Gazete Vatan Logo

İf diyeti nedir, nasıl yapılır? Hızlı kilo verdiren İf diyeti listesi!

IF diyeti, diyet programlarından biri olarak bilinmektedir. Farklı diyet programları bulunmaktadır. IF diyetinin uygulanma şekli ile ilgili farklı kaynaklardan bilgi alınması söz konusu olmaktadır. IF diyeti son zamanlarda popüler olan diyet programları arasında sayılmaktadır. IF diyeti öğün programının planlaması ile yapılan bir diyet modelidir. Diyet programı ile ilgili detaylı bilgiyi kişiler bir diyetisyenden de alabilmektedir. IF diyetinin özellikleri ve detaylarını sizler için derledik.

İf diyeti nedir, nasıl yapılır? Hızlı kilo verdiren İf diyeti listesi!

IF diyeti, Intermittent Fasting kelimelerinin kısaltması olmaktadır. Bu diyette amaç kişinin yağ yakımını hızlandırmak olmaktadır.

IF DİYETİ NEDİR?

IF diyeti pek çok kişinin kullandığı aralıklı oruç diyeti olarak anılmaktadır. Diyet yapan kişilerin belli kurallara uyması gerekir. Aksi takdirde verimli sonuçlar alınmamaktadır. Bu diyetin özü ramazanda yenilen yemek kültürü ile aynı olmaktadır. Kişiler ramazan döneminde tuttukları oruç ile midelerini dinlendirmektedir. Kişilerin günde iki öğün yiyerek belli bir kiloya erişmesi hedeflenmektedir.

Diyet programı boyunca kişilerin düzenli spor yapması gerekmektedir. Vücudun kilo kaybı ile birlikte sarkması söz konusu olmaktadır. Bunun önüne geçmek için düzenli spor yapmak gerekmektedir. Diyet boyunca kişilerin 2,5- 3 litre su tüketmesi vücut dengesi açısından önemli olmaktadır.

IF DİYETİ NASIL YAPILIR?

Bu diyetin belli bir süre devam ettirilmesi tavsiye edilmektedir. Bazı kişiler ise günde 2 öğün yemek yemeyi yaşam şekli haline getirebilmektedir. Günlük yeme dışında spor programının hazırlanması gerekmektedir. Diyeti yaparken dirençle karşılaşan kişilerin geçici bir süre ara vermesi tavsiye edilmektedir.

Haberin Devamı

Diyete başlamadan evvel uzman bir diyetisyen ile görüşmek doğru olmaktadır. Herkesin bünyesi birbirinden farklı olmaktadır. Bunun için kişilerin bazı tetkikler sonrası diyete başlaması gerekebilir. Diyeti yapacak olan kişiler farklı programlar izleyebilir. Kişiler gün içinde 16 saat aç kalarak, 8 saat içinde yemek yiyebilirler. Bu 8 saat içinde genellikle iki öğün yenilmesi tavsiye edilmektedir. Kişilerin çok fazla yemek yemesi ise kilo alımına neden olabilir.

Bu diyette ikinci bir yöntem olarak haftalık sistem uygulanır. Kişiler 2 gün aç kalarak, 5 gün yemek yiyebilir. Bunun için öncesinde doktor tavsiyesi almakta fayda olmaktadır. Kişiler haftada 1-2 aç kalabilir. Diğer günler rutin yeme süreci yaşanır. Ama en sağlıklı olanı ara öğünü atlayarak ve 2 öğün yiyerek yapılan sistemidir.

IF DİYET LİSTESİ

Bu diyet programında yenilecek bazı gıdalar bulunmaktadır. Kişilerin yemesi gereken gıdalar şunlardır;

Haberin Devamı

- Meyve, sebze

- Beyaz et

- Baklagiller (fasulye, mercimek, nohut, soya fasulyesi)

 - Zeytinyağ, tereyağ

 - Sütlü tatlılar

 - Baharat ve kuruyemiş

 - Yeşil çay, siyah çay

 - Su

Kişilerin bu diyet sırasında bazı gıdalardan uzak durması gerekmektedir. Bu gıdalar şunlardır;

- Gazlı içecekler

- Hazır meyve suları

 - Aşırı karbonhidrat

 - Margarin

 Tüketilen gıdalara dikkat etmek yeterli olmamaktadır. Kişilerin diyet boyunca uygun spor aktivitelerini yapması gerekmektedir. Yürüyüş sağlıklı bir aktivite olmaktadır. Spor salonunda bir uzman eşliğinde de hareket edilmesi söz konusu olmaktadır. Kişilerin yeterince sıvı tüketmeye dikkat etmesi gerekmektedir. Herkesin vücut yapısına uygun bir diyet bulunmaktadır. Olumsuz bir etki yaşayan kişinin diyeti sonlandırması gerekmektedir.