bu diyeti yapanlar dikkat! Bağışıklığı çökertiyor!
Bu diyeti yapanlar dikkat! Bağışıklığı çökertiyor! Salgın döneminde yapılan uzun aralıklı diyetler, bağışıklık sistemini düşürdüğü için vücudu enfeksiyona karşı korumasız bırakabilir. Göğüs Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr Cüneyt Saltürk diyetlerin Covid-19 enfeksiyonuna da yatkınlık oluşturabileceği konusunda uyardı.
31.03.2021 Sağlık
Ağız kokusu önlemenin 7 etkili yolu!
Ağız kokusu önlemenin 7 etkili yolu! Kendi nefesinin koktuğunun farkında olmayan pek çok insan özellikle pandemi döneminde maske kullanımı ile birlikte ağız kokusu sorununun farkına vardı. Bu zamana kadar yapılan araştırmalarda yetişkinlerin en az yüzde 50'si yaşamları boyunca ağız kokusundan müzdarip olduğunu gösteriyor. Özellikle iş hayatı olmak üzere boşanmalarda gerekçe sayılabilecek kadar ciddi bir sorun olan ağız kokusu için çözüm yollarını Protetik Diş Tedavisi Uzmanı Dr. Dt. Hatice Ağan anlattı.
23.02.2021 Sağlık
Buse Terim'in hayatını değiştiren fotoğraf
Buse Terim'in hayatını değiştiren fotoğraf Aralıklı oruç sistemiyle 25 kilo veren Buse Terim, bir takipçisinin, "Aynaya bakıp, değişmeye karar verdiğiniz fotoğraf hangisi?" sorusuna bu fotoğrafla yanıt verdi.
28.12.2020 Magazin
“Aralıklı beslenmede açlık süresi kademeli artırılmalı”
“Aralıklı beslenmede açlık süresi kademeli artırılmalı” Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Sedef Aksu, uzman eşliğinde dikkatli bir programla aralıklı beslenmeyle sağlıklı kilo verilebileceğine dikkat çekerek “İlk kez aralıklı oruç diyetini uyguluyorsanız açlık zamanınızı kademeli arttırın, böylece vücudunuz daha kolay uyum sağlayacaktır. Çünkü açlık zamanını birden 16 saate çıkarmak, birçok rahatsızlığı beraberinde getirebilir” uyarısında bulundu.
10.11.2020 Sağlık
Buse Bahçekapılı'dan öncesi-sonrası paylaşımı
Buse Bahçekapılı'dan öncesi-sonrası paylaşımı Buse Terim Bahçekapılı, doğumdan sonra kilo almış, Eylül 2019’da diyete girmişti. Bahçekapılı, o günden beri diyetini hiç bozmadı ve 25 kilo verdi.
22.08.2020 Magazin
Aralıklı oruç diyeti kaç gün yapılır?
Aralıklı oruç diyeti kaç gün yapılır? Aralıklı oruç diyeti kaç gün yapılır? Aralıklı oruç diyeti nasıl yapılır? Aralıklı oruç diyeti yapmak hangi hastalıklara iyi gelir? Gastroenteroloji Uzmanı Prof.Dr. Melih Özel, aralıklı oruç diyeti ile ilgili çok önemli bilgiler verdi.
17.01.2020 Sağlık
Aralıklı oruç  zararlı mı?
Aralıklı oruç zararlı mı? ralıklı oruç diyetinin ömrü uzattığı, kanser, kalp ve diyabet hastalıklarına iyi geldiği yönündeki söylemlerle ilgili Dr. Indrani Kalkan “Uygun şekilde yönetilmeyen aralıklı açlık uygulamaları yaşa, sağlığa ve yaşam tarzına bağlı olarak olumsuz yan etkilere yol açabilir” diye konuştu.
12.01.2020 Sağlık
Dopamin orucu: Silikon Vadisi'nin yeni trendi!
Dopamin orucu: Silikon Vadisi'nin yeni trendi! ABD'de yapılan araştırmalar insanların her zamankinden çok daha fazla dijital içerik tükettiğini gösteriyor. Bu içerik tüketimi, beynin ödül algısını oluşturan bölümünü harekete geçirerek alışkanlık ve hatta bağımlılık yaratıyor.
4.10.2019 Bilim ve Teknoloji
Modern çağın 'orucu' Bu yıl 5:2 diyetiyle forma girin
Modern çağın 'orucu' Bu yıl 5:2 diyetiyle forma girin Yılbaşı sofrasında çok kaçırdım diye üzülmeyin. Yeni yıla, haftanın 5 günü kaçamak yapabileceğiniz yeni bir diyetle merhaba deyin
31.12.2016 Arşiv
Oruçluyken spor yapılır mı? Ramazan ayında en doğru spor yapma saati kaçtır?
Oruçluyken spor yapılır mı? Ramazan ayında en doğru spor yapma saati kaçtır? Ramazan ile birlikte sağlıklı beslenmek kadar düzenli egzersiz yapmak da önem taşıyor. Günlük rutininde egzersiz bulunanlar da 'Oruçluyken spor yapılır mı? Ramazan ayında en doğru spor yapma saati kaçtır? İftardan önce spor yapmak sağlıklı mı?' sorularını merak ediyor. Oruç ve spor ile ilgili merak edilenler...
9.03.2023 Ramazan
Oruçluyken yürüyüş yapmak zayıflatır mı? Ramazan'da zayıflamak için ne zaman yürüyüş yapmak gerekir?
Oruçluyken yürüyüş yapmak zayıflatır mı? Ramazan'da zayıflamak için ne zaman yürüyüş yapmak gerekir? Ramazan ayı hem bedenin dinlendiği hem de ruhun dinginliğe ulaştığı bir dönemdir. Gelecekte daha sağlıklı ve daha zinde hissetmek için Ramazan ayı dönemini kendinize çevirebilir, maneviyatın huzurunu yaşarken zayıflamayı da mümkün hale getirebilirsiniz. Oruçluyken yürüyüş yapmak zayıflatır mı? Ramazan'da zayıflamak için ne zaman yürüyüş yapmak gerekir?
1.04.2022 Ramazan
Ramazan’da beslenme önerileri
Ramazan’da beslenme önerileri Sağlık Bakanlığı yaklaşan Ramazan ayı nedeniyle beslenme önerilerini açıkladı. Bakanlık, "Ramazan’da beslenme önerileri dikkate alınmalı, kalabalık iftar sofraları kurulmamalı ve sosyal mesafe kurallarına azami özen gösterilmelidir." uyarısında bulundu.
12.04.2021 Arşiv

Benzer Haber Etiketleri

Aralıklı Oruç ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki aralıklı oruç haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.